2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

ben 19+6 da giitm canım en son ve bebeğimin ağırlığı 360 gram. artı yada eksi 40 gr olabilir dedi doktro aynı şekilde çok güzel büyüdüğünü söyledi bence bir problem yok gayet güzel büyüyorlar inşallah 22 hafta civarında 500 ve üzeri oluyorlar diye biliyorum bende...

geçen hafta sağlık ocağına gittim birsürü tahlil istedi ve kızdı doktorun nasıl bukadar dikkatsiz sen diyabetsin nasıl insilün kullanmassın diye çok karamsar konuştu ve çok moralim bozulmuştu ağlamıştım hatta tahlil yaptırdı ve az önce annem sonuçlarımı göstermişşeker dahil herşeyi çok normal biraz demir eksik tsh troidi düşük demiş oda troid ilacı kullanıyordum oyuzden benı okadar darladığına deydimi acaba doktor hanım

geç olmaz canım benim doktorum ctesi günü 24.haftaya kadar zamanı var demişti..

ay saol canım yaa. Kızlar bugun karnıma iş yerinde tasıma amaçlı kullandığımız tekerlekli bi kazan var o carptı. Bacagıma ve karnıma carptı. Bacagım morardı. Bieşy olurmu ki cok korkuyorum. bide bende acaip mide yanması var. Sizdede mevcut mu?

kızlar bugün aile hekimi aradı haftaya çarşamba tam 20 hafta oluyor tetanoz aşısı için gelmeniz gerekiyor dedi haftaya çarşamba gidicem aşı olanınız var mı?

benim de yarın 20+1 oluyor ve doktorum bu hafta içinde herhangi bir gün aşı için gidebileceğimi söyledi sağlık ocağından da aradılar ve yarın gelebileceğimi söylediler ben yarın ya da cuma günü gitmeyi düşünüyorum tam zamanı oluyor çünkü 20 hafta içinde...

Geçen yaz bir bebek kaybımız olmuştu. Ben 18 haftalık hamileyken suyum gelmişti. Sonra suni sancı ile sonlandırıldı. Bunun nedeni doğuştan gelen bir rahim anomalisiymiş. Yani rahmi ortadan ikiye bölen kalın bir perde vardı. Kese perdenin bir tarafında yerleşiyor. Oraya sığamadığında da zaten su gelmişti. Bunun için septum (perde) rejeksiyonu ameliyatı oldum. Anladığım kadarıyla çok az kadın doğumcu yapabiliyor. Kısa süren zor bir ameliyat. Bu müdahale nedeniyle rahmin doğum sancısını kaldıramayacağı düşünülüyor. Yani rahim duvarının yırtılma riski oldukça yüksek olduğundan sezeryan olmak zorundaymışım.

kızlar ben en son 2 gün önce dr a gittim ve detaylı ultrason için yönlendirme yapıp yapmayacağını sordum o da buna gerek olmadığını zaten 14. haftadan itibaren kendisinin her kontrolde bebeğin bütün iç organlarını taradığını tek tek kontrol ettiğini söyledi.renkli görüntüsünüde bana her gittiğimde gösteriyor ve fotoğrafını da veriyor.Ayrıca beyni midesi bağırsakları gibi yakınlaştırarak tarama yapıyor. Bunlar yeterli midir sizce detaylı ultrasonda ekstra yapılan başka birşey var mı??

Az önce doktorumdan aldığım telefon uyarınca gebelik şekeri olanlar kervanına katılmış bulunmaktaydım. Doymak bilmiyordum, şimdi hepten aç gezeceğim. Ver elini diyetisyen yolları...:44:

kızlar bugün aile hekimi aradı haftaya çarşamba tam 20 hafta oluyor tetanoz aşısı için gelmeniz gerekiyor dedi haftaya çarşamba gidicem aşı olanınız var mı?

evet bende geçen hafta oldum bi dahaki doz da gelecek ayda şimdiden geçmiş olsun.biraz ağrı olcak ama geçiyor 2 gün sonra:)

anladım canım.Çok geçmiş olsun en azından sebebi bulunup çözümü üretilmiş. Sebebi bulunamayan düşükler de çok fazla. Allah o tür rahatsızlıklardan korusun hepimizi.. Sen daha avantajlısın benden 4 hafta öndesin ne güzellll :)))
Buna benzer birşey şuan hamile olan bir arkadaşımda var rahim yapışıkmış gibi birşey demişti. Ben de moralini bozmak için fazla detaya girmemiştim. bebeğin gelişimini etkiler demiş doktor sadece. onu duyunca ne kadar farklı durumlar var bu hamilelikte diye düşünmüştüm.
Sezeryanla sağlıkla sıhhatle kucağına alacağın günler çok yakın şunun şurasında 120 günün kalmış bundan sonrası da sağlıkla geçsin inşallah..

Benim doktorum gidince soyler. İki gun sonra gel der:) Huyu kurusun Ama benim ayrıntılımla muayene gunum farklı. Ayrıntılıma bi prof girecek. Heralde normal muayeneme gittiğimde yapar seker yuklemesini. muyeneden 2 hafta sonra ayrıntılı için yeniden gitcem. Şeker yuklemesininde belli bi haftası varmı?

doktorunu bence araştır bu konuda uzman olup olmadığını öğren. sonuçta perinatoloji farklı bir alan. Eğer bu konuda uzmansa içini ferah tut. Benim doktorum prof. ve beni kendi güvendiği bir doç'e gönderdi detaylı ultrasona. çünkü o perinatalog olarak geçiyor.. Doktorum bana detaylı ultrasonda kalp ekg si çekilecek delik olup olmadığına bakılacak vs.. dedi. Eğer bu işlemleri de yapabiliyorsa bence farklı bir doktora gitmeni gerektirecek bir durum yok. 4 kasım pazartesi randevum var. Yapılan işlemleri burada sizlerle paylaşıcam mutlaka..

Az önce doktorumdan aldığım telefon uyarınca gebelik şekeri olanlar kervanına katılmış bulunmaktaydım. Doymak bilmiyordum, şimdi hepten aç gezeceğim. Ver elini diyetisyen yolları...:44:

Şekerler,çikolatalar,makarnalar artık rüyalarımızı süsleyecek sadece demekki (
bende de kesin çıkacak gebelik şekeri.. bir de şeker yüklemesini ne zaman yaptırdınız ki benim doktor 24. haftada yaparız demişti. çok mu geç acep?

Bugün geçmek bilmedi, çok yoruldum sırtım ikiye bölünüyor.. ayy annişler gelsede şu izin günleri göbeğimizi kaşıya kaşıya gezsek ya

bu doktorlar neden hep farklı farklı haftalara farklı farklı şeyler yaptırıyolar anlamadım ki. Bir kaç kişi şeker yüklemesi yaptırmış bile ama benim hala 4 haftam var yaptırmam için. Anlamadım gitti...
gerçi diyetisyeni de iyi seçmek gerekiyor. Hangi tanıdığıma sorsam şeker çıkmış ve bebekleri genelde 2.500 ile 2.700 arası doğmuş. Diyetisyenin hamilelik beslenmesinde iyi bir uzman olması da şart..

Geç değil, doğru ve ideal olan ve doktorumun da söylediği 24. Hafta yapılması. Ama dün suyum geldi zannettik ve hastaneye yattım. Testlerde onun plesenta değil, gebeliğin tetiklediği mantar tipi bir enfeksiyon olduğu anlaşıldı. Yine antibiyotiklere boğuldum. Bebek şu anda iki hafta önde. Bu kulağa iyi gibi gelse de gebelik şekerinin tipik bir belirtisiymiş. Ama doktor yine de benim gibi düşük riski olanlar içn boy ve kilonun bebekte önde gitmesinin istenilen bir durum olduğunu söyledi. Bu öğlen de taburcu oldum ve evdeyim.

Çok geçmiş olsun canım benim ben olmamıştır diyorum ama yine de bi kontrole gitmelisin tabiki.Mide yanması dersen aslında bi süredir geçmişti ama bu hafta yeniden başladı ben de anlamadım hatta şu an cayır cayır yanıyo .....

evet bende geçen hafta oldum bi dahaki doz da gelecek ayda şimdiden geçmiş olsun.biraz ağrı olcak ama geçiyor 2 gün sonra:)

sağolun kızlar ben de merak ettim naz kelebek 2 gün ağrıcak mı

Bugün geçmek bilmedi, çok yoruldum sırtım ikiye bölünüyor.. ayy annişler gelsede şu izin günleri göbeğimizi kaşıya kaşıya gezsek ya

aynen ben de o günleri iple çekiyorum neyse ki az kaldı şunun şurasında 3 ay var ben ocak sonu çıkıcam izne temmuzda hamilelğimi öğrendiğimde allahım nasıl geçicek 6 ay diyordum yarısı gitmiş bile

geçmiş olsun cnm ben her dr gittiğimde dua ediyorum allahım önden gitmesin bebeğin gelişimi diye
çok zor bir durum anneler burda bebekleri kilo alması için dua ederken ben tam olması gerektiği kadar
olsun istiyorum dua ediyorum çünkü benim şekerim var bebek fazla büyük olursa erken doğum riski ortaya çıkıyo
zamanında dünyaya gelir inş.meleğim

oohh miss.. ben dayanabilirsem martta çıkıcam.. zaten 2. dönem ders almam, yıl ortası boş sayarsak, ordan da doktorayı dondurup yazın birde yıllık izinle birleştirirsem, seneye eylül çok zor olucak :18::18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…