Evet aynen öyle birşeye karar vermem saniyelik. Yani görürüm vurulurum ve karar veririm. Öyle inciğinı cincigini asla incelemem. Eğer hiç birşey bilmiyorsam da konu hakkında deli gibi araştırma yaparım yorumlara bakarım ve o anda karar veririm. Beklemeye hiç tahammülüm yok:))Emelcim sende bana benziyosun...Cok cabuk karar alıyosun bi andada değiştirebiliyosun. İşin en komik tarafıda hepsinde eminsin ve karar verdikten sonra rahatlıyosun dimi. Bende senin gibi çabuk karar veririim. Eğer uygulama suresi uzunsa kesin fikir değiştirirm ama aklıma baska bişey geldiği için olur benimki baskalarından etkilendiğim için değil yani. Sezeryan konusundada bende dusunmuyo değilim. Ben çatlarım o kadar zaman. Guya mart annesi olacam ama 28 mart. Bi yandanda Sezeryan olursa 38. haftada kavusurum bebeğime ama burcu balık olur diğer turlu koç olur. İkisde bambaska karakter cok inanmam ama bebeğime mudahale etmiş gibi olur muyum dıye dsunuyorum. bide koç burcu bebek mi balık burcu bebek mi...?? Acaba dogacagı gune bebeğim mi karar verse. Yadfa buı benim hakkım mı?
Deformasyon ve dikişlerin ağrısından sonraki ilişkiye eskisi gibi girebilme korkusu. Bir kaç forumda kadınlarda bu sebeple soğukluk oluşmuş. Herkes yaşar diye birşey yok elbette ama yapım gereği bu tür olağandışı durumlarda eskiye dönmem zaman alıyor. Araba kullanmayı öğrenirken kaza tehlikesi atlattım diye araba fobisi oluştu şuan eşimin yaninda otursam bile büyük bir araba yanımızdan geçse kalp atışlarım hızlanıyor.Bazı doktorları anlamak mümkün değil. Sen zaten streslisin nasıl olacak diye. Bir de çok şükür bir sıkıntın yok. Olumsuz seyler soyleyip strese sokmanın ne anlamı var anlamıyorum. Bir sorun olmadığı sürece dogum sekli son ana kadar belli olmuyor ki.normal diye gidiyorsun biseyler ters gidiyor sezeyan oluyor.sezeryan beklerken bir sanciyla hastaneye gidiyorsun acilma tamamlanmış kolaylıkla doguruyorsun.daha 2 aydan fazla var, , bunları düşünme minik kızın nasıl gelecegine karar verecek. Eşin de emin ol seni düşünüyor, seni stresli gorunce öyle davranmistir. Esimi düşündüm dedigin ne bilmiyorum ama ordaki deformasyon diye dusunuyorsan bence endise etme , dusundugun gibi olmuyor herkeste.
bencede herşeyin hayırlısı bizde dr doğum şeklini konuşacaktık beni hemşire hazırlarken eşim konuşmuş dr la normal doğum istiyoruz
hangi tarih olcak diye dr hesaplamış 9 mart demiş bende odadan çıkınca diyoki 9 martmış ben çıldırdım nasıl yani 9 mart normal
doğum olursa evet sen normal istemiyomuydun diyo bide bana sordunmu dedim ilk doğumumu hatırlamıyomusun hala korkularım var
kabusum kollarını az morartmışım galiba sancıyı çekerken dedimyok diyo daha erken kendine gelirsin diye düşünmüştüm diyo
deliya bencede takma kafaya nasıl rahat hissedeceksen olacaksan öyle olsun
Aslında çok mantıklı dediğin sancı süresi zaten en az 6 saat sürüyor. Sancıyı hisseder hissetmez sezeryana alınmak daha mantıklı çünkü vücut doguma başladığını anlayıp sütün gelmesi de kolaylaşıyor. Bunu doktorla konuşayım ben. Bir de epidural düşünüyorum da her durumda anestezist var mıdır ki onu da sorayınCodulucum, saglik acisindan bir mecburiyet olmadikca, dunyaya gelis zamanini bebegin secmesi daha dogru.
Anne sezeryan olmak isterse bile normal dogumun baslamasini, ondan sonra sezeryan ile bebegin dunyaya getirilmesini tavsiye ediyorlarmis...
bende 29 mart doğumluyum koç burcuyum :))ewet oldukça inatımdırsatıma göre bebişim 30 mart doğumlu olucak aslında doğum günümüz aynı olmasını çok isterdim ama sezercik olucağı için büyük ihtimal balık burcu olucak oğluşum sağlıkla doğsunlarda mühim olan o
inşallah hayırlı haberle dönersin cnm
Herşey yolunda olacak eminim buna haberlerinizi bekliyoruz senin ve bebişinin:)))Kızlar yarın kontrolüm var bakalım doktorum neler diyecek kızım nasıl çok merak ediyorum, zaman azaldıkça endişelerim artmaya başladı , plesentam ne durumda ? İnşallah hepimizin hakkında hayırlısı olur , sağlıkla sıhhatle yavrularımızı kucağımıza alalım:18:
Deformasyon ve dikişlerin ağrısından sonraki ilişkiye eskisi gibi girebilme korkusu. Bir kaç forumda kadınlarda bu sebeple soğukluk oluşmuş. Herkes yaşar diye birşey yok elbette ama yapım gereği bu tür olağandışı durumlarda eskiye dönmem zaman alıyor. Araba kullanmayı öğrenirken kaza tehlikesi atlattım diye araba fobisi oluştu şuan eşimin yaninda otursam bile büyük bir araba yanımızdan geçse kalp atışlarım hızlanıyor.
ya buna benzer bir fobi oluşturursa bende diye tedirgin oldum yine. Sonuçta evliliğin en önemli temel taşı cinsellik. Offff offff hiç bu kadar kararsız olduğum bir konu olmamıştı. Zamana bırakma huyum da yok nolcak bilmiyorum((
Canım bu saydıkların cok ağır işler hele ki hamileyken
Bugün annem beni aradı bir telaşla daha nasılsin diye sormadan bak sana bişey söylicem ve sözümü dinliceksin. Dolaba yukariya eğer hatrım varsa kesinlikle uzanmıcaksın dedi. Noldu anne dedim başladı anlatmaya. Dayımin oglunun eşi hamileydi 8 aylıktı ve temizlik sevdasına düşmüş o halde duvarları dolapları silmeye yeltenmiş ve birden suyu boşalmış. Bebek eşinden ayrılmış meğer. 8 aylıkken bebeği aldılar ameliyatla
Çok şükür yaşıyor bebek ama böyle bir risk varken bırak evi düşünmeyi. Bir temizlikçi tut ya da bir zahmet eşin yapsın.
Oyyyyy oyyyy biri yengeç biri balık müthiş ikili ama zorluk senin olacak desene. Çünkü balik ve yengeç burcu çok duygusal ve içli olurlar. Kendimden biliyorum kendilerinde oluşacsk herhangi bir duygu hasarinı 50 yaşında bile hala aynı acıyı hissederek yaşarya canım herkes ıcın farklıdır ama ole sezeryan ıcın ben bızımm eskı grupta kımseyle karsılasmadım ama tabı ınsan korkuyor ee bıraz orası acıyor,gogusler zaten eger emzırırsen resmen kardes modu oluyor:) ben dede mesela ay hemen hamıle kalırsam korkusu olmustu bır donemmm:)
ya emel benım kızım yengec oglum balık olcak anlasırlarmııııııııııı???:)
Kesinlikle katılıyorum, hić bir şey bebegimden önemli değil varsın ev kirli olsun asla umurumda değil birini tutup yaptırırım nolcak.cok tehlikeli bu aylarda evet hareket etmemiz lazim eger durumumuz tehlikeli degilse ama tavsiye edilenleri yapabiliriz oyle ev temizligi dolap icleri falan olmaz
emelcim onceki sayfada yazdiklarina yorum yapacaktim ama cepten cok zor oldu tatlim yarin son 10 sayfayi alintilarim artim seni gorunce ozellikle giris yapmistim ama olmadi neyse yarin konusuruz
kizlar hepinize iyi geceler tatli ruyalar
Herşey yolunda olacak eminim buna haberlerinizi bekliyoruz senin ve bebişinin:)))
loveli ben de öğretmenim 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alıcam ve şubat tatilinden sonra 1 hafta daha çalışacağım.aynı senin gibi bende müdür yardımcımıza sordum bizimkide 3 hafta aktarabilirsin tatilde izinli sayılıyorsunuz dedi.ama iznin başında ve sonunda çalışıyo gözüküyosunuz aktarabilirsin diyen arkadaşlar da var neye göre diyorlar bilmiyorum varmı başka bu konuda bir fikri olan arkadaşlar.
Kesinlikle katılıyorum, hić bir şey bebegimden önemli değil varsın ev kirli olsun asla umurumda değil birini tutup yaptırırım nolcak.
kızlar aklıma gelmişken söylim.. ilk emzirme sırasında süt gelmezse falan yada az gelirse süt sağarken göğüsler kanıyo ve bu süte de bulaşıyo(kan) benim gibi aptallık edip süt kanlandı deyip döküp durmayın içirin kolostrum sarı olur(ilk süt) çok faydalı sakın dökmeyin..
sürekli zeytinyağı krem sür canım bi de kabız olma geçmiş olsunKızlar ne olur yardım edin ya dün aşam basur çıktı bende saatlerce ağladım nohuttan biraz daha büyük dışarda meme oluştu.Sıcak suya oturdum kar etmedi.bu sabah hemen doktora gittim Procto merhem ve fitil verdi canım çok yanıyor.Anüs dışını kapatmış gibi elimi vurduğumda.Tuvalete çıkma istesem ne yapıcam bilmiyorum.içinizde yaşayan vardı ne kullandınız geçirebildinizmi neler yaptınız ne olur akıl verin bana .şuan işyerindeyim ve zor oturuyorum
bence herşey tamam maşallahhhslm kızlaaaaar, umarım herkes iyidr, ben eksiklerimi tamamladım galiba, bi yazayım dedim, hem daha alcaklar için hemde yanlış, eksik yaptığım bişi var mı d,ye bilen yazsın
kendim için;
*** lohusa pijaması ( bi tane ekru süslü bişi aldım dantel fln var üstünde çok beğenerek aldım,( dağ çamaşır diye mağzalar var bizim burda ordan aldım fiyatlar çok uygun bilen baksın derim) birde hamile eşofmanı ve üstünede bi body aldım( defacto'dan) daha rahat bişiler de olsun diye)
***lansinoh manuel göğüs pompası, lansinoh göğüs pedi,lansinoh meme ucu kremi
***sevi bebe hamile destek yastığı sonradan bebiş için emzirme yastığı ve destek minderi olcak
bebim için;
***5 tane patikli tulum (0-3 ay)
***6 tane alt üst tkm, (0-3 ay)
***4 tane patikli alt(0-3 ay)
***4 tane üst body
***12 tane uzun kollu, 5 tane kısa kollu alttan çıtçıtlı body,iki tane uzun kollu hem alttan hem yandan çıtçıtlı body(5 tanesi yenidoğan, diğerleri 0-3 ay)
***bu saydığım tulum ve ikili takmların hepsinin eldiveni şapkası önlüğü flnda var onların sayısını tam bilmiyorum
***15 tane çorap
***3 tane patik çorap
***annemin ve yakınların ördüğü 6-7 tane yelek ,ceket
***kipadan aldığım ff markalı örme ceket 2 tane, bir tanede kapişonlu farpa, (bunları çok beğenerek aldım kipada indirimden,çok güzeller:) )
***4-5 tane penye yelek (civilden aldım çok ucuzdu tanesi 3 lira fln)
***3 tane penye bir tane ince tay tüyü gibi, bir tane fermuarlı içi pamuklu bir tane de kalın battaniye, birde kundak bezi diye geçen daha ince bi battaniye)
***25 adet ağız mendili mermeşahi pamuk,bir havlu içi tülbent mermeşahi
***bir panço havlu, birde bornoz
***bir içi naylon çanta tipi alt açma, birde peluş alt açma
***banyo küveti,kovası, maşrapası, küvet filesi hepsi sevi bebe, banyo süngeri almicam kimse önermiyor anneme sakallı ipten ördürecem daha yumuşak ve güzel oluyomuş
***banyo suyu termometresi balık şeklinde bebedor
***dalan roxy matik deterjan, çamaşır filesi,
***sebamed şampuan
***bebedor konak tarağı ve fırçası
***bebedor çıt çıt tırnak makası
***uni babay ıslak pamuk mendil (gördükçe alıyorum)
***chicco kauçuk ağızlı cam biberon
***belis sallanan beşik, daha yatağını almadık,
***nevresim ve yorganını karaca home'dan alcaz, yatağa daha karar vermedik!!!
UNUTTUĞUM BİŞİ YOKTUR UMARIM
**hmm bi de arzum alından ve kulaktan ateş ölçer alcam onu daha almadım
en kötüsü o oğlum tam sarılamıyorr kucağıma gelemiiyor anne karnın acımasın diyeoyyy oğlunun cevabına resmen içim gitti yaaa boğazım düğümlendi. Kıyamam ben ona yaa.. Sen bu kadar bilinçli bir anneyken 2 bebeğine de aynı şekilde sevgini dağıtır hiç bir şey hissettirmezsin eminim ben buna:))
çok geçmiş olsun strese bağlı da yükseliyordur çok gerginsin haklı olarak o da inat ediyor kv de öyledircanım hastaneye yatmadan önce 2 ay, yani tanı koyulduğundan beri ,1 devlet hastahanesi ve 2 farklı özel hastahanenin endokrin dahiliye ve diyet uzmanları tarafından takip ve tedavi yapıldı.hiç bir şekilde sonuç alamayınca kendi kadın doğumcumla da ortak karar verdiler ve tıp fakültesine yatış yapmamı en iyi burda bakılacağı söylendi.eminim onlarda hala eskisi gibi sanıyorlardır burdaki işleyişi.eşimde iş nedeniyle 1 haftalığına eğitim ve sınavlara girmek için istanbula gitmek zorunda kaldı.kimseye yük olmayayım ayakta kendime bakabiliyorum diye yanımda kalanda yoktu.dün ilk defa ihtiyaç duudum.iyice ağırlaştım zaten grip öldürdü.bugünlük annemi cağırdım mecbur.yarın daha iyi olurum umarım.
çok geçmiş olsun canım sakin olmak gerek dicem sana başka ne diyebilirtim bilemedimkapısüsü çok güzel bendebunun melekli olanını düşünüyorum.sanırım meleğin eli sitesinden bakmışsın.aynı modeller cok daha ucuza pembe hobi diye biryer var.oraya da bak istersen.emeksensin sitesinde dükkanı var.ya da direkt pembehobi diye aratınca cıkıyor.
çok tesekkür ederim hepinize
hocalaruğradıklarında ölçümlere bakıp sabahı su doz arttır öğleyi 2 ye böl aynı anda farklı yerlere vurulsun gibidozaj ayarlamaya çalışıyorlar.onlar dozajı yükseltiyor benim kan şekeri inatla yükseliyor.buraya gelmedenbönce dediğim gibi kaç endokrin kaç dahiliye gezdim.hepsi saskınlık içinde allah allah neden böyle oluyor diye cevapsız kaldılar.bu yüzden tıpa gönderdiler.buraya yatmakta kolay değil.yüzlerce hasta var sıra bekleyen. bu yüzden endokrin prof unun özeline gidip dünya kadar muayene ücreti ödeyerek öncelik tanınmasını sağladım.2 aydır yaptıklarımı hiçe sayıp sıfırdan aldılar.hergün 2 doz arttıra arttıra 16 günde kaça katlandı işte.insülin direnci yüksek bu haftalardaböyle olur diyorlar.gribim diyorum yanıma baska bir hamilevhasta veriyorlar.bu nasıl sorumsuzluktur.yazık değilmi onada bulqşacak ilaç ta kullanamıyoruz.kadın doğum doktorumlacsürekli irttibat halindeyim.oda onlar çıkarana kadar cıkma gerekirse doğumunuda orda yapdiyor.bebeğin küvezde kalacağı kesinmiş.benden yüksek dozda şeker gittiği için doğumdan sonra kan sekeri düşünce serumlacseker takviyesi gerkiyormyş.artı ciğer gelişimi diabet yüzünden gecikebileceği için.şimdi çıkıcam birsey olursa ömür boyu pişmanlığını yasarım diye dayanmsya çalışıyorum.zaten en iyi hastahanelere drlara gittim 2 aydır.cıksam gideceğim baska dr da kalmadı.
neyseki odalar 2 kişilik.her yatağı basında büyük tablet bilgisayarlar var.face dışında internet acık.odada banyo duş olayı rahat.bol bol da kitap getirdim.yoksa çekilmezdi.mecbur kalmadıkca kimseyi zora sokmak istemiyorum
: (
31+2den sonra alabilirsin canımKızlar ben de öğretmenim de bu çalışabilir raporunu ne zaman almamız gerekiyor tam olarak. 32+ 6 da alabilir miyiz yoksa 32. haftaya girmeden mi alıcaz:44::44:
kızlar ben de öğretmenim 27 ocak ta 32. haftam oluyor biz de milli eğitime sorduk ben 15 tatilden sonra da 1 hafta çalışırım 3 hafta aktarırım diyordum ancak miili eğitim bize 3 hafta aktarılmaz 1 hafta aktarırız demiş fiilen çalışma hikayesi yüzünden
bende müdür yardımcımla konuştum. eğer okul acılınca gelıp 1 hafta çalışırsan , o 2 hafta yanmaz dedı. cuma calışablır raporumu alıcam ozamn tekrar konusucaz. gercı ben es durumu ataması ıstıcem sımdı, gıdersem yenı okul ne dıcek bılmıyorum. herkesten ayrı ses cıkıyo.
valla her biri farklı diyor ne yapacağız bilmiyorum bilen de yok her telden bir ses çıkıyor 3 haftayı alalım bari sonra raporlarla uzatırız olmadı ne yapalımmmm
Merhaba annişler, bende 29+3 te gittiğimde 1300 gr dedi doktor haftana göre normal dedi
selam annişleeeerbugün doktor kontrolümüz vardı, bebişim 1540 gr olmuş 30+3 haftalığım . sizin bebişlerinizin kiloları nasıl bu haftalarda yazarsanız çok çok çok sevinirim, doktor gelişimi normal dedi böyle giderse 3300 gr falan doğar dedi ama sizin bebişlerinizi de merak ediyorum. bu arada idrarda enfeksiyon çıktı, fitil ve antibiyotik yazdı yine, bu ikinci oluyor enfeksiyonum bide erken doğum riski vardı bende,4 tane ciğer geliştirici iğne yazdı , ikisini bugün yaptırdım diğer ikisini haftaya bugün yaptıracam inşallah. 4-5 gündür giremiyordum nete geçmişe bakayım siz neler yapmışsınız
BEnim kızda 29+0 da 1400 5 gün ileride, 30+6 da 1740 2 gün ilerideydi. Doktor gelişimi güzel dedi Ama kaç kilo doğacağına dair bi tahmin yürütmedi. SIzce kaç doğar kızlar ben 3400-3750 arası olsun istiyorum :26:senin neden erken doğum riskin vardı? ben de geçen hafta oldum ciğer geliştirici iğne 4 tane, ben 2 gün üst üste oldum. ben 30+2 de gittiğimde 1475 grdı, 31+6 da gittiğimde 1580 gr olduğunu öğrendim. doktorum zayıf dedi bana, seninki iyi demiş, anlamadım ki :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?