2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?


  • Ankete Katılan
    463

yaa ben de bazen veririrm takma diyip duruyorum ama engel olamıyorum sinirlerim bozuldu normalde de takıntılı biriyimdir. eşim benden takıntılı beğenilmemek kaygısı, çok kilolu olma kaygısı strese girmeme neden oluyor ister istemez.
 


geçmiş olsun canım benim doktorum parol kullanabilirsin dediği için ben parol kullanmıştım . limonlu ıhlamur içtim.ballı ılık süt içtim ama direk geçirmedi tabi bunlar...yine 5-6 günde anca geçti ne yaptıysam da
 

eşin mi kilo konusunda takıntılı. oyyy çok fenaymış o. eşlerin bu konuda hele ki hamilelik döneminde bu konuları fazla takacağını pek düşünmüyorum ama eşin bunu dillendiriyorsa bence hiç doğru birşey yapmıyor. Benim bir arkadaşım bu şekilde depresyone girdi. Bu baskılardan kilo kaygısından dolayı 3 aylık bebeği olmasına rağmen diyetisyene gitti ve diyetisyen kovmuş bunu senin ne işin var burda diye.. Ben kendi kilomu söyliyim de biraz belki için rahatlar:)) ben şuan 90a yaklaştım. ki zaten kiloluydum ama hamilelikte 2.5 kilo aldım. Bu kiloyu şimdiden dert etmeye başlarsan doğumdan sonra daha fazla sıkıntı yaratır sana..
Ben bunları söylemek böyle bir örnek vermek istemezdim ama lohusalık apayrı bir süreç ve her durumda sana destek veren eşin ve ailenin olması çok çok önemli. kilo nedir ki ben şunu düşünüyorum 1 senelik diyet ve spor programı ile normale dönecek bişey için ömrümde belki 2 kez yaşayacağım hamilelik sürecimin etilenmesini asla ve asla istemem ve kimseye de müsaade etmem..
 
Merhaba kızlar,

Bu gün detaylı ultrasona girdim. Çok şükür her şey yolundaymış. 315 gr olmuş kızımız
Doktor daha kutu cola kadar olmamış bile diye dalga geçti. 19+6'yım ultrasonda da 19+5 çıktı. Haftasıyla uyumluymuş.
Kilolu olmamın bir avantajı, doktor geçen seferki gibi 1 ay sonra yine gel. Biraz daha büyüsün yeniden bakalım dedi.
Kızımı 30 Kasımda bir daha en detaylısından göreceğim kısmetse
 

haksızlık etmesin o doktor efendi .330 grama şunun şurasında 15 gr kalmış bu nedir ki :)))
maşallah büyümesi hep böyle güzel güzel devam etsin..
 
kızlarrr karnım davul gibi cok sert ve acaip şiş. gaz sıkıntım da var. Dun gece acile gittim. Bebeğimde bir problem yokmus. kazanın etkisiyle falan bişey olmamış cok sukur.
 

canm resımler evde olmasa paylasırdım... cerceveledım bıle zaten kızımın ultrosonu ıle bebısın yanyana koydum:)
 
Kocalar ile ilgili duruma gelince, benim eşimde ilk gebeliğimde hep yakınıyordu ben bu olayın çok dışında kalıyorum, hiç bir şey hissedemiyorum. Sen 24 saat onunla birliktesin ve fiziksel olarak da hissediyorsun ben tamamen dışarıda kaldım diye.
Benim eşimde gebelik süreciyle ilgili hiç bir araştırma yapmadı, benimle sadece detaylı ultrasona geldi ( bu tamamen iş nedeniyle ).
Zaman zaman hamile olduğumu unuttuğu da olmuştur kendisinin. Bizim ilk bebeğimiz 8 senelik evliliğin ardından tüp bebek ile oldu birde.
Ama bebek doğar doğmaz tamamen başka bir adam oldu. Bahsetmiştim, kızımız solunum sorunu yaşadı diye. Sabahlara kadar hastanede kaldı. Eve geldik, 1 hafta kızımın yatağının yanında yerde yattı. Kızımızın ihtiyaçlarını karşılayamasa da ( alt değiştirmek, yemek yedirmek vs. ) onunla inanılmaz güzel vakit geçiriyor. Oyunlar oynuyorlar, dans ediyorlar, şarkı söylüyorlar vs.
Benim eşime göre babalık duygusu bebeği gördüğü anda tam olarak başlayan ve çok ağır basan bir duyguymuş.
Biz şu an evliliğimizin 10. yılını devirdik. Tabiki ilk zamanlardaki gibi romantizm doruklarda yaşanmıyor, ama bu sürecinde ayrı bir güzelliği var diye düşünüyorum.
Çok mu konuştum ne
 
canım sen galiba koru hastanesine gidiyosun değilmi? ayrıntılı ultrasona baktırdınmı orda
bana muayene+ayrıntılı ultrason+tahliller ssk'lı olduğum için 97,00 tl dedi doğrumudur acaba

Canım o muyene ücretidir. Ben Prof. Aydan biri den randevu aldım. AYrıntılıma o girecek. 175 Tl nakit. Sİncan korudaki fityat bu ama. Balgatta iki katını dusun.
 

ay ben o fiyatlara bayıdım:) Bİz epiduralli normale 1800 vercez. Sen nerdeyse gelelim oraya bizde en iyisi:)
 
aman masallah canımmmmmmmm neguzelllll..buarada tam olarka nerde hıseıdodun tkemelerı ben bazen asağılardada hısedıorum karnımın normalı acaba


tam bebeğin olduğu yer iki kasığımın ortasında genelde bazen biraz sağda biras solda oyuzden bebek olduğuna emini hiç göbeğimde hissetmedim
 
Çok sevindim canım gözün aydın.

saol canım. Doktorda cok komikti ama yaa. Monitoru bana cevirdi kendi beni izliyo deli midir ne? Gözlerime bakıyo heralde duygulanmamı izlemek istediYatıs veriyodu aslında ama ben gerek yok dedim yaa. Bi kagıt imzaladım cıktım
 

Geçmiş olsun Naz, ben de çok ağır geçirdim, gece öksürüklerinden perişan oldum, uykusuz kaldım filan ama sonunda geçti çok şükür.

Sabah aç karnına toz zencefil karıştırılmış bal
Gündüz en fazla iki fincan; karanfil, tane karabiber, limon, kabuk tarçın, elma kabuğu kaynamış suda ıhlamur demlemek. Ihlamuru hiç bir zaman kaynatmamak gerekirmiş.
Gün içinde hep ılık limonlu su
Mümkünse mandalina, portakal, nar...
Akşam sütte ısıtılmış iki diş sarımsak
Ve yatmadan bir iki tatlı kaşığı zeytinyağı boğaz yumuşatmak için
 
duygusal boyut derken yani sevgi gösterisinde mi bulunmuyor hiç? Peki önceden de böyle miydi?

yok önceden dokunmadan duramazdı..sarılır,öperdi hep.şimdi dokunmaktan bile çekinir halde.sevgisinde bi eksilme yok eminim de,sanırım bebişi kabullenemedi daha.yani öyle göbeğime dokunmalar,öpmeler falan yok hiç..problem etmiyorum dediğim gibi,nasılsa kucağına alınca değişecek herşey.çünkü inanılmaz sevgi dolu bi adamdır.
 

Aynen öyle ona kızmıyorum kırılıyorum sadece bazen ama onun da kendine göre haklı olduğu konular var sonuçta o da bir anda kendini baba olmaya hazırlamaya çalışıyor ve erkekler kadınlardan çok travma yaşıyorlar geç kabulleniyorlar ben sorun etmiyorum bunu kendime çünkü sorun ettiğim zaman hem kendimi hem bebeğimi üzmüş oluyorum ve bu çok kötü birşey dediğin gibi bir süreç illa ki geçecek neler geçmiyor ki :)
 
Güzel anneler,bende aranıza yeni katılmıs bulunmaktayım epeydir takipteyim üye olmak bugüne kısmetmis..maalesef benim 9 cm boyutunda bir miyomum var buda beni çok pimpirik yapıyo dr erken doğum olabilir demişti haftaya ayrıntılıya gidicem inş güzel haberler Alırım herkese hayırlı güzel doğumlar diliyorum..
 


çok sağolun arkadaşlar bunları da deniycem inşallah.
 

hoşgeldin aramıza hiç pimpiriklenme,geçen ay bana da bebeğin eşi çok dar,erken doğum yapabilirsin,yorma kendini demişti.kendimi yormuyoırum ama erken doğum olayını da takmıyorum.ben herşey zamanında olacak diye inanıyorum.sen de öyle düşün.sağlıkla kucağımıza alıcaz bebişlermizi inşallah
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…