Msjını beğenmek istedim ama malum site kabus gibi oldu artık :)
Beğendim bu msjını, ellerine sağlık.. Darısı başımıza inşallah :)
657 sayılı devlet memurları kanunu
b) Mazeret İzni (madde 104- değişik:13/2/211-6111/106 md.)
i) Doğumda Anne-Baba İzinleri
Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir.( Hakim Süleyman GöÇER'in ''Mevzuat Yayınları '' Mayıs 2013 tarihli baskısından yazdım bunu, elimde bu kitap!!)
ben geçen hafta personele raporumu verirken sordum, eğer herhenagi bi dr. dan rapor alırsam kulak burun boğaz gibi bu 5 haftalık iznimden düşmezmiş, bu 5 haftayı her halükarda eklenecekmiş doğum iznime, doğum tarihimi fln hastane belgeleyip yolluyomuş zate sgkya ordaki tarihe göre doğum sonrası iznim başlatılıyomuş işte ben sezeryanla 38. haftada doğum yaptıysam kalan 2 haftamda iznime ekleniyomuş(zaten yukardada yazıyo ''Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir'' ) 5+2+8 oluyo doğum sonrası iznim, ayrıca kurumdan kuruma değşebiliyomuş dedim, ben adalet bakanlığındayım , personledeki arkadaş öyle şey olmaz 657 tüm memurlar için aynıdır dedi!!!
Ayy inşallah çıkışı bulurlar sonunda :)))
Amargicim Allah sağlıkla kavuşmanızı nasip etsin oğlunla birbirinize...
benimki bulduda zorluyo bide cikAbilir miyim diye. ama popoma noluyo onu cozemedim
tatli heyecanlar bunlar canim. boyle hissetmesen olmazdi zaten. seni uyutmayan o yaramazla yarin karsilasacaksiniz.. bizde dua etcez..
Çok teşekkür ederim. Bu maceraya hep beraber çıktık. Sağlıklı sapasağlam bebeklerimize kavuşmamızı diliyorum. Tabiii kişisel olarak da içimdeki kaygı ve korkudan kurtulmayı diliyorum.
Çok aklıma takılıyordu bu çanta konusu.
Bebişimin zaten ilk zamanlar giyeceği başka da küçük kıyafeti yokmuş.
Gerisi 3-6 aylıklardan başlıyor.
Onlar daha ütülenmedi.
Ama zaten temiz temiz ütüsüz duruyorlar çekmecede.
Yaa bizde bebek iri diye hep 3-6 ay falan almışız geçen onu fark ettim.
Bi tane 5li hastane çıkışımız var o kadar..
O yüzden bu haftasonu bide 10 lu hastane çıkışı alıcam
sonrada hepsini yıkayıp ütülüycem.
Allah korusun ha deyince doğursam ölece kalıcam ne çanta var ne yıkanan bişey.
Hazır olması içini rahatlatır insanın..
benimki bulduda zorluyo bide cikAbilir miyim diye. ama popoma noluyo onu cozemedim
Bu arada Emel'i bloklamışlar mı?
Geçiçi olarak kapalıdır hesabı yazıyor.
Sizin ama hakikaten maşallah bebiş tosuncuk : )
Ya bu arada bence 5'li 10'lu çıkış almaya gerek yok.
Bize bir tane hediye geldi içinde bir sürü gereksiz parça var.
Çok psikolojim bozuldu dün doktordaydım 32. haftamdayım 1,750 çıktı bebişin kilosu 1 hafta geri haftayada böyle olursa yatışa alıcam dedişekerimde var dietteyim herşeyi yiyemiyorum,gece hiç uyuyamadan işe geliyorum ( çok zor durumdayım
Dün annemle konuşurken su içiyorum falan dedim..
Çok şu içme bebek sarılık olur dedi..
Dedim dr en az 2-3 litre su içmemi söyledi bana..
Valla biz eskiler öyle biliriz çok su içtinmi bebeğin sarılır olurdu dedi..
Kafama kurt soktu deli:44:
meraba arkadaşlar ....
herkes iyidir umarım...amargi bebeğine yarın kavuşuyosun... allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin .....
Bende şimdi netten ona bakıyorum da..
Zıbın tulum iyi hoş ama don atlet koymuşlar.
Yeni doğmuş bebek don atlet giyermi
canım benim fikrim eskilerin her dedigine inanmamam... eskiden 3 aylıkken inek sutune de baslarlarmiş, sekerli seyler yedirmeye de...sen bol bol su iç...hem senin hem bebegin için faydalı.. Bebegin sarılık olmaması ya da cok az olarak atlatması için yapılcak tek sey devamlı emzirmek...
Evet haklısınız kızlar..
Allah hepimize bol bol şarıl şarıl süt versin inşallaaaaahhhh
İşte çok anlamsız
Sen kendi setini kendin yap
Sıralama belli zıbın body tulum istersen çorap eldiven ve bere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?