2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

aman masallah canımmmmmmmm neguzelllll..buarada tam olarka nerde hıseıdodun tkemelerı ben bazen asağılardada hısedıorum karnımın normalı acaba

günaydın kızlar nasılsınız?
ben iyi dğeilim bugünlerde eşimi heran boğabilirim
ya bir insan bu kadar mı ilgisiz olur ya konuşmuyorum iki gündür düzelesiye kadar da konuşmıcam onunla

günaydın duyhas,
ne oluyor ki yaa eşinle? hem de 2 gündür küssün oyyy eşinin bu duruma duyarsız kalması neden ? Valla korkutuyor bu erkekler beni. Acaba o da senin hamileiğinden sonra psikolojik etkilenenlerden mi?

Ve kulağa harika geliyorsunuz...

günaydın duyhas,
ne oluyor ki yaa eşinle? hem de 2 gündür küssün oyyy eşinin bu duruma duyarsız kalması neden ? Valla korkutuyor bu erkekler beni. Acaba o da senin hamileiğinden sonra psikolojik etkilenenlerden mi?

benim eş galesiz zaten ama insan hamile olunca biraz ilgi istiyor bizim ki tam tersi herşeyi benden bekliyo benim hamile olduğumu unutuyor hiç sormuyo bugğn nasılsın varmı sıkıntın canın birşey istedimi hiç sormuyo muayene tarihlerini hatırlamıyo çok sinir ediyor beni çok

anlıyorum seni cnm maalesef erkekler bizim gibi yaşımıyolar o duygusal anları ilk hamileliğimde eşimde öyleydi gerçi bunda da
aynı çok kızıyodum sinirleniyodum kavga ettim en sonunda bana dediki senin hissettiklerini anlayabiliyorum ama doğduktan
sonra gerçek sevgimi görceksin doğum yaptım eşim okadar çok değiştiki anlatamam eve gelince beni öptükten sonra ilk soru kızım
neyaptı nasıl kucağından indirmezdi bu hamileliğimde ilgisiz gibi duruyo ama muayene günlerimi unutmaz beni asla tek göndermez
işi varsa yanıma birini mutlaka gönderir yani erkekler farklı hepsi aynı değil doğunca herşey çok değişecek bu kadar üzülme sıkma canını

herzaman böyleyse o zaman bence akışına bırak. Çünkü onların bizim halimizden anlamaları çok çok zor. Genelde annelerde de etkili oluyor. Mesela onun annesi kolay bir hamilelik geçirdiyse seni onunla kıyaslayabilir ve herkes hamile kalıyor bunda ne var diye düşünebilir.. Benim şansım benim eşimin annesinin çok zor bir hamilelik geçirmesi ve bunu her fırsatta dile getirmesi o yüzden de halden anlayıp beni çok fazla yormuyorlar. hatta bazen zorla bile iş yaptığım oluyor.
O yüzden ya bu durumu net bir şekilde eşinle konuş ya da kabullen. Sessiz kalarak anlamasını asla beklememelisin bana kalırsa. Çünkü bu beklenti seni daha fazla üzer. Sinir olma ve kuzucuğunla olan dünyana eşini de dahil etmeye çalış :))

bilmiyorum canım ya doğum yaptıktan sonra da aynı olacak gibime geliyor evde zaten televizyondan başka birşey gördüğü yok ben saat 9.30 dedimi yatmak zorunda kalıyorum canım sıkılıyor iki laf etmez iş yapmaz yemek konusunda yardım etmez of bilmiyorum ne olacak zaten diyorum doğum yaptıktan sonra pabucun dama atılcak diye

doğum yaptıktan sonra kurallar değişmeli bence. Çünkü her yükü sen omuzlamışsın gördüğüm kadarıyla.. Doğumdan sonraki aşamada bu kuralları yavaş yavaş değiştirebilirsin.. Sen çalışıyor musun peki? erkeklerde genelde çalışan kadın çalışmayan kadın ayrımı var maalesef ki. Sen de doğumdan sonra papucun dama atılacak gibi cümlelerle bence yangına körükle gidiyormuşsun gibi geldi bana.. Bence bu tür ayrımları yapma evliliğinde.Çünkü evlat ikinizin evladı ve o büyüdükten sonra yine başbaşa kalacak yine sizsiniz..

Hiç kötü hissetme. Heves eden, elini karısının karnına koyan ve onunla heyecanlanan bir baba adayınn hissettikleri ne kadar normalse, ne hissedeceğini bielemeyen, kaçan veya susan geride duran, neyi nasıl yapacağını bilmeyen ve dışarıdan umursamıyormuş gibi görünen bir baba adayının hissettikleri de o kadar normaldir, insanidir. Tam olarak ne hissetmesi gerektiğini bilmiyor olabilir. Kızlar bilirsiniz, erkekler bazen ergenler gibi davranırlar. Birşey söylersin kulak asmazlar, çıkıp giderler. Umursamazlar. Donukturlar. Ben bunu annemle babama 14 yaşımdayken yapardım. Eşim 37 yaşında ve tıp fakültesinde öğretim üyesi ama sıklıkla ergen gibi davranıyor. Hele zeytinyağlının yanında et yoksa seyredin bizim evdeki şenliği... Sizin eşlerin daha genç olduğu düşünüldüğünde bunalmanız ve kendinizi yalnız hissetmeniz gayet normal.
Sen de üzülme olu mu? Hiç umursamıyor zannedersin ama tam olarak öyle değildir. Biz kadıınlar eşlerle bir sorun yaşadığımızda hemen çözülsün istiyoruz, bazen tartışıyoruz. Annelerinin onlarla kurduğu ilişkiyi düşünsenize... Annelerin en büyük farkı sabırlı olmalarıdır. Kolay kolay ses tonlarını yükseltmez ve bizler gibi anında duygusallaşıp ajite olmazlar. Neyi nasıl istediklerini, olması gerekenleri sabırla tekrar tekrar öğretirler. Yine istedikleri olmadığında çocuklarına ne hissettikleri anlatırlar. Aynı süreç seni de bekliyor. Eşin baba olmayı bilmiyor. Kadınlar hamile kaldığı andan itibaren anne olmayı bilirler. Kafaları hep nasıl iyi bir anne olabilirim diye çalışır. Erkeklerde durum çok farklıdır. O yüzden sen de sabırlı ve şefkatli ol. Tekrar tekrar dene. Hep onu ortaklaştır. Yaşadığın tüm değişimleri anlat, tekmelediğinde eşin kendiliğinden elini koymuyorsa onun elini al karnına koy ve bebek sana merhaba diyor de. İşe giserken seni be bebeği öpmüyorsa sen onu hem kendin için hem de bebek için ki kere öp. Eninde sonunda öğrenecektir. Sadece sabır...

erkeklerin bizim gibi yaşamaları için duygularımızı sık sık dile getirmemiz gerek. Yani anneliğin sizi nasıl hissettirdiğini, o an neler aklınızdan geçtiğini vs. bu şekilde zaten sizi anlamasını sağlayabilirsiniz. Ben hamileliğimden beri günlük tutuyorum hem bebeğime yazıyorum hem de bebeğimle babasının hakkında sanki dedikodu yapıyormuşum gibi yazıyorum eşim onu okuyunca hem çok hoşuna gidiyor hem de gülme krizlerine giriyor:)) "baban benim hiç sözümü dinlemiyor. Ona demiştim ki bi gün portatif bir ultrason aleti alalım her gün bebeğiminizin kalp atışını dinleyerek uyuyalım ama yok inat etti almadı bak şimdi seni 1 aydır göremiyorum ne kötü gıcık bir baban var bak da gör " yazıyorum mesela :))) Arada da bebeğinin ağzından babasına mektup yazıyorum ve ona maille veya elden veriyorum. O da kızına karşılık mektup yazıyor. Bu şekilde şimdiden 3 kişilik bir dünya oluşturduk kendimize..
Bu eğlenceli bir süreç artık benim için. Ben hamilelikte psikolojik olarak çok sıkıntı çekicem diye düşünüyodum ama hiç olmadığım kadar mutlu ve huzurluyum çok şükür..

evet çalışıyorum iş yerimiz karşı bloklarda sabah birlikte çıkıyoruz akşam birlikte gidiyoruz eve öğlenleri de birlikte yemek yiyoruz zaten sabır çekiyorum bu ara bol bol sanırım baba olmaya hazır değilmiş diye düşünüyorum bu çcuğu birlikte yaptık ama şuan herşey bende bitiyor uykumu,beslenmemi, ilaçlarımı alıp almamam, hamilelikte ne yararlı ne faydalı hiç mi insan bişiler araştırmaz.canım bir şey istediğinde ona sorduğumda bakarız demesi beni çileden çıkartıyor geçenlerde canım şunu istiyor dedim bakalım ne zaman alıcak ya da alıcak mı bu gibi şeyler işte of yazarken bile ağlıyorum

Ben de senin gibi düşünüyorum. sakince beni kırdığımda onu suçlamak yerine, beni kırdıktan sonraki duygularımı dile getirerek konuşuyorum eşimle. Mesela gidilmesi gereken bir yere benimle birlikte gelmedi keyfi olarak o zaman ben kendi işlerimi hallediyorum geliyorum sakinleşmeyi bekliyorum çünkü sinirliyken cümlelerimi kontrol edemeyebilirim ve kırabilirim diye düşünüyorum. Sakinleşiyorum ve onu yaptıktan sonra kendimi çok yalnız hissettiğimi ve yalnızlıktan hiç hoşlanmadığımı bildiğini söylüyorum ve o anda kendini suçlamadığım için direkt empati kuruyor ben gibi düşünüyor ve hatası olduğunu anlarsa özür diliyor. Ya da hatalı olmadığını düşünüyorsa da gerekli açıklamayı yapıyor ve içimi rahatlatıyor.
Babalık sahiden de bilmediği bir duygu,anne adayları hareketlerini hissedince anne olduklarını daha iyi idrak ederken erkekler ise kucaklarına aldıklarında baba olduklarını hisseder. O yüzden bizim gibi duyguları hissetmeleri için az önce de yazdığım gibi duygularımızı dillendirmek gerek..

bende içimdekileri dökerim küslüğümün sebebini bilir ne istediğimi söylerim ama ha duvara konuşmuşsun ha ona konuşmuşsun değişen hiç bir şey yok

Herkese hayırlı cumalar, bu mübarek günde Allah dua edenlerin dualarını kabul etsin inşallah, hastalara acil şifa, dermansızlara derman, açlık çekenlere aş,dert çekenlere güç versin inşallah, bugün malesef kötü bir haber aldım, moralimiz yerlerde. Allah kimseyi evladıyla sınamasın

çalıştığın halde her yükü senin omzuna yüklemesi bence evliliğin başlangıcından itibarense senden de kaynaklıdır canım. Benim eşim de ilaçlarımı sormaz uykuma karışmaz,hamilelikle alakalı şuana kadar hiç bir araştırma yaptığını da görmedim. Ama bunlar zaten kendi sorumluluğumda diye düşünerek kendim yaptım. Bunlar o kadar abartılacak şeyler değil canım inan bana. Bak herzaman yazdığımız gibi şimdi tekrar yazıyorum onların bizim gibi bu konuda hassas olmalarını beklememiz bence hiç adil değil. Evet bebeği birlikte yaptık ama onlar somut olarak hiç birşeyi şuan hissetmiyolar ama biz daha 5 ay kala hareketlerini hissetmeye başladık.
Ağlamana da ayrıca üzüldüm canım.. Eğer kendini hasta hissetmene rağmen hala senden bişeyler beklerse bu bencillik olabilir ama çok iyi bir hamilelik süreci geçirip seni şımartmasını bekleme bence. Çünkü evliliğin ilk aşamasından beri süregelen birşeyi hamilesin diye değiştiremezsin kolay kolay. Canın birşey isterse de kendin git al o da zaten anlar hatasını ve bir dahakine bakarız demez emin ol :))

ben hiç bişey aşermedim. geçen gün tv de bir tatlı türünü gördüm ne güzel yiyolar yaa diye sesli düşündüm. Kalktı hazırlandı kadayıf aldı geldi :)) benimki de aşermemi dört gözle bekliyor:)) Her erkek farklı bir tip:))))

Lütfen üzülme, bak şimdi seninkine biraz kızdım. Akşam canın bir şey istediğinde kalk, üstünü ve paltonu giy. Kendin alacakmış gibi kapıya yönel. Herhalde seni gece vakti göndermez diye düşünüyorum. Şaka bir tarafa böyle devam ederse sıkıntı olur. Çok ilgili eşler bile bebek doğunca uzaklaşabiliyorlar. Kendini bebeğe bir şekilde bebeğe hazırlaması gerekiyor. Aslında Em_84'ün günlük tutma fikri çok iyi olabilir. Akşamları yazmak için kenara çekilirsin, hissettiklerini yazarsın, bebeğinle konuşursun. Eninde sonunda o günlük eşinde merak yaratacaktır. Çünkü sözel iletişimin yollarını tüketmişsiniz, anladığım kadarıyla. Sen de yaz. Bebeğine de ki "olsun çok da yalnız değilim, sen varsın". Yine değişmediyse bize haber vereceksin. Biz onun işyerinin önünde toplanacağız. Emin ol bir gebeye direnmek kolaydır. Ama forumdaki tüm gebelere direnemez. Kızdırmasın bizi!!!

bende içimdekileri dökerim küslüğümün sebebini bilir ne istediğimi söylerim ama ha duvara konuşmuşsun ha ona konuşmuşsun değişen hiç bir şey yok

içindekileri dökerken ki uslübun önemli canım. eğer iğneleyerek veya sesini yükselterek söylüyorsan inan bana her insanın vereceği tepki aynı olur. Sen sakinliğini koru.. O sorsun sana neyin var diye.. o zaman içindekileri söylersin.

Hayırlı cumalar Aybukecim, Amiiinnn Allah herkesin duasını kabul etsin. Noldu ne kötü haberi aldın? Bebeğinle alakalı önemli birşey yok inşallah(

benim erkek biraz dışarıya oynuyor galiba dışarıda hamilelikle ilgili ahkam kesiyo sanırsın çok ilgili eş ama evde tam tersi evliliğimizin 3. senesi 2 yıl problem yoktu ama bu 3. sene değişmeler oldu neyse böyle kişiden ilgi beklemek gerçekten de aptalca neyse biz bebişimizle bu yolda yürümeye devam edelim bizimle beraber olmak isteyen buyursun olmak istemeyen yoluna devam etsin evet her erkek bir değil

Benim kızımın adı ebru olacak, oğlum olursa da kızımla uyumlu olsun diye emre koyacağım. Sen de Emre ismini düşünebilirsin:))

geçen yıl kızımın okulunda emre diye bir çocuk varmış, kızım 3 yaşındaydı o zaman, durup durup kızımı öpüyormuş, şimdi bize diyor ki anne emre koymayalım, o bana aşıktı diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…