2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

peki hareketlenme basladımı canım bende de göbek cıktı sanki ama sert degil ben arada cok sisiyorum sonra sönüyo gibi gazdan oluyor sanırım benimkisi
evet can9ım hareketlenme var hissediyorum ve çıkıntı bebek göbek deil eminim...

cevap yazın lütfen zaman fazla yok çıkıcam hangi demir ilacını kullanıyorsunuz kan tahlil sonucum 10.9 çıktı yani kanım düşük
bana doktr Maltofer ve Elevit yazmış dha bugun baslıcam

Folikasit eğer bilinçi hamilelikse en az 3 ay önceden başlanmalı ve hamileliğin 3 ayı boyunca kullanılmalı deniyor..benim 3.ayı hemen hemen doldurmama rağmen doktor 16.haftaya kadar devam dedi..demir ve vitamine de o zaman başlayacakmış ve çok kilo aldırıyormuş:26:napalım bi dönem böyle tombiş olucaz yapıcak bişey yok benim boy uzun baya yırtarım diyorum ama bugün kilo almışsın dendi:2:

Ben de bişey sorucam ya folbiol 5mg kullanıyorum.Bir dahaki randevum 21 eylülde..hapım bugün bitti o zamana kadar gidip kendim alsam devam etsem mi yoksa bu kadar yeter mi ? 10+3 üm?

Benim doktorum ben söyleyene kadar bırakma dedi, hatta bana elevit vermişti ama içemediğimi söyledim bulantıdan dolayı, onu içme ama muhakkak folik asitini iç dedi. (Ben de folbiol kullandım bu arada) ve 12+2 iken folik asiti kesmemi istedi, bundan sonra vücut folik asiti yediklerinden de alabilir dedi, hem demir ilaçlarında da bi miktar varmış folik asit.
hatta bende de senin gibi oldu bir hafta için tekrar kutu aldım, şu anda kutunun yarısından fazlası duruyor. Sen bir kutu daha al ihmal etme bence :)

tamam canım alıyım ben de bakalım ne kadar gerekirse kullanırım..randevu zamanım geldiğinde sorarım.Bu arada bana da elevit verdi ama içemeyen tek ben değilmişim bunu da görmüş oldum ne zaman içsem midemi daha beter ediyor bıraktım kullanmıyorum..

devam et cnm iyi olur tabi..

Benim bir de iri hapları yutamama gibi bir durumum var, eleviti zor da olsa yutuyordum ama midem kabul etmiyordu bu sefer.
doktorum da zaten ilk 3 ay için vericem bu hapı sonra iyi beslen, vitamini kesicem, vitamini hap olarak vermeyi ikinci planda tutuyorum demişti. Sonra ben yutamadığımı söylediğimde tamam kullanma o zaman dedi.
hatta şu anda da demir hapı kullanmam lazım , gynoferom verdi ama 12. haftada geçen bulantılarım bu hapla beraber tekrar başladı, yine eskisi gibi çıkarır oldum. Onu da kestim mecburen, yeni bir hap yazacak bir sonraki randevuda..

selam kızlar
arıfe gunu evımden cıktım oce knya bayramdan sonra da trabzon yolcusuydum. bu hafta sonuda kaynımı evlendırdık ayın 9 unda evıme donecegım ınsallah e olursa olsun ınsanın evı gıbısı yok...
trabzon cok soguk bıldıgın sonbahar basldı yagmurlar ruzgar sıs falan hıc bekledıgım bı durum degıldı yalık kıyafetlerı aldım geldım ıstabldan gelınce orayla karıstırdım demekkı ne bıleyım gelın oldum olalı ılk kez geldım:)
derken uranı sogukları benı bır crptı karnımda agrı dınmıyor nerdeyse ıkı gundur cok kotuydum sobayı kurduk kıslık kıyafetler hırka patık ne bulduysam gecırdım ustume de ıyıledım demekkı soguk aldıgım ıcın boyle oldum herkes dıkkat et soguk alma bunların acısını dogum zamanı anlarsın deyıp duruyor artık kat kat gıınıyorum :))

gobek konusuna gelınce cuma gunu 14+ lara gırecegım yanı 15. haftanın ıcıne ama gobegım az bıraz cıkmıs durumda. benı tanımayanlar normal gobek sanıyorlar dısardan bakıca gebelık anlasılmıyo dıyorlar ama bn ve esım buyudugunu hıssedıyoruz :)) bu sabah sızın ıcın resım cektım kahvaltıdan sonra

zaten 73 kılo ıle hamıle kaldım 71 e dusmustum bulantı ve kusmalardan sımdı 72 olmusum gecen hafta kontrolumde tartıldım. kılolu hamıle kalanlar cok kılo almaz dıye duymustum oyle umut edıyorum 80 e kadar hak koydum kendıme ınsallah ustune cıkmam. sanırım ıc karnımda genıs olabılır:)) sızlerden de resım beklıyoruz bu arada :)))

ben zayıfım bendeki göbek 5 aylık gibi işyerinde hamileyim dememe gerek yok hepsi anlıyo hamile olduğumu

benım annemde 55 kılo ıle hamıle kalmıs bana zayıfmıs yanı ama 6. aya kadar hamıle oldugumu kımse anlamıyordu tanıyıp bılenler dısında mılletın 6 7. ayı gıbıydı karnım senı dogurdugumda dıyor. sanırım bende anneme cekmısım ıc karnımız genıs olabılır. ama bende yıne bıraz cıktı hıc cıkmayanlar var mı acaba onu merak edıyorum :)
sanıyorum senın ıc karnın dar canım herkes anladıgına gore ay ne guzel bende karnımı gordukce bebegımı hatırlamak ıstıyorum buyusunde :))))

öylede pantolon olmuyo kıyafetlere sığmıyosun artık çıkmaması daha iyi değilmi çok ağırlaşıyosun çıkınca ben öyleyim sağlıklı olsunlarda

adanada güneş gitti ılık bir rüzgar hafif yağmur yağıyo toprak kokusu offf çok güzel ya şimdi dışarıda yürümek var
güzel bir hava sonbaharmı mı geldi ne

öylede pantolon olmuyo kıyafetlere sığmıyosun artık çıkmaması daha iyi değilmi çok ağırlaşıyosun çıkınca ben öyleyim sağlıklı olsunlarda

dogru soyluyorsun ama herseyın farklı bır havası var :) ben sımdıye kadar kıyafetlerde bır sorun yasamadım hepsıne gırıyorum ama 2 3 hafta sonra karnımı durumu ne olur nasıl gırerım bılmıyorum :)

Annenin hamilelik dönemindeki beslenme durumunun hatta çocuğun ahlak, zihin ve zekası üzerinde bile çok tesiri vardır. Zira çocuğun sinirleri ve beyni annenin yiyeceğinden meydana gelmektedir Her yemeğin kendine has bir eseri vardır. İslam da anne yiyeceğinin çocuğunun gelişmesinde etkili olduğu konusuna değinmiştir. Örneğin:

Peygamber efendimiz buyuruyor ki: "Hamile kadınlar, çocukların iyi ahlaklı ve sabırlı olması için hamileliğin son aylarında hurma yesinler."[38]

Başka bir yerde de buyuruyor ki: "Hamile kadınlara, çocuklarının iyi ahlaklı olmaları için ayva yemelerini tavsiye edin."[39]

İmam Rıza (as) şöyle buyuruyor: "Ayva yemek akıl ve zekayı fazlalaştırır."[40]

Resulullah'tan (s.a.a) şöyle nakledilir: "Kavun yiyen hamile kadının çocuğu iyi ahlaklı ve güzel olur."[41

Daha detaylı bilgiye sahip arkadaşlarda bilgilerini paylaşırlarsa çok sevinirim

Göknil ben de iskur da calisiyorum. Sen nerde gorev yapiosun? Adanada mi yasiosun ben adanada oturuyorum:))

yaaaa deli olucam facebookta yediklerinin fotolarını paylaşıyolarya deli oluyorum.ya herşeyi canım istiyo bu insanlarda salak saçma ne yiyolarsa çekip çekip paylaşıyolar çok sinir bozucu

ayyy sorma bir arkadaş var sabah akşam yemek sofrası resmi ekler birgün bir şey yazıcam ama şuan sabır aşamasındayım ne pis boğaz yaaaa... hoşş ters yorum yazanlar var ama onun tınladığı yok bildiğin öküz..

evet bendede var öyle bi yenge
yediği içtiği herşeyi paylaşırmı insan o değil bide netten yemek fotoları ekliyo yemek fotoları şaka gibi e işteym sürekli face açık her dakika bşey paylaşıyo istisnasız sabh öğlen akşam paylaşıyo yediklerini
bigün yazdım ama olmazki hamile var burda paylaşma flan yazdım oda e göndereyim sna dyo sanki olmadığından yada yapamadığımdan diyorum insanın canı istiyo herşeyi e her gördüğünüde yapıp yada alamazsınki demi?gece bi yemek paylaşmış ay canım bi istedi bi istedi sorma bu akşam gdip yapıcam mecburen napiym
bide hamileliktende değil benim çok sinir olduğum bi olaydır insanların yemek paylaşması o ne öyle görgüsüzlük ya sanki kimse yemek yemiyo bi onlar yiyo gbi

ben de öyle yemek fotosu paylaşan bi arkadaşıma dayanamayıp yazmıştım.o da çarşının göbeğinde oturuyosun çık al diye cevap verdi..yani bildiğin şuursuz..böyleleri laftan da anlamıyo..o an yiyesin geliyo çıkıp almak değil ki problem

teşekkürler canım baska sorum yok:)) ben de konyaaltındayım.24.cad.eski türkaydan uncalıya cıkan cadde de banio yapı market civarındayım.yakınsak çay içmeye de beklerim:) ben de cahit bozyele gidiyorum.il sağlıın orda muayenehanesi.daha önce konyaaltı tıptaydı.orası kapandı.şimdi özel çalışıyor.benimde eski dr um kendisi çokta memnunum .sadece doğum için olmpos ve medical ile anlaşmalı.doğum ücreti bana biraz yüksek geldi.ama sırf bu yüzden de dr umu değiştirmek istemiyorum.ben de cok konustum bak:)

Kızlar benim çok fena göbeğim çıktı 5 aylık hamile gibiyim ya aranızda böyle olan var mı?
Ve göbeğim semsert normal gi göbek gibi değil yani.
canım bende o sert ve kocaman olan göbek daha 5.haftamdayken cıktı.1 aylık dediğimde kimse inanmıyordu 7 aylık sanan bile oldu okadar yani.ama elbette bu durum sindirim sorunlarımızla ilgili.o sertlik sadece gaz ve 4.aya girdim hala devam ediyor.ama bende safra kesesi de yok onunda etkisi olabilir.

bende 73 ile hamile kalmıştım ve suan tam tamına 85.5 olmuşum.12 kiloyu ilk 3 ayda aldım.eleviti kestim.2 haftadır kilo alımım durdu.en azından sadece 400 ,gr alarak normali aşmadım.

merhabalar güzelll annler ben bişi merak ediyorum bebişlerımız ilk 3 ay kandan besleniyor ya 3 ayımız dolunca mııı artık bizden beslenmeye başlıyorlar yani yediklerimizden faydalanıyorlar ????????:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…