- 25 Mayıs 2010
- 414
- 36
- 118
Az önce bir iş arkadaşımla konuştum onun eşi de 21. haftada ve bebeğin ağırlığı 600 Gr imiş benimki 19+3te 253 gr idi. Bu kadar fark normal mi?? Bebeğim civciv yavrusu gibi doğmasın korktum valla :)))
arkadaşlar tetanoz aşısı oldunuz mu? bu aşıyı hamilelik ıoyunca kaç kez yaptırıcaz? ben ilk hamileliğimde sanırım 24.haftada tek aşı olmuştum çok da net hatırlamıyorum.şimdi kafam karıştı hemşire 4 kasımda gel yapalım dedi.
5 doz yapılıyor ben 4ünü yaptırdım son doz kalmıştıki 5.dozla 4.doz arası 1 yıl olduğu için doğumdan sonraya denk geliyor oğlum 2 aylıkken yaptıracağım bence senin eksik kalmış ilk hamileliğinden
bende 2 yıl önce epidural normali 550 ye olmuştum spinal sezeryan 300tl civarıydı daha uygundu garibime gitti neden normal doğumdan daha çok ücret alıyorlar.büyük şehirlerde çok uçuk fiyatlar var doğum yapacağım hastanenin güncel fiyatları bende merak ediyorumkızlar korktum % 200 leri duyunca hemen hastanemi aradım. bana epiduralli 1500 demişlerdi. Şimdi normal dogum ve sezeryan fiyatı aynı 1500 tl epidural istersen 1800 tl. Yani bu cok sacma değilmi. Resmen insanları sezeryane yonlendiriyorlar. Bir ameliyat nasıl normal dogumşla aynı olabilir anlamadım gitti.
benim de içim rahatladı mümkün değilki kucağa almadan olmuyor ev işinde mecbur tepsi sofra taşıyorum .Allaha emanet yavrularımız.baba aşkı bizde yeni yeni başlıyor çok memnunum kızım bana yapışık olduğu için şimdiye kadar baya zorlanıyordumcanım hııc merak etme bende bgn doktora sordum... bazen kızımın hareketlerını kontrol edemıyorum karnıma "kardesı uyansın dıye" vuruyor yada kucagıma alıyorum felan... doktor dedıkı "hıc merak etme ılk 3 ay cok onemlı sızın karnınızda o cok korunaklı cok cok buyuk darbe olmadıkca rahat ol " dedı
:) 7 gobege cekebılıyormus bebek bızdede o sekılde oldu heralde....
her yıgıdın doktor yıyısı farklı gercekten benım doktorumda cerrahpasada prof tu ama "yaptırırsan daha ıyı olur " demıstı
canım kendını ole hıssetme ama esıınıde bazı seyler ıcın zorla bence... ama ılerde o kızını gorunce nasıl olur gorursun.. baba kız askı baska cunku
peki nea yapmm lazım şu anda ben 4 yıl önce sadece 1 doz yaptırdım o zaman.şimdi nasıl olacak :26:
Ya kizlar ben neden resim yukleyrmiyorum ole bi secenek yok bakiyom bakiym tel.giriyom diyemi acaba yaptigim susleri paylasicaktim dogumda hastame odasi icin suslu kurdan pecetelik hayvan figurleri hepsini kartondan yaptim mavi beyaz simdilik birer numune biraz daha gecsin seriye dokucem:))
Beni pzt günü sağlık ocağından aradılar tetanoz aşısı için. 19. Haftamdaym 20. Haftada gelicem dedim. Bu haftadan itibaren gelebilirsiniz dedi. Pzt gitmeyi düşünüyorum 19+1 olacağım. Doktorunuza da sorun isterseniz dedi. Sormuştum olabilirsin bir zararı yok demişti. Benim doktorum da çok rahattır. Daha 2. Ayımda tatile gittim istediğin kadar denize girebilirsin demişti ve de girdim. Sadece ıslak mayoyla kalma dedi. Boya konusunda da 3. Aydan boyatabilirsin demişti ama saçıma uçlara doğru balyaj attırmıştm hamilelik öncesi o yüzden sorun olmuyor bana şuanda.. Doktorum doğumun aslında çok sıradan ve doğal birşey olduğunu çok titizlenmemek gerektiğini söyledi hep başından beri. Dikkati elden bırakmamak ve çokta hamileliğe endeksli yaşamamak lazım..
Kizlar Günaydin nasilsiniz bakalım ben sabahi zor ettim kabus gordum bebeğimi düşünüyordum her yer kandi boyle bir kan yok goletti sanki off biliyorum kan rüya yi bozar ama cok kotu ydu
Kizlar Günaydin nasilsiniz bakalım ben sabahi zor ettim kabus gordum bebeğimi düşünüyordum her yer kandi boyle bir kan yok goletti sanki off biliyorum kan rüya yi bozar ama cok kotu ydu
merhaba canım korkma hayra yor sımdı surkelı onlaır dusundumuz ıcın oyle ruyalar gormemız normal..
kızlar bu arada sıze bır sorum var benım karnım genelde bıraz sert sızınde oylemı acaba.ben bıde cok hısedıorum hareketlerını ozleıkle evde yattım zamanlar resmen tekme atıo yerımden sıcrıorum:)
cnm ben hiç kolay atlatamadım yaklaşık 1 bucuk yılımı aldı alışmak. Detaylara girmek istemiyorum ama kimsenin yasamasını istemem gercekte cok kötü günlerdi. Eşim ben uykuya geçene kadar uyumaz basımda beklerdi. Bebeğim gelsinde ben herşeye katlanırım :)
Ne kadar sanslisiniz kizlar kocalardan yana, benim eşim eksik olmasın ama duygusal açıdan bana hiç yardimci olmuyor. Kendimi kizimla çok yanlız hissediyorum. Ev işlerinde yardim ediyor sağolsun ama benden cok uzak hissediyorum onueşlerinizin kiymetini bilin :)
ceviz,badem,fındık,süt hergün tüketmeye çalışıyorum onda sıkıntı yok da..
ana yemekler problemli.zeytin peynirle günü geçiriyorum adeta.
kendimi iyi hissediyorum ama açlık hissi oluşmaya başlayınca mideme ağrı giriyor sanki...
süt içmek önemli ama yoğurt ve peynirde yiyebiliyorsan çok sorun olmaz.
aynı şeyleri benim doktorumda söyledi.cinsiyet öğrenmeye gittiğim doktorumsa her testin farklı amaca hitap ettiğini bu yüzdende yapılmasını gerektiğini..
sonuç itibariyle yaptırmadım,zamanıda geçmişti zaten.
hayırlısı olsun bakalım.
oh oh maşallah
evet benim de hep sert oldu büyümeye başladıktan sonra normalmiş hatta ilk defa bu kadar sert karnım...benim de hep ayaktayken oluyo hissetmelerim
valla benimki de aynı..çok yardım ediyo,elinden gelse hiç iş yaptırmıcak bana.ama iş duygusal boyuta geldimi uzaklaşıyo benden.zorlamıyorum ben de.nasıl olsa kızımızı kucağına alınca değişecek herşey :)
merhaba kızlar,şimdiye kadar kaç kilo aldınız acaba?ben iki kilo aldım,iyi gidiyorum galiba:118:
merhaba canım korkma hayra yor sımdı surkelı onlaır dusundumuz ıcın oyle ruyalar gormemız normal..
kızlar bu arada sıze bır sorum var benım karnım genelde bıraz sert sızınde oylemı acaba.ben bıde cok hısedıorum hareketlerını ozleıkle evde yattım zamanlar resmen tekme atıo yerımden sıcrıorum:)
Beni pzt günü sağlık ocağından aradılar tetanoz aşısı için. 19. Haftamdaym 20. Haftada gelicem dedim. Bu haftadan itibaren gelebilirsiniz dedi. Pzt gitmeyi düşünüyorum 19+1 olacağım. Doktorunuza da sorun isterseniz dedi. Sormuştum olabilirsin bir zararı yok demişti. Benim doktorum da çok rahattır. Daha 2. Ayımda tatile gittim istediğin kadar denize girebilirsin demişti ve de girdim. Sadece ıslak mayoyla kalma dedi. Boya konusunda da 3. Aydan boyatabilirsin demişti ama saçıma uçlara doğru balyaj attırmıştm hamilelik öncesi o yüzden sorun olmuyor bana şuanda.. Doktorum doğumun aslında çok sıradan ve doğal birşey olduğunu çok titizlenmemek gerektiğini söyledi hep başından beri. Dikkati elden bırakmamak ve çokta hamileliğe endeksli yaşamamak lazım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?