2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
kızlaarrrr bizimde kan testi sonuçlarımız çıktı iyi çok şükür2li taramamızı atlattık herşey yolunda.Dr.%90 biri kız biri erkek dedinasıl sevindim anlatamam dolayısıyla çift yumurta olduklarını da anlamış oldukminişler çok hareketlilerdi maşallah gitmeden çikolata yemiştim zaten:))umarım bir dahaki ay %100 belli olunca da sonuçlar böyle çıkar. Dr.un ultrasonu 4 boyutlu net görünüyor ama Allahtan hayırlısı bakalım göreceğizşimdilik benden haberler böyleRabbim hepimizin minişlerini korusun

Maşallah ya sizin de mi ikiz

Çoook uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Umarım herkes iyidir ve bütün bebişler kıpır kıpırdır. Ben genelde afrodit yatışımla koltukta zaman geçirdiğim için oturur konumda durmamak için pek girmiyordum nete. Anca dizi, film seyrediyordum. Ama sıkıldım yata yata dedim biraz hayata döneyim artık

hosgeldın ıyı yapmıssın boreas

ya sızce haftaya gıdeyımmı cınsıyet ıcın yoksa 16 haftadamı gıdeyım?
gercı haftaya gıdınce 15 bıtmıs oluyor bır sonrakı hafta 16 bıtmıs oluyor,dr bana haftaya gel sonra ayda bır gelırsın dedı.
napayım?

Bende daha öğrenemedim, salı günü kontrolümüz var bakalım kısmet artık. Ama ikili testimiz iyi çıktı, yaştan dolayı biraz risk vardı doktorda üniversite hastanesine yönlendirince içim çıkmıştı ağlamaktan
Hastanedeyken kulak misafiri oldum bayan en az 7 aylık hamileydi o zamana kadar kız demişler, erkekmiş aslında. Kıyafetler alınmış yıkanmış, ne yapsak diye düşünüyorlardı.

canım özel hastaneye gidiyorsan 10 gün içinde 2. kez aynı bölüme gittiğinde muayene ücreti ödemiyorsun, bence haftaya git ki muayene ücreti ödeme, sonra ayda bire dönersin.

Senin yerinde olsam ilk fırsatta giderdim, benim için kız erkek farketmiyor ama insan yinede merak ediyor; prens mi, prenses mi

çok sinirliyim, gölgemle kavga etcem, beni bu hormonlar mahvetti, üstüne bir de temizlik ve yemek derdi ölüyorum öfkemden

çok sinirliyim, gölgemle kavga etcem, beni bu hormonlar mahvetti, üstüne bir de temizlik ve yemek derdi ölüyorum öfkemden

O hormonlar yok mu zaten, bir gün pamuk gibiyim, ertesi gün yakıyorum ortalığı sakinleşmek için bebeğimi getiriyorum aklıma, sinirimden stresimden etkileniyor diye, az biraz işe yarıyor

benimde yarın görümcemler geliyo bi süre kalcaklar
çok severim çok iyidir görümcem, ilk defa geliyorlar
ama ben misafir ağırlayabilecek miyim
nasıl karşılıcam, nasıl memnun ederim diye düşünüp duruyorum
ayrıca çoğu yemeği yemez aşırı seçicidir eşim gibi
ne yemek yapcam napcam diye düşünüp duruyorum
ayırca annem gibi misafirperver olabilecek miyim rahat ettirebilecek miyim of endişelerim var ya
ilk geleceklerinden mi nedir stres oldum:18:

canım özel hastaneye gidiyorsan 10 gün içinde 2. kez aynı bölüme gittiğinde muayene ücreti ödemiyorsun, bence haftaya git ki muayene ücreti ödeme, sonra ayda bire dönersin.

ay esım cok heyecansız nasıl olsa kontrole gıtcez ozaman gıderız dıyorda bana kalsa burdada baska bı dr a gıderım yanı bencede bıdaha para vermeyeyım

Senin yerinde olsam ilk fırsatta giderdim, benim için kız erkek farketmiyor ama insan yinede merak ediyor; prens mi, prenses mi
bende catlıyorum zaten dr a dedım esım ıcın farketmıyor ama kızımla bız meraktan catlıyoruz bıseyı benzetın dedım benzetemedı :))
vıdeoya aldım bakıp durarız artık

hoşgeldinnnnnnn canımmm:))

Gebeliğin 12. haftasında bebeğin boyu yaklaşık 5 cm, ağırlığı 15 gram kadardır.

Bu haftada bebeğin bütün organları şekillenmiştir, oluşmuştur. Oluşmuş bütün bu organlar doğuma kadar büyümeye devam edecektir. El ve ayak parmakları birbirinden ayrılmıştır. (ördek ayağı gibi yapışıktı daha önce). Tırnaklar oluşmaya devam eder, henüz tam olarak oluşmamıştır. Bebeğin erkek veya kız olmasına bağlı olarak dış genital organları şekillenmeye başlar, bir iki hafta içerisinde ultrason ile ayırt edilebilecek hale gelir. Bu haftada düşük gibi nedenlerle çıplak gözle görülebilen bebeklerin cinsiyeti anlaşılabilir ancak ultrason ile henüz anlaşılamaz.

Gebelikte her bir 3 aylık döneme trimester denir, gebelik dönemi 3 trimester'dan oluşur. 12. hafta bittiğinde gebeliğin ilk trimesteri bitmiş olur.

Gebeliğin 13. haftasında bebeğin boyu yaklaşık olarak 7 cm, ağırlığı 20 gram kadardır.

Bebeğin gözleri daha önce birbirinden uzakken bu haftada birbirine yaklaşmaya başlar, kulaklar normal yerlerine doğru ilerler ve bebeğin yüzü normal insan yüzüne benzemeye başlar. Bebeğin ses telleri oluşmaya başlar. Bu haftada bebeğe yakından bakılabilse cinsiyeti dış genital organlarına bakarak söylenebilecek kadar gelişmiştir. Bu haftalarda ancak çok gelişmiş ultrason cihazları ile cinsiyeti tahmin edilebilir, daha net görülebilmesi için bir kaç hafta daha büyümesi gerekecektir. Bu haftada bebeğin karaciğerinden safra sıvısı salgılanabilir, pankreas bezinden insülin üretimi başlamıştır. Bebeğin damaklarının aştında 20 adet dişi oluşmuştur. Bebek içerisinde bulunduğu amnion sıvısını yutar ve tekrar idrar olarak çıkartır, idrar da amnion sıvısına karışır.

Gebeliğin 14. haftasında bebeğin boyu yaklaşık 9 cm, ağırlığı 45 gram kadardır.

Ondördüncü haftada bebek nefes alıp verme hareketlerine başlar. Nefes alıp vermesi hava ile değil amnion suyu ile olur. Bebek amnion sıvısını akciğerlerine alır ve sonra tekrar ağzından dışarı atar, bu şekilde solunum egzersizleri yapar. Bebeğin boynu uzar ve çenesi göğsünden uzaklaşmaya başlar. Bebek ellerini kollarını hareket ettirmeye başlar. Bebeğin kalp atışları dopler cihazı ile duyulabilir. Bebeğin sindirim sistemi sanki yediği yiyecekleri sindirir gibi hareket etmeye başlar. Bebeğin çok ince tırnakları vardır. Bebek bu haftalarda baş parmağını emebilir. Bebeğin kemik iliği kan hücreleri üretir.

Gebeliğin 15. haftasında bebeğin boyu yaklaşık 10 cm, ağırlığı 70 gram kadardır.

Onbeşinci gebelik haftasında bebeğin bütün cildini lanugo denen incecik tüyler kaplamaya başlar ve bunların gelişmesi 26. haftaya kadar sürer. Lanugo denilen ince tüyler bazı yeni doğan bebeklerin yüz ve kulaklarında görülebilir. Bebek bu haftalarda parmağını emmeye başlar. Bebeğin kemikleri sağlamlaşmaya başlar. Bebeğin cildi henüz çok incedir. Bebeğin dilindeki tat tomurcukları gelişmiştir. Annenin yediği besinlerdeki çeşitli tatlar rahimdeki amnion sıvısına geçebilir ve bebek bu tatları az da olsa alabilir. Bebeğin göz kapakları bu haftalarda sıkıca kapalıdır, hamileliğin son 3 ayına kadar kapalı kalacaktır.

[video=youtube;sivegxcp2Bk]https://www.youtube.com/watch?v=sivegxcp2Bk[/video]

10-14 hafta arası anne karnında bebeğin gelişim aşamalarını gösteren video

benim de bugün randevum var kızlar. Cinsiyetini öğrenebilecek miyim bakalım?

veee döndük doktordan. bir ihtimal oğlum olabilirmiş ama kesin bişey söleyemem dedi.ben sormadım yani baskı felan yapmadım. 12+6 yız bugün. ikili test yaptırmıycam istemiyorum dedim. sen bilirsin dedi...

bence haftaya git canım.Gitmeden süt iç çikolata ye kesin gösterirbizim 12.haftada gördü.Meraklanma boşuna. Ama bekleyeyim kesin olsun dersen bekle.Ama ultrasonu iyiyse dr.görür.

kızlar merhaba.bende çok sinirliyim.nerdeyse gölgesiyle kavga edenlerdenim.2012 eylül annelerindenim ve ozamanki hamileliğimde tam tersi kahkaha atıp duruyordum herşey çok komik geliyordu.acayip neşeliydim.şimdi kızım 1 yaşına girdi.çok yaramaz bir çocuk arkasında koşturmaktan yorgun düşüyorum.onun yemek derdi evin yemek derdi temizlik derdi.kızımla uğraşmaktan kendim adamakıllı beslenemiyorum.14 haftalık hamileyim hala karnım dümdüz.sinirimden herkese çatıyorum.en baştada eşime. neyse cinsiyetleri öğrenebildinizmi.ben haftaya gidicem kontrolüme.birde 2 li 3 lü tarama nezaman yapılıyordu kızlar.ben herşeyi 1 yılda unutmuşum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…