Merhaba, geçen haftaki kontrolden beri sürekli yatıyorum. Ve hep yan yatabildiğimden sizlerle yazışamıyorum. Hazır oturuyorken foruma bir gireyim dedim. Trt 1 de bir program var. Ben ilk defa izliyorum. 2 uzman var biri nörolog biri de çocuk psikiyatrı. İkisi de 2 yaşına kadar tv, tel ve tablet izletmemek gerek diyor. Konuuşma bozukluğundan epilepsi ve otisme kadar etkileri oluyormuş. Bu kadar kötü etkisi olabileceği düşünmemiştim. Kadın en net akademik anlamda başarısız çocuklar oluyorlar dedi. Çünkü beynin % 70'i iki yaşına kadar oluşuyormuş. Tv izlerken sadece görsel zeka gelişiyormuş. İşitsel zeka geri kalıyormuş. İeride okula başladığında öğretmenini dinleyemiyormuş, dinlese bile kısa süreli hafızaya alıyormuş, sonrasında da unutuyormuş. Dikkat bozukluğu da görülüyormuş. Anneler bu çocukları bazı uzmanlara götürdüklerinde çok yanlış teşhis konulabiliyormuş, mesela hiper aktivite gibi. Böyle olmasa da ileride sosyalleşme, arkadaş edinememe, sistemli spor yapmama gibi surumlar söz konusu oluyprmuş.
Merhaba, geçen haftaki kontrolden beri sürekli yatıyorum. Ve hep yan yatabildiğimden sizlerle yazışamıyorum. Hazır oturuyorken foruma bir gireyim dedim. Trt 1 de bir program var. Ben ilk defa izliyorum. 2 uzman var biri nörolog biri de çocuk psikiyatrı. İkisi de 2 yaşına kadar tv, tel ve tablet izletmemek gerek diyor. Konuuşma bozukluğundan epilepsi ve otisme kadar etkileri oluyormuş. Bu kadar kötü etkisi olabileceği düşünmemiştim. Kadın en net akademik anlamda başarısız çocuklar oluyorlar dedi. Çünkü beynin % 70'i iki yaşına kadar oluşuyormuş. Tv izlerken sadece görsel zeka gelişiyormuş. İşitsel zeka geri kalıyormuş. İeride okula başladığında öğretmenini dinleyemiyormuş, dinlese bile kısa süreli hafızaya alıyormuş, sonrasında da unutuyormuş. Dikkat bozukluğu da görülüyormuş. Anneler bu çocukları bazı uzmanlara götürdüklerinde çok yanlış teşhis konulabiliyormuş, mesela hiper aktivite gibi. Böyle olmasa da ileride sosyalleşme, arkadaş edinememe, sistemli spor yapmama gibi surumlar söz konusu oluyprmuş.
Bende duymuştum buna benzer bişi canım, yemek yesin diye falan tv karşısına geçirmeyin diyolar. İlerde dikkat bozukluğu yapabiliyormuş çocuklarda..
Doktordan geldim şimdi 32+2 kilosu 1850 boy 44cm allaha şükür bir sorun yok şimdilik omega3 verdi günde 1 tane kullanan dedi
Ek olarak ileriki yaşlarda obeziteye neden oluyormuş. Bir çocuğun tv izleme süresi ile vücut kitle indeksinin artması arasında doğru orantı varmış.
canım 37 de değil de belki bir hafta önce alabilirim
inan geçen hafta bazı tatsız olaylar yaşadım işyerinde
çok şükür şimdi iyi ama çok da dayanamayacağım
gibi geliyor
yine de sana almayı düşündüğüm haftayı yazayım
36 da almayı düşünüyorum yani 4 hafta doğum sonrasına
aktarmış olacağım bir hafta eksik olacak hatta doktorumla
konuştuğumda eğer alabilirseniz sağlık ocağından falan
10 gün rapor alın bu raporunuza hiç dokunmayın
bu 5 haftayı da öyle tamamlayın dedi yani tamamen
işyerindeki durumlara göre karar vereceğim canım
eğer sağlık ocağından rapor alırsam o 5 haftayı tamamlar
37+6 da alırım çalışamaz raporunu tam 5 hafta ekletmiş
olurum böylece[/QUOTE
cnm bende 32 de 5 hafta daha çalışabilir raporu alcam ama bende 4 hafta nın sonunda izne ayrılmayı düşünüyorum,
daha doğrusu benim hafta bitimleri çarşambaya denk geldiği için 36+2 de ayrılmayı düşünüyorum,
şimdi benim dr'umun dediği şu 32 de gelirsin muayene sonrası bi problem yoksa sende istersen 5 hafta daha çalışabiilir raporu veririm, bende de dedimki o raporu 5 değilde 4 hafta veremiomusunuz ,
dediğine göre bu kağıtlar matbu'ymuş devletten 37'ye kadar çalışabilir diye böyle matbu kağıtlar geliomuş dr.lar sadece imzalıyomuş, sen 36 yada daha öncesinde bırakmak istersen benden değil gidip başka bi dr.dan rapor almalısın diyo,
ben bu durumu anlayamadım, neden kendisi veremiyo tekrar çalışmaz raporunu da beni başka dr.larla uğraştırıyo?
sizin dr. larda böyle mi acaba?
birde şunu sorcam şimdi ben 36 da ayrılırsam izne 4 haftayı doğum sonrasına aktarmış oluyorum ya,
ama sezeryan olcağımdan büyük ihtimal 39 hatta belki 38 de doğum olcak
o aktardığım 4 haftanın sadece 2 sini kulanmış olcam sonra doğum olcak,
ben 8+4'e o iki haftayı daha ekleyebilecek miyim acaba? yani8+4+2 mi olcak yosa 8+4 mi olcak? :44:
bu arada cnm çalışabilir raporu alındıktan sonra sağlık ocağı yada her nersen olursa olsun alınan rapor doğum izninden düşüyo, çünküğ sen hem çaışabiilr diye rapor alıyosun hemde hastayım 10 gün çalışamam diye rapor alıyosun çelişki oluyo yani direk aktardığın haftalardan düşüyo, diye biliyorum:)
Maşallah canım.. Sağlıkla büyüsün doğana kadar inşallah :)
canım sakin ol stres yapma doktorlar iğnelerş serumları tedbir amaçlı yapıyorlar bence iğnelerle ilgili değildir.Nst ye baglndm kasilmm cikti gne ve serumlu igne yedim gne bbegin harektlri cok azaldi ultrasonda dktr iki dakks ugrasti oyntti hrekt ck az bgn dopplere grcm aglmktn helak oldum keske o igneleri olmasydim keske agrim vr demsydim o ignekerden snra bbgm yvsladi cumaretsu vuruldum iki gn normldi simdi bsldi az hareket etmye allaha dua edyrum srkli bni evldima evldimi bana bgislasin .((
cnm bende 32 de 5 hafta daha çalışabilir raporu alcam ama bende 4 hafta nın sonunda izne ayrılmayı düşünüyorum,
daha doğrusu benim hafta bitimleri çarşambaya denk geldiği için 36+2 de ayrılmayı düşünüyorum,
şimdi benim dr'umun dediği şu 32 de gelirsin muayene sonrası bi problem yoksa sende istersen 5 hafta daha çalışabiilir raporu veririm, bende de dedimki o raporu 5 değilde 4 hafta veremiomusunuz ,
dediğine göre bu kağıtlar matbu'ymuş devletten 37'ye kadar çalışabilir diye böyle matbu kağıtlar geliomuş dr.lar sadece imzalıyomuş, sen 36 yada daha öncesinde bırakmak istersen benden değil gidip başka bi dr.dan rapor almalısın diyo,
ben bu durumu anlayamadım, neden kendisi veremiyo tekrar çalışmaz raporunu da beni başka dr.larla uğraştırıyo?
birde şunu sorcam şimdi ben 36 da ayrılırsam izne 4 haftayı doğum sonrasına aktarmış oluyorum ya,
ben 8+4'e o iki haftayı daha ekleyebilecek miyim acaba? yani8+4+2 mi olcak yosa 8+4 mi olcak? :44:
bu arada cnm çalışabilir raporu alındıktan sonra sağlık ocağı yada her nersen olursa olsun alınan rapor doğum izninden düşüyo, çünküğ sen hem çaışabiilr diye rapor alıyosun hemde hastayım 10 gün çalışamam diye rapor alıyosun çelişki oluyo yani direk aktardığın haftalardan düşüyo, diye biliyorum:)
Canim 24.haftada benimde 11 di.doktor bebek seni somurmus resmen dedi.venofer serumun icine konup veriliyor.yarim saate ayarlattiyor doktor serumu.benim ferrinte cok dusuk canim senin kac .benimki 5 suanda.hamilelik basinda 1 di neyseki azda olsa o yukseldi
canım 37 de değil de belki bir hafta önce alabilirim
inan geçen hafta bazı tatsız olaylar yaşadım işyerinde
çok şükür şimdi iyi ama çok da dayanamayacağım
gibi geliyor
yine de sana almayı düşündüğüm haftayı yazayım
36 da almayı düşünüyorum yani 4 hafta doğum sonrasına
aktarmış olacağım bir hafta eksik olacak hatta doktorumla
konuştuğumda eğer alabilirseniz sağlık ocağından falan
10 gün rapor alın bu raporunuza hiç dokunmayın
bu 5 haftayı da öyle tamamlayın dedi yani tamamen
işyerindeki durumlara göre karar vereceğim canım
eğer sağlık ocağından rapor alırsam o 5 haftayı tamamlar
37+6 da alırım çalışamaz raporunu tam 5 hafta ekletmiş
olurum böylece[/QUOTE
Merhaba, ben de 32. haftamda 5 hafta daha çalışabilir raporu aldım, görevlinin dediği öncesinde ayrılmak istersen gelip bu raporu bozdurman lazım ve analık raporu vereceğiz sana dedi. Ama 5 hafta tam çalışırsan iznin bitiminde benden yine analık raporu alacaksın (yani aslında iş göremezlik raporu da denebilir) dedi.
32. haftadan sonra ne kadar çalışırsan onu doğum sonrasına ekliyorlar.
kızlar unı baby ıslak saf pamuk aldınız mı?ya ben unıbaby ıslak mendil almışım.bu ıslak saf pamuk marketlerde satılmıyor mu nette mi var sadece?hastane çantası için gerekli bir de göğüs ucu kremini motherlove kremi çok tavsiye eden var sizce?çok keskin bir kremmiş fiyatı da uygun
rüyamda dogum yaptıgımı görmedim ama bebegim dogmuştu.. bahsedilen o sarı sıvıyı biberonla veriyodum ama emzirmek için can atıyodum etrafımda annemler ablamlar yegenler... kimse emzirde demiyo.. ayy kabus.. küçük yegen eline basıyo oradan birileri bi şe diyooo tam bir kausss... eşime dertleniyorum neden evimizde degiliiiiiiiiiizzzz.... kan ter içinde uyandım bebek kustu çok degişik bi rüyaydı.. uyandım ama
Bana ders kendi evime gelmeliyim.
kızlar unı baby ıslak saf pamuk aldınız mı?ya ben unıbaby ıslak mendil almışım.bu ıslak saf pamuk marketlerde satılmıyor mu nette mi var sadece?hastane çantası için gerekli bir de göğüs ucu kremini motherlove kremi çok tavsiye eden var sizce?çok keskin bir kremmiş fiyatı da uygun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?