2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Selam arkadaşlar bugün o kadar moralim bozuldu ki. Ben özel muayenehaneye en son kasım ayında gittim o zamandan beri de devlet hastanesine gidiyoz onlarda ne tartıyo ne bişey. Bizde doğuma kadar son kez gidelim bi ağzını yüzünü görelim çocuğun diye bugün özel muayenehaneye başka uygun fiyata bi yere gittik. Kadın doktordu. Toplam 10 kilo almışım o kadar moral bozucu şeyler söyledi ki hem eşimin yanında hem sekreterinin yanında yerin dibine girdim. he öküz gibi yesem canım yanmıcak ama çocuğa zarar verme pahasına nerdeyse aç kalıyorum saatlerce. Ona rağmen bakarken karnıma yok göbeğin çok yağlı çocuk görünmüyo fln fln ki ben önceden de şişmandım tamam ama en az yağlı yerim göbek karın bölgesiydi mübarek ne alırsam kalçaya bacağa gidiyodu bende. Çok canım sıkıldı çok. Kahvaltı yapmadan gitmiştim eve geldim ağla ağla sonra bi baktım kusmaya başladım acaba açlıktan mı diyom sırf su çıktı. Çocuğun gelişimi bi hafta önde giderken 5-6 gün de geriden çıktı zaten. Bide salak gibi takıntı haline getirdim oğlan çocuğu babasına benzesin istiyom eşim de sana benziyo diyo ona sıkıldım. Bana benzerse güzel olmaz ki boyu kısa olur fln Canım çok sıkkın çok. Allah başka dert vermesin beterinden saklasın ama resmen son ay aç gezcez çocukla:2: su içme şişersin dedi doktor ya millet iç ödem olmasın diyo bu son ay içme iyice şişersin dedi. Çok moralim bozuldu keşke hiç gitmeseydim. Benim babamın ailesinde genetik rahatsızlık var ben annem tarafına çektiğim için bende yok ama kardeşimde var korkumuz bi yandan da o bana benzerse yada babamlara diye. Ayyy içim şişti. Hamilelik depresyonuna son ay mı girdim ne:26::26::26:

evet mutlu sona yaklaştık artık ...ve hala normalmi sezeryanmı karar veremedim ..sende durum nedir????

Benim bebiş karar vericek inşallah :)
Bebişim biraz iri, çatı muayenesinde eğer durum müsait olursa normal olacak ama çıkmıycak gibi olursa sezeryan..
Hakkımızda hayırlısı olsun hepimiz için :)

Ayy canım kıyamam sana yaa..
Bazı dr ların diplomaları ellerinden alınmalı bence, özellikle bölelerinin
Bi kere kilo olayı 10 kilo gayet iyi yani normal.. Sonuçta hamileliğin son ayındasın 15-20 kilo alanlar var o bile normal çünkü yapı meselesi bünye meselesi..
Bebişlerimiz sağlıklı olsunda kilo vermek kolay doğumdan sonra, bugünlerin tadını çıkarmak varken böle şeyleri kafana takma bence..
Hem hamilelerin duaları kabul olur sen içinden ne geçiyorsa Allah gönlüne göre verir merak etme.. :)

Günaydınnn
Canım kahve istiyor valla napsam
Genelde kahve hakkımı haftasonları kullanıyorum :)
ayy bende çok seiyorum kahveyi ama dr yasakladı çarpıntı fln yapıyor diye arada tek tük ancak içiyorum bak şimdi nasıl cn istedi :)

cnm panik yapma izin alabilirsen evde dinlenmeye çalış, yuurta pekmez ceviz süt bunlara yüklen

10 kilo için bu kadar moralini bozmasına şaşırdım canım yaaa o nası dr'muş öyle ..kilo alışın gayet normal ..ben şimdiye kadar 14 kilo aldım dr'um hiçbişey demedi...
suyla alakalı bende senin gibi duydum duyu bol iç derler ...şurda az bi zamanımız kaldı onuda kendine zehir etme tadını çıkarmaya bak ....

Benim bebiş karar vericek inşallah :)
Bebişim biraz iri, çatı muayenesinde eğer durum müsait olursa normal olacak ama çıkmıycak gibi olursa sezeryan..
Hakkımızda hayırlısı olsun hepimiz için :)
hımmmm anladım ..bizimki başta çok iyi büyüyodu sonra kilo alışı yavaşladı tosuncuk olmaz dedi dr...ben tüp bebek yaptırdığım için kafam karışık .bebeğimi riske atmakta istemiyorum zaten zor bulduk..sanırım senin gibi oluruna bırakıcam şartlar müsait olursa normal yoksa sezercik.....

Tatlı anne,
Öncelikle asla ve asla hastane tartılarında tartılma. Belirlediğin tek bir tartı olsun. Hep onda tartıl ve ondaki kilonu baz al. Ben özel hastaneye gidiyorum hemşireler beni tartmayı hep unutuolar. Bu da açıkçası işime geliyor. Çünkü diyetisyenin tartısı ie hastane tartısı arasında üç kilo fark oluyor.
Bu doktora aslında hiç üzülmemen gerekiyor. Çünkü ultasondan hiç bir şey anlamadığı o kadar belli ki. Ultrason aletini eline alınca kendi eksikliğini kapamak için başlamış sallamaya. Karnın yağlı bebek görünmüyo, 5gün geriden geliyo vs. Karın yağlarından bebek görünmüyorsa gelişim geriliği teşhisini nasıl koyabiliyor ki? Zaten karın yağlarından görüntülenemeseydi 1,50 boyuyla zaten 70 kiloyken hamile kalan arkadaşımın bebeğindeki böbrek sorunun nasıl görebildiler ve erken teşhis koyabildiler? Bence o doktorun acil olarak ultrason öğrenmesi lazım. Bence o kadına acı, bebeğin için üzülme. Sen asıl o doktorun kapasite eksikliği için üzül. V tabiiki ultrasonu doğru düzgün kullanabilen başkabir doktora git.

bize de bir dr demişti oğlum sarılık oldu tam 3 ay geçmedi dr anneme hadi kızın bilmez sen de mi bilmiyorsun şekerli su versene dedi annem de ne bileyim dr sakın verme demişti biz de vermedik dedi ama bu oğlumda vereceğim inşallah
Heyecanlı, kaygılı ve alabildiğine korkak...
normal ama o panik anı kısa sürecek sonra tatlı heyecanlar geliyor
aybüke de yarın doğuma giriyor hamile duası kabul olur hepimize hayırlı doğumlar dileyin

densiz boşver sen onu üstün körü bakmıştır o ne bakktığını da bilmiyordur

Eğer durumunuz elveriyorsa 2-3 gün çalıştıktan sonra çalışamaz alırsanız saymaları lazım diye biliyorum ben, hemen alırsanız saymazlar.

aldıklarımı yazayım: 2 hastane çıkışı 2 ayaklı pijama 2 iç zıbın takımı 2 alttan çıtçıklı body 2-3 çorap 2 önlük ağız mendili 2 yelek bir hırka 1 çarşaf 2 penye battaniye 1 yün battaniye 1 alt değiştirme örtüsü yenidoğan bezi pişik kremi ıslak mendil 1 bebek kaşığı 1 bardak mamayı vermekk gerekirse diye bunlar bebeğim için
kendim içinse lohusa gecelik pijama takımı sabahlık terlik hırka çorap külot emzirme sütyeni ve atleti göğüs pedi silikon uç orkid tarak diş fırçası sabun süt arttırıcı süt tuvalet kağıdı fotoğraf makinesi

İşte Allah iyi doktorlarla karşılaştırsın cümlemizi. Allahtan bi daha gitmicem. Öküz yaa bende isterdim filinta gibi hamile olmayı ama olmadı işte kocamda çaktırmasa da bozuldu. zaten sporcu olduğu için daha çok üzülüyorum gittiği ortamlarda karılar on numarabi kahvaltı yapıyom saat 11 gibi, bi 3-4 gibi yiyom, bide akşam yemeği eşimle. Sonrada meyve yada tatlı saat 9 gibi onuda mı keseyim.:) Az ama sık yemelisin demeyin maddi durum azcık sıkıntıda olduğundan çeşit yok ve öğün arttıramıyorum:2: yarım yağlı süt içiyom tamamen diyet peynir ve süt mü alsam. Valla zehir etti son ayımı. düşünmemeye çalışcam İnşallah başarabilirim.

Bencede en güzeli oluruna bırakmak canım.. Yani bizden çok bebişlerimiz karar veriyor zaten nasıl doğmak istediğine..
Kimisi dönmüyor, kimisinin rahatı içerde iyi diye çıkmak istemiyor, kimiside atıveriyor kendini dışarı
Ben ilk başlarda çok şartlandırmıştım normal doğum olucak diye ama şimdi son ana kadar ne gerekiyorsa yapıcam.
Gelirse oğluşum normal, gelmezse biz getiririz sezercikle

"Fiilen çalıştığı süreler aktarılır" diyor, başka doktordan da rapor alsanız sonuçta raporlu olduğunuz sürede fiilen çalışmış olmuyorsunuz bence. Yine de umarım planladığınız gibi olur.

Amargi yarın doğuma girecekmişsin herhalde Allah ikinizi de kazasız belasız kurtarsın İnşallah

Bu doktora hiç gitmemişsin gibi düşün bence.

Ben 3 basamaklı kilolardayım.
Normal insanlar benim yarı kilomda.
Taş gibi vucudu olanlar da benim yarı kilomdan da zayıf...

Ben de bazen kocam için üzülüyorum.
Ama hamilelik dönemi için kesinlikle düşünmüyorum.
Emzirirken bile düşünmeyeceğim.
Sonra Allah kısmet ederse, kocalarımıza daha yakışır olduğumuzu düşündüğümüz kilolara geliriz inşallah.

Diyet ürünlere hamile iken hiç girme bile...
Sadece süt yağsız olabilir ama peynir vs diyet olanlar tavsiye edilmiyor.
Sağlıklı ve doğal beslenmeye çalış ama olmuyorsa da kendini üzme.
Önemli olan huzurlu hamilelik...

Ben 33. haftadayım 19 kilo aldım, doktorum birşey demiyor. 1 ay önce "biraz yavaşlayın" demişti o kadar. Bi'de idrarda enfeksiyon çıktığında dahiliye uzmanı da kendi doktorum da "bol su için" dedi. Benim bildiğim şişme suya değil tuza bağlı. Moralinizi bozmayın, üzülecek birşey yok. Mümkünse başka bir özel doktora görünün, içiniz rahatlar enazından.

büyük oğluma hamileyken allahım hep böyle mi kalacağım kendimi armuta benzetiyor ve ağlıyordum ki o zaman eşimin okulunda çok hoş bayanlar vardı ve ben kıskançlık krizlerine girmiştim sonra ne oldu doğumyaptım kilomu verdim her daim bakımlı kadın oldum
şimdi yine hamileyim yine armuta benziyorum ama takmıyorum hatta eşimle gülüyoruz halime falan hala eşimin okulunda hoş bayanlar var dışardavar ama ben düşünmüyorum eşim adına da üzülmüyorum neden üzüleyim ki nasılsa geçici bir dönemm bu sonra ben eski ben olacağım hem fit hem 2 çocuklu hoş bir kadın olacağım biliyorum şimdi tek düşüncem oğlumu sağlıkla doğurmak
valla

Ya barbie yi çok merak ediyorum, inşallah bebişiyle ilgilenmekten girmeye fırsatı olmamıştır, iyidir ikiside, aybüke ve amargi lütfen siz de bizi habersiz bırakmayın.. Çok merak ediyorum ilk bebişleri...

Diyet Peynirde sıkıntı olduğunu bilmiyordum bak sağol. gebeliği öğrendiğimden beri hiçbir yiyeceğe ekstra tuz katmıyorum zaten Allah hayırlısıyla şu süreci atlatmayı nasip etsin hepimize. Sonrasında da emzirirsen kolay verirsin diyorlar öte yandan çok yemek yemeye emzirme döneminde devam ediyorsun diyorlar Çelişkili ifadeler:) İnşallah sütümüz gelsin bebeğimiz de kolaylıkla emsin de veririz Allahın izniyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…