Bgn kontrol günü heralde herkesin :) bende oğluşumu gördüm 3 kg olmuş resmen kocaman bebek ve ben şimdi kara kara daha da büyürse normal doğumu nasıl yapıcam, sezeryan olursa bana kim bakacak diye düşünmeye başladımama bebişim çok sağlıklıymış allaha şükür..
Maşallah canımben de bu akşam eşime diyodum bizimki 3kg olmuş mudur acaba diye, ama ben sanmıyorum 33. Haftada 2.100 gr dı. Bakalım sağlıklı olsunlar da gerisi boş
kızlar hergün bir iş yapma sözü verdim kendime :) doğuma kadar toparlamam lazım herşeyi.. malüm yardım edenim yok bir de oğlum var sağolsun temizleyip topladığım ne varsa arkamdan bir kez de o elden geçiriyorson posta bebek kıyafetlerini yıkadım dün hafta içi ütülerim artık bebek eşyası işi biter.. doğum sonrası yatağım için nevresim vs işlerini dün yıkadım bugün ütüledim büfeyimi temizlemiştim örtülerini bugün ütüledim vs.. hergün bişey yıkıyom paklıyom düzenliyom vs.. yoruluyom ama napim ben yapmazsam kim yapacak şimdi yarın ntsye giricem dönüşte eşimi mutfağa sokmayı düşünüyom buzdolabı mutfak dolapları vs halledelim beraber.. hee bu arada fayansların aralarındaki derzler varya Amyway tuvalet temizleyicisi ile fena temizleniyor tavsiye ederim..
Allah tyardımcın olsun canım çokta yorma kendini Allahtan annem gelecek bana yardıma yoksaa artık agırlaştık bitmiyo işler
Günaydın kızlar..
bebişinin abisi/ablası olanlar için;
DOĞUM VE BEBEKLE TANIŞMA
Çocuğunuzun; kendisi dışında bir şeyler olduğu ve kendisinin bunun dışında kaldığı, itildiği ve artık sevilmeyeceği duygusunu yaşamaması için doğum sürecinin dışında bırakılmamalı, doğumdan sonra anne kendini iyi hissettiğinde(sezeryansa ikinci gün de olabilir), babanın eşliğinde çocuk anneyi ziyarete götürülmelidir.
İlk karşılaşmada sadece anne, baba, çocuk ve yeni bebeğin olduğu bir zaman ayarlamaya çalışın. Bebek mümkünse annenin kucağında değil, kendi yatağında, çocuğunuz da babanın kucağında olsun. Çocuğunuzun önce bebekle aynı odada olmaya ve varlığına alışabilmesi için bebek hakkında o soru sormadıkça konuşmayın ve fazla çaba göstermeyin.
Olanlara tanık olduktan sonra çok fazla hastanede kalmamalı, baba veya kendini güven içinde hissedeceği bir yetişkinle birlikte zaman geçirmelidir.
Çocuğunuzun hastane ziyaretlerini; kendini kötü hissetmesine yol açacak konuşmalara (yeni bebek geldi, sen eskidin . gibi) maruz kalmaması için; ziyaretçilerinizin olmadığı saatlerde yapmanız daha uygundur.
Anne aynı gün eve dönemiyorsa bu durum mutlaka çocuğa açıklanmalı; çocuk kendi evinde ve düzeni içinde, yanında kendini rahat hissedeceği baba veya bir yetişkinle kalmalıdır.
kızlar sımdı yarı ozel hastanelerde randevu aldık dr ye gttık muayne ucretı verılıo normal nst ye ne kadar verılıo nasıl oluo her gıdıldıgınde verılıomu?ozellıkle ızmır egepol annelerı?
sevgili amargi barby ve aybüke geçmiş olsun...bebeklerinizi sağlıkla büyütün inşallah...geriye kalan biz mart anneleri de sağlıkla doğumlarımızı gerçeklerştiririz inşallah...doğum yaklaştıkça doğum anını düşünüp stres yapmaya başladım...en çok karnım çok küçük bebeğim nerelere sığıyo diye aynalarda inceler oldum kendimi...53 kilo ile hamile kalmıştım 63 üm şu an kilo da aldım yani ama karnım küçük hala ...tabi doktor sağlıklı diyo en önemlisi o da benim gibi minik karınlı mart annesi var mı acaba aranızda:26:
Maşallah kizlar hepinizin bebekleri kilosu cok iyi sanirim tek benim bebegim geriden gidiyor hemde 9 gun cok moralim bozuk 5 gun once gittigimizde 1650 kg di 32 haftalikken carsamba tekrar gidicez ins. 1900e ulasmisizdir neler yicemi şasirdim ama nafile bende kilo alamiyorum toplam 2 kg aldim almam lazimmis ama olmuyor azim durmuyor tansiyon var bende sanirim oyuzden bebegim buyumuyor birde 37. Haftada alicak bebegimi derdim 2500 e ulaşmak ins. Kilo aliriz biraz:/
günaydın kızlar,bugün erkenciyiz biz,kahvaltı yapıp kocayı evde bulmuşken yapamadığım işleri yaptırmalıyım,ertelenip duruyor.
kızlar sımdı yarı ozel hastanelerde randevu aldık dr ye gttık muayne ucretı verılıo normal nst ye ne kadar verılıo nasıl oluo her gıdıldıgınde verılıomu?ozellıkle ızmır egepol annelerı?
Benim duumda seninle aynı, 32.hftada 1600 dü perşembe kontrole gittim nerdeyse yrım kilo almışMaşallah kizlar hepinizin bebekleri kilosu cok iyi sanirim tek benim bebegim geriden gidiyor hemde 9 gun cok moralim bozuk 5 gun once gittigimizde 1650 kg di 32 haftalikken carsamba tekrar gidicez ins. 1900e ulasmisizdir neler yicemi şasirdim ama nafile bende kilo alamiyorum toplam 2 kg aldim almam lazimmis ama olmuyor azim durmuyor tansiyon var bende sanirim oyuzden bebegim buyumuyor birde 37. Haftada alicak bebegimi derdim 2500 e ulaşmak ins. Kilo aliriz biraz:/
Oğlumu dün sabah yanımıza getirdiler. Artık bizimle. Kaka yapabilmeye başladı. Ve artık onu emzirirken gözlerimin içine bakıyor. Sürekli ve sürekli. Memede uyumak ve orada kalmak istiyor. Toplamda üç saat uyudum. Bir şikayetim yok, halimden memnumun. Bir saat kaldı onu emzirmeme. Zaman çabuk geçsin istiyorum. Çünkü onu emzirirken hayatımın en güzel anlarını yaşıyorum.
Sevgili yol arkadaşlarım, sizlerin iyi dilekleri beni ve oğlumu korudu, kolladı. Çok teşekkür ederim. Sağlıkla, tam zamanında ve sorunsuz biçimde bebeklerinizi kucağınıza almanızı diliyorum. şu son iki günde yaşadığım mucizeleri deneyimlemenizi istiyorum. Çünkü hayatımın en güzel ve en görkemli anlarını son iki gündür yaşamaktayım. Adı da annelikmiş... Sizleri ve kuzularınızı öpüyorum, güzel anneler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?