Uzun süredir yoktum aranızda ama çok şükür sağlığımza kavuşup yeniden geldik bebişlerim iyi çok şükür kanamalarımız bitti normal hayatımıza dönüyoruz yavaş yavaş inşallah sizlerde de güzel haberler vardır nasılsınız neler yaptınız arkadaşlar
annemi kan tutar mesela kan gördü mü bayılır, seni de mi kan tutuyor yoksa çok zordur bilirim Allah yardımcın olsun. Benim kardeşim sağlıkçı az mı deneme yaptı üzerimde kan alcam diyeordan alıştım herhalde. Valla bilmiyorum ben izliyorum normal doğumları izlediğimde çok duygulanıyorum üstelik ama o sezeryan doğumu izlediğime pişman oldum gerçekten çok ürküttü beni seni korkutmak için demiyorum inanki...
Aranızda çarpıntı yaşayan var mı? Kalbim günün çoğu zamanı gümbür gümbür atıyor maşallah, ama o sırada çok bitkin hissediyorum kendimi. Ritmim 80den 110-120ye çıkıyor.
Bn de dün beşik park yatak karışımı birşey beğendim. Çok hoşuma gitti. Mobilya ama altı tekerlekli. İstediğin yere götürebiliyorsun. Havuzluhanı çok merak ettim. Eminönünü ayrıca özledim. Çok uzun zaman oldu gitmeyeli. Bakalım eşimi ikna edebilecek miyim. Haftasonu köprü trafiği eşimde veba salgını etkisi yaratıyor.
arkadaşlar vazelin markalı kremlere zamanında bakmıştım hepsinde paraben vardı,dikkat ediyorsanız öyle şeylere uzak durun derim
kızlar dün bebek odası baktık 7.000 tl tuttu perdeleri hariç
ayrıntılı ultrasona girecek anneler ne kadar şanslısınız. bulunduğum yer ve civarında bu işi yapan hiçbir yer yok en yakın yer elazığ orayada gitmek 3-4 saat. hamileliğim booyunca çok yolculuk yaptım bebeğim hep aşağıda doktor önermiyor maalesef gidemiyorum. buradaki ultrason aletleri o kadar kötü ki daha cinsiyetini bile göremediler ben bayramda arife günü memlekette iyi bir doktora giderek öğrendim cinsiyetini. burda soruyorum net değil diyorlar. bende sizler gibi bebeğimi 4 boyutluda filan görmeyi o kadar isterdim ki. fiyatına ne derlerse desinler giderdim. içimde büyük bir ukte olarak kalacak bebeğimi net göremiyorum. doktor gördüğünü herşeyin normal olduğunu söylüyor ama ben görmeyi o kadar çok isterdim kiiki ay oldu buraya geleli ama ben hala alışamadım. eşimde yanımda yok zaten yalnız bir hamilelik geçiriyorum iyice depresyona girmemek için kızımla konuşuyorum sürekli. insan evde bir ses bir nefes istiyor ama maalesef. Rabbim sağlık versin. sizlerin ayrıntılı ultrasonlarını okudukça içim bir tuhaf oluyor. Sizden ricam daha detaylı anlatırsanız bende buradan sizlerin bebişlerini severim
çatlak konusuna görünce benimde karın bölgem sürekli kaşınıyor ben haftada iki kere doktor tavsiyesi bir yağ kullanıyorum bitkisel eczaneye özel getirtiyorum. göbeğim çok hızlı büyüdü benim 7 aylık gibiyim ama çatlak görünmüyor şimdilik ilerde ne olur bilmem. gerçi genetik diyorlar annem çok çatlamış ama bakalım bende nasıl olacak. inşallah hiçbirimizde olmaz eski hallerimize döneriz doğumdan sonra
Yazdıkların çok hoşuma gitti, ben çok doğru yaptığını düşünüyorum. Hem bebekle arasında bağ kuruyorsun hem de bebek annesinden önce o adamın sevgilisi olduğun gerçeğini hatırlatıyorsun. Bunlar çok önemli.
yaaa varya koptum deve olayına haladaa guluyorummm:)))
bendede bır gebe nın masa takvımı vardı ıs yerımde masamda... ordada mavı sarısın bır kız bebe vardııı.. arkadasım dıyorkııı :" baka baka kızın aynısı oldu"" belkıde dogrudur yawwwwwwww
hello baby pahalı degılmıydı kızlarrr???
bıde havuzlu handa herseyını bulabılırsınız kızlar daha makul sanırım fıyatlar....
yaaa bı bulusma yapalım barııı gebıs gebıs ne guzel olur paladyumda felann:)
hoşbulduk canım nasılsınnn aminnn canım Rabbim bebişlerimizi sağlıkla hayırla kucağımıza almayı nasip etsinnnnnhoşgeldin canım allahım bir daha kötü günler yaşatmasın kimseye (amin) :)
7000çok yaaaaa bizde bi de 2tane imkanı yok kalkamayız altındaaa:18::18::18::18:nerden baktın 7000 lira tuttu :)) yani içeriği sadece karyola gardrop ve şifonyerse fazla da bi çok şeyi içeriyorsa ki yine de fazla geldi bana :))
tabii eğer içine sindiyse ve değer diyorsan al gitsin nolcek :)))
Harika.. ben de normal dogum için sabırsızlanıyorum inşallah...
hem günahlarım dökülcek inşallah
hem yavrucugum ve ben olması gereken gibi istifade edicez normal dogumun nimetlerinden
hem müthiş bir şey buu sen dogum yapabiliyosunn kendi ve eşinin gözündeki yerin
hem daha sonraki dönemlerde daha rahat edicem inşallah
yani Allah nasip ederse balıklama atlarım normal doguma çünkü ilk bebegimi suni sancıyla düşürmeye çalıştılar o kadar üzülmüştüm ki acıyı dahi hissetmedim sonra ögrendimki normal sancıdan daha kötüymüş.. ama hissetmedim yani demem o ki beyinle alakalı...
en kötüsü o kadar acıya ragmen kucagımın boş olması
ama en güzeli o kadar sancının bebegini kucagına aldıgında oh elhamdulillah degmiş diyebilmektir
Allah tüm annelerimize en güzeli ne ise onu nasip etsin normal ya da sezeryan ikisi de bebişe ulaşmak için yol... ben de ise bir uhte..
evet haklısın haksızlık etmekte istemiyorum bakalım ne olcak iki isim koyacaz mecburen :) kısa isimler bulacaz ozaman
arkadaslar tetenoz asısı olmayan var mı? Dr.um olmam gerektigine dair birsey soylemedi, ilkinde de olmamiştim. Olmali miyim ki?
ben de yemem gerektigi kadar yiyemedigim için 3 gunde bir balık yagı hapı verdi doktor, onu içiyorumç.
ayyy kızlarrr vajinanın kemiğinin olduğu yer ayağa kalkınca nasıl ağrıyor anlatamam ilk ayağa kalktığımda özellikle sağ tarafıma basamıyorum seke seke yürüyorum
ben olmadım doktor da bişey söylemedi ki ben zaten tedbir amaçlı ocak ayında öylesine tetenoz aşısı olmuştum. doktor ol dese bile bunu söyleyip olmayacağım. Çünkü 5 yıl geçerliliği varmış tetenozun..
Ben yemek istesemde karnım ağrıycak midem bulanacak gibi bi his yüzünden daha yemeden midem bulanıyo halbuki yerdim balığı ama şuan durum bu
Normal doğumda mı günahlar dökülüyormuş sadece ?? ben bunu bilmiyordum?? Hangi din kitabında yazıyor bu bilgi söyleyin de biz de bilgilenelim lütfen..
Sezeryana zorunlu kalırsanız günahlarınız sizinle kalacak yani bu mudur :))
Ama sabırsızlıkla bekliyorum hangi kutsal kitapta bu bilgi var lütfen sizden haber bekliyorum..!!!!
Hz.Cabir (r.a) efendimizden rivayet edilen bir hadiste Resulü Ekrem buyuruyorlarki : Anne hamileliğinden doğum yapıncaya ve çocuğu memeden keseceği güne kadar aldığı sevap ALLAH (c.c) yolunda nöbet tutan kimse gibidir.
Doğum esnasında ölen Anne hükmen şehittir, Hatta ve hatta ta doğumundan tutunda çocuk sütten kesilinceye kadar olan zaman içerisinde ölürse yine şehittir.
Başka bir hadisi şerifte buyruluyorki; Müslüman anne hamilelikten doğumuna kadar ve çocuğu memeden kesene kadar ALLAH yolunda (c.c) Mücahit gibi olup, ölürse şehit makamı verilir (1). Yine bu mevzumuzla alakalı Peygamber efendimiz (a.s) şöyle buyurmaktadır: Bir kadın kocası kendisinden razı olduğu halde hamile kaldığında,gündüzleri oruç tutan geceleri namaz kılan gibi sevap alır.
Doğum sancısı tutunca onun sevabının büyüklüğünü ancak ALLAH(c.c) bilir. Doğum yapınca çocuğun emdiği her yudum süte karşılık bir sevap verilir. Geceleri çocuk onu uykudan kaldırarak verdiği ezaya karşılık rabbimiz (c.c) yetmiş köleyi hürriyetine kavuşturmuş gibi sevap verir(2). Velhasıl kelam doğum sancıları,azaları,çekilen sıkıntılar bütün günahlarımızın affına vesile olur diyemeyiz. ama birçok günahlarımızın af olmasına sebep olur,büyük ecirler ve mertebelerin en büyüğü olan cephede nöbet tutan öldüğü zamanda şehit olan şehitlerimizin makamı kazandıracak kadar büyük bir makamdır annelik.
yani canım orada kastım oradaki sancının bile kutsal olduğu... normal dogumla sezeryan kıyası derdi degil derdim.. keşke Allah nasip etse de bi avaz da dogum yapabilsek öyle işte..
sürçü lisan olduysa affola
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?