bak sen 33 haftalıksın ve bebeğin 2040 gr mmış, senin beeğenmediğin o kiloyu biz hala göremedik bile, ama ben stres yapmıyorum, çünkü önemli olan sağlıklı doğması kaç kilo doğduğu da önemli tabi ama elimden geldiğince beslenmeme dikkat eidyorum, elimden geleni yapıyorum, olmuyorsa doğduktan sonra beslenecek, yapacak bir şey yok, napalım, ben sağlıklı olduğuna, organnlarında bir sıkıntı olmadına şükrediyorum ve bunlarla mutlu oluyorum
oğlum daha kreşe gitmiyor ama ona abi partisi yapabilirim güzel fikir olurbende öyle diyorum ama evde nasıl olur diye düşünmeden edemiyorum loveli
senin de ikinci sen ne düşünüyorsun
gelmezler canım düzen devam eder baktın oluyor geliyorlar uyarırsın ilk zamanlar çat kapı gelinmez sen lohusasın bebek yeni düzen yen, zordur yaniBu konuda sana % 100 katılmakla birlikte bir süre çekirdek aile olarak yaşayamayacağımız gerçeğimle de yine yeniden yüzyüze kalmış bulunmaktayım. Offf önceden müsait misiniz diye sorarlardı şimdi bebek varken fantazi yapacak zamanları olmaz diye düsünüp çat kapı gelecekler offf offff(
sağlıkla çıkarlar inşallah canımSelamlar bende mart annesi olcaktim ama olamadim kizlarim sabirsiz ciktilar gectigimiz hafta 8ocakta 32+2iken dogum yaptim kuvezdeler ufaciklar birisi 1670 digeri 1620 gr dogdular cok sukurhersey yolunda gidiyor dualarinizi bekliyorum darisi basiniza
bence yıka ve bir yere yerleştir üstlerini ört dolap gelince alır yerleştirirsin canımkızlarr bebişler yavaş yavaş gelmeye basladı ben daha hastane cantasını hazırlamadım.kıyafetlerini yıkamadım bebbişin çunku odamız tam olarak gelmedı onu beklıorumkı yıkar utuler dolaba koyarım dıyee ama şimdide telaslandıımm gec mi kaldım diyee
ben de acemiydim ne pompa ne kalkan ne mama bişey almadım bilmiyordum aklıma gelmedi valla ama meme ucu küçük oğlan tutamıyor hemşire oğlan olsa tutacak ama sen de meme yok dedi üniv hast. yaptım orda bişey de demediler hemşire geliyordu tutturmaya çalışıyordu sarı sıvıyı verip gidiyordu annem mama verelim kızım dedi de eşim gitti aldı geldi ama tabi sarılık oldu tam 3 ay sarılık çekti yavrum sarılıktan uyanamıyordu memeyi tutamıyordu falan 1 hafta önce annem memeyi verdiriyordu 20 dk sonra mama veriyordu allahtan annem bendeydi o çok rahat olduğğundan panik olmadım ne yapması gerekiyorsa tak kızım bu böyle yapılır gel sen de yap derdi hem yapardı hem yaptırırdı 1 hafta sonra oğlum memeyi tuttu ama sütüm besleyici değildi çok değildi ne formullerle 20 ay emzirdim oğlumu şimdi hazırlıklıyım hehehehehbence pompa çok önemli.ben ilkinde ne acemilikler yasadım kızım emmedi 5 gün açlıktan devamlı uyumaya başladıki acile gittik mama verdiler o 5 gün kabus gibi gece gündüz emzirme çalışmaları kızımın inatla reddetmesi.mastit oldum ağrıdan duramaz oldum göğsümde süt dondu kanallar tıkandı hastaneye gidip hemşirelerden nasıl emzirebilirim emmiyor diye yardım istemeler hemşireninde emzirtememesi.halbuki doğum yaptığım hastanede pompa varmış bir Allahın kuluda al sütünü sağ demedi ben bebeklerin emmeme ihtimalini bile bilmiyordumki nerden sormak aklıma gelsin o acemilikle.her telefonda bebek emiyormu soruları gecem gündüzüm karıştı pompayı alana kadar.akşam vakti açık olan bir yerden elektrikli medela almış eşim o gün sütümü sağdım çocuk biraz açlığını giderdi kendine gelmeye başladı meme ucum çıktı ve yavaş yavaş emdi 21 ay emzirdim çok şükür
onlar derler size siz heeheheh der bildiğinizi yaparsınız baktınız siz yapıyorsunuz onlar değiştiriyor siz de değiştirin ben ilk çocukta herkesten uzakta olduğumdan kendi kafama göre yetiştirdim bu ikinici olacağından karışan olmaz zaten biliyorum ki gelen olmaz heheheho tepkilere ben de sinir oluyorum ya.. tamam siz büyüttünüz ama sıra bizde bırakın simdi biz tecrube edelim
beslenmene dikkat tatildesin diye olmuştur o düzenli beslenmeye devam canımgünaydın kızlar...
2 gün önce sağşıl ocağında kan tahlili yaptılar. Değerler yerlerde. Demirim çok düşükmüş. Şeker 67 çıktı :S çok düşük dedi doktor. bide cok azda olsa enfeksiyon çıkmış. saat 2 de doktoruma randevu aldım. Meraktan ölüyorum. Ya bebeğim gelişmediyse diye cok korkuyorum yaa :)
süper fikir bunu yapacağım ben de bi de hediyeler hazırlıyorum kardeşin istedi ben aldım diyeGünaydın canım,
Ben hastaneden eve döner dönmez "Işık'ın abla olma partisi" yapmayı planlıyorum. Ona cicili biçili kıyafetler alıp, onun yatağını filan süsleyeceğim. Hatta pasta ve mum üfleme olayı da olacak. Bilmiyorum işe yarayacak mı, ama öyle sıradan bir karşılaşma olsun istemiyorum kardeşiyle.
annem tam tersi ilk zamanlar ver sonra hemen bıraktır demişti öyle yaptım 6 aylıkken biberon ve emziği kestikAynen canım. Eskiden insanların bir şeyler öğrenebilmek için ellerindeki tek bilgi kaynağı etraflarındaki büyüklermiş. Bu nedenle dün akşam annem ile yanı konuşmayı yaptım. Ben her gün kaç tane doktor kaç tane psikolog okuyorum ve kararlarımı onların uyarılarına göre veriyorum. Neden bunu anlamak istemiyorsun, artık işler eskisi gibi değil. dedim.
Şöyle bir sıkıntı oluyor genelde, örneğin kızım 20 aylık ve artık sütünü biberondan değil bardaktan içmesi gerekiyor. Artık biberon uygulamasını bırakacağımızı bardağa geçeceğimizi söylediğimde, nedense ayrıca annemi ikna etmem gerekiyor. Ben kaç tane çocuk büyüttüm. Siz 3 yaşına kadar kullandınız bir şey olmadı falan gibi cümleler ile karşılaşıyorum.
Ayyy dilime vurdu sabah sabah
ben de iki çanta almaya karar verdim bebek bakıma bebeğimin eşyaları diğerlerine de kendi eşyalarımıTatlı göbişlerrrrr günaydınnnnn
Bugün ne yapalım? Nelerden bahsedelim?
Bu arada ben bebişin eşyalarını aldığım bebek bakım çantasına koymayı, kendi eşyalarımızı da minik bavula koymayı planlıyorum hastane için.
ben de de oluyor ama yapıyorum mesela kv rahatsızdı eşim götüremezdi okula hep sınıfta rahat durmazdı bırakacak yer olmayınca yanımda götürdüm sağolsun öğrencilerim arkadaşlarım ilgilendiler ama her işine ben koştum çocuklara top veriyorum bu hafta son haftaya giriyoruz bi de ders anlatamıyorum artık diye eve geldik sitenin bahçesinde bisiklete bindi kaydırağa bindi koşturdu ki sabah 7den beri dışardaydık 12.30 eve girdik hemen el yıkama faslı yemek yedik ardından banyoya soktum oğlumu yıkadım babaya yolladım o giydirdi makineye çamaşır attım sizi okuyorum bunları yazdıktan sonra bulaşık makinesindekiler boşaltıp yemek yapmam lazım ayrıca ailecek en fazla oğlum hala topralanamadığından meyve suyu hazırlamam lazımgünaydın tatlı göbüşdaş. İnşallah güzel bir gün olur.
Ben dün sinirimden biraz ağladım. ama bugün iyiyim. Eşim işe gitmişti ben de dün temizlik yapayım az dedim. Sadece etrafı süpürüp silicem bir de banyoyu temizlicem bu kadar yani. 10 dk iş yapıp yarım saat dinlendim bel ağrılarım ve bacaklarıma binen baskıdan dolayı.kendimi o kadar güçsüz hissettim ki gecenin köründe de eşimi arayıp ağladım ben fiziken bu kadar güçsüz olmak istemiyorum diye hıçkıra hıçkıra.
Bir yandan gülüyor bana bir yandan da teselli vermeye çalışıyor çok normal bunlar 7.5 aylık hamilesin. artık gücünün olmaması gayet normal. Sen bırak ben yaparım falan. Sonra dedim ki o kızın doğsun beni böyle yaşlılar gibi kolu bacağı ağrıyan teyzeler gibi yaptığı için çok pis ısırıcam dedim iç çeke çeke:))
Artık çaresizlik diz boyu Allah başka dert vermesin ama hakikaten yaşım 29 ama şuan hissettiğim 60 yani fiziken. Ruhen daha iyiyim çok şükür:))
düşünüyordum ama fikrim değişti gibi planlı sezeryan benimki babaanneye bırakırım gibi geldi nasıl dayanırım bilmem sonra eşim getirir diye düşünüyorum bilmiyorum eşimle daha konuşmadıkgunaydın....
ılk bebe kac yasında genıc??
hastaneye ılk bebeyı goturmeyı dusunuyormusunuz?
oğlum da öyle gelip seviyor bana sarılırken tam sarılamıyor canım acır diye daha 3 yaşında kuzummmmilki 4,5 yaşında ama hastaneye götürme durumu için ortalama verebileceğim cevap
eğer sancı gece gelirse kesinlikle hayır onu babaneye bırakacağım doğum gerçekleştikten
sonra şimdilik nasıl olacağı belli olmadığı için kesinlikle spontane gerçekleşecek durum
eğer sezaryan olursa ilk gün gelmesini istemiyorum beni o halde görmesin kesinlikle
ama normal olur da kendimi iyi hissedersem onunda yanımda olmasını isterim tabii
gündüz sancı gelirse falan da okulda olacağı için çok da sıkıntı değil
bakalım dediğim gibi tamamen spontane gelişecek durum
birde ben oğlumla konuştum ona anlatıyorum zamanı gelince geleceğini
doktor kontrollerine de götürüyoruz kardeşini görüyor onunla konuşuyor hatta ona
noel babanın getirdiği hediyelerini falan anlatıyor ki doktorumuz sağolsun anlayışlı
kaana da anlatıyor onu da dahil ediyor konuşmalara kontrollerde
evde de zaten kendisi isterse eli karnımda konuşuyor kardeşi ile anlatıyor
o da abisine cevap veriyor tekme atıyor yani hamilelik sürecinde sürekli
paylaşım içindeyiz
acaba gece yatmadan bişeyler yesen mesela conflekx süt gibi az bişey uzuzn süre aç kalmamış olursunKızlar benim durumumda olanlar bişey desin ya moralim çok bozuluyor. 3 gün önce insüline başladı dahiliyeci sabah öğlen akşam yemek öncesi vuruyorum iğneleri bunu yazmıştım zaten.öğlen akşamda sıkıntı yok ama sabahları 1.saat hep 148-142 civarı seyrediyor yani ben anlamıyorum insülinden önce sadece diyet yaptığım dönemde 130 lara düştüğü de oldu ama şimdi 1.saatte hiç inmedi 140 ın altına yani günde 3 kere iğne 9 kere parmak del kan al yarı aç gez diyete uy hala düşmesin hala düşmesin üzülüyorum ...
peppe ve caiyu faydalıydı mesela bakıcımız sadece peppeyi açardı ona şekilleri renkleri öğrendi
Evet olabilir.. Ama böle sanki çocukların gelişimi için iyiymiş gibi gösterilen çizgifilmler varya caliu pepe gibi çok saçma geliyor bana, yani çocuklara ne gibi bi faydası olabilir ki.. Kitap okuması, müzik dinlemesi, arkadaş edinip onlarla vakit geçirmesinden daha faydalı bişey yok bence.
benim de 29. haftamdan beri baş belası su azlığı sıkıntım var, ben de bu 2. haftam oldu izne yarıldım, izne ayrıldığım ilk hafta bebeğim nasıl olduysa 300 gr almış, belki gerçekten istirahat yaradı bilemiyorum, şimdi ikinci haftanın sonundayım, bugün bir kez dhaa kontrolüm var, eğer bu hafta da kilo aldıysa istirahat gerçekten işe yaramış diyeceğim, inaşallah kilo almıştır.
cnm benim dr.umun 15. haftamda bana dediği şuydu, ''önemli olan bebeğin kilosu değil haftası, yani 33-34. haftalarda 3 -3.5 kilo doğan bir bebektense 37. haftada 2.5 kilo doğan bi bebek daha sağlıklıdır, çünkü organ gelişimleri tamalanmıştır, bu nedenle sakın kilosuna takılma dedi bana, ben hep öyle düşünüyorum, erken doğan bebek küvöze konur ama vaktini tamamlamış bebek kiloyu illaki alır, benim eltim 2.600 kg doğurdu bebeğini 38. haftasında, ve ilk hafta bebek yeterrli beslenemediğnden sarılık oldu ciddi hemde ama sonra sütü tam gelip bebeği besleyince acayip güzel tombiş bi bebek oldu çıktı 1 ayın içinde, şimdide tombalağın teki kendisi,yani kilosuna takılma sağlıklı olsun yeterki!!
Canim kilosu onemli degil tabi ki ama benim sat a gore onde gidiyordu birden durunca sasrdim ve uzuldum bi anne olarak vazi arkadaslar kizmis bana ama inanin yiprtyo insani allah sukur diyorum herzmn evde oturuyorum takicak kafaya illa bisey cikio ama butjn cocuklarimiz allaha emanet ben erken dogum tehlikesi yasiyorum bebegin kilosuda eger erken sgrsa diye onemli o yuzden uzuntum yoksa zamaninda saglikla dogsun da kilosu az olsun
Canim kilosu onemli degil tabi ki ama benim sat a gore onde gidiyordu birden durunca sasrdim ve uzuldum bi anne olarak vazi arkadaslar kizmis bana ama inanin yiprtyo insani allah sukur diyorum herzmn evde oturuyorum takicak kafaya illa bisey cikio ama butjn cocuklarimiz allaha emanet ben erken dogum tehlikesi yasiyorum bebegin kilosuda eger erken sgrsa diye onemli o yuzden uzuntum yoksa zamaninda saglikla dogsun da kilosu az olsun
canım çok sağol ilgine , bu konuda tecrübeli olduğun için bişey daha sormak istiyorum.Peki 140 küsür çok yüksek bi değer değil ama doktor neden insüline başlattı ki acaba diyetle de hemen hemen aynı çıkıyordu zaten hatta daha düşük çıktığı bile oldu sabahları.Yani tedbir olsun diye mi ki...? Ben o yüzden tedirgin oldum demek ki dedim etkiler ki insüline başladı
Her gun muz ve et tuketiyorum cok sukur halimize daha kotu seyler var allah sagsalim bebeklerimize kavustursun umarim bu kdar erken dgruck arkadaslsrin bebekleri erken gelmez erken gelsede kuveze gerek kalmaz umarim :)Canım sakın üzülme haftasında gitmesi aslında en sağlıklısı.. Banada bebeğin geri kalmasın muz ye ceviz ye hergün yumurta ye dediler şimdide önüne geçemiyoruz kilosunun.. Yani sende o şekilde takviye yapabilirsin aslında hergün mutlaka bi tane muz ye mesela.. Muz direk bebeğe kilo aldıran bişey. Ama dediğim gibi haftasında gitmesi en sağlıklısı sakın üzülme..
Aminn canım inşallah hepimiz bebeklerimize sağlıkla kavuşuruz.. Bende şeker çıkmadı allahtan ama ben yinede diyet yapıyorum hem kilo almıyım çok fazla diye hemde bebişte fazla kilo almasın diye..
Walla canin o akinti iki gunden beri bendede war kati gibi hem arada yesil arada sari gelio bende bilmiyorum
Maşallah bebeğinegunaydin kizlar gecmisi tam okuyamadim ama baktigim kadariyla bayagi bi kaynatmisiniz..
dun gordum kizimi.. yeni doktorumu cok sevdim. gereksiz gulumsemiyo ve guven veriyo. harikaydi her konuda anlastik. emelcim sinuna kadar bekleyecegiz bebisimi..uzun bacakli bi kizim varmis.. kalsiyum hapina basladik. 29+6 da kizim 1650 gr 40 cm. nasil sizce sizinkildr nasildi.. ayh icim icime sigmiyo cok mutlu oldum ben yaaa... bide devlet hastanesine gittim. mesai disinda almiyorlarmis. normal dogum hemen olacaksa aliyorlarmis. sezeryan yapmiyorlarrmis ilk bebegi genelde kabul etmiyorlarmis.. guldum bayagi hicbi turlu beni almiyosunuz yani dedim evet dedi. trajikomik...bu gunler tomrisin emzirme notlaroni okuyoum. emzirme kampina gircem kesinlikle..
arkadaşlar selam herkese, lütfen tecrübeli olanlar yardım etsin şimdi bu kasılma olayını ya da yalancı sancıyı nasıl anlayacağız,
okudum ama anlamıyorumki, karnınız toplanırsa diyor, sertleşirse diyor, bende bunların hepsi var ama oğlum cok hareketli totosu ya da sırtı mı o sertlik, anlamıyorum bazen karnımın ıcınde bişey toplanıp büzüşüyo sankı ara ara vajinamda sızı hissediyorum hani böyle adet oldugumuz zaman uyuşuk gibi olurdu ya aynen öyle sabahta aynı sızı oldu, şuan da var daha doğrusu vajinamla makat arası komple şimdi bunlar doğuma hazırlık mı yoksa geçici şeyler mi bilemiyorum((
kızlar kusura bakmayın alıntılarımçok oluyor sayfayı dolduruyor pardon
Maşallah bebeğine
Yeni druna ısınmana sevindim ben de değiştirmiştim geçen kontrolde şimdi tekrar gitmek için gün sayıyorum 1 hafta kaldı bakalım bizşmki ne kadar olmuş
Kızlar beşik ya da karyolaların içine yatak baktım 80-130 almam lazım çok oahalı geldi 300-500 arası
Sşzler nerelerden aldınız
Sonra bu boyutta nevresim nerden bulucam ya englishnhome a baktım 70-140 dediler
Maşallah bebeğine
Yeni druna ısınmana sevindim ben de değiştirmiştim geçen kontrolde şimdi tekrar gitmek için gün sayıyorum 1 hafta kaldı bakalım bizşmki ne kadar olmuş
Kızlar beşik ya da karyolaların içine yatak baktım 80-130 almam lazım çok oahalı geldi 300-500 arası
Sşzler nerelerden aldınız
Sonra bu boyutta nevresim nerden bulucam ya englishnhome a baktım 70-140 dediler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?