2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
cinsiyetlerini bilmiyoruz ama yinede isim düşünen varmı kız olursa bunu koycam erkek olursa bunu koycam diye

yıllardır annemden kalan bir hevesle Meriç istiyorum ben :) kız ya da erkek, hayırlısıyla ilk bebişim Meriç olacak :) sonra da uyumlu isimler olsun istiyorum, Mercan, Meral, Merve Mert... :)

bazı doktorla söylüo bazıları nedense söölemio umarım minik bebeğin kendini gösterir, doktorsa sööler

ben doktruma sordum ne zaman belli olur dedim 12.haftada tahmin ederim benzetirim ama net 15.hafta dedi bizde işte ikili testi bekliyoruz bian önce zaman gelsede bebeğimi görsem çok özledim onu

ben doktruma sordum ne zaman belli olur dedim 12.haftada tahmin ederim benzetirim ama net 15.hafta dedi bizde işte ikili testi bekliyoruz bian önce zaman gelsede bebeğimi görsem çok özledim onu

evt bende 12 haftamda gittim, inş. doğru tahmindir ne diyim :)

ve umarım seninde bebişin sağlıklıdır.

Kusura bakma yeni gördüm mesajını ben de 10+4 üm bugün aynınız yani. Doktorun neden olabileceğini söyledi mi

ben gecen hafta gıttım 40 mm idi 45 den küçükse yapamam dedı 26 sına gun verdı gec mı gelişio benımkı acaba :26::26: normalde satım senden bı hafta önce görunuyo
AYYY canım benim de korkum büyümemiş olması inş geçmiştir 4-4.5 cm i bebegim. ben de yarın akşam 4 te gidicem. donunce paylaşırım olanları sizinle :)

Merhaba kızlar uykulu gözlerle geldim aranızaaa yine mide bulantılarım artık yerini ekşime ve yanmaya bırakıyor inşallah onlarda geçer bir an önce de rahatlarız bir de ben çok uyuyorum yaaaaa sizler nasılsınız bugün

bende senle aynı haftadayım cnm bnde öleyim ağzımın hç tadı yok işte olmasam bnde uyurum akşamları erkenden yatıorum eşim şikayet edio dayanamıorum diorum napim şirkette de zaman geçmio pofff 9+3 üm bn senn ne kadarlık canım

meraba
bendensin bende çok uyuyorum hala geçmedi niyeyse ama mide bulantısı geçti çok şükür arada yanıyo sadece dr uma sordum gaviskon kullanabilirmişim idare ediyoz işte

[h=5]Bayanlar bu konuda bir makale buldum :)

Doğum arefesindeyseniz ve bi türlü karar veremediyseniz uzmanların açıklayıcı cevapları ile kafanızdaki problemler çözüme kavuşacak.
Normal doğum mu yoksa sezaryen doğum mu?

Bir çok anne adayı doğum sancısı çekmemek için sezaryen doğum istese de Sağlık Bakanlığı, sezaryen doğumun önlenmesi konusunda çalışmalar yapıyor. Hatta Sağlık Bakanı Recep Akdağ tıbbi zorunluluk olmadıkça sezaryene izin verilmeyeceğini açıklamıştı. Doktorları da sağlıklı olup olmadığı konusunda ikiye bölen bu tartışmaya Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Filip Taşhan da bir görüş verdi.

Normal mi yoksa Sezaryen mi Normal mi yoksa Sezaryen mi?

İdeal olan normal doğum
Doğumun şekline; eğer önceden bilinen belirli bir sebep yok ise, doğumun işaretleri
geldiği zaman karar verildiğini belirten Op. Dr. Taşhan, “Doğum sancılarının başlaması, su gelmesi, nişan (hafif kanama, lekelenme) gelmesi ile doğumun başladığı anlaşılır. Aksi bir durum olmadıkça doğum normal olarak takip edilmeli, takip sırasında gelişecek problemlere göre, gerekli görülürse sezaryen ameliyatı ile doğuma karar verilmelidir. Sezaryen gereksinimi olan durumlar, doğumun takibi sırasında bebek kalp seslerinde zayıflama, anne-bebek ölçülerinin uyumsuzluğu sonucu normal doğumun mümkün olmayacağı durumlar” dedi.

“Doğum başlamadan sezaryen olacağı bilinen vakalar ise, önceki doğumu sezaryen ile gerçekleştirilmiş gebeler, ultrasonografide bebeğin yan veya ters durması, anatomik olarak şekil bozukluğu (pelvis darlığı), plasentanın (bebeğin eşinin) yerleşim bozukluğu (plasenta previa) gibi durumların olduğu gebelikler” diyen

Op. Dr. Taşhan resmi web sitesindeki makalesinde şöyle devam etti: “Normal doğum sonrası lohusaların, normal hayatlarına ve aktivitelerine dönmeleri her zaman daha kolay olacaktır.
Gelişen teknoloji, kısa ameliyat süreleri söz konusu olsa dahi sezaryen sonuç olarak bir ameliyattır. Mümkün olduğu kadar doğumun şekli “normal doğum” olmalıdır. Normal doğum; gelişen anestezi yöntemleri ile artık hanımların korkulu kabusu olmaktan çıkmıştır.

Spinal-epidural anestezi yöntemlerinin gelişmesi ile “ağrısız normal doğum” gerçekleştirilebilmektedir. Spinal anestezi ile de, genel anestezi ile hastayı uyutmaya gerek olmadan sezaryen ameliyatları yapılabilmektedir.”[/h]

inş cnm saol rabbim inş sağlıklı gönlümüzdn geçen bebişlerimizi nasip eder bnm daha 2 haftam var öğrenmeye oda tahmini :)
benim öğrenmeme daha cook var gibi geliyor. hem bebek göstermicek hem de doktorum emin olmadan söylemicek gibi geliyor. inşallah yanılırım :)

cinsiyetlerini bilmiyoruz ama yinede isim düşünen varmı kız olursa bunu koycam erkek olursa bunu koycam diye

benim ikisinin de ismi hazır

ahahaha yok artık çok güldüm:))

aslında şöyle bir mantığı olabilir, kız bebeğe hamile kalmak için asidik olmak gerekiyor, annenin idrarı sütle karıştığında o asit sütü kesiyordur muhtemelen, erkek bebeğe hamile kalmak içinse alkali olmak gerekiyor, dolayısı ile süt kesilmiyordur. mantıklı geldi bana ama işte deneyebilene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…