Canım hayallerini yıkmak istemem ama, o iki hafta aktarılmıyor doğum sonrasına diye biliyorum. Doğum sonrası izin toplamı 13 haftayı geçemez diye bir şey var. Benim ilk gebeliğimde de 2 haftam yanmıştı.
bugün yine dr gideceğiz farklı bir dr bakalım o ne diyecekbenim kızda çok kötü oldu bir kutu bitirdi ona rağmen fenalaştı acile kaldırdık bir kutuda orda yazdılar bitmek üzere
biraz iyi yavrum bide suçiçeği çıkarıyomuş ikisi birden kötü etti 2 haftadır okuluna gidemiyo
[QUOTE:)))
günaydın arkadaşlar butik bebeden hastane çıkışı almıştım dün geldi yani nebilim güzel ama biraz küçük gibi aklıma takıldı valla
memuriyette 8+8 haftadoğum öncesi 8hafta doğum sonrası 8 hafta 32.haftada çalışabilir raporu alıp 5 haftayı sonrasına aktarığ 13 hafta yapıyor tabi tatile denk gelzmese canmsahi mi yaaa? ben 38. haftada doğum yapsam 13. haftada işe mi başlamak zorundayım((
o çok kötü oldu şimdi yaa. Ben de umutlanıyodum ne güzel biraz erken gelirse kara geçerim diye. peki ben 37de izne ayrıldım. ama bebek 40ı geçince geldi ben izne ayrıldıktan sonra 13 hafta mı sayıyorum yoksa doğumdan sonra mı 13 sayıyorum. Sanki biraz mantıksız bir soru oldu ama bilmiyorum ki(
erkek çocuklar anneye aşık oluyor yaaabugün yine dr gideceğiz farklı bir dr bakalım o ne diyecek
ben oğlunun annesine olan hassasiyetini severim. benim de öyle bir çocuğum olsun çok istiyoruuuummmm.
İnşallah senin gibi şanslı olurum :)))
Canım hayallerini yıkmak istemem ama, o iki hafta aktarılmıyor doğum sonrasına diye biliyorum. Doğum sonrası izin toplamı 13 haftayı geçemez diye bir şey var. Benim ilk gebeliğimde de 2 haftam yanmıştı.
sahi mi yaaa? ben 38. haftada doğum yapsam 13. haftada işe mi başlamak zorundayım((
o çok kötü oldu şimdi yaa. Ben de umutlanıyodum ne güzel biraz erken gelirse kara geçerim diye. peki ben 37de izne ayrıldım. ama bebek 40ı geçince geldi ben izne ayrıldıktan sonra 13 hafta mı sayıyorum yoksa doğumdan sonra mı 13 sayıyorum. Sanki biraz mantıksız bir soru oldu ama bilmiyorum ki(
kızlar günaydıın, şubat ennlerinde doğumlar başlamış
sahi mi yaaa? ben 38. haftada doğum yapsam 13. haftada işe mi başlamak zorundayım((
BEnim kızda 29+0 da 1400 5 gün ileride, 30+6 da 1740 2 gün ilerideydi. Doktor gelişimi güzel dedi Ama kaç kilo doğacağına dair bi tahmin yürütmedi. SIzce kaç doğar kızlar ben 3400-3750 arası olsun istiyorum :26:
canım az önce baktım da 2011 aralıkta yazan bir yazıyı okudum. Yani bir hamile soru sormuş uzman da cevap vermiş. Sen hangi tarihte doğum yapmıştın ki? Ben şirketimin insan kaynaklarına da sorayım bunu?
Soru: 14 aydır SSKlıyım. 25 haftalık hamileyim. Doğum izni kullanma prosedürleri oldukça karışık. 1) 32nci hafta itibarıyla izin hakkımı almış olmama rağmen 36ncı haftada izne çıkmak istiyorum. 4 haftayı da doğum sonrası kullanmayı planlıyorum. Ne şekilde başvuru yapmam gerekiyor? Yine de doktorumdan rapor alacak mıyım? 2) Örneğin; 38inci hafta doğum yaparsam kalan 2 haftalık iznim yanacak mı? 3) Doğum sonrasına aktarılacaksa nereye müracaat etmeliyim? 4) İzne çıktığım zamandan itibaren maaşım SSKdan mı işlemeye başlayacak? Burcu KONGURTAY/İZMİR Cevap: 1) Sağlık durumunuz uygun olduğu takdirde, doktorun onayı (raporu) ile doğuma üç hafta kalana kadar çalışabilirsiniz. Bu durumda, kullanmadığınız doğum öncesi izin süreleri doğum sonrası izninize eklenir. Çalışarak geçirdiğiniz süreleri doğum sonrası kullanırsınız. Bunun için yapmanız gereken, doktorunuzdan sağlığınızın çalışmanıza uygun olduğunu belirten bir rapor alarak işverene ibraz etmekten ibarettir.
2) Erken doğum halinde, kullanılamayan doğum izni daha önce yanıyordu. Ancak, kamuoyunda Torba Yasa olarak adlandırılan yasa ile yapılan değişiklikle yanma işi kaldırıldı. Doğum öncesi izninizi kullanırken erken doğum yaparsanız, erken doğum nedeniyle kullanamadığınız izin süresi, doğum sonrası izninize eklenir. 3) İşverene doğum raporu ile başvurmanız yeterli olacaktır. 4) Doğumdan önceki bir yıl içinde 120 günden fazla annelik sigortasına prim ödemeniz olduğundan, doğumdan önceki ve sonraki 8 haftalık izin süresinde her gün için günlük kazancınızın üçte ikisi kadar geçici iş göremezlik ödeneği verilir. Geçici iş göremezlik ödeneğiniz Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) ödenir. İşveren ücret ödemez. Ancak, aylık maktu ücretle (yevmiye usulü değil, aylık sabit bir ücretle) çalışıyorsanız, işveren almış olduğunuz geçici iş göremezlik ödeneğini ücretinizden düşer ve kalan ücretinizi de öder.
bence herşey tamam maşallahhh
ben kıyafet işini hazırladım eksikleri tamamladım
biberon emzik pişiik kremi göğüs kremi alt değiştirme örtüsü kaldı
aaaaaaaa bak pişik önleyici kremi unutmuştum, iyi hatırlattın onud alayım desitin alcam ben en yüksek çinko oranı ondaymış galiba çok etkili diyolar, emzik de almaım ben alsam mı ki? hangisini almak lazım acaba?
Ben 2012 Mayıs ayında doğum yaptım. Torba yasadan önce gerçekten erken doğum yapıldığında yani diyelim ki 30. haftada doğum yaptığında doğum sonrasına aktarabildiğin 5 haftalık izninde yanıyordu. Torba yasa ile bu düzeltildi. Şimdi 30. haftada doğum yapsan da doğumdan sonra yine 13 hafta izin kullanabiliyorsun.
Sen yinede insan kaynaklarına bir sor bakalım onlar ne diyecek.
Ben 2012 Mayıs ayında doğum yaptım. Torba yasadan önce gerçekten erken doğum yapıldığında yani diyelim ki 30. haftada doğum yaptığında doğum sonrasına aktarabildiğin 5 haftalık izninde yanıyordu. Torba yasa ile bu düzeltildi. Şimdi 30. haftada doğum yapsan da doğumdan sonra yine 13 hafta izin kullanabiliyorsun.
Sen yinede insan kaynaklarına bir sor bakalım onlar ne diyecek.
ben demek ki fazla abartmışım :)) 38. haftada doğum yapıp 15 hafta izin kullanacağım sanıyorum :)))
şimdi daha net anlaşıldı. 38'de de doğsa 40'da da doğsa ben en fazla 13 hafta izin kullanabiliyorum
yani pek karım olmuyor((
Günaydın Cancazim. Konu bu olunca isler değişir. Normalden korkuyorum, agri cok olursa bebek sıkışırsa falan deseydin motive için biseyler yazacaktım ama bu ozel bir konu. Nasıl mutlu olacaksan oyle yap. Tezahürat bile yaparım sana sezeryan içinDeformasyon ve dikişlerin ağrısından sonraki ilişkiye eskisi gibi girebilme korkusu. Bir kaç forumda kadınlarda bu sebeple soğukluk oluşmuş. Herkes yaşar diye birşey yok elbette ama yapım gereği bu tür olağandışı durumlarda eskiye dönmem zaman alıyor. Araba kullanmayı öğrenirken kaza tehlikesi atlattım diye araba fobisi oluştu şuan eşimin yaninda otursam bile büyük bir araba yanımızdan geçse kalp atışlarım hızlanıyor.
ya buna benzer bir fobi oluşturursa bende diye tedirgin oldum yine. Sonuçta evliliğin en önemli temel taşı cinsellik. Offff offff hiç bu kadar kararsız olduğum bir konu olmamıştı. Zamana bırakma huyum da yok nolcak bilmiyorum((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?