kızlar bu arada birşey soracam size, benim bebeğim 20+4 haftalıkta 365 grammış , doktor gelişimi gayet iyi dedi ama benim beklentim mi yüksekti ne bilmiyorum bi 500 gram bekliyordum 365 deyince üzüldüm,az gibi geldi, sizin bebeklerinizin kilosu ne kadar?
geç olmaz canım benim doktorum ctesi günü 24.haftaya kadar zamanı var demişti..
kızlar bugün aile hekimi aradı haftaya çarşamba tam 20 hafta oluyor tetanoz aşısı için gelmeniz gerekiyor dedi haftaya çarşamba gidicem aşı olanınız var mı?
Geçen yaz bir bebek kaybımız olmuştu. Ben 18 haftalık hamileyken suyum gelmişti. Sonra suni sancı ile sonlandırıldı. Bunun nedeni doğuştan gelen bir rahim anomalisiymiş. Yani rahmi ortadan ikiye bölen kalın bir perde vardı. Kese perdenin bir tarafında yerleşiyor. Oraya sığamadığında da zaten su gelmişti. Bunun için septum (perde) rejeksiyonu ameliyatı oldum. Anladığım kadarıyla çok az kadın doğumcu yapabiliyor. Kısa süren zor bir ameliyat. Bu müdahale nedeniyle rahmin doğum sancısını kaldıramayacağı düşünülüyor. Yani rahim duvarının yırtılma riski oldukça yüksek olduğundan sezeryan olmak zorundaymışım.o sıkıntı her iki doğum şekli için de geçerli gibi geliyor. Yani ilk 1 hafta illa ki birilerinin yardımına ihtiyacımız olacak. Sonrası zaten kendimizi çok fazla dinleyen,acıya dayanıksız insanlar olmadığımız sürece sıkıntı yaratmayacaktır diye düşünüyorum.
Sen ne ameliyatı oldun peki? Umarım önemli birşey değildir?
kızlar bugün aile hekimi aradı haftaya çarşamba tam 20 hafta oluyor tetanoz aşısı için gelmeniz gerekiyor dedi haftaya çarşamba gidicem aşı olanınız var mı?
Geçen yaz bir bebek kaybımız olmuştu. Ben 18 haftalık hamileyken suyum gelmişti. Sonra suni sancı ile sonlandırıldı. Bunun nedeni doğuştan gelen bir rahim anomalisiymiş. Yani rahmi ortadan ikiye bölen kalın bir perde vardı. Kese perdenin bir tarafında yerleşiyor. Oraya sığamadığında da zaten su gelmişti. Bunun için septum (perde) rejeksiyonu ameliyatı oldum. Anladığım kadarıyla çok az kadın doğumcu yapabiliyor. Kısa süren zor bir ameliyat. Bu müdahale nedeniyle rahmin doğum sancısını kaldıramayacağı düşünülüyor. Yani rahim duvarının yırtılma riski oldukça yüksek olduğundan sezeryan olmak zorundaymışım.
bana 20. haftanı biraz geçince git demişti doktorum. Ben de 4 kasımda yanı bebeğim 20+3 iken gideceğim.. 24. haftada benim doktorum şeker yüklemesi yapılacak demişti bana.. Şeker yüklemesi de yapılacak mı senin ayrıntılı olacağın zamanlarda?
kızlar ben en son 2 gün önce dr a gittim ve detaylı ultrason için yönlendirme yapıp yapmayacağını sordum o da buna gerek olmadığını zaten 14. haftadan itibaren kendisinin her kontrolde bebeğin bütün iç organlarını taradığını tek tek kontrol ettiğini söyledi.renkli görüntüsünüde bana her gittiğimde gösteriyor ve fotoğrafını da veriyor.Ayrıca beyni midesi bağırsakları gibi yakınlaştırarak tarama yapıyor. Bunlar yeterli midir sizce detaylı ultrasonda ekstra yapılan başka birşey var mı??
Az önce doktorumdan aldığım telefon uyarınca gebelik şekeri olanlar kervanına katılmış bulunmaktaydım. Doymak bilmiyordum, şimdi hepten aç gezeceğim. Ver elini diyetisyen yolları...:44:
Benim doktorum gidince soyler. İki gun sonra gel der:) Huyu kurusunAma benim ayrıntılımla muayene gunum farklı. Ayrıntılıma bi prof girecek. Heralde normal muayeneme gittiğimde yapar seker yuklemesini. muyeneden 2 hafta sonra ayrıntılı için yeniden gitcem. Şeker yuklemesininde belli bi haftası varmı?
Şekerler,çikolatalar,makarnalar artık rüyalarımızı süsleyecek sadece demekki(
bende de kesin çıkacak gebelik şekeri.. bir de şeker yüklemesini ne zaman yaptırdınız ki benim doktor 24. haftada yaparız demişti. çok mu geç acep?
ay saol canım yaa. Kızlar bugun karnıma iş yerinde tasıma amaçlı kullandığımız tekerlekli bi kazan var o carptı. Bacagıma ve karnıma carptı. Bacagım morardı. Bieşy olurmu ki cok korkuyorum. bide bende acaip mide yanması var. Sizdede mevcut mu?
benim de yarın 20+1 oluyor ve doktorum bu hafta içinde herhangi bir gün aşı için gidebileceğimi söyledi sağlık ocağından da aradılar ve yarın gelebileceğimi söylediler ben yarın ya da cuma günü gitmeyi düşünüyorum tam zamanı oluyor çünkü 20 hafta içinde...
evet bende geçen hafta oldum bi dahaki doz da gelecek ayda şimdiden geçmiş olsun.biraz ağrı olcak ama geçiyor 2 gün sonra:)
Bugün geçmek bilmedi, çok yoruldum sırtım ikiye bölünüyor..ayy annişler gelsede şu izin günleri göbeğimizi kaşıya kaşıya gezsek ya
Geç değil, doğru ve ideal olan ve doktorumun da söylediği 24. Hafta yapılması. Ama dün suyum geldi zannettik ve hastaneye yattım. Testlerde onun plesenta değil, gebeliğin tetiklediği mantar tipi bir enfeksiyon olduğu anlaşıldı. Yine antibiyotiklere boğuldum. Bebek şu anda iki hafta önde. Bu kulağa iyi gibi gelse de gebelik şekerinin tipik bir belirtisiymiş. Ama doktor yine de benim gibi düşük riski olanlar içn boy ve kilonun bebekte önde gitmesinin istenilen bir durum olduğunu söyledi. Bu öğlen de taburcu oldum ve evdeyim.
aynen ben de o günleri iple çekiyorum neyse ki az kaldı şunun şurasında 3 ay var ben ocak sonu çıkıcam izne temmuzda hamilelğimi öğrendiğimde allahım nasıl geçicek 6 ay diyordum yarısı gitmiş bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?