Genel aneztezide aneztezinin etkisi geçtikçe acıyı odaya ilk geldiğin anda daha çok hissediyormuşsun eeee meme bekleyen bir bebek var orda o yüzden hem ilk görememiş hem de hemen rmzirememiş oluyorsun.
Spinal ise etkisi epidural e göre daha kısa ama yan etkileri daha fazla hem baş ağrısı hem de baş dönmesi yapıyormuş ama o da bol kahve içerek çozülebilecek bir sorunmuş. Bebeği ilk görmek ve agrın olmadığı için hemen emzirmek çok avantajlı
Epidural ise etkisi en uzun süren yöntem 4 saat falan sürüyormuş ve yanetkileri spinal kadar değil çünkü spinalde iğneyi daha derine yapıyolar hemen etkisini göstersin diye. İlk görmek ve ağrın olmadan hemen kolostrum u bebeğe verme açısından daha sağlıklı.
Ama epidural bazen etki etmeyebiliyormuş gerçi o tamamen aneztezistin becerisi ama o zaman da hem spinal hem de epidurali aynı anda yapabiliyorlarmış.
Benim tercihim epiduralden yana olacak o yüzden:))
Aslında herşeye hazırlıklı olmak gerek epidural daha az etkili diyerek kendini adapte edersin sonrasında olanlar beklediğin gibi olmaZsa iyice işkence halini alır. Ben her türlüsünde acı çekeceğimizi biliyorum. Hiç bir mutluluk acısız olmuyor maalesef. Sadece bebeğimize hangisi daha faydalı ise o olmalı. Mesela ilk sütü vermek ilk temas benim için acıdan bile önemli. O yüzden tercihim epidural:))
Sen zorunluluktan mı yoksa istediğin için mi sezeryan olacaksın?
Canım ben doktoruma sordum da saçları ton açma yapmamak lazım dedi. Açma işleminde çok reaksiyon gaz çıkıyormuş. Saç tonunuza yakın renge boyatmak lazımmış. Ben boyattım hiç bir sorunda yaşamadım kokusunu bile duymadım. Ki koklamamak gerekiyormuş boyanın kokusunu...
kızlar sızden bı rıcam var
bı arkadasım var bebek sahıbı olmak ıstıyor
41 hamıleden 41 ayetel kursı topluyor
sızlerden de rıca edıyorum 1 er tane ayetel kursı okuyabılırmısınız?
Okuyanlar alıntı ıle okudum dıyebılırlerse saymam daha kolay olur
hepınıze tesekkur ederım
bizleri Rabbim nimetlendirdi onlar icinde dua edelim
katılıyorum sana okadar kolay olmamalı zaten annelik başta sabır istiyoYa aynen öyle
Hem çocuk doğuracaksın hem de hiç ağrım olmasın o olmasın bu olmasın
Gerçekten güzel ve değerli hiç bir şey o kadar kolay gelmiyor insanın başına
Her zaman her şey için çabalamak gerekiyor...
Seni tanıdıysam eğer o sabrınla üstesinden geleceğine adım kadar eminim canimm:))
Çok şirin tatlım annen çok zevkliymiş
Yaa onu sorucam bide, benim tansiyona ait hiçbi şikayetim yok yani en azından hissettiğim yok.
Dr umda hiç tansiyonumu ölçmedi henüz veya takip et artarsa düşerse gel falan demedi..
Arada bi baktırmam gerekiyor mu ki ?:44:
hepınıze tesekkur ederım
Bende epidural istiyorum ama kahve ile ne alaka onu bilmiyorum :44:
Dr um bana günde 1 tane türk kahvesi içebilirsin demişti
Sağol canım annem hem zevkli hem beceriklidir ben ona fazla çekmemişimçikolatalar için özel bi kutu planlamış yapınca onu da gösteririm
canım tansiyonun düşük olursa baş dönmeden başka pek bir rahatsızlık olmuyor. Ama yüksekliğinde çok sıkıntılar çıkıyor. Benim doktorum düşsün ama yükselmesin demişti.
ben kıldönmesinden ameliyat olduğumda belden aşağı uyuşturdular
dr demişti başdönmelerin başağrın olcak nescafe iç demişti kahve
etkisini öldürüyo demişti dediği gibide gerçekten azaldı
hepınıze tesekkur ederım
bence kimin kalmasını istiyorsan direk yoldan söylemeliisn. ya ben dolaylı yoldan birşey anlatma taraftarı değilim çünkü her zaman işlerine gelmeye biliyor. Benim annem çalışıyor ve en fazla 1 hafta yanımda kalabilir. Allah var kaynanam çok iyi bir insan ve çok uyumludur. Hem benden hem eşimden çekinir, ben kalmak isterse direk benim annem 1 hafta kalsın sonra da sen kalırsın dicem. Bence sende söyle cnm.
benimki gece,öğlen,gündüz ben anlamadımbakalım nasıl bir yaramaz olacaklar :)
Senin kv de pek bir nazlıymış canım. Bence de annenin kalması daha mantıklı. Onun yanında daha rahat olursun.
canım aslında eşin keşke sana son yazdıklarını söylemeseymiş ama olan olmuş
lütfen sende çok üzerinde durma ve bunu düşünme rabbim sağlıklı sıhhatli
bir doğum nasip etsin sen sadece bebeğini ve o dünyaya geldikten sonraki
zamanını düşün boşverrrr
İlk defa duyuyorum gerçekten..
nescafe içmem sevmiyorum zatende.. Türk kahvesi içiyorum seviyorum :)
gecenlerde bahsetmiştim ben güzel bi dille rica ettim annem zaten gelecek o gidince gelseniz (hatta yanlış anlamasın diye istersen önce sen gel annem sonra gelsin dedim) evde aynı anda 2si olmasına gerek yok sonra birden gidecekler sudan çıkmış balık gibi olmaktansa sırayla gelmelerini söyledim ona rağmen ben zaten bakmaya gelmiyorum sadece görüp gidicem dedi akrabalar kadını nasıl doldurmussa gelinler kayınvalideyi bakıcı gibi kullanıyor ama baska zaman yüzüne bakmıyo diye bu mantıkla yaklasıyor bakıcı tut ben basında dururum sadece severim bakmam diyo şaka gibi :) şimdiden lohusalıgı düşünerek fenalık geçiriyorum bakalım neler gelecek basıma
benim ameliyatımı yapan özel bir hastanenin en iyi cerrahı kıldönmesi ameliyatı olupta ameliyattan sonra
hemen oturabilmiştim 2 yıl önce o demişti bizim gelinde doğum yaptı epiduralle onada dedi dr.
O zaman kesinlikle doğumdan önce içmemek gerekir ki etkisini azaltmasın..
Doğumdan sonra içince yan etkisini azaltıyo rahatlıyosun dimi ?:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?