Emzirme atleti hangi marka aldınız acaba? Atlet alınca sütyene gerek oluyor mu?
Ben bi tane emzirme sütyeni aldım bi tanede atletli sütyenlerden aldım.
Geçen butikbebede indirimdeydi oradan aldım markasına eve gidince bakabilirim.
İkimizi topa bi oda yapıyor işte
Benim beşik var ama içine serecek ne bir nevresim aldım daha ne uyku seti..
Eşimde bi gamsız en kötü bizimkilerden birini katlar sereriz sen beğenene kadar diyo
Kızlar ben de size bir doğum hikayesi anlatayım da şaşırın çok yakınım olmasa ve ağzından duymasam ve yeğenim şahit olmasa inanmam yok artık derim,şimdi benim bu yakınım biri 9 diğeri 2 yaşında iki çocuğu olan bir bayan.doğum kontrol hapı ile korunuyor 2 gün üst üste kullanmayı unutmuş ve o arada olan olmuş ama o farkında değil çünkü o günden sonra hapa devam etmiş, düzenli adetini görmüş, karnında ve midesinde gaz şikayetleriyle bir kaç kez Dr a gitmiş ilaçlar kullanmış tahliller yaptırmış, hafif bi kilo almış ama iştahım açıldı bu ara falan diyordu.tabi doğum zamanı gelip çatıyor farkında olmasa da hafif bi kn görüp pedini koyuyor adet oldu sanarak sabaha karşı tuvalete kalkıyor klozette otururken bir sancı ve orasına bakıyo ki siyah kıllı bişey içimden tümör falan çıkıyo düşünmüş o an , sonra biraz daha çıkınca bebeğin kafası olduğunu anlıyor ve yere yığılıp bağırmaya başlıyor kayınvalidesi altında oturuyor, kadın ve yeğenim koşarak gidiyorlar bebek çıkmak üzere görüyorlar ve şok oluyorlar ambulansı arıyorlar hemen, ambulans gelene kadar bebeğ çıkıveriyor ve kayınvalide göbek kordonunu hemen kesiyor, ama kadın yerde ve resmen yerler kan gölü. Sonra hemen ambulansla hastaneye kadının kanı 3 lere düşmüş hemen ünite ünite kan veriliyor ve şokta psikolojisi çökmüş bebği görmek istemiyordu, tabi bunları duyan ahali yok nasıl anlamaz kıpırdama dı mı falan bi sürü dedikodular oldu etrafta, hani 2 çocuğu var ve akıllı bir kadın. Ben bu olaya sadece yüce Rabb'imin büyüklüğü diyorum, kadın öğrensem kesin aldırırdım diyor, nasıl da akıllı bıcırık bir kız görseniz ilaç milaç bişey etkilememiş ve aynı annesinin kopyası Allah işte çok büyük eklemeyi unutuyordum bu kişi doğumludan 2 yıl önce sezeryanla doğum yapan biri. Dr lar nasıl oldu da dikişler patlmadı diye şaşırdılar
Sütyenli atlet alınca sütyen giymeye gerek oluyor mu onu merak ettim. Atletlerin içi sütyen mi yani? Kat kat giyinmek istemiyorum doğum yapınca
Uyku seti başlatda çok gerekli değil zaten yorganı yastığı kullanmıyosun ilk zamanlar bebek hareket etmediği için koruyucular da çok önemli değil panik yapma hiç olmadı eşinin dediğini yaparsın :) benim beşik dışında bi eksiğim kalmadı artık onu da dayım alacak beğendiğim modeli söyledim pazartesi kargo yapıcak :) bu arada ben bebişe hiiç bişi almadım yani alamadım annem o kadar hevesli ki kadın herşeyi tamamladı hastane çıkışını bana bırak dedim sadece onu da arkadaşlarım hediye almış 3 ayrı hastane çıkışı oldu hatta 10 battaniyemiz oldu :))
Ben bi tane emzirme sütyeni aldım bi tanede atletli sütyenlerden aldım.
Geçen butikbebede indirimdeydi oradan aldım markasına eve gidince bakabilirim.
Bazıları sütyenli atlet ondan alırsan gerekmiyor. Yani üstü sütyen altı atlet gibi bişi benim aldığım ayrıca sütyene gerek kalmıyor.
Ama sadece emzirme atletleride var onlardan almaman lazım..
Kızlar ben de size bir doğum hikayesi anlatayım da şaşırın çok yakınım olmasa ve ağzından duymasam ve yeğenim şahit olmasa inanmam yok artık derim,şimdi benim bu yakınım biri 9 diğeri 2 yaşında iki çocuğu olan bir bayan.doğum kontrol hapı ile korunuyor 2 gün üst üste kullanmayı unutmuş ve o arada olan olmuş ama o farkında değil çünkü o günden sonra hapa devam etmiş, düzenli adetini görmüş, karnında ve midesinde gaz şikayetleriyle bir kaç kez Dr a gitmiş ilaçlar kullanmış tahliller yaptırmış, hafif bi kilo almış ama iştahım açıldı bu ara falan diyordu.tabi doğum zamanı gelip çatıyor farkında olmasa da hafif bi kn görüp pedini koyuyor adet oldu sanarak sabaha karşı tuvalete kalkıyor klozette otururken bir sancı ve orasına bakıyo ki siyah kıllı bişey içimden tümör falan çıkıyo düşünmüş o an , sonra biraz daha çıkınca bebeğin kafası olduğunu anlıyor ve yere yığılıp bağırmaya başlıyor kayınvalidesi altında oturuyor, kadın ve yeğenim koşarak gidiyorlar bebek çıkmak üzere görüyorlar ve şok oluyorlar ambulansı arıyorlar hemen, ambulans gelene kadar bebeğ çıkıveriyor ve kayınvalide göbek kordonunu hemen kesiyor, ama kadın yerde ve resmen yerler kan gölü. Sonra hemen ambulansla hastaneye kadının kanı 3 lere düşmüş hemen ünite ünite kan veriliyor ve şokta psikolojisi çökmüş bebği görmek istemiyordu, tabi bunları duyan ahali yok nasıl anlamaz kıpırdama dı mı falan bi sürü dedikodular oldu etrafta, hani 2 çocuğu var ve akıllı bir kadın. Ben bu olaya sadece yüce Rabb'imin büyüklüğü diyorum, kadın öğrensem kesin aldırırdım diyor, nasıl da akıllı bıcırık bir kız görseniz ilaç milaç bişey etkilememiş ve aynı annesinin kopyası Allah işte çok büyük eklemeyi unutuyordum bu kişi doğumludan 2 yıl önce sezeryanla doğum yapan biri. Dr lar nasıl oldu da dikişler patlmadı diye şaşırdılar
bas asagi durmasi mi? dogum pozisyonunu aldi mi diye soruyorsan 31.haftaki kontrolumden beri bas asagida
Bazıları sütyenli atlet ondan alırsan gerekmiyor. Yani üstü sütyen altı atlet gibi bişi benim aldığım ayrıca sütyene gerek kalmıyor.
Ama sadece emzirme atletleride var onlardan almaman lazım..
benimkide başaşağıda doktorum erken inmiş bayada şağıda dedi ve 10 günlük yatak ıstrahati verdiiii 5 gün gitti kaldı 5 gün daha bakalım 5 günün sonunda ne dicekkk kontrolümde....
Bende atletli olandan aldım zaten ikisinizde sütyn kısmı incecik oraya yuvarlak göğüs pedi koymamız lasım
dönmez o yaramaz artık bence amuda kalkmayı sevmiyo demekki canm Allah Allah çocuk poposunun üstüne oturucak
Benim kızım 6. ayında o pozisyondaydı daha bi dahada dönmedi cadım.. Doktorumda bu dönmez kes ümidini bundan demişti ama sanmaki doğuncada popo üstü oturucak akıllı akıllı benimki 2 dakka durmuyo yerinde
Bugün kontroldeydim aynı şeyi söyledi dr. Ne acelen var 37 ye kadar ancak döner dedi..
Arkadaşlar ben doğum çantamı hazırladım bebek ve kendim için gerek ne varsa hepsini hazırladım büyük bir zevkle bir tek yatağımız ve mamamız kaldı :))) ben sezeryan olucam nasipse onun için biraz fazla eşya aldım resmen bir tatil valizim doldu birde kol çantam vardı büyük valiz gibi onuda doldurdum ne olur ne olmaz diye...bir pişik kremimi ve bebe yağımızı koymadık lazım olmaz diye koysammı ki acaba ? birde bezimizden bir 10 tane kadar koydum kendi yaptığım süslü tül kesenin içine çok şeker oldu acaba 10 tane azmı gelirki? kendime emzirme südyeni 2 tane aldım ve büyük beden penye atlet südyen aldım bunlar yeterli gelirmi hanımlar hem hastane hemde ev için siz neler yaptınız ??? birde doğuma giderken evinizi kime teslim etcez annemiz yanımızda olcak ee tabi evde bir çocuk daha var okula giden kayınvalidemi evde tek güvenip bırakmak istemiyorum açıkcası ilk doğumumda evime istemediğim kişileri almıştı konuşmadığım ,evimi tertemiz yapıp gitmiştim doğumuma evde yapılcak hiç bir iş yoktu koluya komşuya ev temzilediğini söylemiş zaten kolukomşu biliyodu bnm evimi tertemiz yaptığımı aklı sıra gösteriş yapmak istemiş ve eve döndümde hastaneden gümüşülk takımımım ve yatam odası takımımım aynalarının pislik içinde olduğunu gördüm kaynanam istemediğim kişinin çocuğunu eve sokmuş milletle laklak yaparken balkonda o çocukta eline geçirdiği balkon beziyle bütün aynalara ve camlara sürmüştü tabiiii evimi tertemiz bırakıppp döndüğümde böyle bulmak beni çıldırtmıştı ve kaynanamın üste çıkması cabasıydı yanii !!!!! ve bütün .çekmecelerim karışmıştııııı !!!! bu yüzden düşünüyorum eve kimi bırakcağımı yada çocuğumu bir kaç gün okula göndermeyip kardeşimemi bıraksam kapımı kitleyipte gitsemmm bana fikirlerinizi söyleyinn hanımlar lütfennnnnn
Yok artık ya. Çekmeceleri de mi karıştırmışArkadaşlar ben doğum çantamı hazırladım bebek ve kendim için gerek ne varsa hepsini hazırladım büyük bir zevkle bir tek yatağımız ve mamamız kaldı :))) ben sezeryan olucam nasipse onun için biraz fazla eşya aldım resmen bir tatil valizim doldu birde kol çantam vardı büyük valiz gibi onuda doldurdum ne olur ne olmaz diye...bir pişik kremimi ve bebe yağımızı koymadık lazım olmaz diye koysammı ki acaba ? birde bezimizden bir 10 tane kadar koydum kendi yaptığım süslü tül kesenin içine çok şeker oldu acaba 10 tane azmı gelirki? kendime emzirme südyeni 2 tane aldım ve büyük beden penye atlet südyen aldım bunlar yeterli gelirmi hanımlar hem hastane hemde ev için siz neler yaptınız ??? birde doğuma giderken evinizi kime teslim etcez annemiz yanımızda olcak ee tabi evde bir çocuk daha var okula giden kayınvalidemi evde tek güvenip bırakmak istemiyorum açıkcası ilk doğumumda evime istemediğim kişileri almıştı konuşmadığım ,evimi tertemiz yapıp gitmiştim doğumuma evde yapılcak hiç bir iş yoktu koluya komşuya ev temzilediğini söylemiş zaten kolukomşu biliyodu bnm evimi tertemiz yaptığımı aklı sıra gösteriş yapmak istemiş ve eve döndümde hastaneden gümüşülk takımımım ve yatam odası takımımım aynalarının pislik içinde olduğunu gördüm kaynanam istemediğim kişinin çocuğunu eve sokmuş milletle laklak yaparken balkonda o çocukta eline geçirdiği balkon beziyle bütün aynalara ve camlara sürmüştü tabiiii evimi tertemiz bırakıppp döndüğümde böyle bulmak beni çıldırtmıştı ve kaynanamın üste çıkması cabasıydı yanii !!!!! ve bütün .çekmecelerim karışmıştııııı !!!! bu yüzden düşünüyorum eve kimi bırakcağımı yada çocuğumu bir kaç gün okula göndermeyip kardeşimemi bıraksam kapımı kitleyipte gitsemmm bana fikirlerinizi söyleyinn hanımlar lütfennnnnn
Evet 2 yıl izne ayrılacağım.Sanırım bölerek ücretsiz izin kullanılabiliniyor.ama her milli eğitim farklı uygulama yapıyor.yönetmeliğe göre analık izni bitiminden itibaren ücretsiz izin başlar.yani alınan raporlar ücretsiz izin süresinden düşer.ücretsiz izin dilekçesinin verilme zamanı da önemliymiş.maaşı faiziyle geri ödeyenleri duydum.ücretsiz izin dilekçesi ne zaman verilmeli bende bilemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?