2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

aaaa cıger zararlımıymıs bendede kansızlık var dıye esım zorla cıger yedırmeye calısıyor kandakı pıhtılasma oranım cok dusuk cıktı ıkılı test tahlıllerınde doktor kan yapıcı seyler tuket dedı

investigation
cnm banada bakarmisin?

02.03.1987 saat 15.05 dogum tarihim pazartesi
son regli 07.06.2013 tahmini yumurtlama - 20-21 haziran.

doktor dun bir %70 lik tahminde bulundu ama hic kesin konusmadi... dusuncesini soyledi...
bakalim sende ne cikicak.

14 subat cuma dogmussun . . 20 haziran gibi gebe kalmıssın kız cıkıyor sizinde cnm

daha önce sana mı baktırmıştık canım unuttum vallah

neyse ben de söyleyeyim bakalım ne çıkacak.12/03/1988 doğumluyum.sat 9 haziran 2013 ilşki günleri 21,22,23 günleri sadece

evet canım bende aynı senin gibiyim.bulantım kusmam geçti ama hala zor yemek yiyebiliyorum,yedikten sonra bir gaz bir şişkinlik çok fena oluyorum,akşamlarıda aynı tarif ettiğin gibiyim.iştahla yemek yemek istiyorum,hala birçok şeyden tiksiniyorum.

Ya kızlar bende bugün ciğer yedim ilk defa. Bebeğime zarar vermiş mi oldum yaa

Gebelikte beslenmede nelere dikkat etmeliyim? Gebelikte uygulanacak diyet programı kişiden kişiye değişir. Özellikle gebelik öncesinde çeşitli nedenlerle beslenme bozukluğu yaşayanlarda veya daha önce kötü bir gebelik öyküsü olanlarda özel diyetler uygulanabilir (örneğin daha önce nöral tüp defektli doğum veya düşük öyküsü olan bir kadının gebelik öncesinden başlayarak daha yüksek dozlarda folik asit alması gibi). Bunlar haricinde genel öneriler kısaca şu şekilde özetlenebilir:

- Sigara, alkol veya uyarıcı ilaç kullanımları kesilmelidir.

********- Yüksek A vitamini içeren vitamin desteğinden kaçınılmalıdır. Hatta yüksek A vitamini içeriğinden dolayı aşırı miktarda ciğer yenmemelidir (haftada 100 gr’dan fazla ciğer tüketiminin fetüs üzerine zararlı etkileri olabilir).

- Özellikle gebe kalmadan önce başlanırsa folik asit desteği nöral tüp defektinin önlenmesi açısından önemlidir.

- Uygun miktarlarda kalsiyum ve demir desteği kemik ve alyuvar gelişimi için önemlidir.

- İyot alımının normalden çok az yada çok fazla olması bebekte guatra yol açabilir.

- Bitkisel ilaçların kullanımı hakkında güvenli veriler olmadığı için, bunların kullanımından gebelik planı yaparken, gebeyken ve emzirirken kaçınılmalıdır.

- Uygun saklama koşullarında tutulmayan besinler tüketilmemelidir.

bırazda olsa ıcım rahatladı cok fazla yemedım cunku ben pılavın yanında ıkı kasık kadardı. ınsallah sende cok yememıssındır canım bu arada svdglpnr bılgılendırdıgın ıcın cok saol cnm...

ya kızlar çok yorgun ve bitkin oluyorum bide çalışıyorum düşünün 2 haftadan beri evi ne sildim ne süpürdüm evim pislikten kalkmış gidiyo ama halim yok iş yapmaya 6 da işten çıkıyorum bitkin bi şekilde yemek yapıyorum yedikten sonra hooop yatağa
çıldırıcam temizlik için bi bayan bulayımda yarın temizleteyim dedim yok yok yok kimse yok sokakta dilencilerden geçilmiyo ama iş yapmaya kimse yanaşmıyo azönce birini aradım kadın diyoki yarım gün 100 tl ye gelirim yuh dedim yani 4 saatliğine 100 tl istiyo ve burası osmaniye büyük bi şehir bile değil bu insanlar şaşırmış ya hergünde işyerine en az 2-3 kadın dilenmeye geliyo yollar ona keza dolu dilenci ama insanlar rahata alışmış nasıl bi dünya bu ya.ağlayıp sızlıyolar kıyamıyorum bende veriyorum para ama şuan ben ağlanacak durumdayım parasıyla iş yaptıracak insan bulamıyorum yok böyle bşey ya

Ya kızlar bende bugün ciğer yedim ilk defa. Bebeğime zarar vermiş mi oldum yaa

Yok cnm vermemişsindir. benim doktorum mümkünse yeme ama yine de çok canın çekerse iyi pişmiş , fazla olmadan tüketebilirsin dedi. Eğer zararlı olsaydı böyle demezdi. Sen yine de yediğinin çok iyi pişmiş olduguna dikkat et tamam mı? ya da sağlama al bir daha yeme.

yok canımcım aslında ciğer iyi kan yapar ama hamileliğin ilk aylarında çok ama çok zararlıymış eğer çok aşerirseniz yarım porsiyon bir defaya mahsus yiyebilirsiniz diye okudum nette bi doktor yorumundada.doktorum zaten sakın sakın ciğer yemiyosun dedi bana.benim kayınvalidemde tutturduki ciğer ye kan yapar ama bilmediğimiz kadar fazla zararı varmış ilk aylarda.a vitamini deposu olduğundan Allah korusun ağır geliyomuş bebişe ve ölü doğuma düşüğe ve biçok şeye yol açarmış.yememeye çalış ben çok severim ciğeri ama yemiyorum bidefa yedim oda malum zaten.sakatattanda uzak dur ve çiğ ete dokunma özelliklede çiğ ciğere.zararlı bakteriler varmış çiğ ette ve bebişe zarar veriyomuş.ete dokunursan bile 3-5 defa sabunlanın dedi dr. o derece yani

Aynı dertten ben de muzadaribim cnm, evim temiz değil, mutfaga sık giremiyorum, yeemgi yapıyorum ve kaçıyorum hızla. haftasonalrı biraz temizliyorum ama çok yoruluyorum, ben de ilk aylardaki uyku hali geri geldi, gece saat 10 da uyumaya başlıyorum 2 haftadır. Temizlemeye kadın da bulamadım, benim pek çevrem yok bulacak, anneme dedim, o da bulamıyor, artık ben de eşim de alıştık evin tozuna. ki ben her cumartesi evimi temizleyen bir insandım. Yemek de yeni yapmaya başladım zaten, eşim dışardan yemekten aşırı kilo aldı, yeni yeni girdim mutfaga artık, el mahkum..

Kizlar baby shower yapmayi dusunen var mi :))) daha doguma hayirlisiyla kac ay var ama boyle seyleri oldum olasi sevmisimdir organizasyon sirketlerinden fiyat falan almaya basladim :))) insallah sag salim kucaginiza aliriz da zaten evru gundesin bebisinin de kalbi durmus (

mrh arkadaşlar yarın ikili test için doktora gidicem geçenki kontrolümde doktorum sadece 11+4 günlük dedi ama aklımdaki soruların cvplarını sormadığım için olsa gerek bişey demedi bebekle ilgili yarınki kontrolümde ikili test olucam neler sorabilirim çünkü doktorum kendiliğinden söylemiyoo sigorta da olduğu için ilgilenmiyorlar sorarlarsa söylüyorlar neler sorabilirim

Bende ilk aylarda iş yerinde yapıldı ve yedim gibi hatırlıyorm ama cok fazla yediğimi sanmıyorum sakıncası olsa simdiye olurdu sanırım birde birkere canım kelle paca istemişti yedim odamı sakıncalıydı smdi pişman oldum keske yemeseydim

izmirde yasıyorum canım hepsi orda bakılıyormus öyle demişti bi arkadasım bende anlamadım walla yerine göre degişiyor sanırım

hiç öyle şey olur mu, eğer hastanede yoksa bu uygulama görüntüleme merkezleri ve labaratuarlar var çıkıyor bir kaç güne...büyük şehir de yaşıyorsunuz..bu işte var bir yanlışlık sanki

Kizlar cumartesi ikili test icin doktora gitmeyi dusunuyorum doktor 13 eylule cagirmisti ama ben buyuk ihtimalle sehir disinda olucam atamam olacak ins.cumartesi 11+3 olacak acaba yapilabilir mi yaptiran arkadaslarim ne kadarlikken yaptirdiiz

Benim ikili testimin cikmasi da bi 1 haftayi buldu. Ankaraya gonderilme isini ben de duymustum ama ne kdr dogru bilmem

Benim ikili testimin cikmasi da bi 1 haftayi buldu. Ankaraya gonderilme isini ben de duymustum ama ne kdr dogru bilmem

Ben biraz daha sabredeyim o zaman.
Cumartesi yaptırdık.
Çarşamba çıkar dediler diye dünden beri 40 defa bakmışımdır sonuç çıktı mı diye : ))

Kizlar cumartesi ikili test icin doktora gitmeyi dusunuyorum doktor 13 eylule cagirmisti ama ben buyuk ihtimalle sehir disinda olucam atamam olacak ins.cumartesi 11+3 olacak acaba yapilabilir mi yaptiran arkadaslarim ne kadarlikken yaptirdiiz

11+ olduktan itibaren ikili test yapılıyor. Sorun olmaz muhtemelen.

Baby shower fikir olarak çok hoşuma gidiyor.
Ama çağırabileceğim pek arkadaşım yok.
O yüzden de kim kim olucak, ailecek mi olucak filan derken biraz soğuyorum fikirden.
Acaba bebeklerin 40 mevlüdünde aynı mantıkta bir organizasyon, süsleme filan olmaz mı?
Kendi kendime baby shower'ı mevlüt ile birleştirmeyi düşünmeye başladım : )
Fiyat aralığı neymiş?
Hangi şirketlerle görüştün?
Kaynaklara her zaman hazırım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…