Ya adet tarihini doktoru farkli söyleyen warmi mesela benim son afet tarihom 23 mayis ama doktor 25 haziran diyor
Sordugumda gec dollenme demislerdi
Canimm benim cok tesekkur ederimmmHypnoBirthing - Marie F. Mongan (Okudum, normal doğumu destekleyici, genel olarak doğum korkusu ile baş etmeyi teşvik eden bir kitap. Ama benim erken doğum riskim olduğu için bana çok uygun olmadığını düşünüyorum.)
Emzirme Sanatı - La Leche League (Emzirme ile ilgili ayrıca internetten mutlaka okunması hatta ezberlenmesi gereken Tomris'in Emzirme Notlarıvar. 18 bölümden oluşuyor. Araştırın, kaydedin, okuyun. )
Bu 4'lüyü de bebeklerimiz doğmadan okumalıyız ki; uykusu, emmesi, düzeni hakkında hazırlıklı olalım, yoksa bebeklerimiz dünyaya geldiğinde bu kitapları okuyup özümsemek için yeterli vaktimizin olmayacağını düşünüyorum.
Mahallenin En Mutlu Bebeği - Harvey Karp
Bilinçli Bebek - Aletha Solter
Yeni Annelere Mucize Çözümler - Melinda Blau & Tracy Hogg
Bebek Bakımı Sorunlarına Mucize Çözümler - Melinda Blau & Tracy Hogg
Bebişler biraz daha büyüdüğünde, yine de 6 aylık olmalarından önce de şu kitapları okumamızı tavsiye ediyorum;
Mahallenin En Mutlu Yumurcağı - Harvey Karp
Ek gıdaya geçiş öncesi hazırlık için;
Çocuğum yemek Yemiyor - Carlos Gonzales
O Tabak Bitecek (mi)? - Gill Rapley & Tracey Murkett
Bebeklerimiz ile kaliteli zaman geçirebilmek ve gelişimlerine yardımcı olabilmek için;
Çocuğunuz ve Sizin İçin Montessori Etkinlikleri - Maja Pitamic
Harika Çocuk Nasıl Yetiştirilir? - Tim Seldin
Waldorf Yöntemiyle Harika Bebek Nasıl Yetiştirilir? - Christopher Clouder
Waldorf Yöntemiyle Harika Çocuk Nasıl Yetiştirilir? - Christopher Clouder
yanlış hatırlamıyorsam shaqa paylaşmıştı,ben de copy-paste yapmıştım
.
Canim benimde 9, 8 cikti .doktorum sezryanda kan gerekebilir dedi .o yüzden kan serumuna basladik.3 gune bir serum yiyorum ikisini oldum kaldi 3 serum.birde b 12 düşmüştü onun ocinde igne oluyorum serumla ayni gunler .gecmis olsun sanada tekrarla ama caresine bak canim.ben hapimicok duzenli ictigim halde ddüştü malesef .bebek seni sömürmus resmen dedi doktorum.3 subatta da gun verecek doktorum subat annesi olacam ben .25.ne gunum doluyor bakalim hangi tarihte alirsa artik.
canım benim 1.5 ay evvel 10.5 cıkmıstı hemoglobin..demir hapımı gunde 2 e cıkarmişti, bu hafta sonu gene kan sayımı olcumu istedi.
du bakalım bi deneyim:)) benim hiç becerim yoktur ama, neyse..şimdi sana bazı sorularım var..neyse özelden mesaj yollayım en iyisi canım
geçmiş olsun gerçekten epey düşük çıkmış değerin, benim de geçen ay 9 çıktı, ben hapımı kullanmıyordum düzenli, doktordan fırçayı yeyince düzenli kullandım herlade düzelmiştir:) bir de yeşillik, kırmızı et, pekmez, kuru üzüm tavsiye ederim canım..ilaçlarını da düzenli kullanırsan değerin yükselir inşallah..
sen acile git nst ye bağlan, için rahat etsin, bu kadar stres bebeğine de zararlı
Nst ye baglndm kasilmm cikti gne ve serumlu igne yedim gne bbegin harektlri cok azaldi ultrasonda dktr iki dakks ugrasti oyntti hrekt ck az bgn dopplere grcm aglmktn helak oldum keske o igneleri olmasydim keske agrim vr demsydim o ignekerden snra bbgm yvsladi cumaretsu vuruldum iki gn normldi simdi bsldi az hareket etmye allaha dua edyrum srkli bni evldima evldimi bana bgislasin .((
Arkadaslar özellikle ayakta kalınca karmımın sertleştiğini hissediyırum sanki bebek ön tarafa dayanıyor
Bazen karnımda çıkıntılar oluyor tüm bunlar normal mi ne diyosunuz
İş için de 1 -1.5 saat yol gidiyorum evde kaldığımda ise yalnızım erken doğum falan olabilir mi
iyi akşamlar kızlar size bi sorum olcak birkaç isimde kararsız kaldık fikir verirseniz sevinirim şevval, ırmak, azra, beril :)))
Kızlar su an cok fena karnımda ağrı var. Sanki bıçak sapliyorlar gibi aynı ağrı vajinamda da oluyor . Acidan ağlıyorum su an .31.haftamdayin neden olmus olabilir?? Uzandım biraz geçmezse doktora gideceğim ama cok korkuyorum.
Kızlar sizlere çok teşekkür ederim bazen tanımadığınız ama ortak dertleri olan insanlardan destek almak yakınından almaktan iyi geliyor çünkü çıkarsız olduğunu biliyorsun....çok duygulandım bugün gerçektenona yetememek düşüncesi kahretti beni sanki anne olmayı beceremedimi düşündüm .. 2 hafta sonra kontrolüm var inaşşalah herşey normale girer ve buraya güzel şeyler yazmak nasip olur.Güzel Allahım hepimizin yavrularını sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder inşallahhh
kendi ozel doktorum rahat bi sekilde kuveze girmez dogsun gecen hafta ciger acıcı igne olmustum hani oldun ignelerinide diyo sıkıntı olmaz diyo tamda guven vermiyo.devlette diyoki suan dogsa kuvezde kalır nekadar ciger için igne yapılsada diyo 37ye kadar bekletelim gibi konusuyor yani bi sıkıntı yoksa tabii ilaçla gozetim altında kal yat hast diyo kime inanıp guvenicegimi şaşırdık eşimde oyle kaldık napsak.yatmak sorun degilde işte nekadar sure 37haftama kadar mı nekadar(((((((((
iyi geceler sevgili hamiş arkadaşlarım,
Uzun zamandır giremiyorum. Tansiyonla başım dertte... Bir düzeltemiyorum ki tuzlu hiç bir şey yemiyorum. Haftaya randevum var doktorumla idrarda proteine bakılacak. Çok korkuyorum. Oğlum ishal olduğum haftalarda pek beslenememiş kilosu hemen hemen aynı, 2 hafta geriye düştü gelişimi çok üzülüyorum.Allah sonumuzu hayırlı etsin inşallah.
Günaydın schaga,
Aksam yatıp dinlendim .bugun iyiyim çok şükür. Sanırım yorgunluktan oluyor artık. Hem is hem ev zor oluyor bu durumda. 37.haftaya kadar nasıl çalışılır hic bilmiyorum bu vaziyette😞
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?