smasher ve emel
şimdi dr bana ilkinin durumunu sormuştu ya
akşam baktım onun ölçümlerine 34+1 haftada bpd ölçümü 7.18 mm kilosu da 2400 gr
bu durumda gerçekten bu bebekte hem kafa hem de kg olarak sanırım biraz daha fazla
gerçi nette baktım dün çoğu dr 10.0 mm ve sonrası için riskli diyor ama 12.0 mm ile
doğum yapan var. öncelik olarak bugün 34+0 haftalık hamileyim önemli olan
39 haftada ölçümü eğer ölçümler yüksekse ve zor olacaksa 40. hafta da ya da zamanı
geldiğinde sezeryan olabilirim son olarak buna karar verdim gece uyku tutmadı
sonuçta sezeryan olacaksam zamanı geldiğinde olacağım son kararım bu
olursa da normal doğum zaten olacak hayırlısı
doktorunun haklılık payının olduğunu bu şekilde öğrenmen de içini az da olsa rahatlatmıştır canım.
sen de bizim gibi yapacaksın o zaman sancın gelecek ve o zaman sezeryan olacaksın eğer olursan.
sen gönlünü ferah tut tamam mı:))
bu sıra bende de aynı durum var hatta yemekten kalktıktan 1,5 2 saat sonra hiç yememiş gibi açlık hissediyorum elime ya elma yada fındık ceviz gibi şeyler alıp avutuyorum kendimi yoksa alıp başını gitcek kilolar benim değil bebişin kilo alması lazım çok yemek te iyi değilsabah kalkar kalkmaz bi bardak süt içiyorum kahvaltıya kadar idare ediyor beni
hazırlıklar ne alemde kızlar ? bittimi bebişlerin eşyaları odası vs vs ???
ya kızlar ben sabaha karşı çok acıkıyorum resmen midem kazınıyor bazen sabahın 7 si bazen 6 sıbişey yemzsemde olacak gibi değil sizlerdede oluyormu ve ne yiyorsunuz o vakitte ?
O değilde benim oğlan ben heyecanlanınca çıldırıyor resmen.. Şimdi nst de ben heyecan yaparsam yine çıldırır kesin içerde, sonra çok sancı çıkıpta hadi doğuma falan demesinler[/QUOT
Yok canim ben 2 kere girdim o lastikleri bagladiklarinda oglum cildiriyor
O seste odada durulmuyor gittimde sertlesiyor dedim doktora
Ikidir bagliyor 0 sanci com sukurki
hazırlıklar ne alemde kızlar ? bittimi bebişlerin eşyaları odası vs vs ???
Bizim daha odası gelmedi.. Perşembe gelicek de 10-15 gün havalanıcak da ondan sonra yerleşicek inşallah..
Yerleştirdikçe de eksikleri görücez..
Ama acil almam gereken uyku seti ve halı.. Tabi mız mız ben beğenebilirsem :))
Bu arada sende izmirdeydin dimi canım ?
Aldınmı bu dediklerimi belki banada fikir olur :)
Günaydın göbüşlü ama şirin hamişler,
Ben bu aralar ağrım olduğu halde çok uyuyorum. Bugün 1 gibi kalktım. Ne kadar çok şey yazmışsınız. Oku oku anca bitti.
Benim göbekde aldı başını aşağı doğru iyice düştü. Eskiden çok yukarıdaydı. 2 hafta içinde aşağı düştü. Şimdi doğum yapıcak kadınlara benziyorum daha çok. Eşimle netten görüştüğümüzde çok şirin duruyon keşke yanında olsaydım neyse artık gelince ikinciyi çok ertelemeyiz dedi. Ben yok daha neler daha oğlanı doğuramadım ikiniciyi düşünemiyorum mümkünse bir 5 sene daha düşünmeyelim dedim. Biraz bozuldu ama yapıcak bir şey yok bunun psikolojisini atmam lazım. Çok sıkıntı çektim çünkü...
Günaydın göbüşlü ama şirin hamişler,
Ben bu aralar ağrım olduğu halde çok uyuyorum. Bugün 1 gibi kalktım. Ne kadar çok şey yazmışsınız. Oku oku anca bitti.
Benim göbekde aldı başını aşağı doğru iyice düştü. Eskiden çok yukarıdaydı. 2 hafta içinde aşağı düştü. Şimdi doğum yapıcak kadınlara benziyorum daha çok. Eşimle netten görüştüğümüzde çok şirin duruyon keşke yanında olsaydım neyse artık gelince ikinciyi çok ertelemeyiz dedi. Ben yok daha neler daha oğlanı doğuramadım ikiniciyi düşünemiyorum mümkünse bir 5 sene daha düşünmeyelim dedim. Biraz bozuldu ama yapıcak bir şey yok bunun psikolojisini atmam lazım. Çok sıkıntı çektim çünkü...
benim bir tek telsizi kalmıştı onu da birazdan almaya çıkıcaz.hepsi bitti
halıyı ben ikeadan aldım.park yatağı kırmızı beyaz,dolap beyaz diye halısını da düz kırmızı aldım.çok güzel oldu :) tabi düz renk halı düşünüyorsan seçenek ikeada çok.bak derim.
uyku setini de kızlar ağası hanının oradan aldım.aynı sırada 5-6 tane bebek mağazası var.yatakla uyku setini ve banyo malzemelerini oradan aldım.hatta şampuanlarını falan seba med aldım.%30 indirim varmış sebamed ürünlerinde.
Bizim daha odası gelmedi.. Perşembe gelicek de 10-15 gün havalanıcak da ondan sonra yerleşicek inşallah..
Yerleştirdikçe de eksikleri görücez..
Ama acil almam gereken uyku seti ve halı.. Tabi mız mız ben beğenebilirsem :))
Bu arada sende izmirdeydin dimi canım ?
Aldınmı bu dediklerimi belki banada fikir olur :)
kızlarr birşey soracağım.şimdi altta tahmini doğum tarihi 16 mart yazıyor ya (sezeryan dışında ) değişme olabilir mi?yani örneğin normal doğum yapacağım öyle görünüyordur ve dr.daha erken bir tarih verebilir mi doğum için?mesela bebek 1 hafta öndeydi gelişimi???
Rabbiim hayırlsııyla kavuştursun sizi canım...çok az kalmış zaten.ben de 1 yıl eşimden ayrı kalmıştım geçen yıl.evlendik 1 hafta sonra ayrı şehirlere gitmek zorunda kaldıktayin nedeniyle... ama çok şükür geçtiiiiii gittiiii....sizin de öyle olcak inşalalh...
bu arada benim eşim de hemen 2.yi istiyordeli bu yaa
Canım dogal sureci izle sende bizim gibi. Doğaya karsı gelme bosverO kadar hakkımız yok bence.. SOn ana kadar beklersin. Normal dogum sürecine girersin. nişan gelir, su gelir, sancın görülür ne bileyim nasıl başlıyosa artık. Bebeğin sana geleceğini haber verir bi şekilde işte o anda bebeğinin ölçüsüne bakarsınız uygunsa normal dogumu denersin değilse sezeryana girersin. Bebeğin sana dogru zamanı soyleyecektır emın ol. Ayrıca catıda önemliymiş. Bebeğin kafası buyuk ama sorun olmayadabilirmiş. Sen son kontrolunde karar ver nlara. Ben oyle yapcam. Sezeryan istiyorum ama normal dogum surecini bekleyeceğim. bwbwğim ne zaman isterse o zaman gelecek. Hani bazılarında oylersine muayenede sancı cıkar bide acılması 5 cm falan olmustur yaaa oyle bir durumda normal yaparım
doktorunun haklılık payının olduğunu bu şekilde öğrenmen de içini az da olsa rahatlatmıştır canım.
sen de bizim gibi yapacaksın o zaman sancın gelecek ve o zaman sezeryan olacaksın eğer olursan.
sen gönlünü ferah tut tamam mı:))
Rabbiim hayırlsııyla kavuştursun sizi canım...çok az kalmış zaten.ben de 1 yıl eşimden ayrı kalmıştım geçen yıl.evlendik 1 hafta sonra ayrı şehirlere gitmek zorunda kaldıktayin nedeniyle... ama çok şükür geçtiiiiii gittiiii....sizin de öyle olcak inşalalh...
bu arada benim eşim de hemen 2.yi istiyordeli bu yaa
Günaydın canım hoşgeldin..
bizim eşler çok meraklı ikinciye belliki :)) Neyse oğluşlarımızı sağlıkla kucaklarımıza alalımda bakalım uykusuz gecelerden sonrada ikinciyi istiycekler mi :))
uyku setini funnababy marka aldık.kemeraltı barış bebe den.fotosunu attım bugün.halıyıda english home dan aldık mavili yıldızlı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?