2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

Canım bundan 2 hafta öncesinde ben de aynı durumdaydım hiç biyere sığamıyodum nefesim kesiliyo gibi oluyodu gece yatağa gitmek istemiyodum aynen dediğin şeyler bunaldım resmen hayattan soğumuştum hiç keyfim yoktu herkes bana batıyodu.Ama sonra baktm ki kendim panik yapıyorum burdaki arkadaşlar da sağolsun rahatlattılar bunlar normal süreçler artık bebek büyüyor yukarı çıkıyor göğsümüzü sıkıştırıyor bazen nefesimiz yetmiyor ben de uyuyamıyorum akşamları ama yapıcak bişey yok hiç hiç panik olma rahatlaman lazım.İmkanın varsa sağlık durumunu bilmiyorum çık yürüyüş yap seni mutlu eden şeyleri yapmaya çalış bak beklenen doğum tarihin de baya yakın çok az kalmış canım sağlıkla bebişini kucağına alman dileğiyle.Aynı şeyleri ben de yaşadığım için uzunca yazma ihtiyacı hissettim sana...Biz şu anda bi mucize taşıyoruz bunun keyfini çıkar

arkadaşlar bu arada dün kontrolümüz vardı
önce oğluşumu anlatayım:gelişimi 1 hafta ileri çıktı.31 hafta 5 günlük ggözüküyor
1800kg ve 42 cm
doktor daha uzayacağını söykedi
eşimde uzun bende
vee oğluşum dönmüş artık
baş aşağı duruyordu tatlı balım benim.
sezeryan konusunu konuştum arkadaşlar doktorumla:doktora hangisini önerirsiniz dedim ben normal olması gerekiyorsa normal sezeryan olması gerekiyorsa sezeryan taraftarıyım ama hastanın çok çok psikkolojiisi normali kabul etmiyorsa o zaman sezeryan yaparım dedi.ben durumumu anlattım biliyorsunuz ben engelliyim oda sezeryanı kesin yaparım demedi ama olabilir sana böyle bir tavizim dedi.
38.haftada çatı muayenesi varmış çatın darsada çok yırtılma olacaksada yapmıyoruz normal dedi.
ayyy doktorum çok iyi bana sabret hayırlı olan neyse o olsun 38.hafta gelsin bunu o zaman konuşuruz dedi
önce allaha sonra doktoruma güveniyorrum.çatı muayenesi olmasına sevindim açıkçası
bu arada kızlar bel ağrım sınırı aşmış durumda:işten sonra eve gidip sofrayı hazırlamak beni bitiiriyyor.devlet diyorum boşuna demiyormuş 32.haftan doldumu izne ayrıl diye.evde oldummu idare ediyorumda hem iş hem ev çok zor gerçekten.annemi aradım dedim çıkın gelin ben dayanamıyorumbu arada arkadaşlar bel ağrısı için doktor yüksek bir tabureye ayaklarını uzat dedi.
çalışabillir raporu 32.hafta sonunda veriliyormuş bu arada

kızlar bu arada ben size bişey soracağım:ben göğüs pompası almadım biberonda almadım.kimi diyor al karar veremedim sizce ne yapayım?

Canım biz memur değiliz. Bahsettiğimiz konu özel sektörde sigortalı çalışan kadın işçiler ile ilgili kısmı.

ağrıdan falan korkmuyorum tamamen psikolojik nedenlerdendi. Normal doğum için eşimin desteğini almıştım o zaman cesaretlenmiştim yaparım diye. Hatta kegel masajına 34. haftada da eşimin de desteği ile perine masajına başlayacaktım. Eşimle doğum için antremanlara bile başlamıştık. ama doktor farklı bir boyuttan konuya girince ister istemez yine etkilendim.

Herkesin kendini iyi hissedeceği doğumlar olsun canım ..

[
ben büyük oğlumda meme ucum küçük diye tutamadı mama verdik kaşıkla sonra işe başladım bakıcımız mamayı biberonla verdi çünkü sütüm çok değildi
şimdi ise ikisini de alacağım pompayı hastane çantama kesin koyacağım bi de göğüs kalkanı ucum yine yok gibi tecrübe ettim hehe
bana sorarsan koy lazım olur
be medela elektrikli aldım çok memnundum yani önce manuel aldım zaten süt yok sık sık gelen yok moralim çökmüştü o zaman

upuzun bir aradn sonra merhaba hanımlar
özlemişim burayı
önce biraz yaramazlık yapıp ban yeyince ( ) uzak kaldım,
sonrada yoğunluk vs derken giremedim...
2 haftadır niye bilmiyorum başım dönüyor,sürekli halsizim.
acile bile gittik bu yüzden.
normal dedi doktor.
klasik gebelikte yaşanan tansiyon düşmesi vs...
bugün kontrolüm vardı,kızımı gördüm(uyuyordu gerçi ama)
28+5 günlüğüm ama kızım 30+1 görünüyor,bi 10 gün öndeymiş.
2 hafta önce bu önde gitme 1 haftaydı,şimdi 3 gün daha ötelenmiş.
kilosu 1520 gr.
bebeğim iyi çok şükür ama ben 2 haftadır bi garibim..sanırım ağırlaşıyorum artık.
sürekli bi uyuma hali,halsizlik.
bu arada hamağımızı ve anakucağımızıda aldık,pek bi eksiğimiz kalmadı.
Rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin

benimde eşimin de burcu yengeç.bebeğimiz balık olacak büyük ihtimalle.balık çocukları öyle çok yaramaz olmuyormuş diye duydm

bence ruhsal olarak hangi doktorun seni rahatlatıyorsa ona git. psikolojini etkileyip sinirlerini bozan birine iyi bile dayanmışsın:))
bence değiştir derim..

benim de doktorum hamileliğin başında bir de şeker yüklemesi zamanında tahlil istedi. Sonra bir daha tahlil istemedi. Ben de pek üstelemiyorum. vücut zaten sinyal veriyor bir anormallik olduğunda. Mesela benim tansiyonum 10-6 genelde. Dün başımda bir ağırlık vardı. Dedim kesin tansiyonda birşey var ölçtüm 13-8 olmuştu. doktor bir arkadaşım var onunla aynı zamanlarda doğum yapıcaz ona sordum hemen. Dedi biraz dinlen. Sonra tekrar ölç riskli bir değer değil dedi. Tekrar ölçtüm 1 saat sonra normale dönmüştü.

nasıl yani bir elektrikli birrde manuelmi var
hangisini tavsiye edersin peki?

sahi mi ? bak buna çok sevindim işte. Yani başa döndük 15 hafta kullanma ihtimalim olacak desene. Ben İK ve SGK da çalışan eniştem ile netleştireyim bu konuyu. Ona göre size de bilgi veririm :)))

Dört gözle haberlerini bekliyoruz. Ben mali müşavirim, bu sabah aynı konuyu şirketin avukatıyla da konuştum. Avukatımız da sadece işçinin çalıştığı süreleri doğum sonrasına aktarabildiğini, doğum sonrası izninin 13 haftayı geçemeyeceğini söyledi.
Bakalım sizinkiler ne diyecek.

Mnl aynı durumdayız :)
Bizde de bütün sülale koç bir ben yengeç : )
Ama ben koçlara bayılıyorum. Bizimkiler inat değil çok şükür.
Hatta kızımın koç olmasını çok istedim ama kısmet, muhtemelen balık olacak...

oh ne guzel masallah bebısıne....cok sanlsınkı doktorunla bagın ne kadar guzel

bana doktorum 30+6 da rapor verdı ama herkesın degısık sanırım

ben ılk dogumumda ne bıberon nede pompa almıstım eger gerekırse esım gıdıp alıcaktı kı zaten hastenede verıyorlar ıhtıyac durumunda ama allahtan ıhtıyac duyulmadı ınsallah bundada ıhtıyac duymam...( AA ama hemen ıse baslıycaksan mecbur almalısın ıse felan sagman gerekecek)

Güvendiğin içinin rahat ettiği doktoru seç bence. Bende bu hafta doktorumu değiştirme kararı aldım. Yalnız değilsin....

Emelcim sen de bilindik bir özel hastanede doğum planlıyorsun değil mi?
Mutlaka vardır yani...
Sezeryan bile olsa mümkünse bebiş için doğumun başlamasını beklemekte fayda var.

Günaydın güzel hamileler. Ben 3 gün rapor aldım basur oluştu bende uzun süreli üstüne oturamıyorum diyeyazmıştım size ama cevap vermediniz bana

Ayyy evet bu süt konusu doğum sonrası konuşacağımız en büyük konu bence. Ben ilk doğumumda ameda ve lansinosh kullandım. İkisinin performansı da aşağı yukarı aynı. Ameda çok yara yapmıştı bilmiyorum belki yanlış kullandım. Lansinosh'da çok çabuk bozuldu. Bu sefer avent naturel aldım. Çok hassas sağım yapıyormuş diye. Bakalım ne olacak.
Özellikle çalışan anneler için elektrikli bir göğüs pompası şart.

araştırın tabi kullanabiliyosunuz benim içim rahat arkadaşım kullandı yeni geldi işbaşı yaptı
dr daha iyi biliyo çünkü raporu onlar yazıyo hesaplıyo bizim burda neredeyse heray doğuma
giden biri var çalışan bayan çok olunca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…