Allah korusun canim bebislerimiz Allaha emanet ben de spinalden korkuyorum canli canli ameliyata giriyosun bir de yan etkileri var bir de cevremdekilerin sezeryan esnasinda tansiyonlari yukselmis bayiltmis doktorlari.zaten doktorum kanama fazla olursa bayiltirim dedi Allah hayirli dogumlar nasip etsin hepimizesağol cnm, bana da 39+0 çok fazla geliyor ya keşke 38+2+3 lerde alsaydı inşallah gece yarısı sancım falan tutmaz
onu da deneyeyim cnm teşekkür ederim..
amin canım,, benim doktorum niye böyle dedi yaa kendimi hamileliğimin başından beri spinal yada epidural anesteziye alıştırmıştım , normal doğumdan korktuğum kadar genel anesteziden de korkuyorum, ilk ayılma anları çok korkunç oluyor :18::18: ama 3 gün önceden bırakıp da spinal olsam bu defa da Allah korusun birşey olursa yavruma ben kaldıramam bu vicdan azabını
nette araştırma yaptım hatta aralık- ocak-şubat annelerine sordum benim durumumda olan varmı diye , herkez 1-2-3 gün önceden bıraktık sorun olmaddı dediler , epidural yada spinal yaptık dediler, sende bi doktoruna sor cnm bizi de bilgilendir, şimdiden tşkr ederm
valla uykudan uyanmak gibiydi uyandım hemen ağrı kesici verdiler ameliyat kapısında eşim karşıladı odaya ççıktım hemen aldım kucağıma annem kv kp odada bebeğimleydiler hemen meme verdim ben haaa oğlum tutmakta zorlandı ama sıkıntı olmadınasıl gecmişti genel sezeryanın? hemen oglusunu kucagına alabilmiş miydin, sonrasında sıkıntı yasadin mi?
canım benim 15 gün sonra hep seninle aman strese girmeee barbie sırası değil kuzum bbeğinin sana şu an çok ihtiyacı var kolay değil ama dayanman lazımKızlar oğlumu alamadım doktor zayıf olduğu için biraz daha kalsın dedi serumu kesmişlerdi tekrar verecekler cuma günü emzirdim 2 kere çok yorulmuş bir de ilk defa kusmuş emzirmeyi kesti doktor sadece biberonla beslenecek ve serum verilecek kilo alsın diye 15 gün daha kalır en fazla dediler bir süre daha oğlumun hasretini çekicem çok zor oluyor dayanamıyorum artık hergün 2-3 dk görüp onu orda bırakmak içimi acıtıyor allahım sabrını ver...
önceden genel anestezi ile sezeryan olan annişler , ilk uyanma anlarınızı ve ilk saatlerinizi anlatabilir misiniz nasıl geçti, desteğinize ihtiyacım var
Sizlerden böyle güzel haberler aldıkça o kadar iyi hissediyorum ki... bütün bu süreçte yaşadığınız sıkıntıları kaygıları okudum ve uzaktan takip ettim ama dualarım hep sizinleydi... İyi olmanıza ve herşeyin yolunda gitmesine çok sevindim... Allah sizlere eşiniz ve tatlı bebişlerinizle sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir ömür nasip etsin.. Lütfen benim için öpün o mis kokulu kuzularınızı
Gözünüz aydın canlar. Rabbim geri kalan ömrünüzü bebişlerinizle sağlıklı bir şekilde keyif içinde geçirmenizi nasip etsin.Mutluluğunuz ve huzurunuz daim olsun..
oyy üç kahraman bebişimiz ve güzel anneleri ne güzel haberler bunlar. çok sevindim.. İnşallah heranın kahramanı da iyidir.
darısı başımıza, İnşallah herkes hep güzel haberler paylaşır..
bende şimdi doktora gidiyorum.. davul gibi şiştim, daha 1 bucuk ay var. artık ağzım dilim şiş gibi geliyor, korkuyorum.. ben bi gidip geleyim
gözün aydın olsun her daim canım.. Allah meleginizi size hayır bereket ve mutluluk kaynagı kılsın... bize de dua et
Oyy maşallah canım yaaNe güzel duygular bunlar.. Çok sevindik iyi haberlerinize.. Tadını çıkar bebeğinin ve lohusalığın :)
ne mutlu sana canım, herşey güzel sonuçlandı. analı babalı mutlu büyüsün bebişin. darısı başımıza artık. bu arada özel değilse neden toparlanamadın? sezaryen zor mu geçti canım?
Kızlar oğlumu alamadım doktor zayıf olduğu için biraz daha kalsın dedi serumu kesmişlerdi tekrar verecekler cuma günü emzirdim 2 kere çok yorulmuş bir de ilk defa kusmuş emzirmeyi kesti doktor sadece biberonla beslenecek ve serum verilecek kilo alsın diye 15 gün daha kalır en fazla dediler bir süre daha oğlumun hasretini çekicem çok zor oluyor dayanamıyorum artık hergün 2-3 dk görüp onu orda bırakmak içimi acıtıyor allahım sabrını ver...
deme aybükeeeee yaaa tırstım vallaaa:26::26::26::26::26:
maşallah oğluşuna da sana da canım..gözün aydın, kavuştun yavruna..bundan sonra daha da toparlanırsın iyi olursun inşallah sen de oğlun da..biz de senden dua bekleriz, darısı başımıza hayırlısıyla inşallah..
masallah canım, senin ve bebeginin saglıklı olmasına cok sevindim, darısı tum annelerin zamanlıca basına:-.
Canımm Allah bebeğinle uzuuunnn ömürler versin ailene... Seni böyle gördükçe nasıl imrendim sorma. Ben saymayı bıraktım bu oğlanın gelişini. Ama bugün hemen geçse dedim yazını görünce
Kızlar oğlumu alamadım doktor zayıf olduğu için biraz daha kalsın dedi serumu kesmişlerdi tekrar verecekler cuma günü emzirdim 2 kere çok yorulmuş bir de ilk defa kusmuş emzirmeyi kesti doktor sadece biberonla beslenecek ve serum verilecek kilo alsın diye 15 gün daha kalır en fazla dediler bir süre daha oğlumun hasretini çekicem çok zor oluyor dayanamıyorum artık hergün 2-3 dk görüp onu orda bırakmak içimi acıtıyor allahım sabrını ver...
herkese iyi pazarlar
dün kontrolümüz vardı nstyele tanıştık bantları göbişime sardılar ve ekranı bana döndrürüp bebeğim kalp atışları ve sancı değerimi gösterdiler 20ye kadar sancı değerinin normal olduğunu bebeğin kalp atışlarınında 170e kadar normal olduğunu ama döndüğü hareket ettiği durumlarda değerlerde bir artış olabileceğinin endişelenmemem gerektiği söylendi 20 dk sonra çıktığımda doktorum herşey yolunda gayet iyi dedi ve muayene etti oğluşum elini kafanın oraya almış yüzünü göstermedibi türlü kilomuz 2820 olmuş 2 hafta sonra kontrolümüz var ondan sonraki hafta doktorum anesteziste yöndendirecek doğum öncesi yapılması gereken testler olabilir dedi bir de anestezist bilgi verecek nasıl olacağı ile ilgili dedi şimdilik bende durum bu şafak saymaya devam
deme aybükeeeee yaaa tırstım vallaaa:26::26::26::26::26:
ben de cleaxan kullanıyorum drum bana da spinal sezeryan önerdi. epidural olsa olmaz mı dedim ben kendi eşime de spinal yaptırıcam dedi bana güven dedi. bir arkadaşım da benimle aynı durumda o da geçen hafta spinal anestezi ile bebişini sağ salim kucağına aldı. darısı başımıza.
Insallah canim darisi basimiza agrisi falan olmus mu sonra yan etkileri bas agrisi olmus mu
Ay Allahim korku sardi beni bebislerimizi sagsalim kucagimiza alalim insallah
tırsma güzelim, benim şansıma öyle olmuştur belki, birşey bildiğimden değil yaşadığımdan yola çıkarak öyle dedim, bir de benim ilk dikiş eğriymiş, doktor oınu da düzelttim dedi, belki düzelteceğim diye çok mu bıçak attı bilmiyırum, toparlayamadım daha
hakkımızda hayırlısı aybükem ağrılı da olsa ağrısız da olsa yatcaz canım
ablaya ne yaptınız nasıl karşıladı hediye falan verdiniz mi aybüke:26:
Geçmiş olsun canım.Umarım en kısa sürede tamamen toparlanırsın ve bebeğinle çok daha güzel zamanlar geçirirsin.
teşekkür ederim canım
ayy ayy maşallah size canımçok sevindik hepimiz çoook
Gözün aydın canım. Sen toparlanmaya başladın, bebeğin seninle daha ne olsun. Ben kızını da merak ediyorum. O nasıl? Kardeşini nasıl karşıladı ? Zor kısmını atlattınız bundan sonra mutluluğunuz daim olsun.
oğluma kardeşin sana hediye getirecek dedi babası o da getiremez mi daha küçük dişi yok konuşamaz yürüyemez dedi ben de bana söyler ben anlarım karnımda ya dedim olabilir dedi bilmiyorum bizimki biraz küçüük 3.5 yaşında bakalım ne olacakinşallah ağrısız yatarsın canım, ben çektim sen çekmeablamız ilk günden beri çok mutlu, bu mutluluğu da korkutuyor beni işin açığı, eşim ne kadar pimpiriklisin çocuk seviyor işte kardeşini dese de içimde hep bir kurt var, hani bazen hiç sevmediğimiz birisine abartılı sevgi gösterisinde bulunuruz yaa, çocuk acaba böyle bir duurm mu yaşıyor gerçekten seviyor mu bilemiyorum, ama görünen o ki şimdilik çok mutlu.
yalnız ben doğuma gideceğim gün ona söylemedim, çünkü ameliyatta öleceğimi düşünüyordu, korkuyordu, etrafımızdaklere sıkı sıkı tembih ettim, sakın söylemeyin akşam süpriz olsun dedim, öyle de oldu, akşamına geldi, beni görünce korktu, çünkü iki kolumda da serum ve bantlar takılıydı, bana 4-5 gün yaklaşmadı, kardeşini ilk günden beri kucaklamak istedi, başına başını dayadı, kokladı, çok güzel kokuyor dedi, ama beni hiç görmek istemedi, olduğum yerden kaçtı, son 2-3 gündür gelip sarılıyor öpüyor, artık öncesinde ne düşündü neden bana öyle davrandı bilmiyorum.
hediye verdik ama hediyeden çok kardeşi ile ilgilendi çok ta tesirli olduğunu söyleyemem hediyenin ama bu benim kızım için geçerli tabi. benimki 5 yaşında büyük, biraz daha farkında gerçekte bebeğin hediye getiremeyeceinin.
maşallah maşallahhhnazar değmesin oğluşumuza ve anneciğine
maşallah süphanallah cnm cok sevindim iyi haberlerini duymak çok güzel rabbim bidaha kotu gunler yaşatmasın bebişinle saglıklı gunler gecirirsin gecmiş olsun darısı bize inşallah artık gun saymaktayız bakalım hayırlısı.
aybükecim çok güzel haberler bunlar çok sevindim canım arkadaşım sana da paşana da
nasıl sevindim anlatamam aybüke geçmiş olsun, çok şanslısın oğlun sağlıklı yanında, darısı başta barbie ve amarginin sonra da bizlerin başına :) o günleri iple çekiyorum.
oğluma kardeşin sana hediye getirecek dedi babası o da getiremez mi daha küçük dişi yok konuşamaz yürüyemez dedi ben de bana söyler ben anlarım karnımda ya dedim olabilir dedi bilmiyorum bizimki biraz küçüük 3.5 yaşında bakalım ne olacak
cnm ben kendim hemşireyim, sezeryan servisinde çalıştım çok fazla sezeryan gördüm hem genel anestezi hem spinal anestezi, ama genel olanlar beni gerçekten korkuttu , spinaller her işlerini kendi yaptı hatta sedyeyle geldiklerinde bile bize gerek kalmadan ben kendim geçerim yatağıma deyip geçtiler, sürekli yüzleri gülüyordu bebeklerini sevdiler rahatça, genel olanlar biz bebeği emzirmek için annenin yanına getirdiğimizde götürün görmek istemiyorum çocuğu deyip bağırıyorlardıbaloncuk niçin genel anesteziden korkuyorsun ki? ayılmayla ilgili bir sorun olmaz inan bana..
annem ben bebekken guatr ameliyatı olmuş, narkozdan çıkmamış, ayılamamış çok uğraşmışlar.. Allah korusun ölüyomuş nerdeyse.. ama 3 yıl önce yumurtalığı alındı genel anesteziyle, daha ameliyathaneden çıkarken ayılmıştı. artık tıp gerçekten ilerledi, genel anestezi o kadar korkunç değil.. hem bebeğin için buna mecbursan en iyisi bu durumun senin için en iyi olduğuna inandır kendini :).. hem ben bir kaç sezeryan izledim, genel anestezi olmayanlarda çok baskı hissediyormuş.. doktorunla konuş bence hatta genel anesteziyle sezeryan olan birileriyle konuş, eminin çok ceserat verecklerdir..
Ben ameliyathanede uyandım odaya aldılar hemen, herkesin sesini duyuyordum ama gözümü açamıyorum bi türlü ,hemşire geldi hemen iğne yaptı hatırlıyorum ve hemen bebeği emzirin dedi annem yaptı o işi ben kalkamıyordum çünkü,hafif bi yanma hissettim sadece kesik olan yerde ağrım hiç olmamıştı ve sabah ayağa kalkmıştım. Doğumum akşam 8.30 da olmuştu ben memnun kaldım, şu anki Dr belden yapacak galiba genel değil ama genel daha stressiz gibi geliyo bana
ben ameliyathaneden çıkarken gözümü açtım ve her şeyi hatırlıyorum. odaya girdiğimde annem, eşim, kayınvalidem, kayınpederim beni bekliyordu. ameliyatın bitmesinin verdiği mutlulukla ağladığımı hatırlıyorum.:) hemen kızımı sordum, hemşire karnıma kum torbası koydu. çok güzel bir kızın oldu birazdan getirecekler dediler. sabırsızlandım, belki 10 dk sonra geldi ama sanki bana 1 saat gibi geldi. hemen emzirmem için tuttular. ilk başlarda bir şey anlamadım ama ameliyattan birkaç saat sonra ben doğum sancısı çektim, kesi yerim değildi acıyan, bildiğiniz rahim kasılıyordu, açılıp kapanıyor gibi. birkaç saat sürdü doğuracak bir şey kalmamıştı ki:)) şimdi gene genel anestezi olacağım galiba.
Allah korusun canim bebislerimiz Allaha emanet ben de spinalden korkuyorum canli canli ameliyata giriyosun bir de yan etkileri var bir de cevremdekilerin sezeryan esnasinda tansiyonlari yukselmis bayiltmis doktorlari.zaten doktorum kanama fazla olursa bayiltirim dedi Allah hayirli dogumlar nasip etsin hepimize
sağolun kızlar o anları paylaştığınız için, cesaret aldım.. elam77 ben canlı canlı ameliyattan korkmuyorum ,zamanımız var biraz daha, iyice düşünüp sağlıklı karar verelim inşallah hakkımızda hayırlısı olsun..valla uykudan uyanmak gibiydi uyandım hemen ağrı kesici verdiler ameliyat kapısında eşim karşıladı odaya ççıktım hemen aldım kucağıma annem kv kp odada bebeğimleydiler hemen meme verdim ben haaa oğlum tutmakta zorlandı ama sıkıntı olmadı
canım benim 15 gün sonra hep seninle aman strese girmeee barbie sırası değil kuzum bbeğinin sana şu an çok ihtiyacı var kolay değil ama dayanman lazım
uykudan uyanmış gibiydim sıkıntı yaşamadım ilk saatlerim yattığım sğrece sıkıntım olmadı kalkarken zorlandım kendim kalkamadım eşim annem yardımıyla kalktım 2 saat sonra yürütüldüm ertesi gün de çıktım ilk hafta sadece yatarken kalkarken ve gülerken dikiş yerlerim ağırdı o kadar göbeğim düşecekmiş gibi bir his vardı işlem olduğundan 1 hafta sonra azaldı hepsi ben hiç yatmadım yani hep ayaktaydım o yüzden çabuk topraladım diye düşünüyorum rahat ol uyuyup uyanacaksın bu kadar canım
selamlar,
sezeryan korkunc ya ,,kızım sez ıle dogdu hıc zorlugunu yasamadım cok sukur ama anestezı almak cok urkunc gelıyor hala,ınsallah oglumu normal beklıyorum rabbım nasıp ederse normal yolla kucagıma alacagım .heyecanla gelmesını beklıyorum
cnm ben kendim hemşireyim, sezeryan servisinde çalıştım çok fazla sezeryan gördüm hem genel anestezi hem spinal anestezi, ama genel olanlar beni gerçekten korkuttu , spinaller her işlerini kendi yaptı hatta sedyeyle geldiklerinde bile bize gerek kalmadan ben kendim geçerim yatağıma deyip geçtiler, sürekli yüzleri gülüyordu bebeklerini sevdiler rahatça, genel olanlar biz bebeği emzirmek için annenin yanına getirdiğimizde götürün görmek istemiyorum çocuğu deyip bağırıyorlardıama bu benim çalıştığım hastaneyle alakalıydı belki de sizlerin anlattığına göre o kadar da korkunç değil ama zaten bende çalıştığım hastanede doğum yapacam ne diyeyim hayırlısı olsun bebeğimin hayatını riske atamam sanırım genel olacam. kimsenin bu söylediklerimdden korkmasını da istemiyorum çünkü gerçekten artık benim çalıştığım hastanede bu kadar sorunlu uyanışlar olmuş bunu anlıyorum çünkü hiçkimse böyle korkunç anlatmıyor uyanma anlarını
sağolun kızlar o anları paylaştığınız için, cesaret aldım.. elam77 ben canlı canlı ameliyattan korkmuyorum ,zamanımız var biraz daha, iyice düşünüp sağlıklı karar verelim inşallah hakkımızda hayırlısı olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?