anneliğin kutsal olduğunu ben de biliyorum. normal doğumun günahları dökeceği fikri bana çok saçma geldi. ki bende tamemen saçmalık.. ister sezeryan ister normal doğum ikisinde de kutsal bir görevi elealmış oluyoruz. Sadece normal doğum için değil yani bu kutsallık.
çekilen sancı durumu vs.. tabiki ikisinde de amaç yavruya kavuşma ikisinde de lohusalık devam ediyo... kıyası yok yani
Hz.Cabir (r.a) efendimizden rivayet edilen bir hadiste Resulü Ekrem buyuruyorlarki : Anne hamileliğinden doğum yapıncaya ve çocuğu memeden keseceği güne kadar aldığı sevap ALLAH (c.c) yolunda nöbet tutan kimse gibidir.
Doğum esnasında ölen Anne hükmen şehittir, Hatta ve hatta ta doğumundan tutunda çocuk sütten kesilinceye kadar olan zaman içerisinde ölürse yine şehittir.
Başka bir hadisi şerifte buyruluyorki; Müslüman anne hamilelikten doğumuna kadar ve çocuğu memeden kesene kadar ALLAH yolunda (c.c) Mücahit gibi olup, ölürse şehit makamı verilir (1). Yine bu mevzumuzla alakalı Peygamber efendimiz (a.s) şöyle buyurmaktadır: Bir kadın kocası kendisinden razı olduğu halde hamile kaldığında,gündüzleri oruç tutan geceleri namaz kılan gibi sevap alır.
Doğum sancısı tutunca onun sevabının büyüklüğünü ancak ALLAH(c.c) bilir. Doğum yapınca çocuğun emdiği her yudum süte karşılık bir sevap verilir. Geceleri çocuk onu uykudan kaldırarak verdiği ezaya karşılık rabbimiz (c.c) yetmiş köleyi hürriyetine kavuşturmuş gibi sevap verir(2). Velhasıl kelam doğum sancıları,azaları,çekilen sıkıntılar bütün günahlarımızın affına vesile olur diyemeyiz. ama birçok günahlarımızın af olmasına sebep olur,büyük ecirler ve mertebelerin en büyüğü olan cephede nöbet tutan öldüğü zamanda şehit olan şehitlerimizin makamı kazandıracak kadar büyük bir makamdır annelik.
yani canım orada kastım oradaki sancının bile kutsal olduğu... normal dogumla sezeryan kıyası derdi degil derdim.. keşke Allah nasip etse de bi avaz da dogum yapabilsek öyle işte..
sürçü lisan olduysa affola
Kime gittin canim birde kacinci haftada gittin kalp icin onerieln zaman 24.hafta bebek icin daha net gorulebilyormus gelistigi icin.daha önce duyduğum bir sey sanki ama korkulacak bir sey yok demis.ekoyu cektir bakalim bir .doktoruna soyledinmi peki.benim randevuya 2 hafta var daha.kiz dedi demek bazi doktorlar yaniliyor demekki kiz canimMerhaba kızlar.perinatolojı uzmanına gittim.bebeğin kalbinde hiperekojenik focus yani beyaz parlak leke gördü.fakat bunun korkulacak birşey olmadığını ,diğer bulguların normal olduğunu ,istersen çocuk kardiyologuna Fetal EKO yaptırabilirsin dedi.bu leke ciltteki ben gibiymiş.çok korktum, günlerdir huzursuzdum.içim rahat etsin diye Fetal EKO çektireceğim.fetal EKO çektiren var mı? Ya bir de şok olduk.kendi Dr.um cinsiyete erkek demişti.bu Dr. kız dedi :))) gittiğim Dr.prof.hangisine inanacağımı şaşırdım!
Gozun aydin canim bende renkli gorurum diye adanada berrin hanima gittim.avrupa hastanesinde .benim kiz secdede durunca doktor acmadi renkliyiçok şükür bebeğiimizi gördük çok iyiydi maşallah 4 boyutlu gördük o an büyülenmiş gibi olduk çünkü oğlumda bişey anlamamıştık ama bu oğlumda o kadar yakından gördük kii oğlum kardeşim nerde ne yapıyor deyince ufaklık anlamış gibi el salladı sonra bir elini ağzına koydu bir elini yanağına dr iki resmi de verdi burnu aynı ben hehhehehehe ay çok güzlediiiiii herşey iyiydi 3 hafta sonra tekrar göreceğiz
kızlar ben vitamin olarak dekavit içmeye çalışıyorum içemiyorum dr ezip meyve suyuna karıştırablirsin dedi
Aranızda çarpıntı yaşayan var mı? Kalbim günün çoğu zamanı gümbür gümbür atıyor maşallah, ama o sırada çok bitkin hissediyorum kendimi. Ritmim 80den 110-120ye çıkıyor.
Evet maddi durum sebebiyle mecburen çalışacağımBen Ankaralıyım, Ailem Ankara'da. Evlenince eşim dolayısıyla Kayseri'ye yerleştik sonrada gidemedik. 6yıl sonra tam bir ev alıp 10yıl borçlanmışken eve taşınır taşınmaz hamile olduğumu öğrendim ve söz konusu durumlar sebebiyle çalışmak zorundayım. Bu evde onun kısmeti diye düşünüyorum. Bebeğime de bir aksilik olmazsa inşallah kayınvalidem bakacak. Keşke hepimiz her an her saniye hep çocuklarımızın yanında olsak onların herşeyiyle kendimiz ilgilenebilsek, her anlarına ilk biz tanık olsak ama bazen şartlar öyle zorluyor ki yapacak hiçbirşey olmuyor. İş hayatından yıldım zaten ama benim için yapılabilecek başka birşey yok şu şartlarda. Rabbim hepimizin hakkında herşeyin Hayırlısını nasip etsin İnşallah.
iyi akşamlar hamişlerr
nasılsınız ?
ya bişey söylicem şu, normal doğum sezaryen doğum muhabbeti fazla uzamadı mı?
herkes nasıl istiyorsa öyle doğum yapar arkadaş, kimse kimseyi normal e ya da sezaryen e ikna etmeye çalışmasın
ayyy kızlarrr vajinanın kemiğinin olduğu yer ayağa kalkınca nasıl ağrıyor anlatamam ilk ayağa kalktığımda özellikle sağ tarafıma basamıyorum seke seke yürüyorum
çok şükür bebeğiimizi gördük çok iyiydi maşallah 4 boyutlu gördük o an büyülenmiş gibi olduk çünkü oğlumda bişey anlamamıştık ama bu oğlumda o kadar yakından gördük kii oğlum kardeşim nerde ne yapıyor deyince ufaklık anlamış gibi el salladı sonra bir elini ağzına koydu bir elini yanağına dr iki resmi de verdi burnu aynı ben hehhehehehe ay çok güzlediiiiii herşey iyiydi 3 hafta sonra tekrar göreceğiz
kızlar ben vitamin olarak dekavit içmeye çalışıyorum içemiyorum dr ezip meyve suyuna karıştırablirsin dedi
Kızlar yaa benimle aynı durumu yaşayan varmı bugün hiç hissetmedim bebeğimi üç gündür hergün hissediyordum çok korkuyorum bişimi oldu diyenormalmi bu durum
Bence normal ya da sezeryan fark etmeden sadece doğum yapınca da annelik kutsal sayılmamalı. Doğuran herkes anne sayılmamalı. Yemeğini suyunu verdi diye anne sayılmamalı. Günahlar da bu kadar kolay affedilir olmamalı. Bir insanın önce insan sonra da gerçekten anne gibi anne olması büyük çaba ve emek gerektiriyor.
iyi akşamlar hamişlerr
nasılsınız ?
ya bişey söylicem şu, normal doğum sezaryen doğum muhabbeti fazla uzamadı mı?
herkes nasıl istiyorsa öyle doğum yapar arkadaş, kimse kimseyi normal e ya da sezaryen e ikna etmeye çalışmasın
ne güzel demiişsiniz kızlarrrr
dimi ama, doğurabilen var,doğuramayan var,tercih eden var, etmeyen var...sonuçta özel durumlar bunlar
Kızlar yaa benimle aynı durumu yaşayan varmı bugün hiç hissetmedim bebeğimi üç gündür hergün hissediyordum çok korkuyorum bişimi oldu diyenormalmi bu durum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?