2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

cnmcm doktor raporuyla doğum öncesi 8 haftalık izin süreni doğum sonrasına ekleyebilirsin. Doğum parası çalışamadığın süreler için verildiğinden ve çalışmadığın süre, ha önce ha sonra farketmez yine toplamda aynı olduğundan bir değişikliğe uğramaz. yani yine aynı alırsın

K vitamini vücutta kanın pıhtılaşmasında önemli bir rol oynar. Karaciğerde glikozun glikojene dönüştürülmesinde rol alır. Bir takım kanser hastalıklarına karşı da direnci arttırır ve koruyucu bir etkisi bulunur. Kemik metabolizmasını düzene sokar ve kemikleri güçlendirir.

K vitamini vücutta, bağırsak da bulunan bakterilerce üretimi yapılır.

K vitamini eksikliği sonucunda hangi durumlar ortaya çıkar?
Vücutta K vitaminin eksikliğinde kan pıhtılaşmasında sorunlar yaşanır, sıra dışı kanama durumları görülebilir, idrarda kan görülmesi şikayeti yaşanabilir, ciltte mavi-siyah lekelenmeler görülebilir, diş eti kanamaları ve burun kanamaları olabilir.

K vitamini eksikliğine neden olan etmenler nelerdir?
Devamlı veya uzun zaman antibiyotik kullanımı K vitamini eksikliğine neden olur. Ayrıca emiliminde problemi olan kişilerde, bir takım ameliyatlar sonrası, az kalorili ve yetersiz beslenen kişilerde karaciğer ve bağırsak hastalıkları yaşayan kişilerde K vitamini eksikliği görülebilir.

K vitamini bulunan besinler nelerdir?
Yeşil yaprak bulunan sebzeler, ıspanak, brüksel lahanası, maydanoz, şalgam, pancar yaprağı, bamya, marul, brokoli, kuşkonmaz, tahıllar, tereyağı, peynir, yumurta, karaciğer, soya fasulyesi, yeşil çay, kivi, yaban mersini, kuru erik, havuç, domates, kabak, yumurta sarısı, lahana karnabahar, buğday kepeği gibi besinlerde K vitamini bulunur.
Ayrıca yoğurt, kefir ve asitlenmiş süt de vücutta K vitamini üretimini fazlalaştıran besinler arasında yer alır.(alıntıdır)

kızlar bu ultrason resimlerine göre bi bakın bakalım. 12-13-14. haftalarda gittiyseniz çıkıntıya göre karşılaştırabilirsiniz sizde.

Benimki tutmadi
Bi atrkadas daha bakiyodu ya onunki tuttu :))

bu da demekki 100 50 ihtimal kız 100 50 ihtimal erkek yani ya tutarsa :) Mevlam ne eylerse güzel eyler ama işte gel görki insanız ve ister istemez gönlümüzden geçeni dile getiriyoruz hatta ben biraz abarttım galiba dün öylesine bambu beşiklere bakıyordum nedense hep gözüm gönlüm pembelerden yanyana ve kadın dediki kızınız kaç aylık öyle utandımki hiçbişecik belli değil henüz 10 haftalık diyemedim ağzımdan 3,5 aylık yüzde yetmiş kız çıktı allah afetsin niye öyle söyledim nere gereği vardı bende anlamadım artık kendimi erkek olcakmış gibi alıştırmaya başlıyorum bu gidiş hayrıalamet değil çünkü artık kız ismine hiç bakmıycam kıyafetlerinede oğluşum olursa ismini bile buldum ilk erkeğim teoman buda batuhan olur abi kardeş oh mi gibi birbirlerine dayanak olur geçinirler ne o öyle hep kız kız aklım fikrim kız hep kaynanamın yüzüden onun 2 oğlu olmuş ilkinden beri tutturmuşta kız da kız hem bu sefer kız olmazsa bakmam bile diyor büyük babanne kız olursa sana altın bilezik takarım diyor hele baba kız hayallerinde bu sefer kızım olacak diyor e ben napayım banada yazık değilmi ya

kızlar nasılsınızzz uzun zamandır giremedim güzel havadisler vardır inşallahhh biz pıtpıtlarımızı duyduk şükür geçen hafta

off çok geçmiş olsun, ben olsam ben de korkardım ama doktora güvenmekten başka çare yok , baksana adam %100 garanti vermiş

çok geçmiş olsun, inşallah sonuçlar iyi gelir, merak etme 4-5 ay sonra yeniden anne olacaksın.

sen ne zaman bacağını yaktın, hiç haberim olmadı, çok geçmiş olsun, bu sıcakta yanık acısı çok zor, ben sabah kızartma yaparken bir damla yağ sıçradı elime de öff hala acıyor, seni düşünemiyorum, Allah sabır versin, enfeksiyon kapmaz merak etme, havada oksijen vardır, o yaranı iyileştirmeye yardımcı olur, sakın sarma

Kizlar bugun cerrahpasada taramami yaptirdim sansima prof bakti
Cinsiyet sordum daha 6-7 cm lik seyden cinsiyet mi soruyorsun dedi ve kesin degil ama erkege benziyor dedi
Rabbim hayirli saglikli versin insallh
Sonuclar haftaya cikacak

şansın süpermiş, bana da bulaşsın azcık yaaaa, sen tahmin bari almışsın, ne güzel, ben de erkek diye düşünüyorum seninkisini,Allah hayırlısını versin, yarın yenisine gitcem bakalım, bu doktor nasıl çıkacak :111:

tesekkur ederım canım ama o cıkıntının göbek kordonu olması lazım demekkı kordonun konumuna göre belırlenebılıo 26 sında kontrolum var umarım anlarım ne olduunu meraktan catlıorum

göbek kordonu diil tatlım. cinsel organı orda oluşacak. o çıkıntı 16. haftalarda organa dönüşcek.

Kızlar oğlumun sünnet barkavizyonuna ultrason görüntüsünü koymuştum şimdi incelemk için baktım da ben pek bişey anlayamadım sag da mı soldamı cinsiyeti nerden bakıp anladığınızı resmi yok ama videosuna bakabilirseniz Teoman sünnet barkovizyon - YouTube eğer değerli yorumlarınızı bekliyorum

organın oluşacağı çıkıntının konumundan dolayı 12. haftada tahmin ediyor doktorlar. çıkıntı dikse erkek, paralel gibiyse kız

senden öğreneceğimiz çok şey var desene bu konuda kaçıncı bebişin maaşallah ben daha çok acemiyim
bi de ikiz olunca hepten heyecanlıyımmmm

Hadi insallh bu sefer iyi birine denk gelirsin.
Hakkimizda hayirlisi
Bebis bu sefer soldaydi dr hep soldan bakti ekrandada soldaydi yonu degismisti.
Tekrar kendi dr uma gidip ense baktirmama getek var mi?
1,27 cikti bi olcusu heralde ensedir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…