Hocam merhaba. Sanırım okul yönetiminizin "mobing" kavramı ve mobing yasasından haberi yok. Siz açken derse girip sınıfta bayıldığınızda bunu söyleyen yönetici sorumluluk alacak mı? Anlayış göstermek zorundalar, sizin yasal haklarınız var. Okulunuzdaki sendikalı öğretmenlerden (hangi sendika olduğu önemli değil) isim isteyip bir ilçe sendika yöneticisi ile görüşmenizi öneririm, okul idaresine yasal sınırları hatırlatmanıza yardımcı olurlar.
teşekkür ederim arkadaşlar.Canım öncelikle çok geçmiş olsun. Okula gelince... Onların sana ücretsiz izin VERMEME gibi bir hakları yok, tabi eğer devlet okuluysa. Sen ücretsiz izin talebin için herhangi bir mazeret göstermek zorunda hiç değilsin. Sadece istemen yeter. Eğer vermezlerle sorumlu idari amirler hakkında GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA nedeniyle soruşturma açılır. Onlar bir grup cahil. İdarecilikten anlamıyorlar. Geçen yıl bir üniversitede asistan ücretsiz izin hakkını kullanmak isteyince bölüm başkanı dilekçesini onaylamamış (dekana gitmeden önce bölüm başkanının onayı gerekiyor). Kavga dövüş onaylattıktan sonra dekanlık toplantısında bölüm başkanı dekanı da yönlendirip izin verilmemiş. Arkasından çocuk şikayetçi oldu. Sorumluluların neden ve mazeretleri bile dinlenmeden ceza verildi, görevden alındılar. Çünkü her devlet görevlisinin ücretsiz izin hakkı vardır. Lütfen önce internetten bir araştır. Milli eğitim müdürlüğü personel işleri dairesini ara birilerine sor. Tekrarlıyorum: ücretsiz izin için mazeret göstermek zorunda bile değilsin.
hamileliğin en güzel zamanlarındayız galiba hepimiz, ben bebeğimin kıpırtılarını 18. haftada hissetmeye başladım önce emin olamadım bağırsak mı bebek mi diye sonra 19.haftada hareketler biraz daha yukarıda olmaya başladı hatta tekme olduğuna inanmaya başladım belli aralıklarla içeriden pıt diye vuruyo resmen :) beni en iyi siz anlarsınız ki o an herşeye bedel bi an :) şu an 21. haftam bitmek üzere bizimki gümbür gümbür vuruyo bıraksak sanki çıkıvericek gibi. ne zaman uyuyo ne zaman uyanıyo artık hepsini anlayabiliyorum. hatta bazen büzüşüp geriniyo karnımın bi tarafına kafasını poposunu dayıyo resmen karnımın şeklini değiştiriyo karnım yamulup düzeliyo, hatta orayı öyle bi sertleştiriyo ki elimizi koyunca hissedebiliyoruz kafasını falan sonra 4-5 saniye sonra çekiyo :) hatta geçen gece uyurken babasını uyku tutmamış elini karnıma koymuş oğlumuzu dinliyodu bi ara uyandım naptığını anlamaya çalıştım önce, içimde bizimki bi oraya bi buraya geziniyo yine kafa popo dayıyo karnıma eşimde eliyle hep onu takip ediyo tekmeleşiyolar karşılıklı :) sonra gülesim geldi de ayyy susadım ben diye uyandım :) eşimde heyecanlı heyecanlı bebeği anlatıyo bana, eşim içinden bebekle konuşuyomuş bebeğimiz de ona tekmeyle karşılık veriyomuş :))) şu an bile pıt pıt vuruyo içimdeAllahım dilerim bu mutluluklarımız yarım kalmasın Allah hepimizin bebeğini bize bağışlasın, sağlıkla kucağımıza alıp sağlıklı huzurlu mutlu ömürlerine şahit oluruz inşallah
Ben bide geçen gece eşime bağırmısım.. Bi gecede yumruk atmısım
gerçekten en güzel zamanlarındayız sanırım. hamileliğimi daha net algılamaya başladım. harika bir duygu bebeğimi hissetmek. kıpırdadığında her ne yapıyorsam bırakıp dinliyorum hareketleri bitene kadar hiç kıpırdamıyorumgeçen hafta eşim yanımdaydı bir kaç gün denedik eşim elini ne zaman koysa vurmayı bırakıyordu. bi gece sessizce koydum eşimin elini karnıma sabırlı ol dedim bir kaç dakika sonra 2-3 kere vurdu eşim şok oldu sanırım öyle bişey beklemiyordu ben artık saatte bir iki saatte bir hissediyorum bebeğimi çok şükür ama senin gibi neresi nerede algılayamıyorum sadece vurduğu yerlere göre tahminde bulunuyorum.
kızlar bu arada bebeklerimiz bizleri iyice duymaya başladı ben iki gündür hikaye kitabı okuyorum bebeğime bebeğimde annesini çok güzel dinliyor.
gerçekten en güzel zamanlarındayız sanırım. hamileliğimi daha net algılamaya başladım. harika bir duygu bebeğimi hissetmek. kıpırdadığında her ne yapıyorsam bırakıp dinliyorum hareketleri bitene kadar hiç kıpırdamıyorumgeçen hafta eşim yanımdaydı bir kaç gün denedik eşim elini ne zaman koysa vurmayı bırakıyordu. bi gece sessizce koydum eşimin elini karnıma sabırlı ol dedim bir kaç dakika sonra 2-3 kere vurdu eşim şok oldu sanırım öyle bişey beklemiyordu ben artık saatte bir iki saatte bir hissediyorum bebeğimi çok şükür ama senin gibi neresi nerede algılayamıyorum sadece vurduğu yerlere göre tahminde bulunuyorum.
kızlar bu arada bebeklerimiz bizleri iyice duymaya başladı ben iki gündür hikaye kitabı okuyorum bebeğime bebeğimde annesini çok güzel dinliyor.
Kizlar gogus uclarindan azda olsa sivi boyle sut gibi bsyler gelen varmi?
selamlar herkese
Ben de mart annesi olucam inşallah 26 mart bdt allahın izniyle bir kızımız olacak iki isim koymayı düşünüyoruz bir adını bulduk ece koyucaz diğer ismini araştırmaktayız henüz daha önümüzde 5 ay var sağlıkla doğsunlar da benim karnım bu hafta çıktı daha 18+3 teyiz :) toplam 3 kilo aldım hareketlerini de hissetmeye başladım ufak ufak :))) hepinize sağlıklı doğumlar diliyorum :)
hamileliğin en güzel zamanlarındayız galiba hepimiz, ben bebeğimin kıpırtılarını 18. haftada hissetmeye başladım önce emin olamadım bağırsak mı bebek mi diye sonra 19.haftada hareketler biraz daha yukarıda olmaya başladı hatta tekme olduğuna inanmaya başladım belli aralıklarla içeriden pıt diye vuruyo resmen :) beni en iyi siz anlarsınız ki o an herşeye bedel bi an :) şu an 21. haftam bitmek üzere bizimki gümbür gümbür vuruyo bıraksak sanki çıkıvericek gibi. ne zaman uyuyo ne zaman uyanıyo artık hepsini anlayabiliyorum. hatta bazen büzüşüp geriniyo karnımın bi tarafına kafasını poposunu dayıyo resmen karnımın şeklini değiştiriyo karnım yamulup düzeliyo, hatta orayı öyle bi sertleştiriyo ki elimizi koyunca hissedebiliyoruz kafasını falan sonra 4-5 saniye sonra çekiyo :) hatta geçen gece uyurken babasını uyku tutmamış elini karnıma koymuş oğlumuzu dinliyodu bi ara uyandım naptığını anlamaya çalıştım önce, içimde bizimki bi oraya bi buraya geziniyo yine kafa popo dayıyo karnıma eşimde eliyle hep onu takip ediyo tekmeleşiyolar karşılıklı :) sonra gülesim geldi de ayyy susadım ben diye uyandım :) eşimde heyecanlı heyecanlı bebeği anlatıyo bana, eşim içinden bebekle konuşuyomuş bebeğimiz de ona tekmeyle karşılık veriyomuş :))) şu an bile pıt pıt vuruyo içimdeAllahım dilerim bu mutluluklarımız yarım kalmasın Allah hepimizin bebeğini bize bağışlasın, sağlıkla kucağımıza alıp sağlıklı huzurlu mutlu ömürlerine şahit oluruz inşallah
teşekkür ederim arkadaşlar.
amargi hocam belli koşulları oluyormuş ücretsiz iznin ve o koşullar olmuyorsa vermiyorlarmış.
ben bu okula bu sene geldim geldiğim ilk sene böyle zıtlaşmak istemediğim için sesimi çıkarmıyordum ama olacak gibi değil. ilk defa böyle bir idareyle karşılaşıyorum. dediğim gibi ben ayrıcalık değil anlayış bekliyorum ama kimsenin umrunda değil. bundan sonra bende yumuşak yüzlü olmayacağım artık inceldiği yerden kopar.
Mrhaba, ben tüm arkadaşkarıma özellikle kızları olacaksa tek isim koymayı öneriyorum. Çünkü benim iki ismim var ve evlenirken ailemin soyadını da korudum. Şmdi odamın kapısındaki tabelayasığmıyor. Uçak bileti, banka kartı vs hiç bir şeye sğmıyor. Lf aramızda iki kere yazsan her halde bir A-4 dolar. O derece yani. İnsanın 4 ismi olunca biraz uzun oluyor.
cihan hastanesine lütfiye hanima gidiyorum. Konakta muayene ve Doğum ücreti ne kadar ??
Canim cevabin icin tesekkur ederim.doktorumu aradim bugun. bu aylardan itibaren cok normal dedi.3 tane gebelik yasayan ablamdada ayni sey olmus o yuzden boyle bsy basina gelen olursa benim gibi panige kapilmasin:)sıvının geldiğini görmedim canım ama bazen acıyla kaşıntı geliyor bir an.bakıyorum sütyenimde küçük lekelenmeler oluyor.bir de ekşi bir koku4 ay önce doğum yapmış bir arkadaşıma sordum dün,süt gelmeye başlamış dedi hatta göğüs pedi verdi kullanayım diye.İyi geldi çok..
ya benim nazlı kızım da aynı şeyi yapıyor eşim elini karnıma koyunca her ne yapıyorsa içerde duruyor kaç kere denedik ama olmuyor o da üzülüyor niye ben hissetmiyorum diye ben hissediyorum da eşim o duyguyu sadece 1 kere tattı
bende bazen derste bağırıyorum korkuyorlar mıdır acaba :44: ders anlatırken çok komik oluyor öğrencilere farkettirmemeye çalışıyorum ama gülümsememe engel olamıyorumne güzelll ya Allah nazarlardan saklasın. ben de özel bişeyler yapmak istiyorum ama fırsat bulamıyorum bi türlü. duyduğuna eminim ben de ya telefonda konuşurken ya da okulda ben ders anlatırken veya bağırırsam illa bi iki vuruyo
Merhaba,
yanılmıyorsam sen 5 yılını doldurmuş bir devlet memurusun ve kanunda;
108 inci maddenin (E) bendinde: " E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir. Ancak, sıkıyönetim, olağanüstü hâl veya genel hayata müessir afet hâli ilan edilen bölgelere 72 nci madde gereğince belli bir süre görev yapmak üzere zorunlu olarak sürekli görevle atananlar hakkında bu bölgelerdeki görev süreleri içinde bu fıkra hükmü uygulanmaz."
Hükmü var. Bu şu demek istersen 6 ay 6ay iki defa kullanıp 1 yıl okula gitmeyebilirain. Mesela ben bebek doğduğunda ilk yıl okula gitmeyeceğim. Eğitim-seni telefonla arayıp sorsana. Onlar bu konulara çok vakıflar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?