- 30 Haziran 2013
- 21.996
- En iyi cevaplar
- 1
- 18.148
- 498
ultrason sanıyede 20bın Hz üzerinde bizim kulağımızın duyamayacağı frekanstaki ses dalgalarıdır emınım su anda karsısında oturduğumuz bilgisayardan yayılan radyoaktıf dalgalar daha çok zarar verıyordur bebeklerımızee hatta herhangı bır elektrıklı aletten yayılan elektromanyetik dalgalar bıle ses dalgalarından daha çok zarar verıyodurcok sık gıtmenızı tavsıye etmem ,ultrasonun uzun surelı etkılerı hala bılınmıyor ne gerek var mınıslerımıze ısın gondermeyeben mumkun olsa bı dogurmaya gıdecegım ama belırtısızlıkten korkuyorum yıne 6 hafta dayandım ılk kontrolden bu yana bı harekete baslasın rahatlıcam .amerıkada sadece 3 kere ultrason var 12-20-32 haftalarda sanırım ıyı bısı olsa onlar bızden daha cok kullanırdı muhakkak :))
ılk uc ay ultrason olcumlerı adet tarıhınıze gore farklı cıkabılıyor cok normalsız adete gore bebegın yasını hesaplıyorsunuz dr boyutuna gore ama bebegınız adet tarıhınızde yoktu yanı daha gerıden gelmesı cok normalbugun daha fazla dayanamayıp mınıgımı görmeye gıttım kollarını nasılda oynatıyodu annesının kuzusu 2.5 cm olmuş daha ben hesaplamada 9+4 çıkıyo ultrasonda 9+1 cıktı o kafama takıldı kızlar bıde 20 gun once 10.2 mm imiş şimdi ise 25.0mm olmuş doktor normal dedı ama oncekı doktorum degıldı abııı sızce ultrasonda nıye gerıde cıktı kızlar??????
sesın dısında mutlaka ısı ve ısıkta gonderıyorudr yada hıc bısı gondermesın farketmez sonucta ıcımızdekı bırseyı gosteren bır teknolojı!! yan etkısız olması mantıksız bence.ultrason sanıyede 20bın Hz üzerinde bizim kulağımızın duyamayacağı frekanstaki ses dalgalarıdır emınım su anda karsısında oturduğumuz bilgisayardan yayılan radyoaktıf dalgalar daha çok zarar verıyordur bebeklerımızee hatta herhangı bır elektrıklı aletten yayılan elektromanyetik dalgalar bıle ses dalgalarından daha çok zarar verıyodur
ılk uc ay ultrason olcumlerı adet tarıhınıze gore farklı cıkabılıyor cok normalsız adete gore bebegın yasını hesaplıyorsunuz dr boyutuna gore ama bebegınız adet tarıhınızde yoktu yanı daha gerıden gelmesı cok normal
Hamilelik sırasında boğaz ağrısı için ne kullanabilirsiniz?
Her zamanki gibi çay hazırlayın (kafeinsiz olmasına özen gösterin). Bir çay kaşığı limon suyu ve bir çay kaşığı bal ekleyin. Karıştırın ve sıcakken yudumlayın. Çok sıcak olmasın, çünkü bu boğazı tahriş ettiğiyle kalır.
Kaynatılmış suya zencefil dilimleri atın ve bu suyla her zamanki gibi çay hazırlayın. Bu karışıma bir çay kaşığı limon suyu ekleyin ve sıcakken yudumlayın. Bu, aynı zamanda soğuk algınlığından kurtulmaya da yardımcı olacaktır. Boğaz ağrısı tedavisi hakkında daha fazla bilgi edinin.
Biraz ılık su alın ve tuz ekleyin. Bu çözeltiyle gargara yapın ama yutmayın. Karışımdaki tuzluluk, bakterileri rahatsız eder ve hücresel su veya sıvı dengelerini bozar.
Fesleğen yaprağı gibi otlar da hamilelikte boğaz ağrısı söz konusu olduğunda yardım edebilir. Suyla dolu bir su ısıtıcısının içine 15-20 adet ezilmiş fesleğen yaprağı ekleyin. Bu çözeltiyi kaynatın, sonra süzün ve soğuması için bir süre bekletin. Bu çözeltiyle gargara yapabilir, hatta bunu içebilirsiniz. Boğaz ağrısı ilaçları hakkında daha fazla bilgi edinin.
Biraz su kaynatın ve bir kaşık toz tarçın ekleyin. Ayrıca bir tutam karabiber ve iki çay kaşığı bal ekleyebilirsiniz. Bu çözeltiyi sıcakken için.
Bir bardak ılık süte bir tutam zerdeçal ekleyin ve için. İsterseniz bal da ekleyebilirsiniz. Bu, boğaz ağrısıyla başa çıkmanın en eski ve en etkili yollarından biridir. Hamilelik, kadınların özellikle aldıkları kalsiyum miktarını artırmaları gereken bir süreçtir, bu nedenle zerdeçalla süt boğaz ağrısını büyük ihtimalle hafifletir. Boğaz ağrısı ilaçları hakkında daha fazla bilgi edinin.(alıntıdır)
Canim merak etme bana da doktorum ayni yorumu yapti. Haftasindan geri demedi sadece hersey normal dedi ve kalbini dinletti ve bu icimi rahatlatmaya yetti. Ama benimki de seninkiyle ayni olculerde. Kafana takma derim...bugun daha fazla dayanamayıp mınıgımı görmeye gıttım kollarını nasılda oynatıyodu annesının kuzusu 2.5 cm olmuş daha ben hesaplamada 9+4 çıkıyo ultrasonda 9+1 cıktı o kafama takıldı kızlar bıde 20 gun once 10.2 mm imiş şimdi ise 25.0mm olmuş doktor normal dedı ama oncekı doktorum degıldı abııı sızce ultrasonda nıye gerıde cıktı kızlar??????
sesın dısında mutlaka ısı ve ısıkta gonderıyorudr yada hıc bısı gondermesın farketmez sonucta ıcımızdekı bırseyı gosteren bır teknolojı!! yan etkısız olması mantıksız bence.
Kusura bakma yeni gördüm mesajını ben de 10+4 üm bugün aynınız yani. Doktorun neden olabileceğini söyledi mi
inşallah sende ysmn46da bebişlerinizi sağsalim alırsınız kucaklarınıza hiç problem yaşamadan Rabbim yardımcınız olsunnn
kızlaaaaaarrr çok mutluyum
bugün ikili test için doktora gittik herşey yolundaymış bebeğim 51mm olmuş maaşallah yavruma baş aşağı duruyordu hatta hem başaşağı hem ağzı aşağıydı korktum önce doktora dedim rahat mıdır öyle diyeedoktor korkma o öyle durmak istediği için duruyor dedi güldü hatta banaa
ama çok tembel bebeğim çok az kıpırdadı doktor git çikolata ye su iç gez gel dedi yaptım yine keyfini bozmadı en son ellerini başına attı kıpırdamadı el ense yattıbi ara iyice gerindi göbüşünü gösterdi cinsiyet tahmini istemedim zaten o da yapmadı haftaya sonuçları alacağım göz çukurunu burun kemiğini midesini vs gösterdi herşey yolunda dedi Rabbime şükürler olsun 11+3 teyim ultrasonda 11+6 çıktı
kaç gündür gergindim içim öyle rahatladı ki anlatamadım hareketlerine kahkahalarla güldükçe görüntü gitti
Rabbim isteyen herkese yaşatsın bu güzel şeyleri
dualarım sizlerle öpüyorum hepinizi güzel anneler
tatlım yan etkı kısmınına mantıksız demene anlam veremedım açıkçası çunku ben yan etkısı yok tertemız demedım ben diğer zararlı etkenlerle ultrason arasında karşılastırma yaptım yanı daha açık anlatayım anlaşılmadıysa ultrason diğerlerının yanında çok masum kalıo ayrıca sen benim bekleyişimi ve kayıplarımı bı bılsen yada benım yerımde olsan heralde demın dedııım gıbı eve ultrason bağlatırsın kı ımkanım olsa bağlatırım yanıııııı
yhaa canım benımkı de ole cıkıo en son gıttıgımde buranın hesabına göre 11+4 ıdım ama ultrason 10+6 ölçtü yanı 4 gun gerıde ölçtu hemde bebiş küçük dedı sanırım aletlerde yanılma payı var çunku ben yumurta tarıhımı kedınlıkle bılıorum 10 hazırandı 11 hazıranda dollenmıs olsa buranın hesabına uyuyo ama ultrasonlara uymuo nedensebugun daha fazla dayanamayıp mınıgımı görmeye gıttım kollarını nasılda oynatıyodu annesının kuzusu 2.5 cm olmuş daha ben hesaplamada 9+4 çıkıyo ultrasonda 9+1 cıktı o kafama takıldı kızlar bıde 20 gun once 10.2 mm imiş şimdi ise 25.0mm olmuş doktor normal dedı ama oncekı doktorum degıldı abııı sızce ultrasonda nıye gerıde cıktı kızlar??????
bugun daha fazla dayanamayıp mınıgımı görmeye gıttım kollarını nasılda oynatıyodu annesının kuzusu 2.5 cm olmuş daha ben hesaplamada 9+4 çıkıyo ultrasonda 9+1 cıktı o kafama takıldı kızlar bıde 20 gun once 10.2 mm imiş şimdi ise 25.0mm olmuş doktor normal dedı ama oncekı doktorum degıldı abııı sızce ultrasonda nıye gerıde cıktı kızlar??????
maşallahhh canım darısı bizlere inşallahhhh
benimde elimden gelse eve ultrason cihazı aliyim her an göreyim istiyorum bebişimi yada göbeğimiz şeffaf olsaydı da içerisini görebilseydik keşke ne güzel olurdu dimi
dımı yhaaa ne kadarda güzel olurdu öyle bişiy olsa onu da yapar bizim çılgın bılım insanlarımız :126: aHHH İNŞALLAH sağlıklı bi şekılde alırız kucalarımıza bebişleriiii
canımm yhaaaakızlaaaaaarrr çok mutluyum
bugün ikili test için doktora gittik herşey yolundaymış bebeğim 51mm olmuş maaşallah yavruma baş aşağı duruyordu hatta hem başaşağı hem ağzı aşağıydı korktum önce doktora dedim rahat mıdır öyle diyeedoktor korkma o öyle durmak istediği için duruyor dedi güldü hatta banaa
ama çok tembel bebeğim çok az kıpırdadı doktor git çikolata ye su iç gez gel dedi yaptım yine keyfini bozmadı en son ellerini başına attı kıpırdamadı el ense yattıbi ara iyice gerindi göbüşünü gösterdi cinsiyet tahmini istemedim zaten o da yapmadı haftaya sonuçları alacağım göz çukurunu burun kemiğini midesini vs gösterdi herşey yolunda dedi Rabbime şükürler olsun 11+3 teyim ultrasonda 11+6 çıktı
kaç gündür gergindim içim öyle rahatladı ki anlatamadım hareketlerine kahkahalarla güldükçe görüntü gitti
Rabbim isteyen herkese yaşatsın bu güzel şeyleri
dualarım sizlerle öpüyorum hepinizi güzel anneler
aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn ecmainnnnninşallah canım yaaa aminnnnnnnnnnnnnnnnnn
hımm lina güzelmiş anlamı ama diğerini araştır derim canım normalde kulağa güzel geliyor,ilk etapta ben acaba kürtçe bir isimmi diye düşündüm ikisinide ,mesela berre adı çok severim ama peygamber efendimiz kızlarından birinin adı berre imiş ,üvey kız ama ,adını zeynep diye değişştirmiş anlamı yokmuş çünkü .öbür dünyada çocuklarımız isimsiz çağrılırmış anlamsızsa onlarda bizden davacı olurmuş.hani niyetim islami bilgi vermek değil ama bu olayı çokk araştırdım o kadar yazı okudumki ,mesela deniz adını toprak adını nehir adını çok severim ama konmazmış diye koymadım,oğlumun adı mert mesela,ona uygun olarak aklıma hep melih yada mete giliyor meteyi eşim istemiyor bir arkadaşının ismi diye :)) sevmiyorda ,kızda zaten zehra güzel kadın temiz güzel yüzlü anlamları varmış .lina güzel ama tuttum bu ismi hurmacnm lina benim ararştırdığıma göre kuranda hurma fidesi olarak geçio bi anlamıda sevecen, derda ise bi sahabi adı, çokkk beğenmiştim EBU DERDAayy erkek adı olmasa kızımın adını derda lina koyucam o derece
aynen bende istiorum bir ultrason eve :)) aslında ailede doktor varda adanadalar yoksa onları kafaya alıp ultrasona hep girerdim :)uff zaman hiç gecmıo dı mı gdınce de çok kısacık suruyo bebısı gorebıldıımız an bana çok kısa gelıo ewe ultrason aletı alasım var
canım bebekler hergün 1 mm büyrlermiş ama bu bazen kol bazan bacak bazen kafa olarak büyüme ,seninki normal yani takılma ölçülere ileride ileri ble gider ölçümlerde benim oğlan 3 hafta öndeydi :))buyumustur canım merak etme bıde sey duydum bı hemsıre arkadasımdan buyume oranı hep aynı olmazmıs bazen yavas buyurmus bazen hızlı bugun aradım arkımı o soyledı bende bıraz rahatladım yanı gecen cuma gıttım kontrole 40mm imiş bakalım pazartesı kaç olucak
yhaa canım benımkı de ole cıkıo en son gıttıgımde buranın hesabına göre 11+4 ıdım ama ultrason 10+6 ölçtü yanı 4 gun gerıde ölçtu hemde bebiş küçük dedı sanırım aletlerde yanılma payı var çunku ben yumurta tarıhımı kedınlıkle bılıorum 10 hazırandı 11 hazıranda dollenmıs olsa buranın hesabına uyuyo ama ultrasonlara uymuo nedense
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?