Kızlar akşam olunca bana bi ağırlık çöküyo gb ya nefesim kesiliyo ateş basıyo daralıyorum.. Böyle çıksam bi tepeye avazım çıktığı kadar bağırsam istiyorum..uyuyamıyorum zaten dün gece toplasan 1 saat ancak uyudum o da bölük pörçük, gündüz zaten uyuyamam stres yapıyorum galiba gece olucak yine yatakta dönecem sabaha kadar diye
canım eğer 38. haftada doğum yaparsan 15 hafta izin kullanırsın. çünkü 657'de öyle yazıyor. erken doğum sebebiyle kullanılamayan izin doğum sonrasına eklenir diyor. bak alıntılıyorum 657 deki o bölümü.
"Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir.
Günaydın Cancazim. Konu bu olunca isler değişir. Normalden korkuyorum, agri cok olursa bebek sıkışırsa falan deseydin motive için biseyler yazacaktım ama bu ozel bir konu. Nasıl mutlu olacaksan oyle yap. Tezahürat bile yaparım sana sezeryan için
arkadaşlar bu arada dün kontrolümüz vardı
önce oğluşumu anlatayım:gelişimi 1 hafta ileri çıktı.31 hafta 5 günlük ggözüküyor
1800kg ve 42 cm
doktor daha uzayacağını söykedi
eşimde uzun bende
vee oğluşum dönmüş artık
baş aşağı duruyordu tatlı balım benim.
sezeryan konusunu konuştum arkadaşlar doktorumla:doktora hangisini önerirsiniz dedim ben normal olması gerekiyorsa normal sezeryan olması gerekiyorsa sezeryan taraftarıyım ama hastanın çok çok psikkolojiisi normali kabul etmiyorsa o zaman sezeryan yaparım dedi.ben durumumu anlattım biliyorsunuz ben engelliyim oda sezeryanı kesin yaparım demedi ama olabilir sana böyle bir tavizim dedi.
38.haftada çatı muayenesi varmış çatın darsada çok yırtılma olacaksada yapmıyoruz normal dedi.
ayyy doktorum çok iyi bana sabret hayırlı olan neyse o olsun 38.hafta gelsin bunu o zaman konuşuruz dedi
önce allaha sonra doktoruma güveniyorrum.çatı muayenesi olmasına sevindim açıkçası
bu arada kızlar bel ağrım sınırı aşmış durumda:işten sonra eve gidip sofrayı hazırlamak beni bitiiriyyor.devlet diyorum boşuna demiyormuş 32.haftan doldumu izne ayrıl diye.evde oldummu idare ediyorumda hem iş hem ev çok zor gerçekten.annemi aradım dedim çıkın gelin ben dayanamıyorumbu arada arkadaşlar bel ağrısı için doktor yüksek bir tabureye ayaklarını uzat dedi.
çalışabillir raporu 32.hafta sonunda veriliyormuş bu arada
kızlar bu arada ben size bişey soracağım:ben göğüs pompası almadım biberonda almadım.kimi diyor al karar veremedim sizce ne yapayım?
ben yengeç burcuyum eşim balık dediğin gibi çok duygusalız eşim biraz zor :) kızımda galiba balık olcak
2 balıkla uğraşacaz yerim ben o balığı ilk kızım akrep burcu o sağlam yetiyo maşallah kendine güçlü bir yapısı var
bu arada günaydın annişler,
şimdi benim bi sıkıntım var bir süredir, son haftalar ama ben dr.umu değiştirmek istiyorumi daha doğrusu eski dr.uma dönmek istiyorum, ben ilk üç ay bi dr.a gidiyodum sonra doğum yapmak istedğim hastane başka olduğu için dr.umu değştirdirdm. ama şimdiki dr.umla garip bir ilişkimiz var, yani mesleğimle beni öyle bi özdeşleştirmiş ki ilk bebeğine hamile heyecanlı bi anne olduğumu unutmuş durumda, ona göre ben herşeyi biliyorum, neden soru soruyorumaslında çok da iyi bi dr. ama işte ne bileyim sinirlemrimi bozuyo böyle yaptıkça,neyse şimdi de öğrendimki eski dr.um şimdi doğum yapmak istediğim hastanede doğum yaptırabiliyomuş, sizce de tekrar ona döneyim mi? yoksa şu son haftalar yine bu dr.la devam mı edeyim,
günaydınlar... mutlu huzurlu sağlıklı bir gün diliyorum hepimize.....
ya arkadaşlar bişey sormak istiyorum. benim dr. hamileliğin başlarında kandı idrardı genel bir tahlil yaptırmıştı.. ondan sonra hiç yaptırmadı.. her kontrolde soruyor ama idrarla ilgili bir sıkıntın var mı baş dönmen falan var mı diye...
merak ettimde de sizde durumlar nasıl... buaralar tekrar bi tarama yapması gerekmez mi :44::44::44::44:
[
ben büyük oğlumda meme ucum küçük diye tutamadı mama verdik kaşıkla sonra işe başladım bakıcımız mamayı biberonla verdi çünkü sütüm çok değildi
şimdi ise ikisini de alacağım pompayı hastane çantama kesin koyacağım bi de göğüs kalkanı ucum yine yok gibi tecrübe ettim hehe
bana sorarsan koy lazım olur
be medela elektrikli aldım çok memnundum yani önce manuel aldım zaten süt yok sık sık gelen yok moralim çökmüştü o zaman
sahi mi ? bak buna çok sevindim işte. Yani başa döndük 15 hafta kullanma ihtimalim olacak desene. Ben İK ve SGK da çalışan eniştem ile netleştireyim bu konuyu. Ona göre size de bilgi veririm :)))
Benim ilk kızım 24 Mart doğumlu yani koç, eşim koç, annem koç, gerçekten koçlarla uğraşmak zor korkutmak istemem ama aşırı inat oluyorlar ben zavallı bir yengecimsabır sabır sabır napalım. Bakalım bu kızım da ya kova ya balık olacak artık hayırlısı, diyeceğim bebek kendi belirlesin bence canım .hayırlısı nezamansa ozaman doğsun yavrum sağlıkla sıhatle
arkadaşlar bu arada dün kontrolümüz vardı
önce oğluşumu anlatayım:gelişimi 1 hafta ileri çıktı.31 hafta 5 günlük ggözüküyor
1800kg ve 42 cm
doktor daha uzayacağını söykedi
eşimde uzun bende
vee oğluşum dönmüş artık
baş aşağı duruyordu tatlı balım benim.
sezeryan konusunu konuştum arkadaşlar doktorumla:doktora hangisini önerirsiniz dedim ben normal olması gerekiyorsa normal sezeryan olması gerekiyorsa sezeryan taraftarıyım ama hastanın çok çok psikkolojiisi normali kabul etmiyorsa o zaman sezeryan yaparım dedi.ben durumumu anlattım biliyorsunuz ben engelliyim oda sezeryanı kesin yaparım demedi ama olabilir sana böyle bir tavizim dedi.
38.haftada çatı muayenesi varmış çatın darsada çok yırtılma olacaksada yapmıyoruz normal dedi.
ayyy doktorum çok iyi bana sabret hayırlı olan neyse o olsun 38.hafta gelsin bunu o zaman konuşuruz dedi
önce allaha sonra doktoruma güveniyorrum.çatı muayenesi olmasına sevindim açıkçası
bu arada kızlar bel ağrım sınırı aşmış durumda:işten sonra eve gidip sofrayı hazırlamak beni bitiiriyyor.devlet diyorum boşuna demiyormuş 32.haftan doldumu izne ayrıl diye.evde oldummu idare ediyorumda hem iş hem ev çok zor gerçekten.annemi aradım dedim çıkın gelin ben dayanamıyorumbu arada arkadaşlar bel ağrısı için doktor yüksek bir tabureye ayaklarını uzat dedi.
çalışabillir raporu 32.hafta sonunda veriliyormuş bu arada
kızlar bu arada ben size bişey soracağım:ben göğüs pompası almadım biberonda almadım.kimi diyor al karar veremedim sizce ne yapayım?
bu arada günaydın annişler,
şimdi benim bi sıkıntım var bir süredir, son haftalar ama ben dr.umu değiştirmek istiyorumi daha doğrusu eski dr.uma dönmek istiyorum, ben ilk üç ay bi dr.a gidiyodum sonra doğum yapmak istedğim hastane başka olduğu için dr.umu değştirdirdm. ama şimdiki dr.umla garip bir ilişkimiz var, yani mesleğimle beni öyle bi özdeşleştirmiş ki ilk bebeğine hamile heyecanlı bi anne olduğumu unutmuş durumda, ona göre ben herşeyi biliyorum, neden soru soruyorumaslında çok da iyi bi dr. ama işte ne bileyim sinirlemrimi bozuyo böyle yaptıkça,neyse şimdi de öğrendimki eski dr.um şimdi doğum yapmak istediğim hastanede doğum yaptırabiliyomuş, sizce de tekrar ona döneyim mi? yoksa şu son haftalar yine bu dr.la devam mı edeyim,
benimde eşimin de burcu yengeç.bebeğimiz balık olacak büyük ihtimalle.balık çocukları öyle çok yaramaz olmuyormuş diye duydm
Aslında çok mantıklı dediğin sancı süresi zaten en az 6 saat sürüyor. Sancıyı hisseder hissetmez sezeryana alınmak daha mantıklı çünkü vücut doguma başladığını anlayıp sütün gelmesi de kolaylaşıyor. Bunu doktorla konuşayım ben. Bir de epidural düşünüyorum da her durumda anestezist var mıdır ki onu da sorayın
[
ben büyük oğlumda meme ucum küçük diye tutamadı mama verdik kaşıkla sonra işe başladım bakıcımız mamayı biberonla verdi çünkü sütüm çok değildi
şimdi ise ikisini de alacağım pompayı hastane çantama kesin koyacağım bi de göğüs kalkanı ucum yine yok gibi tecrübe ettim hehe
bana sorarsan koy lazım olur
be medela elektrikli aldım çok memnundum yani önce manuel aldım zaten süt yok sık sık gelen yok moralim çökmüştü o zaman
Dört gözle haberlerini bekliyoruz. Ben mali müşavirim, bu sabah aynı konuyu şirketin avukatıyla da konuştum. Avukatımız da sadece işçinin çalıştığı süreleri doğum sonrasına aktarabildiğini, doğum sonrası izninin 13 haftayı geçemeyeceğini söyledi.
Bakalım sizinkiler ne diyecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?