Ben de ağlamıştım, eşim odaya geldiğinde güldü, bunlar gebelerin özellikle kullanabileceği antibiyotikler dedi. Gebeler için yazılanlar apayrıdır, bu antibiyotiklerin tüm çalışmaları ve protokolleri tamamlanmıştır diye de dalga geçti. İçim biraz rahatladı. Seninkinin de o gruptan olduğunu düşünüyorum. Eşim geldiğinde hemen soracağım. Hiç üzme kendini olur mu?
cnm mutlaka farklı bir doktora daha görün serklaj yapıyorlar bu durumlarda rabbim bebeklerimizi korusun kucağına almayı nasip etsin inşallahselam kızlar uzun zamandır yazamıyordum ama ara ara takip etmeye çalıştım sizleri, dün ben de ayrıntılı ultrason için gittim ama normal ultrasonda baktı doktor ayrıntılıyı yapmadı bu arada 20+4 olduk. sevinçle gittiğim doktordan ağlayarak çıktım servikal yetmezlik var sende dedi doktor yani rahim ağzım incelmiş erken doğum olabilir bu aralar bebeğini kaybedebilirsin dedibirsürü ilaç verdi bebeğin suyunu azaltacağız ki rahime baskı yapıp doğum olayı başlamasın dedi, bu amaçla endol diye bir ağrı kesici verdi yan etkisi olarak bebeğin suyunu azaltıyormuş, ben bebeğim için parol bile kullanmamak için günlerce haftalarca baş ağrılarıma dayanmıştım bunun dışında gyno-lomexin, magnorm, nidilat, progestan ve enfexol ilaçlarını verdi, normalde de fragmin, folik asit, elevit ve marincap kullanıyordum zaten, içim dışım ilaç oldu bebeğime birşey olacak diye korkuyorum dünden beri ağlaya ağlaya öldüm Allah kimsenin başına vvermesin şimdi doğum yapsam bebeğimi küveze bile alamazlar yaşayamaz
2850 felN uygun mobılya ıcın ozaman... ayy yaptırmada bız cok ugrasmıstık:) beyaz dolabımız vardı ona uygun mobılya yaptırmıstık ama yok fıguru yok kulubu gercı hepsı bır araya gelınce cok ıyı oluyor bıde kosturmak ozellıkle ılk cocukta cok heyecanlı oluyor... benım sımdı hıııc enerjım yok mesela evde bır cadı olunca :)
"yazın olsa balık yagı kullandırcam ama kısın balık yıyorsunuzdur" dedı doktor bana bısı vermedııı bende "her hafta yıyemedıgımı soleyemedım" :) ama arada balık yagı kullanıyorum... cunku ılk hamılelıgımde doktor haftada 3 vermıstı bu aylarda
maxıcosı kullandım ben o cok rahat ve hafıftı...
benımde yarın var ama benım cok sınırlerım bozuk bı kacgundur yaRIN aksamda ben kontrole gııdıcem.... "herkes sen kızını kaldırıyorsun dıkkat etmıyorsun hıc kendıne dıyorlar" ama napabılırım oda daha 2,5 yasında oda bana muhtac bısı cıkıcak dıye cok ama ok korkuyorum
haha çok eğlenceliiii...fotolar süper amargi
kızlar bu arada birşey soracam size, benim bebeğim 20+4 haftalıkta 365 grammış , doktor gelişimi gayet iyi dedi ama benim beklentim mi yüksekti ne bilmiyorum bi 500 gram bekliyordum 365 deyince üzüldüm,az gibi geldi, sizin bebeklerinizin kilosu ne kadar?
Herseyini gorecegiz desene minnoslarin ay icimi rahatlattin canim valla bugun randevumu erteledim esimde gelnek istiyor mecbur 16sina aldik vakit gecmez simdi bana gecen cuma gormeme ragmen ozledim simdidenn insallah sende gorursun detayli detayli haber ver ama merak ederimsanırım o canım öğrendiğim kadarıyla 20 dk civarı sürüyomuş ikizse 40 dk. beynine kalbine yani tüm organlarına tek tek bakılıp sorun var mı yok mu diye inceliyolarmış ve sonunda da ona göre bi rapor veriyolarmış. 20. haftadan itibaren bakılıyo diye biliyorum ben de 22. haftadayım şu an. daha da bekleyemem heralde çooookkk özledim bebişimiiiien son kontrolde elini yüzüne kapatmış uyuyodu görememiştim yüzünü
Bizim ikiz canim oyle travel sistemi ben kaldiramam imkani yok cok agir onlar birde ikizleri onemsemiyorlar oyle gelismis sistem gormeedim daha ben:))) esim aldi bu aksam bizimkinde de var bahsettigin destekten benim esimde acelecidir hemen gitti aldi valla ikiletmedi hic:)))Eşim biraz acelecidir benim bebek arabası aldık travel sistem chicco, anakucağı doğumdan 1.5 yaşına kadar kullanılır aynı zamanda oto koltuğu, bebek arabasıyla uyumlu olması beni çeken kısmı oldu. bebek arabası baston olduğu için hafif, ama ana kucağı bana da ağır geldi. bir de bizimkinin içinde ayrıca yastık gibi birşey var bebeğin anne karnındaki pozisyonu şeklindeymiş, omurga gelişimini destekliyormuş falan. siz kaça buldunuz aldınız mı bilmiyorum ama Travel setler daha kullanışlı gelmişti bana
Ayyy cok tesekkur ederim canimmm benim 21.haftaya geliyor yani tam zamani sevindim bu isecanım bu arada ayrıntılı ultrason 20.-22. haftalarda yapılıyomuş benim doktor da öyle demişti, internette de öyle diyo haberin olsun. Detaylı Ultrason Nedir? Doç. Dr. Bora Cengiz - YouTube bak bu video da ayrıntılı ultrason hakkında güzel bilgi vermiş.
Canimm korkma servikal yetmezlik tanisi bizim sirketteki bir bayana da kondu ilaclarla 40.haftaya kadar getirdiler ilaclari kestikten sonra da bu sefer minik cikmak istemedi zor dogdu valla bi de artik herseyin caresi var en kotu rahim agzini dikerler bizim eger plasentamiz yukari cikmasaydi dr.um ileride cozum yolumuz o demisti sen icini ferah tut canimm ki hersey iyi olsunselam kızlar uzun zamandır yazamıyordum ama ara ara takip etmeye çalıştım sizleri, dün ben de ayrıntılı ultrason için gittim ama normal ultrasonda baktı doktor ayrıntılıyı yapmadı bu arada 20+4 olduk. sevinçle gittiğim doktordan ağlayarak çıktım servikal yetmezlik var sende dedi doktor yani rahim ağzım incelmiş erken doğum olabilir bu aralar bebeğini kaybedebilirsin dedibirsürü ilaç verdi bebeğin suyunu azaltacağız ki rahime baskı yapıp doğum olayı başlamasın dedi, bu amaçla endol diye bir ağrı kesici verdi yan etkisi olarak bebeğin suyunu azaltıyormuş, ben bebeğim için parol bile kullanmamak için günlerce haftalarca baş ağrılarıma dayanmıştım bunun dışında gyno-lomexin, magnorm, nidilat, progestan ve enfexol ilaçlarını verdi, normalde de fragmin, folik asit, elevit ve marincap kullanıyordum zaten, içim dışım ilaç oldu bebeğime birşey olacak diye korkuyorum dünden beri ağlaya ağlaya öldüm Allah kimsenin başına vvermesin şimdi doğum yapsam bebeğimi küveze bile alamazlar yaşayamaz
Tesekkur ederim arkadasim fikir verdigin icinOto koltuğu ana kucağı için çoğunlukla Maxi Cosi CabrioFix öneriliyor. Britax Römer, Concord, Stokke de iyi markalar.
sağolun kızlar cevaplarınız için, içim rahatladı hepimizin bebeğinin aynı kiloda olduğunu duyunca .. loveli teşekkür ederim canım artık sürekli dinleniyorum yemek ve lavabo dışında kalkmıyorum eşim de yardımcı oluyor sağolsun inşallah sağlıklı şekilde atlatırım bu günleri.
amargi sen hangi antibiyotiği kullanıyorsun canım? bana doktorum alttan akıntı varmı dedi bende baya var dedim hiçbir test falan yapmadı sadece bunu dedikten sonra enfexia ve gyno-lomexin yazdı, bugün sabah enfexia yı içerken oturdum ağladım özür dilerim dedim bebeğime sonuçta antibiyotik içim hiç rahat değil
Önceki yazdıklarını da okuyunca seninle birşeyler paylaşmak ihtiyacı duydum. Eşim kalp doktoru olduğundan hep uzun süreli hastaları var, yani 10-15 yıldır düzenli gelen hastaları var. Bu hastalarının büyük bölümü cok ciddi kalp rahatsızlığı yasayanlar. Ben ilk hamile kaldığım andan itibaren her doktordan çıkışımda ağlıyordum. Zaten bir de bebek kaybım vardı. Hep olumsuz konuşuyorlar, riskleri hatırlatıyorlar ve bi mutlu olmama izin vermiyorlardı. En son bu haftasonu hastanede yattım. Yine aynı şekilde. Doktorum "gelen akıntının plesenta olmaması çok iyi. Enfeksiyondanmış, bunu halledebiliriz ama bu erken mr (yani kesein patlamayacağı) olmayacağı anlamınagelmez. Suyun fazla azaltmak lazım, gebelik şekerin ve önceki kayıp hikayyen ve servikal yetmezliğin var. E deneyeceğiz hayatta tutmayı..." Böyle bir konuşma yaptı. Aklımı oynatacaktım. Çok sinirlerim bozuldu. Eşim benimle unuttuğum bir konuşmayı yine yaptı. Benim ve senin doktorunun en önemli sorumluluğumuz en kötü olasılığı her zaman hesaplayıp her zaman ve sürekli hastaya anlatmaktır. Kalp pili taktığım 40 yaşında bir hastanın aritmi sorunu ortadan kalkmış demektir. Ama bunu o hastaya süreki telkin edemem. Ona sürekli telkin etmek zorunda olduğum hayatının geri kalanında sağlıklı beslenip hafşf yürüyüşlere çıkması. Aski taktirde ölebileceği veya akalbin durması sonucu oksijeb taşınamadığından vücudun göreceği kalıcı zararlardır. Hiçbir şeyin % 100 çözümü olmadığı. Bunu her kontrole gelişinde tekrar ve tekrar söylemek zorundayım. 40 yaş genç, kolestrolü de yok, sigarası yokk vs. Sağlıklı bir yaşam ınu bekliyor. Hemde % 90 ihtimalle. Ama ben o % 10 ihtimal olduğu için varım ve bunu hatırlatmak zorundayım dedi".
Çok etkilendim. Artık doktoruma kızmıyorum. Ona hak veriyorum. Sen de kızma. O senden çok istiyor bebeğin doğmasını. Çünkü bir hastaya uzun haftalar boyunca çok emek veriyor. Ve unutme ki süreci anne ve bebeğin sağlıklı atlatması mesleki açıdan da doktor için önemli. Sen hastaları sürekli bebek kaybeden bir doktora gitmeyi emin ol istemezsin. Bak göreceksin, atlatacağız. Her şey yoluna girer, mutlaka girer.
NOT: kulladığımız antibiyotik aynı. Onun için üzülme. Zararsız.
cnm mutlaka farklı bir doktora daha görün serklaj yapıyorlar bu durumlarda rabbim bebeklerimizi korusun kucağına almayı nasip etsin inşallah
benim kızımda 1 ay sonra 2 yaşına girecek 23 aylık okadar çok kucağa alıyorumki banada aynen sana dedikleri gibi dikkat etmediğimi söylüyorlar ama mümkünmü mızmızlanıyor yere yatıyor yolun ortasına mecburen alıyorum Allaha emanet yavrularımız kimsenin emeğini boşa çıkarmasın rabbim
sağol canım amin hepimizin bebeklerini korusun Allah.. doktor ilaçları kullan gel bakalım dedi , ilaçlarla düzelmezse serklaj yapılır sanırım.. kilo konusunda da haklısın canım doğumdan sonraki bakım daha önemli sağlıklı olsunlar da herşey düzelir inşallah.cnm doktor zaten gayet iyi demiş bu kilolara hiç takılma bazen bir kaç gün geride çıkar bazen bir kaç gün ilerde ben kızımda 2011 aralık annelerini takip ediyordum orda hamilelikte ilerde çıkan bazı bebişler ufak dogdu doktorun ölçmesine göre otomatik çıkıyor ben iki doktora giderdim ikisindede farklı çıkardı.hem önemli olan doğduktan sonraki gelişimi ve doğum kilosuyla alakası yok ufak doğan bebekler bir bakıyorsun iri doğan bebeklerden daha hızlı gelişiyor en yakın örnek görümcemin kızını verebilirim 3 kilo dogdu sonra annesi tek göğsünü emzirmesine rağmen maşallah çok tombul bir kız oldu
doğru canım artık herşeyin çaresi var ama işte doktor bi anda öyle anlatmaya başlayınca insan bi kötü oluyor, sanki yeryüzünde bu sorundan sadece bende varmış gibi düşünüyor korkuyor insan, ben daha yeni yeni psikolojimi düzelttim , birçok hamile var benim gibi ve birçoğu da sağlıklı şekilde doğumunu yapıyor Rabbim korusun bebeklerimizi..Herseyini gorecegiz desene minnoslarin ay icimi rahatlattin canim valla bugun randevumu erteledim esimde gelnek istiyor mecbur 16sina aldik vakit gecmez simdi bana gecen cuma gormeme ragmen ozledim simdidenn insallah sende gorursun detayli detayli haber ver ama merak ederim
Bizim ikiz canim oyle travel sistemi ben kaldiramam imkani yok cok agir onlar birde ikizleri onemsemiyorlar oyle gelismis sistem gormeedim daha ben:))) esim aldi bu aksam bizimkinde de var bahsettigin destekten benim esimde acelecidir hemen gitti aldi valla ikiletmedi hic:)))
Ayyy cok tesekkur ederim canimmm benim 21.haftaya geliyor yani tam zamani sevindim bu ise
Canimm korkma servikal yetmezlik tanisi bizim sirketteki bir bayana da kondu ilaclarla 40.haftaya kadar getirdiler ilaclari kestikten sonra da bu sefer minik cikmak istemedi zor dogdu valla bi de artik herseyin caresi var en kotu rahim agzini dikerler bizim eger plasentamiz yukari cikmasaydi dr.um ileride cozum yolumuz o demisti sen icini ferah tut canimm ki hersey iyi olsun
Tesekkur ederim arkadasim fikir verdigin icin
Ben de kilolu başladım, 14 kio fazlayla. Şu ana kadar 8 kilo aldım ki bu da çok.
ben 2.5 kilo aldım henüz ama buna rağmen bel ağrıları fazlaca. ben belimin ağrısından egzersiz bile yapamıyorum. Siz yürüyüşlere başlamadınız dimi? Gerçi senin riskli bir gebelik o yüzden mümkün olduğunca dinleneceksin dimi amargi..?
canım benim allah yardımcın olsun zor birşey hele bir de ailenden uzak üzüldüm şimdiben istanbuldayım evlendim bir mahalle öteye taşındım annemle aramda yürüyerek 20 dk kayınvalideme 10 dk mesafede oturuyorum allah razı olsun bişey oldu mu hemen gelirler bugün desem çocuğuma bakın diye bakarlar ama ikisi de rahatsız kıyamam onlara eğer çalışmak durumunda kalırsam da bakıcı bulurum tanıdığım bakıcı var ona baktırırım en kötü ihtimalle allah borçlarınızı ödemekte kolaylık versin (amin)
Canim senin galiba doktorun oraya yonlendirmisti de mi? Normalde ucreti ne kadardi?
günaydın Güzel tontiş hamilelerrrrrrsağolun kızlar cevaplarınız için, içim rahatladı hepimizin bebeğinin aynı kiloda olduğunu duyunca .. loveli teşekkür ederim canım artık sürekli dinleniyorum yemek ve lavabo dışında kalkmıyorum eşim de yardımcı oluyor sağolsun inşallah sağlıklı şekilde atlatırım bu günleri.
amargi sen hangi antibiyotiği kullanıyorsun canım? bana doktorum alttan akıntı varmı dedi bende baya var dedim hiçbir test falan yapmadı sadece bunu dedikten sonra enfexia ve gyno-lomexin yazdı, bugün sabah enfexia yı içerken oturdum ağladım özür dilerim dedim bebeğime sonuçta antibiyotik içim hiç rahat değil
Önceki yazdıklarını da okuyunca seninle birşeyler paylaşmak ihtiyacı duydum. Eşim kalp doktoru olduğundan hep uzun süreli hastaları var, yani 10-15 yıldır düzenli gelen hastaları var. Bu hastalarının büyük bölümü cok ciddi kalp rahatsızlığı yasayanlar. Ben ilk hamile kaldığım andan itibaren her doktordan çıkışımda ağlıyordum. Zaten bir de bebek kaybım vardı. Hep olumsuz konuşuyorlar, riskleri hatırlatıyorlar ve bi mutlu olmama izin vermiyorlardı. En son bu haftasonu hastanede yattım. Yine aynı şekilde. Doktorum "gelen akıntının plesenta olmaması çok iyi. Enfeksiyondanmış, bunu halledebiliriz ama bu erken mr (yani kesein patlamayacağı) olmayacağı anlamınagelmez. Suyun fazla azaltmak lazım, gebelik şekerin ve önceki kayıp hikayyen ve servikal yetmezliğin var. E deneyeceğiz hayatta tutmayı..." Böyle bir konuşma yaptı. Aklımı oynatacaktım. Çok sinirlerim bozuldu. Eşim benimle unuttuğum bir konuşmayı yine yaptı. Benim ve senin doktorunun en önemli sorumluluğumuz en kötü olasılığı her zaman hesaplayıp her zaman ve sürekli hastaya anlatmaktır. Kalp pili taktığım 40 yaşında bir hastanın aritmi sorunu ortadan kalkmış demektir. Ama bunu o hastaya süreki telkin edemem. Ona sürekli telkin etmek zorunda olduğum hayatının geri kalanında sağlıklı beslenip hafşf yürüyüşlere çıkması. Aski taktirde ölebileceği veya akalbin durması sonucu oksijeb taşınamadığından vücudun göreceği kalıcı zararlardır. Hiçbir şeyin % 100 çözümü olmadığı. Bunu her kontrole gelişinde tekrar ve tekrar söylemek zorundayım. 40 yaş genç, kolestrolü de yok, sigarası yokk vs. Sağlıklı bir yaşam ınu bekliyor. Hemde % 90 ihtimalle. Ama ben o % 10 ihtimal olduğu için varım ve bunu hatırlatmak zorundayım dedi".
Çok etkilendim. Artık doktoruma kızmıyorum. Ona hak veriyorum. Sen de kızma. O senden çok istiyor bebeğin doğmasını. Çünkü bir hastaya uzun haftalar boyunca çok emek veriyor. Ve unutme ki süreci anne ve bebeğin sağlıklı atlatması mesleki açıdan da doktor için önemli. Sen hastaları sürekli bebek kaybeden bir doktora gitmeyi emin ol istemezsin. Bak göreceksin, atlatacağız. Her şey yoluna girer, mutlaka girer.
kesinlikle seninle aynı fikirdeyim. doktorun her ihtimali söylemesi gerekir. Ama uslübuna da dikkat etmesi gerekir. dün yazmıştım bir arkadaşıma demiş ki doktoru sen bu bebekten medet umma. çık çekyata atla yere bebek düşsün daha fazla büyümeden. Yaa böyle birşey söylenir mi bir hamileye.. Ben bu tür densiz doktorlara çok kızıyorum. Yoksa her ihtimali değerlendirip ona göre fikir veren doktorlara kesinlikle güvenim sonsuz ve sonuna kadar da sözünü dinlerim.
yine işyerinden bir arkadaşım cool(!) bir hamile olacağım diye 9 ay boyunca sigara içmeye devam etti. Kanaması olmuş doktora gitmemiş bile bişey olmaz diye doktor peşinde koşmuş gel bi kontrol edelim diye. vitamin vermiş hiç birini tüketmemiş sağlıklı besleniyormuş kendileri. İşe geldiğinde ise sütü zaten kesmişti göğüsleri bozulmasın diye. VE bunu da iyi bir halt yemiş gibi anlatıyordu. Benim endişelendiğim konular için benimle kendince alay ediyordu her hamile gibiymişim öyle diyor kendisi.. Dicektim zor tuttum kendimi senin gibi hamilelik yaşayacağıma hiç hamile kalmazdım daha iyi diye de güldüm geçtim.
her iki tarafın da doktorun da anne adayının da en kötüye her zaman hazırlıklı olması ve davranışlarını,düşüncelerini buna göre yönlendirmesi gerekir. Sonrası zaten Allah'ın takdiri. İstediğimiz kadar iyi baksak beslensek de eğer onu kaybetmek varsa kaderimizde yaşayacağız ve sabır sınavı olarak düşüneceğiz.
Ben de ağlamıştım, eşim odaya geldiğinde güldü, bunlar gebelerin özellikle kullanabileceği antibiyotikler dedi. Gebeler için yazılanlar apayrıdır, bu antibiyotiklerin tüm çalışmaları ve protokolleri tamamlanmıştır diye de dalga geçti. İçim biraz rahatladı. Seninkinin de o gruptan olduğunu düşünüyorum. Eşim geldiğinde hemen soracağım. Hiç üzme kendini olur mu?
Canım eşime sordum, doktorum bana da yazdığı antibiyotik. Gebelerin kullanabileceği familyadan. Hiç üzülme, zararsızmış...
sağolun kızlar cevaplarınız için, içim rahatladı hepimizin bebeğinin aynı kiloda olduğunu duyunca .. loveli teşekkür ederim canım artık sürekli dinleniyorum yemek ve lavabo dışında kalkmıyorum eşim de yardımcı oluyor sağolsun inşallah sağlıklı şekilde atlatırım bu günleri.
amargi çooooook teşekkür ederim canım yaa ilgilendiğin ve sorduğun için. içim çok rahatladı inan ki. insan ister istemez kızıyor bazı doktorlara mesela bana demesini isterdim kendine dikkat et riskli gebesin ama korkma da herşeyin çaresi var dünyanın sonu gelmedi hiç olmazsa serklaj yaparız falan demedi, şimdi doğarsa ölür küveze bile koyamayız bari 7 aylık olsaydı dedi, ki zaten bunları der demez ağlamaya başladım ben tutamadım kendimi, ama onlar da haklı olabilecek en kötü şeyi söylüyorlar hastalarına ki tedbir alsınlar, belki de bana korkma düzelecek falan gibi konuşsaydı ben ilaçlara güvenip kendime dikkat etmeyecektim. şimdi lavabo ve yemek dışında kalkmıyorum. bu arada enfexia çok iğrenç bi ilaç ya ben böyle bir ilaç içmedim hiç ağzıma alır almaz daha yutmadan eriyor ve çok kötü bi tadı var sen nasıl içiyorsun? acaba azıcık meyve suyunun içine katıp da mı içsem
Ben sadece yatıyorum. Aldığım kaloriyi günde 1300 gibi ayarlamıştık. Ona rağmen kilo aldım. Tuvalet dısında sadace yatıyorum. Şimdi seker de çıktı. Karbonhidratı tamamen kesecekler.
Birde kızlar saçlarım iyice kötü oldu rengi gitti dipleri feien çok bakımsız ve kötü duruyorum artık bakmak bile istemiyorum aynaya aranızda saç boyayan varmı saçlarımı boyamak istiyorum ben
Birde kızlar saçlarım iyice kötü oldu rengi gitti dipleri feien çok bakımsız ve kötü duruyorum artık bakmak bile istemiyorum aynaya aranızda saç boyayan varmı saçlarımı boyamak istiyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?