bende de her yemeğin üstüne öyle bir tatlı krizi tutyorki allahım hemen yemeğin üstüne bi çay bi çikolata yada tatlı ne varsa, ki ben eskiden tatlıyı hiç sevmeyen ben, bu tatlı benim sonum olcak galiba, yuvarlnaa yuvarlana gitcem doğuma
selam arkadaşlar
ben son 3 haftaya kadar çalışabilir raporu aldım.37. haftaya geldiğimde tekrar gidip çalışamaz mı alıcam.yoksa doğumdan sonra otomatik ekleyeceklermi:26:
ilaçlarını aksatmadan kullan canım ve dr un dediği gibi mümkün olduğu kadar yat dinlen. dr un muhtemelen her hafta nst isteyecek, sancı çıkarsa hastaneye yatıracaktır. inşallah ilaçlar sende işe yarar da nst de sancın çıkmaz. çıksa bile açılma yoksa uzun süre bebeğin bekleyecektir. alttan muayeneye hazırlıklı ol ama korkma saniyelik bişey, rahat ol o konuda. benim sancılar devam ediyor 32. haftadan beri, 3 haftadır nidilat + yatış durumundayım. 27. haftasından beri kasılma yaşayıp 36-37. haftaya kadar gelen çok insan var o yüzden moralini sakın bozma. ben en başta ne olduğunu bile anlamamıştım sonra birden moral çöküklüğü üzüntü yaşadım. gereksizmiş boşuna kendini üzme sakın, Allah a güven, bebeğin de çok küçük değil artık, en kötü ihtimal erken doğsa bile yaşayacaktır Allah ın izniyle. iyi düşün, iyi dinlen, dua et inşallah sağlıkla gelir bebişin..
smasher ve emel
şimdi dr bana ilkinin durumunu sormuştu ya
akşam baktım onun ölçümlerine 34+1 haftada bpd ölçümü 7.18 mm kilosu da 2400 gr
bu durumda gerçekten bu bebekte hem kafa hem de kg olarak sanırım biraz daha fazla
gerçi nette baktım dün çoğu dr 10.0 mm ve sonrası için riskli diyor ama 12.0 mm ile
doğum yapan var. öncelik olarak bugün 34+0 haftalık hamileyim önemli olan
39 haftada ölçümü eğer ölçümler yüksekse ve zor olacaksa 40. hafta da ya da zamanı
geldiğinde sezeryan olabilirim son olarak buna karar verdim gece uyku tutmadı
sonuçta sezeryan olacaksam zamanı geldiğinde olacağım son kararım bu
olursa da normal doğum zaten olacak hayırlısı
evet ya biraz öyle oldu ama neyapalım zaten bu hafta son iznim başlıyo buhaftayı saymazsam
doğuma son 3 hafta bu haftayı bitmiş sayıyorum misafirim işyerinde :)
haftaya kızımla vakit geçircem kızımla pasta yapacaz buzluğa katmak için kızım mutfakta benle bişeyler yapmaya bayılır alışverişe çıkcaz
birlikte sevdiğimiz bir yemek yicez dışarda planlarım çok bakalım iznim bir başlasın
ya kızlar ben sabaha karşı çok acıkıyorum resmen midem kazınıyor bazen sabahın 7 si bazen 6 sıbişey yemzsemde olacak gibi değil sizlerdede oluyormu ve ne yiyorsunuz o vakitte ?
Kızlar şimdi çalıştıgım yerden bi arkadaşı doğuma aldılar , sezeryandı gün almaya diye gitti sancıları görününce almışlar doğuma ay bende cok heycanlandım 3 hafta vardı onunla aramızda :)))
sizce kesin sezeryan olucaklara doktor ne zaman gün veriyor yani ben 36. haftamda kontrole gideceğim şu gun olucak der mi ?
ben 35+2 de gidecegim kontrole ve o gittigimde gunu belirleyecegini soyledi.
Valla canım bende her sabah aç uyanıyorum.. Resmen 3 gün yemek yememiş gibi :))
Ama kalkar kalkmaz demir-kan hapımı içiyorum 1 saat sonra falan bişiler yiyorum biraz tutuyorum kendimi yani
benim demir hapı nerdeyse 1 aydır 2 tane içiyorum kanım düşmüştü birini gece yatarken birinide sabah kahvaltıdan 2 saat önce falandı ama bu sabahın körü açlık krizleri beni mahvetti bir bardak süt yanına ekmeğe bir şeyler sürüp yiyorum ama kiloda alıyo gidiyo 12 kg aldım şimdiye kadar dr bişey demiyor gerçi göstermiyormuşum hemşireler öyle dedi
Canım kilo alıp almamaya çok takılma.. Yani bünyeye göre değişiyor önemli olan bebişin sağlıklı kilo alsın o iyi olsun yeter..
Ben hep bi tane içtim kan hapı halada öle içiyorum ama sütü hemen öncesinde yada üstüne içme çünkü süt demir emilimini engelliyor.
O yüzden mutlaka en az 1 saat arayla iç içeceksende.. :)
herkese merhabaaaa arkadaşlar ben yarın 32+0 olucam kısmetse ssk için raporu hemen yarın almam şart mı yoksa 32. haftanın içinde herhangi bir gün alsam sorun olur mu? benim doktorum özel muayenede baktığı için herhangi bi hastaneye bağlı değil o yüzden ondan alamıyorum bi doktora yönlendirdi o da yurt dışındaymış 32+5 olduğumda dönmüş olacak. o zaman alsam sizce bi sakıncası olur mu?
çok takmıyorum yiyorum sonra tartıya çıkınca aaaaa diye şok oluyorum hamilelik dışında hiç görmediğim rakamlar eskiden beri zayıftım ben, demir kalsiyum konusunu biliyorum canım ben 2 saat ara veriyorum, bebişe gelince maşallah sübhanallah çok iyi dr bugüne kadar bana moral bozacak bişey söylemedi ne benim kiloma ne sancı çıkmasına hep iyi yaklaştı hep bana süper gidiyoruz hiç bozmuyoruz dedi dr erkek bazı kesimler yadırgıyor bu durumu ama ben memnunum ctsi bayana gittim mecburen moral bozdu ancak bebeğin kilosunu bile eksik söylemiş dün gittim dr hayır dedi kilosu şudur dedi olamaz doğrusu bu dedi, şaşıp kaldık
yaaa ama çok imrendim bennnn:)))
süper bir annesin o zaman sennnn:))
kızın çok mutlu olacak kardeşi için hazırlık yaptığını da bilmesi çok güzel olacak:))
Çok sevindim canım inşallah sonuna kadar hep böyle sağlıkla gider..
Daha öncede konuşmuştuk burada,istisnalar mutlaka vardır tabii ama bayan kadın doğumculardan daha memnun olan duymadım gibi bişi.. Benim dr umda erkek ve kesinlikle erkek tavsiye ediyorum soranlarada..
Bizi daha iyi anladıklarını düşünüyorum.Daha motive ediciler bayan dr lara göre.
bu sıra bende de aynı durum var hatta yemekten kalktıktan 1,5 2 saat sonra hiç yememiş gibi açlık hissediyorum elime ya elma yada fındık ceviz gibi şeyler alıp avutuyorum kendimi yoksa alıp başını gitcek kilolar benim değil bebişin kilo alması lazım çok yemek te iyi değilya kızlar ben sabaha karşı çok acıkıyorum resmen midem kazınıyor bazen sabahın 7 si bazen 6 sıbişey yemzsemde olacak gibi değil sizlerdede oluyormu ve ne yiyorsunuz o vakitte ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?