- 10 Nisan 2010
- 432
- 86
- 123
Kızlar ben çok kötüyüm her iki anlamada da berbat bir ruh hali içindeyim 1 tane 8 yaşında oğlum var bu gebelikte okadar çok kız istedim geceli gündüzlü dua ettim ama olmadı yine erkekmiş, sizin kızmanıza gerek yok ben kendi kendime okadar çok kızıp evlat evlattır kızı erkeğimi var sağlıklı sıhatli hayırlı olsun diyorum ama etrafımdaki herkezin morali okadar bozukki onların yanında kendi unutup onlara moral veriyorum eşim kaynanamam halaları kuzenleri kime erkek dediysem ilk önce olumsuz bir tepkiyle karşılaştım eh osun sağlıklık olsunda gibileinden şeyler kendi anneme erkekmiş dedim kaynanan ağlıyomu dedi güya espiri yaptı e ben şimdi napayım eşimin ilk 2-3 saat ağzını bıçak açmadı sonradan olsun bende 2 erkek kardeşim şu şu faydaları var şu güzellikleri var deyip kendince beni aslında kendini motive etmeye çalıştı 1 gün boyunca polyanacılık oynayıp etrafımdaki herkezi erkek olacak ama mutluyum hayırlısı buymuş buzamanda kız çocuk büyütmek çok zor, oğlum için hemcinsinin olması daha iyi ileride birbirleride destek olurlar paylaşımları daha çok olur diyerekten bişekilde avutmaya mişimi benimsetmeye çalıştım, ama ertesi gün uyandığımda okadar tuhaf hissettim ki bunca olumsuz elektiriğe karşı içimdeki minişten soğuduğumu hissedip kendi kendime kızdım ağladım eşim hatasını anladı teselli eti ama ben kendime çok kızıyorum nasıl böyle şeyler düşünür böyle hissederim şimdi sil baştan yapıp oğlumun ismini bile hazırladım Demir gibi sağlam ve yiğit anlamına gelen Demir alp koyacağım nasipse
günaydın arkadaşım hayırlı olsun nekadar güzel kpss yi kazanman belkide bebeğin şansına olmuştur.Endişelerini anlıyorum kan gelmesin korkusu bendede vardı bi ara çalıştığım için hem ev hem iş zorlanıyordum.Sıkıntıdan ağlıyordum her gün.Ama Allah izin verirse inş hepimiz hayırlısıyla kucağımıza alcaz bebişlerimizi...Güzel şeyler düşünelim ki güzel olsun...
hiç bugünki kadar kotu olmamıştım mide bulnatım yok benım ama sürekli midem agrıyor ve ekşiyordu agzımın içide sanki zehir ama sabah felaket afedersiniz ama öğürme boş boş mahvoldum oluyorum sandım çok kotüydü oofff su sıkıntılar bıtsede anlasak hamileleiği
bu ara ben de öyleyim o kadar duygusallaştım ki hergün ağlıyorum :S Aslında çok olumlu düşünen bi insandım ben. Eminim hamilelikten ve şu günlerin sıkıntısından böyleyim, geçecek diyip avutuyorum kendimi. İnşallah canım allah hepimize hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin o güzel gülümsemelerini görmeyi nasip etsin inşallah o zaman her şeyi unutuveririz :)
Kızlar ben çok kötüyüm her iki anlamada da berbat bir ruh hali içindeyim 1 tane 8 yaşında oğlum var bu gebelikte okadar çok kız istedim geceli gündüzlü dua ettim ama olmadı yine erkekmiş, sizin kızmanıza gerek yok ben kendi kendime okadar çok kızıp evlat evlattır kızı erkeğimi var sağlıklı sıhatli hayırlı olsun diyorum ama etrafımdaki herkezin morali okadar bozukki onların yanında kendi unutup onlara moral veriyorum eşim kaynanamam halaları kuzenleri kime erkek dediysem ilk önce olumsuz bir tepkiyle karşılaştım eh osun sağlıklık olsunda gibileinden şeyler kendi anneme erkekmiş dedim kaynanan ağlıyomu dedi güya espiri yaptı e ben şimdi napayım eşimin ilk 2-3 saat ağzını bıçak açmadı sonradan olsun bende 2 erkek kardeşim şu şu faydaları var şu güzellikleri var deyip kendince beni aslında kendini motive etmeye çalıştı 1 gün boyunca polyanacılık oynayıp etrafımdaki herkezi erkek olacak ama mutluyum hayırlısı buymuş buzamanda kız çocuk büyütmek çok zor, oğlum için hemcinsinin olması daha iyi ileride birbirleride destek olurlar paylaşımları daha çok olur diyerekten bişekilde avutmaya mişimi benimsetmeye çalıştım, ama ertesi gün uyandığımda okadar tuhaf hissettim ki bunca olumsuz elektiriğe karşı içimdeki minişten soğuduğumu hissedip kendi kendime kızdım ağladım eşim hatasını anladı teselli eti ama ben kendime çok kızıyorum nasıl böyle şeyler düşünür böyle hissederim şimdi sil baştan yapıp oğlumun ismini bile hazırladım Demir gibi sağlam ve yiğit anlamına gelen Demir alp koyacağım nasipse
canım hiç de kendini kötü hissetme etrafındakileri de hiç mi hiç kafana takma bak en başından beri benim eşimde kızım olsun bu kız ben biliyorum falan filan diye şaka yapıyordu. kaldı ki sülalelerinde hiç kız torun yok eşim 3 kardeş herkesin 1 tane oğlu var bizde dahil. halasının, amcasının hep torunları erkek kız yok. şimdi 2.ciye hamileyim ve benimde oğlum olacak. dr eşimin yanında pat diye söyledi eşim çok şaşırdı. biz daha kimseye söylemedik ben kesinleşmeden kimseye söylemeyelim dedim çünkü öğrendiğimizde 12+2 haftalıktı. hala milletin içinde kızım benim falan diye şaka yapıyor.daha dün akşam sordum içine sindi mi yoksa cidden kız mı istiyordun diye ? hayır tabiiki de önemli olan sağlıklı sıhhatli olması gerisi sadece şaka takılıyorum ben dedi. ben de pek üzerinde durmadım çünkü şubat ayında bir düşük yaşadım ve o zaman çok üzülmüştü eşim şimdi gerçekten bir önemi yok cinsiyetinin diyor inşallah öyledir. benim açımdan da yok etrafımdakileri de kafaya takamayacağım valla istemeyen sevmez napiyim. sende boşver etrafındakileri rabbim evlatlarımızın acısını yaşatmasın bize. baksana etrafımızda bir evlat sahibi olabilmek için insanlar ne kadar uğraşıyor bunun için kızmış erkekmiş farketmez sağlıklı sıhhatli kucağımıza almayı nasip etsin rabbim.
sen kötü bir anne değilsin sadece etrafındakilerin davranışları seni etkilemiş şimdi lütfen buna izin verme ve evlatlarına sarıl arkadaşım.
Psikolojik ve duygusal sorunların başlıca nedenleri:
- Hamilelik ve annelik ile ilgli duygu karmaşası, çelişkili duygular içerisinde olma
- Test sonuçlarını beklemeye bağlı gelişen stres
- Annenin vücudunda meydana gelen şekil ve kilo değişimlerinin rahatsız etmesi
- Annenin hamilelikte ve sonrasında vücudunun güzellik ve cazibesinin azalacağından korkması
- Doğum ve sancılar, ağrılar ile ilgili korku ve endişeler
- Bebeğin sağlık durumu ile ilgili endişeler
- Çocuk sahibi olamanın getireceği sorumluluk ile ilgili kaygılar
- İyi bir anne olabilecek miyim endişesi
- Eş ve diğer aile bireylerinden yeterlid estek ve ilgi görememesi ve doğumdan sonra da görememe korkusu
- İstenmeyen gebelikler, istenmeden yapılan evlilikler
- Ekonomik sıkıntılar
- Kadının eşi ile ilgili endişeleri, anlaşamama veya eşinin nasıl bir baba olacağı konusunda endişeler
bahazey, canım neden üzülüyorsunuz anlamadım.erkek bebeği olacak diye üzülen ilk defa gördüm ,şaşkınım canım... erkek çocuk her zaman iyidir.canını sıkma bebiş etkilenmesin...[/QUO
haklısın galiba ben tam hanımağa oldum:):)
kızlar ben çok kötüyüm her iki anlamada da berbat bir ruh hali içindeyim 1 tane 8 yaşında oğlum var bu gebelikte okadar çok kız istedim geceli gündüzlü dua ettim ama olmadı yine erkekmiş, sizin kızmanıza gerek yok ben kendi kendime okadar çok kızıp evlat evlattır kızı erkeğimi var sağlıklı sıhatli hayırlı olsun diyorum ama etrafımdaki herkezin morali okadar bozukki onların yanında kendi unutup onlara moral veriyorum eşim kaynanamam halaları kuzenleri kime erkek dediysem ilk önce olumsuz bir tepkiyle karşılaştım eh osun sağlıklık olsunda gibileinden şeyler kendi anneme erkekmiş dedim kaynanan ağlıyomu dedi güya espiri yaptı e ben şimdi napayım eşimin ilk 2-3 saat ağzını bıçak açmadı sonradan olsun bende 2 erkek kardeşim şu şu faydaları var şu güzellikleri var deyip kendince beni aslında kendini motive etmeye çalıştı 1 gün boyunca polyanacılık oynayıp etrafımdaki herkezi erkek olacak ama mutluyum hayırlısı buymuş buzamanda kız çocuk büyütmek çok zor, oğlum için hemcinsinin olması daha iyi ileride birbirleride destek olurlar paylaşımları daha çok olur diyerekten bişekilde avutmaya mişimi benimsetmeye çalıştım, ama ertesi gün uyandığımda okadar tuhaf hissettim ki bunca olumsuz elektiriğe karşı içimdeki minişten soğuduğumu hissedip kendi kendime kızdım ağladım eşim hatasını anladı teselli eti ama ben kendime çok kızıyorum nasıl böyle şeyler düşünür böyle hissederim şimdi sil baştan yapıp oğlumun ismini bile hazırladım demir gibi sağlam ve yiğit anlamına gelen demir alp koyacağım nasipse
amaaaan canım eminim sende insanların yorumlarından bu hale gelmişsindir bende kızım olmasını çok isterdim hep,kızımla arkadaş gibi olurum alışverişlere çıkarım aynı kıyafetler giyiniriz vs diye hayaller kurardım şimdi hamile kaldım eşim tarafı hep oğlan olsun diyolar eşim tek erkek güyya soyun devamı muabbetiyle sağlıklı olsunda oğlan olsa baş tacı diyolar eşimde aynen oğluşum olsun şöyle böyle yaparızz beraber maça gideriz balığa gideriz vs diye hayal kuruyor ve herkes senin bebiş oğlan olucak belli diyolar düşünün ben kızı okadar çok isterken şuan erkeğe okadar hazırladımki kendimi kız olursa hayal kırıklığı yaşiyicam o derece oldum yani.sen kendini kötü hissetme sakın biz hamişlik psikolojisinden sağlıklı düşünemeyebiliriz bırakalım etrafımızdakiler kötü hissetsinler kendilerini.kimseninde düşünce ve duygularından dolayı seni yargılama yada sana kızma hakkı yok öylede düşünme.sağlıklı olsun ne güzel iki erkek inan birbirlerine okadar destek olurlarki ileride bunu çok daha iyi görürsün zaten
kızlar bir şey soracağım sizlere çoğumuz 3. ayımızı bitirdik ve içinizden hamilelikle ilgili spor yapmaya başlayan oldu mu ?
ben bu akşam başlayacağım artık her gün değil de gün aşırı yarım saat 40 dk yeterli olur diye düşünüyorum. aslında yakın zamanda dr kontrolüm yok olsaydı dr soracaktım ama bu ara dr kontrolüne gidecek arkadaşlardan biri benim için sorabilir mi ?
ne zaman başlanması gerekiyor günlük ne kadar süre yapılması gerekiyor ve haftada kaç gün ?
merhabalaar sevgili hamiledaşlarım
normalde doktor randevum yarındı fakat geçtiğimiz cuma aşırı mide bulantısı ishal ve karın ağrısı ile uyanınca korktuk ve doktora gittik.benim hesabıma göre yani daha önceki ultrason hesaplarına göre 12 artı 5 günlük olması gerekirken 13 artı 2 günlük çıktı.bebek iyi dedi ve bük ihtimal erkek dedi.ben şaşkınlıktan ve sevinçten doktora ya bir ilaç yaz demeyide unuttumkız yada erkek hiç farketmez sadece cinsiyetini öğrenmenin verdiği bir mutluluk vardı.kızda olsa aynı tepkiyi verirdim.önemli olan onun sağlıklı bir şekilde var olması.
bu arada benimde geceleri bacağıma kıramp giriyor ve kesinlikle ayakta durmaya dayanamıyorum hemen belim ağrıyor.sahi bu ay hiç kilo almamışım aksine 70 ken 69 a düşmüşüm.bebek iyi gelişimi normal kilo alımına dikkat ediyorum zaten.
artık küçükten küçükten bir göbeğimiz var ve haftasonu hamile kıyafeti aramaya çıktım.sadece 1 pantolon aldım.izmirdeki arkadaşlar zuhal giyimin dışında nerde var hamile kıyafetleri?kapalı arkadaşlar netten elbise alan varsa paylaşabilirlermi linkini ben bulamadım
hepinize ve evladı olmayan herkese duacıyım
rabbim yardımcınız olsun
oğlumu çok seviyorum onu ve onun gibi mucizeleri verene şükürler olsun
kızlar ikili tarama sonucumu aldım herşey gayet iyi durumda riskli bir durum yok
bebeğiminin cinsiyetini de %90 erkek dedi doktor.
kızlar ikili tarama sonucumu aldım herşey gayet iyi durumda riskli bir durum yok
bebeğiminin cinsiyetini de %90 erkek dedi doktor.
Insallah sagligina biranonce kavusur ve saglikli bebisini kucagina alirsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?