Anneme söyledim, çok heyecanlandı. Çok komikti. Çünkü heyecanını bana belli etmemeye çalışırken çok güldüm. Rol yapamaz hiç.
kesinlikle böyle olmasınlar.. ben günlük tutuyorum, aklıma geldikçe yazıyorum oğluma.. kendimde olan değişimleri neler hissettiğimi anlatıyorum ve diyorum ki evet hamilelik yaşamıcaksın ama baba olacaksın benzer şeyleri eşinde yaşayacak ve buna duyarlı olman lazım gb öğütler veriyorum şimdiden :) eşi hamile olduğunda 2sine hediye ederim artık o günlüğü
canım başlamışsın işte biter nasıl olsa
dağınıklık mı ben eşyaları ayırırken görseydin dağınıklığı
birşey olmaz şimdi yıkayıp kaldırdıkça toparlanacak nasıl osa
Eki Görüntüle 946943
dün akşam doktor randevumuz vardı.bebeğim 2300gr olmuş teyzeleri.herşey yolundaymış.gelişimi bir iki hafta önden gidiyomuş. çok şükür bu ay sadece bebeğim kilo almış ben değil doğum yöntemleri konuşulmuş. ben ilkinde genel olmuştum. epidural ve spinal arası farkın ne olduğunu sonuçlarının tam olarak nasıl olduğu hakkında bi fikrim yok. dün konuşulmuş olsaydı akşam doktoruma sorardım. ama artık bir daha ki randevuya bilgilenirim.
Onlar yıkanırken de dezenfekte edilecekleri halledeyim bari.
İşin içinden çıkamayacak duruma gelmeyeyim diye dua edin :)
Biraz dağınık duruyor şu an eşyalar....
kızar benim bebiş yine 2 hafta geriye düştü ne yapacam ben bu cadolozla.artık yumurta süt portakal kivi ceviz vs vs derken galiba dogumdan sonra hiçbirini tüketmek istemiycem ama benim kız 2 gün az yesem bunları hemen zayıflıyo.2.500 bile dogmıycak böyle giderse
Ay evet içim çok rahatladı.
Şimdi ikinci tur yıkanıyor.
Beyazları ayrı yıkadım.
Hafif renklileri ayrı yıkıyorum şimdi.
En renklileri daha sonra yıkayacağım. Onlar zaten biraz büyük beden.
Bu arada ilk tur sabunu fazla koymuşum bi çıkardım kıyafetlerin üstü sabun az da olsa.
Sonra tekrar durulama yaptım :))))
Okudum, Allah sağlıklı hayırlı bir evlat nasip etsin arkadaşına ve isteyen herkese...
Canım ben doktoruma sordum da saçları ton açma yapmamak lazım dedi. Açma işleminde çok reaksiyon gaz çıkıyormuş. Saç tonunuza yakın renge boyatmak lazımmış. Ben boyattım hiç bir sorunda yaşamadım kokusunu bile duymadım. Ki koklamamak gerekiyormuş boyanın kokusunu...
Dezenfete edilecekler hangileri schaga ve nasıl dezenfekre edeceksin
Offf ben daha baslayamadım(
gecenlerde bahsetmiştim ben güzel bi dille rica ettim annem zaten gelecek o gidince gelseniz (hatta yanlış anlamasın diye istersen önce sen gel annem sonra gelsin dedim) evde aynı anda 2si olmasına gerek yok sonra birden gidecekler sudan çıkmış balık gibi olmaktansa sırayla gelmelerini söyledim ona rağmen ben zaten bakmaya gelmiyorum sadece görüp gidicem dedi akrabalar kadını nasıl doldurmussa gelinler kayınvalideyi bakıcı gibi kullanıyor ama baska zaman yüzüne bakmıyo diye bu mantıkla yaklasıyor bakıcı tut ben basında dururum sadece severim bakmam diyo şaka gibi :) şimdiden lohusalıgı düşünerek fenalık geçiriyorum bakalım neler gelecek basıma
Offf senin gibi kayınvalide herkesin başına
Annem ve ben kayınvalide konusunda yüzümüz gülmedi.
Umarım kızıma ikinci anne gibi bir insan denk gelir...
canım sana bi kaç şey tavsiyede bulunayım.benim bebeğimin gelişimi 10 gün önde gidiyor 5 aydır.
meyve çok ye.meyve yemek bebeğe kilo yapar.
benim ayvasız,mandalinasız,muzsuz günüm geçmez.
tv karşısında havuç falan yerim sürekli.
onun dışınd pekmez ve cevizi karıştırıp yiyorum 2 günde bir.
bir de...
sütü market sütü almıyoruz.
sağolsun bi tanıdık köyden getiriyor biz kaynatıyoruz.
sütte inanılmaz bir yağ var.o yağ bebişe kilo aldırırmış.
(market sütleri işlemden geçtiği için o yağ çok olmuyor malesef)
hatta arada manda sütüde geliyor,bilen bilir çok yağlı bi süttür rengi sarıya çalar nerdeyse.
her akşam içiyorum bunları,
yoğurduda kendimiz yapıyoruz hazır almıyoruz.
ben çok ekmek,hamurişi yiyen biri değilim.gün aşırı yediklerim bunlar.
şunuda söyleyim,eşim eczacı ama ben demir ilacı ve folik asit dışında hiç bir ilaç kullanmadım.
vitamin vs almadım.doktorum yazdı al vs dedi ama dinlemedim,eşimde kullanmamı istemedi.
ama ona rağmen maşallahı var kızımın.
o yüzden sana bi kaç öneride bulunmak istedim.
meyve,sütü ihmal etme sakın.
birde...
gece mutlaka soluna dönük yat.
buda bebeğin gelişimi için önemli.
(kızlar böyle açık açık yazdım ama hakkınızı helal edin.pembems in durumunu görünce yazmak istedim,hem diğer arkadaşlarada yardımcı olur belki.gerçi herkesin bildiği şeyler ama...olsun.)
Pompa, göğüs ucu koruyucu, göğüs kalkanı, her ihtimale karşı aldığım biberon ve emzik..
Aslında çok bir şey yok yani.
Nuk marka biberon temizleyiciyi tavsiye ettiler.
Önce onunla yıkayıp sonra 5 dakika kaynatacağım o kadar.
bende aynen senin gibi ayırmıştım
olsun tatlım sonuçta ilk defa deniyorsun
hem bak ikinci de asla öyle birşey olmaz
çıkınca görürsün kıyafetleri
ellerine sağlık şimdi missss gibi sabun
kokuyordur onlar
Hiç bilemedim. Çevremde üç yöntemi de yaşayan arkadaşlarım var. Üçü de hallerinden memnun. Doğru dürüst yan etki yaşamamışlar. Biri genel anesteziden hemen uyanıvermiş. Öbürü ilk denemede epidural harika sonuç vermiş. Sonrasında da belinde ağrı olmamış. Spinal olan arkadaşım da on kere doğursan yine spinal yaptırırım diyor. Çok kolay oldu. İğneyi hissetmedim bile diyor. Hsni biri şikayetçi olsa alternatiflerim ikiye düşecekti.
inşallah diyorum bu durumda senin için
çünkü ben hiç denk gelmedim senin kv hakkında herhangi bir yorumuna
ve inan üzüldüm çok da şaşırdım.
nedense buradaki herkesi çok benimsedim ben bu yüzden inşallah
rabbim evlatlarımızı kıymet bilen insanlarla karşılaştırsın
canım sen de bildiklerini yazdın hepimize faydalı olacak bilgiler bunlar
Yavaş yavaş başlasaydın birden bire girip sonra yorulma yaa. Ben de cumartesi planlıyorum yavaştan yıkamaya başlamaya. Elbise askısı falan aldım netten onlar da gelsin kıyafetlere öyle başlıcam. Önce dezenfekte edilecekleri dezenfekte edip poşetliyim diyorum. Offff daha çok mu işimiz var ne:))Onlar yıkanırken de dezenfekte edilecekleri halledeyim bari.
İşin içinden çıkamayacak duruma gelmeyeyim diye dua edin :)
Biraz dağınık duruyor şu an eşyalar....
Teşekkür ederim kopyalıyorum aldıklarını bu haftasonu bitiricrm
Kocama kalsa doğduktan sonra alırız:)
Çok kolay gelsin sağlıklı neşeli günlerde kullanın bebeğinle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?