Oyyyyy oyyyy biri yengeç biri balık müthiş ikili ama zorluk senin olacak desene. Çünkü balik ve yengeç burcu çok duygusal ve içli olurlar. Kendimden biliyorum kendilerinde oluşacsk herhangi bir duygu hasarinı 50 yaşında bile hala aynı acıyı hissederek yaşar
Çünkü geçmişe çok bağlıdır. Balık ve yengeç burcu iyi anlaşir diyolar ama ben balık burcu kimseyle anlaşamadım maalesef:)))
Ama kardeşler için geçerli bir durum degildir bu kesinlikle:))
selam güzel anneler....
ben sabah oğluşumu görüp geldim... ilk önce nstye gönderdiler. tabi nst diyince doğumun yaklaştığını daha iyi idrak ettim ve biraz heyecan yaptımm...
sonra oğlumu gördüm.. uyuyordu uyandırdığımız için surat asıp kaşlarını çattı öyle bir poz yakaladık..2100 gr. 45 cm. olmuş.. ben az değil mi diyince dr. gelişimi gayet iyi 4 gün önden gidiyor hatta dedi. doğumda 3 kilonun üstünde olur büyük ihtimalle... raporumu aldım. 9 şubatta bitiyor ama ben hayırlısıyla 17 şubatta doğum olacağı için müdürümünde iyi niyetiyle ocak sonunda çıkacam izne.
kızımda göğüs uçlarım çok yara olmuştu şimdiden yapabileceğim bişey var mı diye sordum.. lansinoh kremi önerdi ama iki hafta kala kullan dedi.. çünkü meme ucuyla oynarsan erken doğumu tetiklersin diye uyardı. 2 hafta sonra tekrar kontrol..
ya kızlar bebeğimi görünce aklımdaki tüm sorular uçtu gitti...
bizden haberler böyle... şimdi hemen geçmişe dönüyorum...
kızlar artık delirmek üzereyim.ne olur bizim için dua edin.bazı arkadaşlar durumu biliyor.16 gündür hastahanede yatıyorum.gestasyonel diabet yüzünden.hala şeker düzeyi normal değil.dozu bir türlü ayarlayamadılar.nasıl bir insülin direnciyse artık günde 5 kez iğne vurup 8 kez ölçüm yapılıyor.arta arta 120 ünite insüline kadar çıktı aldığım.burda tip 1 olup sekeri 600 lerde olanlara bile benim kadar ilaç verilmiyor.bu arada her 3 günde bir kadın doğuma gönderiliyorum.nst ve ultrason için.bebek 3 hafta ileri karın cevresinden.suyumda fazlalaşmış.ama kalp atımı haraketi solunumu gayet iyi.ama ben iyice bunaldım artık.en kötüde grip oldum.2gün şiddetli boğaz ağrısının ardından sonunda gece sabaha çıkmayacağım sandım.öksürük bir yandan.nefes alamıyorum.ve tek bir dr dahi bakmıyor.bir nöbetci dr var.ben bu servisin dru değilim deyip gönderiyor.zar zor hemşirelerden parol aldım birtane.sabah uzman geldi yüzüme bakmıypr.zorla durdurdum.göğüs polikliniğine yönlendirecekler.şunu söyleyebilirimki antalya tıp fakültesi bitmiş.ben sanıyordumki buraya yatınca herseye 4 4 lük bakılır takip edilir.uzmanlar yeni mezun bişeyden anladıkları yok.
canım zaten 8 hafta olan dogum sonrası rapor suresini 10 hafta olarak değiştireceklermöiş. DÜn akşam televizyonda soylemişler. Bende dinleyemedim..
ben de geçenlerde onu düşündüm. Burdaki arkadaşlar doğum için gün sayarken ben hala çalışıyor olcam :)))
benim dünkü doktorun hele ki bir erkek olarak fikirlerini açıkça söyleyen birinin sözlerini önemsemek çok daha mantıklı olacak gibi.
Ben sanırım sezeryana karar verdim yine fikrim değişti. Eşimi düşünerek verdiğim karardan dolayı da eşim bana tepki gösterdi ve şuan onunla konuşmuyoruz.
bilmiyorum hayırlısı ne ise o olsun istiyorum.
Kızlar ne olur yardım edin ya dün aşam basur çıktı bende saatlerce ağladım nohuttan biraz daha büyük dışarda meme oluştu.Sıcak suya oturdum kar etmedi.bu sabah hemen doktora gittim Procto merhem ve fitil verdi canım çok yanıyor.Anüs dışını kapatmış gibi elimi vurduğumda.Tuvalete çıkma istesem ne yapıcam bilmiyorum.içinizde yaşayan vardı ne kullandınız geçirebildinizmi neler yaptınız ne olur akıl verin bana .şuan işyerindeyim ve zor oturuyorum
kapı süsüne ben de bayıldım klasik bir kapı süsü değil çok orjinal geldi bana :))
Sabunun boyutu da 8 cm canım ve inanmıcaksın ama ben sabun için malzemeleri aldım ve kendim yapıcam :))))
çok kolaymış yapımı deneme amaçlı yapıcam eğer beceremezsem mecburen sipariş vericem:))) kimya deneyi gibi olacak çok zevkliiiii:)))
bencede herşeyin hayırlısı bizde dr doğum şeklini konuşacaktık beni hemşire hazırlarken eşim konuşmuş dr la normal doğum istiyoruz
hangi tarih olcak diye dr hesaplamış 9 mart demiş bende odadan çıkınca diyoki 9 martmış ben çıldırdım nasıl yani 9 mart normal
doğum olursa evet sen normal istemiyomuydun diyo bide bana sordunmu dedim ilk doğumumu hatırlamıyomusun hala korkularım var
kabusum kollarını az morartmışım galiba sancıyı çekerken dedimyok diyo daha erken kendine gelirsin diye düşünmüştüm diyo
deliya bencede takma kafaya nasıl rahat hissedeceksen olacaksan öyle olsun
kapısüsü çok güzel bendebunun melekli olanını düşünüyorum.sanırım meleğin eli sitesinden bakmışsın.aynı modeller cok daha ucuza pembe hobi diye biryer var.oraya da bak istersen.emeksensin sitesinde dükkanı var.ya da direkt pembehobi diye aratınca cıkıyor.
çok tesekkür ederim hepinize
hocalaruğradıklarında ölçümlere bakıp sabahı su doz arttır öğleyi 2 ye böl aynı anda farklı yerlere vurulsun gibidozaj ayarlamaya çalışıyorlar.onlar dozajı yükseltiyor benim kan şekeri inatla yükseliyor.buraya gelmedenbönce dediğim gibi kaç endokrin kaç dahiliye gezdim.hepsi saskınlık içinde allah allah neden böyle oluyor diye cevapsız kaldılar.bu yüzden tıpa gönderdiler.buraya yatmakta kolay değil.yüzlerce hasta var sıra bekleyen. bu yüzden endokrin prof unun özeline gidip dünya kadar muayene ücreti ödeyerek öncelik tanınmasını sağladım.2 aydır yaptıklarımı hiçe sayıp sıfırdan aldılar.hergün 2 doz arttıra arttıra 16 günde kaça katlandı işte.insülin direnci yüksek bu haftalardaböyle olur diyorlar.gribim diyorum yanıma baska bir hamilevhasta veriyorlar.bu nasıl sorumsuzluktur.yazık değilmi onada bulqşacak ilaç ta kullanamıyoruz.kadın doğum doktorumlacsürekli irttibat halindeyim.oda onlar çıkarana kadar cıkma gerekirse doğumunuda orda yapdiyor.bebeğin küvezde kalacağı kesinmiş.benden yüksek dozda şeker gittiği için doğumdan sonra kan sekeri düşünce serumlacseker takviyesi gerkiyormyş.artı ciğer gelişimi diabet yüzünden gecikebileceği için.şimdi çıkıcam birsey olursa ömür boyu pişmanlığını yasarım diye dayanmsya çalışıyorum.zaten en iyi hastahanelere drlara gittim 2 aydır.cıksam gideceğim baska dr da kalmadı.
neyseki odalar 2 kişilik.her yatağı basında büyük tablet bilgisayarlar var.face dışında internet acık.odada banyo duş olayı rahat.bol bol da kitap getirdim.yoksa çekilmezdi.mecbur kalmadıkca kimseyi zora sokmak istemiyorum
: (
canım bak sende söylüyorsun en iyi dr lara gittiğini lütfen dayan
Kızlar yarın kontrolüm var bakalım doktorum neler diyecek kızım nasıl çok merak ediyorum, zaman azaldıkça endişelerim artmaya başladı , plesentam ne durumda ? İnşallah hepimizin hakkında hayırlısı olur , sağlıkla sıhhatle yavrularımızı kucağımıza alalım:18:
güzel haberlerle gelmen dileğiyleeeeeeee
Evet aynen öyle birşeye karar vermem saniyelik. Yani görürüm vurulurum ve karar veririm. Öyle inciğinı cincigini asla incelemem. Eğer hiç birşey bilmiyorsam da konu hakkında deli gibi araştırma yaparım yorumlara bakarım ve o anda karar veririm. Beklemeye hiç tahammülüm yok:))
eşim de bir o kadar rahat durmadan onu dürtmen gerekiyor ki biseyleri halledelim. Dügünde bile yayınlanacak barkovizyon gösterisini söylediğim zamanda yapmadı diye kızıp gecenin 3üne kadar oturup ben yapmıştım o gün bitmiş olsun diye:)))))
Yaaa o balık ve koç konusunda bende çok düşünceliyim. Burdaki balık borçlarını tenzih ederek söylüyorum ki hayatımda 2 tane nefret ettiğim insan var ikisi de 20 mart dogumlu yani balık burcu. Ve kaderin cilvesine bakın ki balık burcu olma ihtimali var:)) hep takılıyodum balık olmaması için 20 marta gelse bile kendimi sıkıp 21 martta dogum yapayım diye:))
İşin esprisi tabii ama koç burcu çok daha mantıklı oluyor. Balık ise çok duygusal. Ben yengeç kızım balık düşünsene halimizi:)))
Ama sanırım ben burca falan takılmıcam sezeryan olcam 37 de ayrılcam izne. 38de de bebeğim gelse izin süresince 2 hafta karım olacak:))
İyice kafayü yiyorum coduluuuuummmmm:)))
birşey olacaksa zamanında olacak ya da hiç olmayacak o kadar kararlar net.
bende senin gibi aman balık olmasın aman yengeç olmasın falan derken büyük oğlum yengeç
kadere bakki bu da balık olacak. ben yay baba koç amannnn evdeki cümbüşe bak.....
tabii önce sağlık diyoruz diğerleri işin şaka tarafı ama olsun mutlaka astrolojik etkileri vardır
Deformasyon ve dikişlerin ağrısından sonraki ilişkiye eskisi gibi girebilme korkusu. Bir kaç forumda kadınlarda bu sebeple soğukluk oluşmuş. Herkes yaşar diye birşey yok elbette ama yapım gereği bu tür olağandışı durumlarda eskiye dönmem zaman alıyor. Araba kullanmayı öğrenirken kaza tehlikesi atlattım diye araba fobisi oluştu şuan eşimin yaninda otursam bile büyük bir araba yanımızdan geçse kalp atışlarım hızlanıyor.
ya buna benzer bir fobi oluşturursa bende diye tedirgin oldum yine. Sonuçta evliliğin en önemli temel taşı cinsellik. Offff offff hiç bu kadar kararsız olduğum bir konu olmamıştı. Zamana bırakma huyum da yok nolcak bilmiyorum((
dikişler iyileştikten sonra (buna dr karar veriyor) zaten tabii işin senin dediğin gibi psikolojik boyutu hepsinden önemlisi
ama sen bence ne olursa olsun zamana bırak. neden çünkü eğer sezeryan olacaksa da planlı olacak tatlım böyle düşün.
ve lütfen kafana çok da takma öncelik senin ve bebeğin sağlığı
Canım benim yaaa seni o kadar iyi anlıyorum ki detaya eğer istersen özelden de konuşuruz bunu ama ben de hata yapıp eşime sordum nasıl olması gerektiğini. Ama abuk subuk cevaplar verince çok sinirlendim. Beden bizim bedenimiz, ilerde onların eşlik görevlerini de yerine getirmeliyiz ki kendimizi kadın gibi hissedelim,psikolojimiz sağlıklı kalsın. Bu açıdan düşünmüyolar hiç. Ben de en sonunda patladım beden benim bedenim sana niye soruyorum ki bunu dedim kapattım konuyu.dünden beri de konuşmuyorum. Hatasını anlayana kadar da pek konuşmıcam.
ben sormadım sormuyorum ona kalsa kendince yorumu normal diyor ama son kontrolde doktor bebeğin dönmediğini zaten bugün bile 31+1 olduğumuza göre dönmesinin zor olduğunu ve sezeryan ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.
eşim bana döndür çocuğu gibi birşeyler söyledi bende senin gibi sinirlendim önce cevap vermedim sakinleştim sonra anlattım ona bende normal istiyorum ama şartlar onu gerektirirse epidural sezeryan istiyorum ayrıca doktoruma her ne kadar güvensem de 36 hafta da(bebek doğmazsa) tekrar başka bir doktordan görüş almayı planladığımı ve bu konu hakkında bir daha öyle atıp tutmamasını bu konunun ondan çok beni etkilediğini ve benimde bununla ilgili gerekli şeyleri düşündüğümü araştırdığımı anlattım. bu hamileliğimi ve öncekini kıyaslamasını istedim bu bildiğinden ondan sonra birşey söyleyeceğince önce düşünmesini çünkü son zamanlar artık benimde gereksiz birşey duyacak halim kalmadığını falan anlattım
şimdi daha ılımlı yaklaşıyor herkesin içinde bu konuya....
Aslında çok mantıklı dediğin sancı süresi zaten en az 6 saat sürüyor. Sancıyı hisseder hissetmez sezeryana alınmak daha mantıklı çünkü vücut doguma başladığını anlayıp sütün gelmesi de kolaylaşıyor. Bunu doktorla konuşayım ben. Bir de epidural düşünüyorum da her durumda anestezist var mıdır ki onu da sorayın
bende bende epidural istiyorum bakalım hayırlısı.
Kesinlikle katılıyorum, hić bir şey bebegimden önemli değil varsın ev kirli olsun asla umurumda değil birini tutup yaptırırım nolcak.
benimde değil kirliliği nasıl olsa temizlenirrrr
Canım genicim benimm:))
Bekliyorum cevaplarını. Oğluşuna,bebişine ve sana iyi geceler tatlı rüyalar. Bebişin girsin rüyana renk gelsin:)))
canım benim günaydın bu arada sana ve tüm mart annişlerineeee
oğlum 2 kutu antibiyortik sonra 3 gün iyi oldu ve şimdi yine burnu akıyor
canım benim oğlumda öyle bitkisel takviyeler bile çok zor fayda etti. geçmiş olsun
günaydın annişkolaaarrr
günaydın canım
günaydın kızlarrrr nasılsınızzz ??
1 haftadır hiiçç giremiyorum topiğeee
annemler dedemin cenazesinden döndüklerinden beri koşturmaca var
misafirin biri gelio diğeri gidioo resmen
bu arada hafta sonu yeğenimimnde doğum günü vardı
onunda hazırlıkları fln derken ailecek çok yoğunduk
boş olduğum anlarda da ev işlerimi yaptım fln fln
doğurana kadarda koşturmacam bitmicek herhalde
daha oğluşun elbiselerini yıkıycam ocak bitimine doğru
sonra şubatın başında da çantamı hazırlarım artıkk
doğuma hazır hale gelirim inş...
bu arada geçenlerde bahsettiğim enfeksiyonum ne zor geçtii
1 kerede acillik oldum ama sonra antibiyotik verdide dr. ancak geçti
şimdi normal haline dönünce anlıyorum ne kdr çok acı çektiğimi
Allah kimsenin başına vermesin
dünde sağlık ocağından çağırmışlardı oraya gittim bugünde kan vermeye gidicem
rutin tahliller varmışşş ne olduunu bilmiyorummm :44:
veee 62 ile başladığım hamileliğimde henüz 7. ayı yeni doldurmuş olmama rağmenn 82 ye ulaşmışım
çok canım sıkıldııııı nasıl bu kdr hızlı alıyorum anlamıyorummm
şeker çıktı mı çok kilo aldın dediler hemşireler hayır dedim onlar da garipsedi daha kötü oldum
30 la mı tamamlıcam hamileliği neee peeffff
ammmaaa uzatttımm iyi dolmuşummm birazdan yine sağlık ocağına gidicem
öpüyorum hepiniziiiii
canım kiloyu hiççççç takma lütfen
bu arada günaydın annişler,
şimdi benim bi sıkıntım var bir süredir, son haftalar ama ben dr.umu değiştirmek istiyorumi daha doğrusu eski dr.uma dönmek istiyorum, ben ilk üç ay bi dr.a gidiyodum sonra doğum yapmak istedğim hastane başka olduğu için dr.umu değştirdirdm. ama şimdiki dr.umla garip bir ilişkimiz var, yani mesleğimle beni öyle bi özdeşleştirmiş ki ilk bebeğine hamile heyecanlı bi anne olduğumu unutmuş durumda, ona göre ben herşeyi biliyorum, neden soru soruyorumaslında çok da iyi bi dr. ama işte ne bileyim sinirlemrimi bozuyo böyle yaptıkça,neyse şimdi de öğrendimki eski dr.um şimdi doğum yapmak istediğim hastanede doğum yaptırabiliyomuş, sizce de tekrar ona döneyim mi? yoksa şu son haftalar yine bu dr.la devam mı edeyim,
ben demek ki fazla abartmışım :)) 38. haftada doğum yapıp 15 hafta izin kullanacağım sanıyorum :)))
şimdi daha net anlaşıldı. 38'de de doğsa 40'da da doğsa ben en fazla 13 hafta izin kullanabiliyorum
yani pek karım olmuyor((
kızlar doktordan geldim şimdi bebeğin suyunun azaldığını söyledi moralim çok bozuk
Canım hayallerini yıkmak istemem ama, o iki hafta aktarılmıyor doğum sonrasına diye biliyorum. Doğum sonrası izin toplamı 13 haftayı geçemez diye bir şey var. Benim ilk gebeliğimde de 2 haftam yanmıştı.
Günaydın kızlar..
Dün akşam üst komşunun bebeğinin ağlama sesinden hiç uyumadım nerdeyse.. Ne derdi varsa bebişin hem üzüldüm hem sinir oldum susturamadılar diye.. İnşallah bizim bebişlerimiz mışıl mışıl uyur hep..
şimdi benim bi sıkıntım var bir süredir, son haftalar ama ben dr.umu değiştirmek istiyorumi daha doğrusu eski dr.uma dönmek istiyorum, ben ilk üç ay bi dr.a gidiyodum sonra doğum yapmak istedğim hastane başka olduğu için dr.umu değştirdirdm. ama şimdiki dr.umla garip bir ilişkimiz var, yani mesleğimle beni öyle bi özdeşleştirmiş ki ilk bebeğine hamile heyecanlı bi anne olduğumu unutmuş durumda, ona göre ben herşeyi biliyorum, neden soru soruyorumaslında çok da iyi bi dr. ama işte ne bileyim sinirlemrimi bozuyo böyle yaptıkça,neyse şimdi de öğrendimki eski dr.um şimdi doğum yapmak istediğim hastanede doğum yaptırabiliyomuş, sizce de tekrar ona döneyim mi? yoksa şu son haftalar yine bu dr.la devam mı edeyim,
ben demek ki fazla abartmışım :)) 38. haftada doğum yapıp 15 hafta izin kullanacağım sanıyorum :)))
şimdi daha net anlaşıldı. 38'de de doğsa 40'da da doğsa ben en fazla 13 hafta izin kullanabiliyorum
yani pek karım olmuyor((
günaydınlar... mutlu huzurlu sağlıklı bir gün diliyorum hepimize.....
ya arkadaşlar bişey sormak istiyorum. benim dr. hamileliğin başlarında kandı idrardı genel bir tahlil yaptırmıştı.. ondan sonra hiç yaptırmadı.. her kontrolde soruyor ama idrarla ilgili bir sıkıntın var mı baş dönmen falan var mı diye...
merak ettimde de sizde durumlar nasıl... buaralar tekrar bi tarama yapması gerekmez mi :44::44::44::44:
gazı vardır acıkmıştır bazen öyle oluyor ki susmuyor ne yaapsanGünaydın kızlar..
Dün akşam üst komşunun bebeğinin ağlama sesinden hiç uyumadım nerdeyse.. Ne derdi varsa bebişin hem üzüldüm hem sinir oldum susturamadılar diye.. İnşallah bizim bebişlerimiz mışıl mışıl uyur hep..
ben oğlumda aldım 6 ay sonra bıraktık sadece uyku öncesi veriyorduk çünkü ben çalışıyorum ne bileyim iyi olmuştu nuk alacağımdamaklı silikonalacağımbence herşey tamam maşallahhh
ben kıyafet işini hazırladım eksikleri tamamladım
biberon emzik pişiik kremi göğüs kremi alt değiştirme örtüsü kaldı
aaaaaaaa bak pişik önleyici kremi unutmuştum, iyi hatırlattın onud alayım desitin alcam ben en yüksek çinko oranı ondaymış galiba çok etkili diyolar, emzik de almaım ben alsam mı ki? hangisini almak lazım acaba?
ben işim dolayısıyla yürüyorum in çık falanKızlar yürüyüş yapabiliyor musunuz ? Normal doğum yapan arkadaşlarım hep yürüyüş öneriyor bende günde en az 20 dakika yürümeye çalışıyorum ama tabii gün geçtikçe bel ağrım artıyor..
kendini kimde rahat hissedersen ona g,t canım bu senin en özel zamanların çünkü kendini rahat güvende huzurlu hissetmen önemlibu arada günaydın annişler,
ben dr çok seviyorum onu doğuma kadar bırakmam ama doğum için başka dr gideceğim aynı anda iki dr gideceğim anlayacağın dr 4000 istemeseydi o nerde yaparsa orda yapacaktım ama
yazık yavrucuga ama ınan aılesıne sınır olucak bır durum yok gaz sancısı ıse o aıle bıle okadar caresız kalabılıyorkı.....
geçmiş olsun canım. Dinlenme şansın var ne güzel bol bol yat iyileşeceksin dinlenince..
Kızlar yürüyüş yapabiliyor musunuz ? Normal doğum yapan arkadaşlarım hep yürüyüş öneriyor bende günde en az 20 dakika yürümeye çalışıyorum ama tabii gün geçtikçe bel ağrım artıyor..
günaydınlar... mutlu huzurlu sağlıklı bir gün diliyorum hepimize.....
ya arkadaşlar bişey sormak istiyorum. benim dr. hamileliğin başlarında kandı idrardı genel bir tahlil yaptırmıştı.. ondan sonra hiç yaptırmadı.. her kontrolde soruyor ama idrarla ilgili bir sıkıntın var mı baş dönmen falan var mı diye...
merak ettimde de sizde durumlar nasıl... buaralar tekrar bi tarama yapması gerekmez mi :44::44::44::44:
Valla erken değilde geç doğurmak daha karlı. O yüzden dişimi sıkıp şöyle 42. haftadan sonra doğurasım geliyor
[
gazı vardır acıkmıştır bazen öyle oluyor ki susmuyor ne yaapsan
ben oğlumda aldım 6 ay sonra bıraktık sadece uyku öncesi veriyorduk çünkü ben çalışıyorum ne bileyim iyi olmuştu nuk alacağımdamaklı silikonalacağım
ben işim dolayısıyla yürüyorum in çık falan
kendini kimde rahat hissedersen ona g,t canım bu senin en özel zamanların çünkü kendini rahat güvende huzurlu hissetmen önemli
ben dr çok seviyorum onu doğuma kadar bırakmam ama doğum için başka dr gideceğim aynı anda iki dr gideceğim anlayacağın dr 4000 istemeseydi o nerde yaparsa orda yapacaktım ama
Bende bol bol yürümeye çalışıyorum.. Hatta işe arabayla geliyorum ama baya bi uzak yere park edip işyerime yürüyorum.. Çıkıştada aynı şekilde. Bide çok denedim yürüyüş yaptığım akşamlar daha rahat uyuyorum..
yürüyüş değil ama evde yoga yapıyorum yürüyüşe gün içinde mümkün değil vakit yok
hayır cnm o arkadaşın dediği bana oldu ilk hamileliğimde bak sen 37. hafta izne ayrılacaksın ya 38. hafta doğum yaparsan
d. sonrası 15 hafta kullanacaksın şimdi oturduk arkadaşımla hesapladık d.sonrası 14 hafta kullandı o 36. hafta ayrıldı anlatabildimmi
Mutlaka ama işte insanın içi parçalanıyor bebişin öle ağlamasını duydukça bişeyde yapamıyosun yanında değilsin.. İnşallah gazsız, huzurlu bebişlerimiz olur amin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?