- 25 Mayıs 2010
- 414
- 36
- 118
haklısın canım ama ben onlara neden normali tercih ediyorsunuz vs diye eleştiri veya sezeryana teşvikle ilgili hiç bişey söylemiyorum. söylemeye de asla hakkım olamaz zaten..
ben de hiç birini izlemedim izlemeyi zaten bünyem kaldırmaz.. en ufak kan gördüğümde bile bana bişeyler oluyor zaten.
Beni dolayısıyla bebişimi etkiledikleri için ayrıca sinir oldum herkese((
Ben oğluma isim bulamıyorum kızlar?yardım etseniz, fikir verseniz ? ben doğa isimlerini, yön isimlerini, unisex isimleri ve kız ismini andıran soft isimleri sevmiyorum. Kısa 3 harfli ,dört harfli ya da çok nadir de olsa 5 harfli isimlerden olabilir. Böyle hem söylenişi karizmatik olmalı, hem anlamı güzel olmalı. Var mı önerileriniz?
benimde ablam 3 ay önce doğum yaptı özel hastanede normal doğum yaptı ölümden döndü hala atlatamadı psikolojik olarakta, detaylarına girmeyeceğim zaten yeterince kötü doğum hikayesi duymşsun sen, tabi herkes aynı olacak diye bir durum yok, bende korkuyorum normal doğumdan korkmayan da yoktur herhalde bu insanın kendisini nasıl hissettiğiyle ilgili sanırım. Yine de son ana kadar belli olmaz ama ben normal doğum yapabileceğime inanıyorum, doktorların tavrı yöntemleri de korkmamıza neden oluyor o yüzden çok haklısın , netten bir sürü normal doğum izledim hiç birinde ne ebe ne doktor kadının üstüne çıkıp dirsekle bastırıyor ne de çocuğun saçları göründüğü anda hemen kesi atıverip çocuğu çıkarıyorlar, hepsi gayet doğal doğuruyor onları izledikçe cesaretleniyorum. Yine söylüyorum Rabbim sağlıcakla kucağımza almayı nasip etsin normal sezeryan hepimize kolaylıklar nasip etin inşallah ...bir çok nedeni var, ablamın doğumuna denk gelmiştim. doğum anında annenin gücü kalmadığı için ebe üzerine çıkıp karnından bebeği ittirmişti,
bir arkadaşım 12 saat sancı çekti doktor kilosunu tahmin edemediği için, bebeğin başı büyükmüş ve başı görünmesine rağmen çıkamadı artık arkadaşımın gücü tükendiği için sezeryana aldılar hem alttan hem üstten dikiş vardı ve bebek 4250 doğdu.
bir arkadaşın bebeği yine gücü yetmediği için vakumla çekildi ve bebeğin omzu çıktı. Çocuk 5 yaşında ve hala kolunu normal bir şekilde hareket ettiremiyor fizik tedaviye devam ediyor sürekli.
Eşimin vardiyalı çalışması ve annemlere uzak oturmam,kimsenin yanında rahat edememem sancılarım geldiğinde eşimin değil de ailesinin ilk olarak bana destek vermesi ayrı bır travma olur benim için,
Vajinal kısmın genişlemesi ve eşimle cinsel soğukluğun olması,
Vajinal kısımdaki kesiğin mikrop kapma olasılığının ve dikişlerin açılma olasılığının olması karın için de bu risk mevcut ama onu açıp tekrar dikebiliyolar. Bir tanıdığın yine vajinal dikişleri açılmış içten açılmış bir de doktora gitmiş dikişleri açıldığı için. Doktor o çok içerde ona müdahale edemeyiz kendiliğinden iyileşir deyip yollamış eve..
bunlar kendimce haklı korkularımın oluşmasına neden olan sebepler..
sezeryanla ilgili bu kadar çok sıkıntı çekeni duymadım görmedim. Belki sezeryanla ilgili bundan daha fazla şahit olduğum hikaye olmuş olsaydı kesinlikle normal doğumu tercih edebilirdim. ağrı değil yani korkularım bu saydıklarım. Umarım anlatabilmişimdir canım..
teşekkür ederim önerin için, bana kızma sakın ama aklıma direk tibet öküzü derler gibi geldi, ilerde dalga geçilebilir belki
sanırım konyadan yazıyosun doktorun kim
isim bulmak ne zor hiç bişey yakıştıramıyorum oglusuma.bu kararsızlıkla yine isimsiz kalıcaz son güne kadar
bende aynı dertten muzdaribim.Bulduğum isimlerden bir kaçı bunlar anlamlarına, söylenişine, soyadı ile uymyna da bakmak lazımaynen, benim de kızım olacak inşallah.Sürekli isim bakıyorum ama bir türlü bulamadım.Tam beğendim diyorum anlamı hoşuma gitmiyo falan.Eşim dalga geçmeye başladı artık 9 aya kadar bişey bulursun inşallah diye
bende aynı dertten muzdaribim.Bulduğum isimlerden bir kaçı bunlar anlamlarına, söylenişine, soyadı ile uymyna da bakmak lazım
FERİDE: Eşi benzeri olmayan,tek. Çok değerli inci.
Sena:1. Övgü ile ilgili. 2. Şimşek parıltısı.
SERA: Varlıklı olmak, zengin olmak; Şarkı söyleyen; Yer, toprak; Ok yapımında kullanılan bir ağaç
Asel Cennetteki ırmaklardan biri, bal ırmağ
AyminaCennette ki en güzel hurinin adı
Belis Aşkın ilk meyvesi.
Beril Değerli bir maden
Dilem Kalp ilacı.
Dilge Tatlı dilli kişi
Elen Nadide bulunması güç mücevher.
Gülçe Küçük gül.
Hüma İnsanlara mutluluk getireceğine inanılan kuş
Kavin Güçlü kız çocuğu
Melike Kadın hükümdar
Merza Kraliçe melek.
Mina Camın ana maddesi. 2. Liman, iskele. 3. Gökyüzü.
Rana Güzel, hoş görünen
Seray En güzel ay; baştacı edilen
Suna Boylu poslu endamlı / Erkek ördek
Şirin Cana yakın, sevim
Talya 1. Doğanın uyanışı, baharın müjdesi. 2. Mitolojide doğanın ve hayvanların koruyucusu olan tanrıça.
ALYA sema,gökyüzü,yüksek yer,yükseklik,gök,sema
YAREN : Dost, arkadaş
Nevra: Işıklı, parlak, çiçek.
Hayır canım İzmit teyim ben
canım ben de izmitteyim hangi hastaneye gidiyorsun?
ne güzel ebru ismini severim ben, adıyla yaşasın yavrularımız..
geçmiş olsun canm, muz ve haşlanmış patates iyi gelir ishale..bol bol su içmeyi de ihmal etme..Allah şifa versin..
iiyim flufemcim sağolasın...sen de iyisin inşallah..ben arada yazıyorum ama, sen de pek görünmüyorsun bu sıra, gel de muhabbet edelim:)
selam kızlar, şu an ilginç bişey yaşıyorum ama nasıl anlatacağımı bilemiyorum utanıyorum :S az önce şeyim kaşındı bi de bi baktım sağ taraftaki iç dudak şişmiş kocaman olmuş. çok garip geliyo şu an. önemli bişey değildir umarım ama nasıl incek normale döncek ki bu? artık benimki vajinalıktan çıktı sanki çüküm çıkmış gibi hissediyomiç dışı geçti yani :S netten araştırdım hamilelikte olur yazmış biri ama ben hiç böyle bişey duymamıştım acaba enfeksiyon mu kaptım ki, mantar falan mı oldum? bi de bi haftadır bembeyaz krem gibi oluyo akıntım bilmiyom bu da bi ayrıntı olabilir mi? çarşamba ayrıntılı ultrasonum var o zaman doktora kesin sorarım geçmezse ama şu an çok garip hissediyom gerçekten ya daha da şişerse????? böyle bişey yaşayan duyan varsa nolur biri bişey söylesin.......
Canım geçmiş olsun bende de beyaz sarınsı bi akıntı var dr kaşıntı koku yoksa normal dedi ama druna danışınca bizi de bilgilendirirsen sevinşrim
Konak Hastanesine gidiyorum canım Kazım Bey e. Sen nereye gidiyosun ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?