Herkese günaydın.
Doğum yapan tüm arkadaşlar hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün,doğum yapmak için gün sayanların allah yardımcısı olsun. Askerlik misali hamileliğinde son günleri geçmek bilmiyormuş.
canım gözün aydın
allah sanada bebeğinede kolaylık versin
senle normalde doğum tarihlerimiz aynıymış
neden bu kadar erken aldı doktorun
benim doktorum 40.haftada sezeryan yapacak
benimde salı belli olacak inşallah
maaşallah bir tosuncuk daha gelmiş
rabbim hepimize evlatlarımızı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah
bu arada sütün hemen geldimi?bende sezeryan olacağım tek korkum sütümün hemen gelmemesi
kızlar bebişlerimiz doğduğunda onlara 40 gün boyunca günde 1 kere yusuf suresi okumak iyi ahlaklı olmalarını sağlıyormuş. netten bakayım dedim yusuf suresine tam 30 dkokuyamam ama inşallah her gün 1 kere dinleyeceğiz oğluşumla beraber bu sureyi netten açıp, sizlere de tavsiye ederim..
kızlar bir de bebişlerin sarılık olmasının en önemli nedeni ilk doğduklarında emzirilmemeleri. eğer sütünüz olmasa bile kesinlikle ilk 1 saati geçirmeyin sütünüz gelene kadar mama bile olsa verin çünkü şekerleri düşüyor ve sarılık oluyorlar hemen. benim hastanemde mama veriyorlar ama bazı hastaneler vermiyor yanınızda bulundurmanızda fayda var. birde doğum çantama eczanelerde satılan rezene çayından koyacam ben. süt yapmada bire bir. doktorlar öneriyorlar.kimyonlu rezene çayları da satılıyor o daha iyi, rezene süt yapıyor kimyon da bebişin gazını önlüyor. belki biliyorsunuzdur ama bilmeyen arkadaşlar varsa bilgilendirmek istedim
ben hamileliğimi bu konuda çok boş geçirdim , şimdi çok üzülüyorum keşke hergün birşeyler dinletseydim bebeğime diyeevet ben de okumayı düşünüyorum şimdi yeni bir hatme başaladım umarım yetiştiririm doguma kadar..
şimdilik kızımla insan tarık meryem surelerini dinliyoruz sabahları çok güzel oluyo
o nedenmiş canım sarılık için mi?Bebek doğdugunda mercimek kadar ezilmis hurma koyun derler ağzına ben yapacağım yanıma aldım birtane.
kızlar bir de bebişlerin sarılık olmasının en önemli nedeni ilk doğduklarında emzirilmemeleri. eğer sütünüz olmasa bile kesinlikle ilk 1 saati geçirmeyin sütünüz gelene kadar mama bile olsa verin çünkü şekerleri düşüyor ve sarılık oluyorlar hemen. benim hastanemde mama veriyorlar ama bazı hastaneler vermiyor yanınızda bulundurmanızda fayda var. birde doğum çantama eczanelerde satılan rezene çayından koyacam ben. süt yapmada bire bir. doktorlar öneriyorlar.kimyonlu rezene çayları da satılıyor o daha iyi, rezene süt yapıyor kimyon da bebişin gazını önlüyor. belki biliyorsunuzdur ama bilmeyen arkadaşlar varsa bilgilendirmek istedim
ii oldu söylediğin yaa ben de humana mı alayım rezene mi diye düşünüyodum.. fiyatı nasıl hangi arka alayım sence canım
Bebek doğdugunda mercimek kadar ezilmis hurma koyun derler ağzına ben yapacağım yanıma aldım birtane.
canım ben rezene ve humana nın ayrı ayrı çaylar olduğunu zannediyordum önceden ama değillermişii oldu söylediğin yaa ben de humana mı alayım rezene mi diye düşünüyodum.. fiyatı nasıl hangi arka alayım sence canım
Yaa arkadas bu doktorlar niye adami kasiyo bukadar
2 haftadir yedi beynimi normal normal diye
Saat 4 te kontrolum bugun 37+3 dahada
Dur bakalim derse valla kizdirmasin aninda degistiririm yeter ya
Kes al su cocugu cikaramicam seyimden dicem
bunlaraa ek olarak bende sıcak kompresin ve ısırgan çayının sütü getirdiğini duydum
hurrmayıda duymuştum
bende çantama koyacağım
birde şekerli suyu arkadaşlarım tavsiye ettiler
bir çay bardağı kaynamış suya çay kaşığıyla az şeker atmak yeterliymiş
bol emzirmek zaten sarılığı düşürüyormuş
canım ben rezene ve humana nın ayrı ayrı çaylar olduğunu zannediyordum önceden ama değillermişyani humana markasının 8 tane çay çeşitleri var bunlardan biri de rezene çayı. ama kimyonlu rezene daha iyi diyorlar. ortalama fiyatlar 15-20 tl arası değişiyor. google a humana çayı yaz çıkar canım çeşitler
:18:
Ruh halim...
Bence rn güzeli aktarda satılan bn rezene ye 1 haftadir başladı m uykusuzlukbproblemime iyi geldi kızlar dogum icin sutte yapıyo ama drm bi bardaktan fazla icme dedi
:18:
Ruh halim...
ısırgan ve şekerli suyu bende duydum. hatta ben dahil bu konuda hassas olan anneler var çocuğuma anne sütü dışında birşey vermem ilk ayllarda diye ama bebek Allah korusun sarılık olup hastaneye götürüldüğünde dextroz içiriliyor ki o da şekerli serum oluyor kendileri
ayy kız rezil olduk sus
valla yerin kulağı var , bende dün öğrendim yıkıldım resmen
doğum hikayeni okudum bloğunda, anladığım kadarıyla epiduralsiz normal doğum yapmışsın. okuyunca pek kolay olmamış gibi geliyor? ben epidural normal istiyorum. tamamen ağrısız olmayacağını da biliyorum Allah yardım eder inşallah. senin ekleyeceğin bişey varmı? bu aralar tüm normal doğum yapmışlara soruyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?