- 14 Temmuz 2013
- 228
- 66
- 28
Kızlar herkese merhaba,
Hamileliğim öncesi olsun hamileliğimin başından sonuna kdar olsun düşünmediğimiz isim kalmadı. Benim beğendiklerimi eşim eşimin beğendiklerini ben beğenmedim. Eşim eski isimleri seviyor ben ise modern isimleri. Ortak beğendiklerimizde oldu fakat sonradan bi türlü içime sindiremedim. Artık çok az zamanımız kaldı bebek doğduktan sonrada acelece konsun istemiyorum. Şimdi ikinci kızım gelecek Allahın izniyle size bikaç isim sunmak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.
Ablamızın ismi Nefise Naz
Beğeninize sunacağım isimler ise şöyle :
Sare Nur
Elif Beste
Zeynep Duru
Elif Sare
Benim de 1 Mart'ta kizim dunyaya geldi. Once suyum geldi sonra 4dk'da bir sancilari yasadim 2,5 saat. Sonra da epidural sezeryan.
Sezeryan tahminimden kotuymus. Cok zorlandim. Agrilarim hala oluyor.
Karnim da hala jole gibi ve sis...
Ozledim gercekten burada olmanizi :)
Hem sorularim var.
Kizimin sumuk problemi var. Her gun sumukten burnu tikaniyor. Bir de pisik. Az bir yer kaldi ama hic gecmiyor. Uzuluyorum.
Zeynep Ece ilk kizimin ismi basak ada ikincisinin bu arada sunu da söylemeliyim sare isminin aslında sara olarak konmasi gerekirmiş int.arastirirsan fark edersin.tabii bu bir oneri..haddini asmak istemem.elif beste de benim beğendiğim bir isim ikilisi oolmuşKızlar herkese merhaba,
Hamileliğim öncesi olsun hamileliğimin başından sonuna kdar olsun düşünmediğimiz isim kalmadı. Benim beğendiklerimi eşim eşimin beğendiklerini ben beğenmedim. Eşim eski isimleri seviyor ben ise modern isimleri. Ortak beğendiklerimizde oldu fakat sonradan bi türlü içime sindiremedim. Artık çok az zamanımız kaldı bebek doğduktan sonrada acelece konsun istemiyorum. Şimdi ikinci kızım gelecek Allahın izniyle size bikaç isim sunmak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.
Ablamızın ismi Nefise Naz
Beğeninize sunacağım isimler ise şöyle :
Sare Nur
Elif Beste
Zeynep Duru
Elif Sare
canım kusura bakma yeni gördüm yavrum ememeyince sarılığı bianda yükselmiş 32,5 olmuş normal yüksek sınırı 11-18 arasıymış düşün artık 4 gün yoğun bakımda yattı dün çıktık perişandım yani. oradada emziremedim göğsüm kanayınca doktor verdirmedi mama verdiler. benimde sütüm çook azaldı taş gibiydi göğsüm şimdi yumuşak kaldı yetmiyor sütüm bende mama takviyesi yapıyorum mecburen yoksa göğsümü hiç bırakmıyor.2 saat falan emmeye kalkıyor boşboş canım acıyor. ama dün bi komşum bi kür tarifi verdi dün yaptım bugün geçti inanamadım ve dün yarılmış olan göğsümü bugün emzirebiliyorum. hatta dün genel cerraha bile gittim memem kopacak diyeüzeride kabuk bağlamıştı. ama 1 günde ne kabuk kaldı nede çatlak.
soğanı ince ince doğruyorsun hakiki zeytinyağı (ben elde yapılmış kullandım köyden geldi ) döküyorsun ve unla biraz lapa kıvamında hazırlıyorsun göğüs pedine koyup göğsüne koyuyorsun. hem ağrısınıda alıyor. benim denemediğim şey kalmadı ev krem doldu ama hiçbir işe yaramadı.bu bana çare oldu inşallah sizede olur..
Benim de 1 Mart'ta kizim dunyaya geldi. Once suyum geldi sonra 4dk'da bir sancilari yasadim 2,5 saat. Sonra da epidural sezeryan.
Hem sorularim var.
Kizimin sumuk problemi var. Her gun sumukten burnu tikaniyor. Bir de pisik. Az bir yer kaldi ama hic gecmiyor. Uzuluyorum.
Kızım 1 aylık oldu az kilo almış doktor diyor biberonla süt verme kendi emzir iyi güzel kızım çok uyuyor masaallah uykuda göğsümü almiyor bende biberon veriyorum çünkü uyanmiyor bir türlü gunduzleri uyanmiyor birderin uyuyor.psikolojim bozuldu saatlerce uğraşıyorum almiyor uykuda meme de bende biberon veriyorum kafam karışık herkes birşey söylüyor kimi diyorboşver biberon ver çocuk ac kalmasın kimi diyor memeyi unutur kimi diyor pompa sutunu azaltır eee ben ne yapayim daha kırkim çıkmadı tek başıma evdeyim bunalima girdim resmen
Kac kilo almis ki?uyandirmayi denesen ,hemsireler bana ayagini gidikla,bezini cikar emzir ,elini yuzunu islak mendille sil uyanip emmezse demislerdi ilk gun
Kizlar bu topikte mi devam edecegiz yoksa baska bir topige gectiniz benim mi haberim yok?
Bir suru kisiyi ozledim.
Loveli
Genic
Eml_83
Amargi
Codulu
Smasher
Bianka
Baloncuk
Barbie
Ve daha bir suru gobekdasim ne yapiyorsunuz?
3000 kilo doğdu şimdi 3600 hiç bir şekilde uyanmiyor her şeyi denedim artık oturup ağlıyorum çünkü uyanmiyor 1 saat sürüyor uyandırmak doktor dediki bir buçuk saatte bir emzir iyi hoş uyanmiyor test yaptık allaha şükür birşey çıkmadı hasret oldu onu memede görmek en fazla 15 dk emiyor
Sevgili baloncuk13,ben gaz problemi icin kimyonlu rezenevyi kullaniyorum,sute de faydadi dokunabilir ancak sut icin humana still tee kullaniyorum.amargi hipps natal onermisti ama burada ecza depolarinda yokmus.onu da deneyebilirsin amargi memnundu.bunun yani sira dereoto ac karna ve dut kurusunuvistedigin zaman yiyebilirsin ben faydasini gordum
benim bebeğim de bir aylık oldu canım, ilk bir hafta senin anlattığın gibiydi 4-5 saat uyuduğu zamanları bilirim, bir türlü uyandıramıyordum oturup ağlıyordum. hafif sarılık atlattı ama tedavisiz geçti çok şüküür. altını açardım topuğunu burnunu sıkardım kolllarını bacaklarını hareket ettirirdim yok banamısın demiyordu. en son eşim el attı, çocuğun topuğunu nasıl sıktıysa bas bas bağırıyordu, ben yavaş sıkıyordum sanırım anne yüreği işte. sana da Allah kolaylıklar versin, ben ilk bir ay 2 saatte bir uyandırıyordum, şimdi 3 saatte bire geçtim
Hem sorularim var.
Bende bugün topuk sıktım çok agladi ama uyudu hemen memede uyudu memeyi unutur diye korkuyorum yoksa biberon veririm en azından kendini toparlayana kadar
ayy canımm bizde seni özledikkne yapalım bebişle uğraşıyoruz 28 şubatta doğum yaptım bende, çok aşırı gaz problemimiz var özellikle bir haftadır yavrum kendinden geçiyor ıkınmaktan çörek otunu kaynatıp suyunu ver demişlerdi kızlar aranızda deneyen varmı, ben korkuyorum daha sindirim sistemi tam gelişmemiştir zararı olur mu diye, anne sütü dışında birşey gitmesin istiyorum yavruma ama sanırım bi gün denemek zorundaa kalacam.
evet haklısın benim bebeğim de ağlardı bas bas bağırırdı ama genelde memeyi veremeden geri susardı , saatlerce uğraştım hiç biberonla vermedim ama zorda kalırsan vermelisin bence , bebeğin aç kalmasında n iyidir, çok zor günlerdi çok iyi anlıyorum seni Allah yardımcın olsun..
Baloncuk canim gaz icin bebege hic bir sey verme. Sen her yemek oncesi bir tatli kasigi toz kimyonu su ile yut. Bulursan kimyon tohumu var onu demle bitki cayi gibi ic. Ayrica bir damla aci elma yagi ile bebisin ayak tabanina masaj yap. Bacaklarini bisiklet cevirir gibi yaptir. Sonra iki bacagini karnina dogru bastir. Muhtemelen pirtlar :)
Aktarlarda var. belki eczanede bile vardir. Baska bir adi daha var parantez icinde yaziyor. Hatirlayamadim simdi.canım günlük kendime çorba yapıyorum her öğlen yemeğinde çorba içiyorum ve içine bir kaseye bir çay kaşığı kadar toz kimyon katıyorum, artık öyle bi duruma geldim ki kimyonsuz çorbalar bana saman gibi geliyor o derece alıştımbacak hareketlerini de yapıyorum öyle bi pırtlıyor ki neresinde biriktirdi o kadar gazı anlamıyorum ama 10dk geçmeden başlıyor yine ıkınmaya ağlamaya. umarım kolik olmamıştır benim bebeğim de ya korkuyorum. acı elma yağını duymamıştım nerde satılıyor?
canım merhaba,
ben de sezeryan oldum, 2.sezeryanım. benim de karnım jole gibi suan ve hissizlik var.. hissin gelmesi biraz zaman alıyor, normal bir durum yani.
sumuk problemi oglumda da var, otribebe ile cekiyoruz.. o burun damlasından gunde 2 defa ikiser damla damlatabilirsin.. cekme işlemini e gunde 2 kezden fazla yapma aksi halde bebegin burnunda odem olusur, ve burun damarları cok ince ve hassas oldugu için zedeleyebilirsin..
pisik için dr.una danisarak krem kullan istersen.. ama her bezlemeden once bir 5 dakka poposunun hava almasına izin ver hemen bezleme, ve popouyu hic ıslak bırakma.. Bir de az birsey bile yapsa bezini hemen değiştirirsen iyi olur... cok kolay gelsin canım.. bebişini benim yerime kokla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?