2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

hoşgeldin canım allahım bir daha kötü günler yaşatmasın kimseye (amin) :)

benim kanla ilgili hobim zaten komedi boyutunda.. hastanede kan aldırırken hemşireleri bile tembihliyorum. Eğer başınıza koca göbekli bir kadını bela etmek istemiyorsanız damarımı hemen bulup sonra da hemen kanı alın kolumun içinde iğneyle gezmeyin yoksa üstünüze bayılırım diyorum :)) o andaki yaşadıkları stres görülmeye değer :)) hiç de acımadı çok şükür demekki işe yaradı :)))
ben ne normal doğum ne sezeryan doğumu izleyebildim mümkün değil kaldırmaz bünyem..

Aranızda çarpıntı yaşayan var mı? Kalbim günün çoğu zamanı gümbür gümbür atıyor maşallah, ama o sırada çok bitkin hissediyorum kendimi. Ritmim 80den 110-120ye çıkıyor.

bende bende hamilelikten sonra oldu öncesinde yoktu hatta pazar nikaha gittik kalabalıkta bir bastılar bana kalbim sanki ağzımda atıyor gibi bayılıcam ben herhalde dedim çok sıktım dişimi ama çok kötü oldum çok şükür hava alınca normale döndüm ama napıcaz bilmem

evet öyle bişey alıcam heralde ben de ama hala karar veremedim nasıl yapalım diye..yaa aslında arabayla köprüyü geçmeye bile gerek yok çünkü o fobi benim eşimde de var gözleri dönüyor trafik olunca :)) ben de o yüzden üsküdara arabayı park edip vapurla veya feribotla eminönüne geçelim diyorum. hem deniz havası da almış oluruz. Ben her gün boğazdan geçiyorum iş için ama havasını solumadan geçiyorum. Bayağı özledim vapura binmeyi:)) eminönünü de özledim :))

kızlar dün bebek odası baktık 7.000 tl tuttu perdeleri hariç

nerden baktın 7000 lira tuttu :)) yani içeriği sadece karyola gardrop ve şifonyerse fazla da bi çok şeyi içeriyorsa ki yine de fazla geldi bana :))
tabii eğer içine sindiyse ve değer diyorsan al gitsin nolcek :)))

canım kendini yalnız hissetme sakın bebeğini de etkilersin biz burdayız canın sıkıldıkça yaz dertleşelim rahatlarsın

kesinlikle katılıyorum. en başta sevgiliydik sonrasında karı koca en son bebeğimizin anne veya babası. Bu ayrımı belirlediğimiz sürece evliliğin ömürlük olacağını düşünüyorum. Bebeğimiz henüz doğmadı. Doğduktan sonraki süreci çok iyi şekilde dengede tutmak önemli hem baba için hem anne için. Umarım bu dengeyi kurabilecek kadar özverili olabiliriz.

hello baby kıyafet anlamında biraz pahalı gibi geldi.. mobilyada piyasa fiyatlarındaydı hatta çok daha uygundu. Ben bebek odası beğendim beyaz bir tane çok güzel. O toplamda 3500 TL idi ve 650 tl lik para puan veriyordu. Yani bu da 2850 ye mobilya demek. parapuanla da travel sistem casual cadillac model bebek arabası alıcam o da 600 TL idi. yani iyi geldi bana fiyatları. Ama aklınızda bulunsun. İDER mobilya varya belki bilirsiniz. oraya modeli çizip veya gösterip verdiğinizde onlar da yapıyolarmış mobilyaları. Ben araştırıp gidicem o mağazaya. Bir arkadaşım söyledi kendi eşyalarını öyle yapmışlar belki uyguna gelir ..

hoşgeldin canım allahım bir daha kötü günler yaşatmasın kimseye (amin) :)
hoşbulduk canım nasılsınnn aminnn canım Rabbim bebişlerimizi sağlıkla hayırla kucağımıza almayı nasip etsinnnnn
nerden baktın 7000 lira tuttu :)) yani içeriği sadece karyola gardrop ve şifonyerse fazla da bi çok şeyi içeriyorsa ki yine de fazla geldi bana :))
tabii eğer içine sindiyse ve değer diyorsan al gitsin nolcek :)))
7000çok yaaaaa bizde bi de 2tane imkanı yok kalkamayız altındaaa:18::18::18::18:

Normal doğumda mı günahlar dökülüyormuş sadece ?? ben bunu bilmiyordum?? Hangi din kitabında yazıyor bu bilgi söyleyin de biz de bilgilenelim lütfen..
Sezeryana zorunlu kalırsanız günahlarınız sizinle kalacak yani bu mudur :))

Ama sabırsızlıkla bekliyorum hangi kutsal kitapta bu bilgi var lütfen sizden haber bekliyorum..!!!!

arkadaslar tetenoz asısı olmayan var mı? Dr.um olmam gerektigine dair birsey soylemedi, ilkinde de olmamiştim. Olmali miyim ki?

ben olmadım doktor da bişey söylemedi ki ben zaten tedbir amaçlı ocak ayında öylesine tetenoz aşısı olmuştum. doktor ol dese bile bunu söyleyip olmayacağım. Çünkü 5 yıl geçerliliği varmış tetenozun..

ben de yemem gerektigi kadar yiyemedigim için 3 gunde bir balık yagı hapı verdi doktor, onu içiyorumç.

ben doktoruma açıkcası hiç şu kadar sıklıkta yiyorum demedim siz kendiniz mi bir hap önermesini istediniz yoksa o mu sordu nasıl beslendiğinizi? eğer öyleyse iki hafta sonra randevum var bende söyleyeyim de bana da ilaç önerisinde bulunsun

ayyy kızlarrr vajinanın kemiğinin olduğu yer ayağa kalkınca nasıl ağrıyor anlatamam ilk ayağa kalktığımda özellikle sağ tarafıma basamıyorum seke seke yürüyorum

yaaa ben hareketlerimi bazen kısıtlayamıyorum unutuyorum hamile olduğumu.. yataktan aniden kalkıyorum ya karnım ağrıyor ya da tansiyonum düşüyor hemen. Bunlara dikkat etmek gerek ama işte hala eskisi gibi davranmaya devam ediyoruz (

tetanoz tek dozda maalesef 5yıl geçerlilik göstermiyor arkadaşım 5doz uygulandığı takdirde ömür boyu koruma söz konusu 5yıl geçerlilik kazanması için 4doz olman gerekli ne yazık ki aşıların ben 4dozumu olmuştum hamile kalmadan önce son bir dozum kaldı onu da dr.umda 24.haftadan sonra olursan sıkıntı olmaz dedi o yüzden haftalarımın dolmasını bekliyorum

Ben yemek istesemde karnım ağrıycak midem bulanacak gibi bi his yüzünden daha yemeden midem bulanıyo halbuki yerdim balığı ama şuan durum bu

aynı durum bende de var. Hamilelikte üst üste yediğim gıdalardan bir süre sonra tiksinip yiyemiyorum. Balık için de böyle oldu bir süre her hafta yemeğe çalıştım ama şimdi balık deyince bir tuhaf oluyorum. O yüzden bi süre yemeyeceğim. Yiyemezsem de doktordan balık yağı yazmasını isticem heralde. Ama yemek daha yararlı gibi bakalıım(

Hz.Cabir (r.a) efendimizden rivayet edilen bir hadiste Resulü Ekrem buyuruyorlarki : Anne hamileliğinden doğum yapıncaya ve çocuğu memeden keseceği güne kadar aldığı sevap ALLAH (c.c) yolunda nöbet tutan kimse gibidir.
Doğum esnasında ölen Anne hükmen şehittir, Hatta ve hatta ta doğumundan tutunda çocuk sütten kesilinceye kadar olan zaman içerisinde ölürse yine şehittir.
Başka bir hadisi şerifte buyruluyorki; Müslüman anne hamilelikten doğumuna kadar ve çocuğu memeden kesene kadar ALLAH yolunda (c.c) Mücahit gibi olup, ölürse şehit makamı verilir (1). Yine bu mevzumuzla alakalı Peygamber efendimiz (a.s) şöyle buyurmaktadır: Bir kadın kocası kendisinden razı olduğu halde hamile kaldığında,gündüzleri oruç tutan geceleri namaz kılan gibi sevap alır.
Doğum sancısı tutunca onun sevabının büyüklüğünü ancak ALLAH(c.c) bilir. Doğum yapınca çocuğun emdiği her yudum süte karşılık bir sevap verilir. Geceleri çocuk onu uykudan kaldırarak verdiği ezaya karşılık rabbimiz (c.c) yetmiş köleyi hürriyetine kavuşturmuş gibi sevap verir(2). Velhasıl kelam doğum sancıları,azaları,çekilen sıkıntılar bütün günahlarımızın affına vesile olur diyemeyiz. ama birçok günahlarımızın af olmasına sebep olur,büyük ecirler ve mertebelerin en büyüğü olan cephede nöbet tutan öldüğü zamanda şehit olan şehitlerimizin makamı kazandıracak kadar büyük bir makamdır annelik.

yani canım orada kastım oradaki sancının bile kutsal olduğu... normal dogumla sezeryan kıyası derdi degil derdim.. keşke Allah nasip etse de bi avaz da dogum yapabilsek öyle işte..

sürçü lisan olduysa affola

anneliğin kutsal olduğunu ben de biliyorum. normal doğumun günahları dökeceği fikri bana çok saçma geldi. ki bende tamemen saçmalık.. ister sezeryan ister normal doğum ikisinde de kutsal bir görevi elealmış oluyoruz. Sadece normal doğum için değil yani bu kutsallık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…