Çok şekerim öyle bişi rahat ol.
Bebişler doğunca her koşulda sarılık oluyor.
Onun için de emziricez Allah izin verirse.
Derecesi artmadan emzirerek de halledicez inşallah.
Yok canım benim yeni doğuran arkadaşım hamileyken 4 litreden fazla su içiyordu bebeği hiç sarılık falan olmadı canım
ne emeli emel kim aaaaasensin emelll
Günaydın canımm. Teşekkür ederim kocamı kendimi ve bebişimi kattım bu sefer nickime :))))
Çekirdek bir E ailesi olacağız
Evet tabi evin durumuna göre çok değişir benim dediklerim aslında.
Bizim kaloriferli. Klima da odayı kurutabilir. Onun için de önlem alman gerekebilir.
Minnoşa uyku tulumu tarzı bişi giydirebilirsin biraz büyüyünce..
Valla kızlar kimileri saçma buluyo ama ben inandım yaptığım için sarılık konusunda, şekerli su . Kızım doğduğu gece annem ara ara kaşıkla verdi, bir hafta kadar verdik günde bir kaç kez ve hiç sarılık olmadı kızım, bir ay önce de doğuran arkadaşıma da Dr şekerli su ver deyince artık bi esprisi var demekki bu işin diye düşünüyorum ben de
Günaydın kızlar TRT de birazdan doğum sonrası alınan kiloları konu alacaklar şimdiden bakalım ne de olsa bu tombul kuş durumumuz sürekli olmayacak
Günaydın canımm. Teşekkür ederim kocamı kendimi ve bebişimi kattım bu sefer nickime :))))
Çekirdek bir E ailesi olacağız
Günaydın kızlar TRT de birazdan doğum sonrası alınan kiloları konu alacaklar şimdiden bakalım ne de olsa bu tombul kuş durumumuz sürekli olmayacak
Tamam canım naklen yayın bilgi aktarımında bulunurum :) buara çalışan herkese kolay gelsinGünaydın canım..:)
Püf noktalarını bizimlede paylaş malum iş yerinde izleyemiyorum :/
657 sayılı devlet memurları kanunu
b) Mazeret İzni (madde 104- değişik:13/2/211-6111/106 md.)
i) Doğumda Anne-Baba İzinleri
Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir.( Hakim Süleyman GöÇER'in ''Mevzuat Yayınları '' Mayıs 2013 tarihli baskısından yazdım bunu, elimde bu kitap!!)
ben geçen hafta personele raporumu verirken sordum, eğer herhenagi bi dr. dan rapor alırsam kulak burun boğaz gibi bu 5 haftalık iznimden düşmezmiş, bu 5 haftayı her halükarda eklenecekmiş doğum iznime, doğum tarihimi fln hastane belgeleyip yolluyomuş zate sgkya ordaki tarihe göre doğum sonrası iznim başlatılıyomuş işte ben sezeryanla 38. haftada doğum yaptıysam kalan 2 haftamda iznime ekleniyomuş(zaten yukardada yazıyo ''Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir'' ) 5+2+8 oluyo doğum sonrası iznim, ayrıca kurumdan kuruma değşebiliyomuş dedim, ben adalet bakanlığındayım , personledeki arkadaş öyle şey olmaz 657 tüm memurlar için aynıdır dedi!!!
Tamam canım naklen yayın bilgi aktarımında bulunurum :) buara çalışan herkese kolay gelsin
Kızlarrrrrr benim şekerleme saatim geldiakşam 3 ü 5 geçe yattım sabah ta 9 a doğru kalkıp eşime kahvaltı hazırladığım için uykumu alamadım gözlerimi açık tutmakta zorlanıyorum, görüşürüz
Hamilelikte en önemli şey huzur ve moral..
Bebişler öyle ya da böyle artık büyüdüler çok şükür ki.
Sen de olumlu düşünmeye çalış.
Biz de 32. haftada 1900 küsür çıktık.
Yani bence o kadar büyük fark yok.
2000'i geçen bebekler de var daha minikler de var.
Nasıl her anne birbirimizden farklıyız, bebişlerimiz de öyle.
Çok şeker olmuş..
Benim eşimde geçen gün tutturmuş plakayı değiştiricem diye..
Dedim arabayı değiştirmiyoruz plakayı niye değiştiriyoruz..
Oğlumun baş harfi olsun P li bişiler alcam diyo..
Dedim delirme dur
yeniden hosgeldinnn... kizina hsngi ismi koyacaktin emel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?