2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
günaydınlar... mutlu huzurlu sağlıklı bir gün diliyorum hepimize.....

ya arkadaşlar bişey sormak istiyorum. benim dr. hamileliğin başlarında kandı idrardı genel bir tahlil yaptırmıştı.. ondan sonra hiç yaptırmadı.. her kontrolde soruyor ama idrarla ilgili bir sıkıntın var mı baş dönmen falan var mı diye...

merak ettimde de sizde durumlar nasıl... buaralar tekrar bi tarama yapması gerekmez mi :44::44::44::44:

ben yengeç burcuyum eşim balık dediğin gibi çok duygusalız eşim biraz zor :) kızımda galiba balık olcak
2 balıkla uğraşacaz yerim ben o balığı ilk kızım akrep burcu o sağlam yetiyo maşallah kendine güçlü bir yapısı var

maşallah

canım geçmiş olsun sana rabbim kimseyi düşürmesin tıptakilerin eline ama birazcık daha sabret

canım zaten 8 hafta olan dogum sonrası rapor suresini 10 hafta olarak değiştireceklermöiş. DÜn akşam televizyonda soylemişler. Bende dinleyemedim..

yok bebeğim malesef eski düzen devam

emelcim eminim senin eşinde bu konu hakkında senin hissettiklerini düşündüklerini düşünse seni anlar.
bence sen ona anlatmayı dene ve aranızdaki buzlar erisin

geçmiş olsun

kız çok eğlenceliymiş yapım aşaması daha da zevkli olur.
ama sen bir deneme yap bakalım istediğin gibi olacak mı bizlere de göstermeyi unutma
eğer kolaysa belki bizde deneriz evde sen tecrübeli olacaksın yardımda edersin :13::13::13::13:

işte erkekler malesef bizler kadar detaylı düşünemiyor

Bence rahat edebileceğin dr unla doğum yapmalısın.. Sonuçta son haftalarda olsa insan dr nun yanında rahat hissetmek istiyo, her şeyi sormak konuşmak istiyo.. Hepimizin elinin altında internet var çoğu şeyi biliyoruz ama yinede dr muzdan duymak rahatlatıyo.. O yüzden bana sorarsan ilk dr a dön derim.. :)

Valla erken değilde geç doğurmak daha karlı. O yüzden dişimi sıkıp şöyle 42. haftadan sonra doğurasım geliyor

Canım hayallerini yıkmak istemem ama, o iki hafta aktarılmıyor doğum sonrasına diye biliyorum. Doğum sonrası izin toplamı 13 haftayı geçemez diye bir şey var. Benim ilk gebeliğimde de 2 haftam yanmıştı.

daha gecen hafta 187 neydı o numarayı aradım sordum + hastanede calısan bayan da dedı yenı sısteme gore mesela ben 38. haftada yapıcam ve doktora ımzalattıgımda 2 haftasını aktarabılıyorum

yazık yavrucuga ama ınan aılesıne sınır olucak bır durum yok gaz sancısı ıse o aıle bıle okadar caresız kalabılıyorkı.....

zor soruuu:))) sen ıstersen bır gıt ılk doktoruna nasıl davrancak yokla:) hanı hıc gıtmedıgın bır doktor olsa hemen degıstır dıcemde :)

canım eğer 38. haftada doğum yaparsan 15 hafta izin kullanırsın. çünkü 657'de öyle yazıyor. erken doğum sebebiyle kullanılamayan izin doğum sonrasına eklenir diyor. bak alıntılıyorum 657 deki o bölümü.

"Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir.”

Son düzenleme:

Benim dr um her gittiğimde hem kan hem idrar örneği alıp bakıyor :44:

[ gazı vardır acıkmıştır bazen öyle oluyor ki susmuyor ne yaapsan

canım bende kararsızdım ama en sonunda mutlu oldduğum doktoruma devam etmeye karar verdim
ilkinden daha çok memnunsan ve tavsiye konusundada artı puanı varsa ilkine git mutlu ol derim ben
bu kadın doğum doktoru çok önemli bence insan ilgi moral bekliyor
dahiliye uzmanından farkı olmalı bence

yazık yavrucuga ama ınan aılesıne sınır olucak bır durum yok gaz sancısı ıse o aıle bıle okadar caresız kalabılıyorkı.....

Mutlaka ama işte insanın içi parçalanıyor bebişin öle ağlamasını duydukça bişeyde yapamıyosun yanında değilsin.. İnşallah gazsız, huzurlu bebişlerimiz olur amin.

geçmiş olsun canım. Dinlenme şansın var ne güzel bol bol yat iyileşeceksin dinlenince..

Teşekkür ederim Emelcim.Dün burun tıkanıklığından zor uyudum.Nefes almak ne güzel şeymiş.Dün akşam çok gıcık oldum Yatak odamda uyuyakalmışım.saat 9 gibi.bir uyandım 12 olmuş saat.salona eşimin yanına gittim.sen hiç yanıma geldin mi,beni kontrol etin mi? Hayır sen uyumaya gitmedin mi dedi?Hayır lavaboya gittim,dönüşte yatak odasına uğradım uyuyakalmışım dedim.Tabi sinir oldum 3 saat olmuş öldüm mü kaldım mı bakmamış bile üstelik giderken uyumaya gidiyorum dememiştim.ayy çıldırdım,kendimi yedim.Sabahta neden suçladın,ben seni uyumaya gittin zannettim demesin mi! Suratta iki karış.Ah şu erkekler,çocuk gibiler.çok gıcık oldum ama.

yürüyüş değil ama evde yoga yapıyorum yürüyüşe gün içinde mümkün değil vakit yok

ben taşıyıcı akdeniz anemisi olduğum için değerleri görmek adına mecbur yapılıyor

Valla erken değilde geç doğurmak daha karlı. O yüzden dişimi sıkıp şöyle 42. haftadan sonra doğurasım geliyor

kızzzzzzz sakla içinde

yürüyüş değil ama evde yoga yapıyorum yürüyüşe gün içinde mümkün değil vakit yok

Aslında en güzeli yoga ve plates ama işte bilgili olmak gerekiyor onlarıda evde yanlız yapabilmek için..
Kursa gitmeyi çok istemiştim ama zaman yok malesef Özellikle yoga doğru nefes için çok önemliymiş en güzelini yapıyorsun gerçekten.

sahi mi ? bak buna çok sevindim işte. Yani başa döndük 15 hafta kullanma ihtimalim olacak desene. Ben İK ve SGK da çalışan eniştem ile netleştireyim bu konuyu. Ona göre size de bilgi veririm :)))

bu arada günaydın annişler,

şimdi benim bi sıkıntım var bir süredir, son haftalar ama ben dr.umu değiştirmek istiyorumi daha doğrusu eski dr.uma dönmek istiyorum, ben ilk üç ay bi dr.a gidiyodum sonra doğum yapmak istedğim hastane başka olduğu için dr.umu değştirdirdm. ama şimdiki dr.umla garip bir ilişkimiz var, yani mesleğimle beni öyle bi özdeşleştirmiş ki ilk bebeğine hamile heyecanlı bi anne olduğumu unutmuş durumda, ona göre ben herşeyi biliyorum, neden soru soruyorum aslında çok da iyi bi dr. ama işte ne bileyim sinirlemrimi bozuyo böyle yaptıkça,neyse şimdi de öğrendimki eski dr.um şimdi doğum yapmak istediğim hastanede doğum yaptırabiliyomuş, sizce de tekrar ona döneyim mi? yoksa şu son haftalar yine bu dr.la devam mı edeyim,

herkese günaydın güzeller anneler. dün akşam kontolüm vardı. bebeğim 1766 gr 42 cm olmuş.dr 2 hafta önde dedi.ne yiyosun da böyle besleniyo dedi.dedim hergün muz yiyorum:) gelişimi beni sevindirdi fakat tansiynm 14 çıktı takip etmeliyiz dedi.idrar tahlili yaptırdm. bide 2 gündür adet sancısı çekiyorum sizlerde yaşayan varmı bu durumu.gece uyandm rahatsız oldum hatta. dr dedi bu durum hoşuma gitmedi.rahim ağzı kapalı ama devam ederse gel nts ye girersin dedi. bebek doğum pozisyonunu almış ama kanala inmemiş henüz. doğum şeklinide konuştuk. sezaryen istiyorum ama emin de değilim dedim. bebek böyle büyük olursa normal doğum mümkün olmaz zaten dedi. herşeyin hayırlısı artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…