2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
cnm hadı gozun aydın ultrosonu yaptırmıssınn....bısı sorucam cerrahpasadan nasıl randevu alabıldın?? hep dolu gozukuyor randevuları?? hemde proftan:)
prof olması tamamen tesaduf ordakı hemsırenın asıstanlar dolu oldugu ıcın bızı hocaya gondermesınden randevu almadım canım kardesım orda ıntorn ogrencısı sadece kan verecektım ama hastane tek kan vermeyı kabul etmedıgı ıcın orda sıra aldık beklerken hemsırenın kıyagıyla profun yanına gıttık oda sagolsun baktı. zaten unıversıte hastanesı cekılecek cıle degıl rabbım ıyı haberler ıcın oraları gondersın derdı olup oralara dusurmesın kımseyı

Arkadaşlar çok hastayım, boğaz enfeksiyonu, grip, ateş var doktora gittim ilaç vermek istemedi doktor dedi ki annesi tam organlarının oluştuğu zaman kullanmanı istemi,yorum ilacı 4. aydan sonra veriyorum dedi. çok halsizim nasıl atlatıcam ilaçsız hastalığı yardım edinnnn

bende kan ıcın oraya gıtmek ıstıyorum sımdı bosubosuna dısarı para vermım dedım ama zor gozukuyor... kıme gıdıyorsunuz normalde?

cok gecmıs olsun cnm...ıhlamurlu elmalı tarcınlı cay ıc cnm bol bol ıyı gelıyor

Yeni doğum yapmışsanız bedeninizde oluşan çatlaklarla yüzleşmişsiniz demektir. Pahalı kremlerle bu çatlakları yenmeye çalışıyorsanız, bir de zeytinyağını denemeye ne dersiniz?

İtalyan kadınları emzirme dönemlerinde göğüs uçlarına mutlaka zeytinyağı uygularmış. Carol Firenze’in ‘Zeytinyağı Tutkusu’ isimli kitabındaki anlatımına göre, bir İtalyan kadınına zeytinyağını yemek dışında nerede kullanırsın diye sorarsan akla gelen ilk yanıt bu olurmuş. Üstelik hiç de zor bir formülü yok.

Emzirenler için göğüs ucunu yatıştırıcı formül:
Eşit miktarda sızma zeytinyağı ve suyu iyice karıştırın. Emzirmeden hemen sonra göğüs uçlarına uygulayın. Emzirmeden önce her zaman göğüs ucunu su ile nemlendirmeyi de unutmayın. Bu arada eğer isterseniz su yerine gül suyu da kullanabilirsiniz.

Zeytinyağının sadece göğüs ucunu iyi ettiğini düşünmeyin. Doğum çatlakları için de epey faydası var. Her gün uygulanacak bir formülle doğum izlerini azaltabilirsiniz.

Doğum çatlaklarını azaltan formül:
Eşit miktarda karıştırılmış sızma zeytinyağı ve saf Hindistan cevizi kremini karın, kalça ve göğüs bölgesine uygulayın.

Zeytinyağı bebek bakımı için de rahatlıkla kullanılabilir. Mesela bebeğinizin poposundaki pişik için çok basit bir formül var.

Pişik formülü:
2 tatlı kaşığı sızma zeytinyağını 1 tatlı kaşığı su ile karıştırın. Bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Bebeğin poposuna sürün.

Bebeğinizin bakımında ıslak mendil kullanıyor musunuz? Peki, bu ıslak mendilleri tamamen doğal yollardan yapabileceğinizi biliyor musunuz?

Islak mendil yapmak için:
2 bardak ılık su, 2 çorba kaşığı bebek şampuanı, 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağını karıştırın. Kalın, yumuşak, beyaz kağıt havluları bu karışıma batırın. Fazlalık sıvıyı sıkıp güzelce katlayın. İşte ıslak mendilleriniz hazır. Bunları boş bir ıslak mendil kutusunda veya plastik bir kutuda saklayabilirsiniz.

Bebeğinize masaj yapmak için de zeytinyağını kullanabilirsiniz. Ellerinize sızma zeytinyağını sürün. Yumuşak ve dairesel hareketlerle bebeğinizi okşayarak masaj yapın. Bebeğinizin el ve ayak parmaklarını da unutmayın. Yapılan bir araştırmaya göre yeni doğan bebekler yağlı masaj yapıldığında yağsız masaja göre daha az stres belirtileri göstermişlerdir.

Patates ilk haftalar yedim 3 kere gep ksutugum icin ondanda sıkıldım
soydular demesen iyiydi arkadaşım yaaa
sanki yara yenileyecek gibi geliyo soyulunca
Kantron tagina devam et bisiycik olmaz .bur arkadasimin hamileyken sag kolu tamamen yandi ve soydular dyzenli pansuman yaptirdi.gecti bide igne kiriyolar kirmizi bisi o cok cabuk iyilestiriyor.
Günaydınlarrr
Gerçi sabah 7de kalktım ama:)
Ben de başağrısı çekiyorum bu aralar ama çok şiddetli değil umarım artmaz
Benimde dun yatana kadar agridi basim nette baktim normalmis bu haftalarda senle atni haftamiz
Cok gecmis olsun canım. Sirke ile gargara yapsan olmazmi iltihapli yere iyi gelir
Canim cok gecmis olsun umarim bir sonraki gebeligin sağlıklı olut.pihtilasma buyuk ihtimal cikar.igne ile tedavini olursun canim.bizler gibi.moralini hep yüksek tut

bende kan ıcın oraya gıtmek ıstıyorum sımdı bosubosuna dısarı para vermım dedım ama zor gozukuyor... kıme gıdıyorsunuz normalde?
canım burda basaksehır devlet hastanesınden randevu almıstım yapmıyormus orası ıkılıama kanunı devlet hastanesı yapıyor ordan alabılırsın randevu hem almak kolay hem arastırma hastanesıben normalde medıpole gıdıyorum artık bu ay gıtmıcem bı ay sonra normal kontrole gıdıcem

cok yorgun hıssedıyorum kendımı cok cabuk yoruluyorum artıkcamasır makınam bıtecek bıtsede assam bıde sutum soguyacak yoogurt mayalıcam off sogumazkı boyle bekleyınce

Geçmiş olsun Allah şifa versin

ben de mıde bulantılı bas dönmeli boğaz şişmeli burun tıkanmalı bişiy oldu dün limon suyu içtim hep bardağa attım lımonu sıcak su doktum lımon tadı gıdene kadar içtim bugun de ekşili mydonozlu bı ntavuk çorbası yaptım bı de ıhlamur yaptım gectı valla bı dene ıstersen ben dr a gıtmedım ilaç kullanamam dıye

cok yorgun hıssedıyorum kendımı cok cabuk yoruluyorum artıkcamasır makınam bıtecek bıtsede assam bıde sutum soguyacak yoogurt mayalıcam off sogumazkı boyle bekleyınce

bende cok yorgunum ama evde esım yok delıksız uyumak ıcın gec yatım dıorum ama gozumden uyku akıyor...cnm ben karsıdayım ama ısyerım fatıhte bnde medıkal parka aysegul hnma gıdım dıorum devamlı olarak artık

:)))) allah sabır versin arkadasım soğusun çabucak inşallahhh

çok geçmiş olsun, ıhlamurun zararı yoktur sanırım, bol limonlu ıhlamur iç, zencefil çok iyi gelir ama gebeler kullanabilir mi bilmiyorum, zencefil tarçın çayı da iyi gelir boğaza ve gribe. bol limonlu sıcak tavuk çorbası iç. ve dinlen, haa bir de şunu dene, kaynatılarak içilen adaçayları var, onlardan al, cezveye koy, baya koyulaşıncaya kadar kaynat, sonra soğusun, ara ara o adaçayı ile boğazını gargara yap, enfeksiyona birebir iyi, ama sakın adaçayı içme, düşüğe neden oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…