2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
uzun sğreli olmasın hemen dr git bilgisi olsun canım
insallah sagol cnm insallah seninkide sorun çıkmaz.beni gördügün içinde tekrardan sagol şaka degil farklı guruplaşmamı var bilemdim kimse yazdıklarımı okumuyor mu diyorum:)))))))))))))))
hızlı geçebiliyoruz bazen sen yaz tamam mı
hiç popodan ölçmedim bu yöntemin sağlıklı olmadığını o zaman da dşünüyordum
braun var biz de memnunuz 3 yıldır kullanıyoruz
emzik aldık bir işe yaramıyor alma hiiçen iiyisi koltuk altından ölçen diyor ama bebeği durdurmak zor olabiliyor
özel hastanede hep kulak ölçer braun gördük valla
mideni üşütmüşsündür
kıpırdıyorsa sorun yok belki yoruluyorsundur

sürekli kullanma haftada bir kullan medikallerde vardır ya da int sipariş vereceksin canım

Teşekkür ederim Amargi kimse yaşamasın bu duyguyu çok iyiyim. Hatta o kadar iyiyim ki kocamı işe gönderdim akşam 4te. Sonra ben bir çıktım maltepedeki tüm mağazaları alt üst ettim yeni geldim eve :))
bebişime 2 tulum 4 adet atlet daha aldım. Çeyizi iyice fazlalaştı. Eğer Barbie'nin başına gelen benim başıma gelirse naparım bilmiyorum:)) ama yok yok değişmez sonradan pipi çıkmaz kızçem sözümü dinler:))

evet ben de 2 hafta önce 2 doğum yapan arkadaşımı ziyaret ettim. Dediğinde kesinlikle haklısın 1 hastane çıkışı yetmiyor. Çünkü durmadan kusma halindeler ve hemen kirletiyorlar üstlerini ki ben kusmuk kokusunu hiç sevmiyorum yeni doğan bile olsa mümkün değil bekletilemez o kirlenen üst..

Bir de normal doğum ile ilgili tüyolar da aldım. belki biliniyordur ama yine de paylaşmak istedim.Normal doğum sancısı çekerken birinin bele ve sırta masaj yapması, Burundan çiçek koklar gibi nefes alıp,mum üfler gibi nefes alımı sancıyı azaltıyormuş. Ayrıca doğru ıkınma ile de sancı geçiyormuş. Arkadaşım öyle söyledi çok da mutluydu çok güzel görünüyordu.

Normal doğum yapacak arkadaşlara bu tüyoları eşlerinizle paylaşmanızı veya detayları daha önceden öğrenmenizi öneririm..

bir de o kadar neşeli bir anne ki eşi doğuma girmiş. Soruyorum eşin elinden tutup sana destek oldu öyle mi ? cevap aynen şu "yok o bana değil hemşireye yardım etti" bebeğin kolay çıkması için hemşireyle bir olup karnıma bastırdılar :))) kocacım sağolsun doğumda aktif rol aldı:)) çok tatlılardı ikisi de :))

beyaz nohut dedigin acaba beyaz leblebimi oluyor anlamadım beyaz nohut nasıl bişey.önemli degil fark edilmek gercekten güzel başka carem kalmadı nebilim:)

Canım offline görünüyorsun. Umarım bu mesjımı alırsın. Eşime söyledim. Acil olarak bir hastaneye gidip en. Azından damardan sıvı taktırması gerekiyor, yoksa daha da kötüleşebilir dedi. Bir gebenin asla asla asla sıvı kaybetmemesi gerekir dedi. Lütfen bu mesajı gör.
:18:

Bebecik artık hızla büyüyor. Midene olan basınç her gün daha bir artacak. Ben iki gündür acı sularla uğraşıyorum. Benim bebek dün ve ondan önceki gün neredeyse hiç hareket etmedi. Gece bir başladı vurmaya. Doğru dürüst uyutmadı. Sabah 6 ya kadat zor dayandım sonra a kalktım. Bugün ise saatler geçti hala vurmadı. O yüzden hiç endişelenme.

Değerleri gösterdim. Biraz tereddütlü yaklaştı. Çünkü biri yüksek öbürü üst sınıra çok yakın. Sonuçları bir endokrinoloğun görmesi lazım dedi. Yrın kendi doktorunu göremesen bile bir endokrinologa göster. Bakalım ne düyecek.

çok faydalı oldu bu. Ben kaydettim bile :)) Çok sağol loveliii:))

selam butt bu aralar bilmediğin bir şey tükettin mi bilmiyorum ama bu aralar ishal durumu çok salgın ve bir virüsle ilgili olduğu söyleniyor. Benim yöneticim geçen hafta aynı belirtilerle bağırsaklarını bozdu kanda bu aralar pek yaygın bir virüs bulundu. Sakın panik yapma ama benim sana tavsiyem hele ki şu zamanlar çok sık karşılaşılan bu ishal vakalarından dolayı burda çözüm aramak yerine bence en kısa zamanda doktora gidip bunun neden olduğunun araştırılması. Çünkü ishal basit gibi görünse de vücut için ciddi su kaybı yaşatan bir hastalık. Bence en kısa zamanda doktora gidip bunun nedenini ile ilgili bilgi alıp ve önlemini al derim.
Bebişine bişey olmaz sen hiç merak etme. Onun keyfi gayet yerindedir :))

kadın mı peki müdür? yaa ne kadar patavatsız densiz insan var çevremizde anlatamam. Bir arkadaşım var bebeği 1.5 yaşında bugün onunla konuşuyoruz. O da o tür densizlerden o kadar çok çekti ki beni her seferinde olduğu gibi bugün de uyardı. Bak kilona takacaklar,sütüne karışacaklar,bebek hapşırdığında senin onu hasta ettiğini sıkı giyindirmediğini söyleyecekler,bazen ileri gidip sütünün bebeği beslemediğini bile söyleyecekler. Buna asla engel olamıcaksın ama ne olursa olsun kulaklarını kapat ve onların orda hiç olmadığını ve bunu söylemediğini farzederek davran. Eğer yine de işin içinden çıkamazsan beni ara konuşalım sakinleşmene yardımcı olurum dedi.
Bu tür densizler hep çevremizde olacak. Onları kaale almamak gerek umarım onu başarırız doğumdan sonra..

heehh şoyle yaa valla topige girdigimden beri valla bukadar begenti yorum ilk defa doruyorum ohhh beee negüzel ilgi görmek önemsenmek arkadaş.bune dünya kardeşim seven sevene bune dünya kardeşim böyle:)))))))facedeki gibi kendini çok mutlu önemsenmiş hissediyor:)heyooooo oglumda bende mutluyuz artık göründüm yaa ishal vızzz gelir heytttt.sagolun arkadaşlarım topiklerim güzel annelerim tutmayın beniii:))))))))))))))))))))))))))))))

daha neler var ben de bebişe çorbalar kurabiyeler bakımları falan yavaş yavaş paylaşırım

oyyy babaya pipi hediye etti demek süper bir hediye olmuş sahiden :)) bu çok güzel bir anı olacak dediğin gibi canım :))
sağlıkları iyi olsun hiç önemli değil. Ben her ultrasona girdiğimde ilk olarak kalbinin pıt pıtlarına bakıyorum hemen atıyorsa gerisini dinlemek için sabırsızlanıyorum.

sagol yarın gidicem cnm doktoruma hem seker yuklemesi yaptırıcam sonucunu doktoruma gostericem hemde genel muayene sabah çok kotuydum gidecek halim yoktu yanımada kimseyi alamadım eşimin iş yeride çok uzak gelebilcek durumda degil şimdi hem aclık hem ishal bugun bide sekerli su bayılır kalırdımda allah korusun yarın tahlil falan yapar sanırım:)

Az önce eşim aradı, bir hastası fenalaşmış, onun hastaneye gelmesini bekliyormuş, gecikecekmiş. "Ama ben de sana hastayım" dedim, pek işe yaramadı. Ne yapsam benim adamdan randevu falan mı alsam????

Evde ona hasta olan bir kadın varken farklı hastalarla seni aldatması çok kötü olmuş
şaka şaka doktorluk her daim kutsal bir meslek herkesin yapabileceği bir iş değil ki hele doktor eşi olmak da o derece önemli ve özveri isteyen bir görev.. Tebrikler efenim.

Sen yine kendini şanslı hisset. Benim kocamın her hafta çalışma saatleri değişiyor. bu hafta 4-12 mesela. Bu da demek oluyor ki o gidiyor ben geliyorum,o geliyor ve uyuyoruz. Ev arkadaşı gibi oluyoruz bu vardiyada nerdeyse :))

selam göbüşdaş,
ben ateş konusuna daha gelmedim düşünce konusunda. Düşünülecekler listesine onu da ekliyim barii iyi hatırlattın..
4 ay kaldı araştırılacak o kadar çok şey var ki bazen nasıl yetiştiricem onu düşünüp panik oluyorum.
o kadar etkileniyorum ki rüyamda geçenlerde şeker yüklemesi yapılmıştı ve gebelik şekeri diye çıkar diye doktordan bilgi beklerken gebelik şekeri çıkmadığını gördüm bir sevindim anlatamam rüyamda :))

Geçenlerde ekim 2013 anneleri topiğine girmiştim.orda mart 2014 anneleri topiğinin geleceğini gördüm..
kızlar size mart ayı gelince ne olacağını söyliyim mi şimdiden :)) mart 1 gibi doğumlar başlayacak ve herkes teker teker sancım başladı,şu gün doğum için randevu aldımlarla devam edecek muhabbetler. Sonra herkes doğum yapacak doğum yaptıkça sayfa daha yavaş ilerleyecek çünkü bebişlerle ilgilenmekten nete girmeye fırsat bulunamayacak. Herkes birbirini merak eder olacak ona noldu? acaba doğurdu mu? gibi meraklarla devam edecek muhabbetler. En son en geç nisan 15e kadar herkes doğum yapmış olacak:))
Yani demem o ki ben 26 mart ta doğum yapacaklar arasındayım. veee mart 2014 anneleri topiğinin son temsilcilerinden olacağım gibi :))
hepinizin doğumlarına sanaldan da olsam şahit olcam ne güzell :))

arada ben de giriyorum ekim 2013 anneleri topiğine :) Allah hepimize o günleri göstersin inşallah.sağlıkla anlatalım güzel güzel doğum hikayelerimizi :)

Ayy o günleri görebilecekmiyim acaba sanki zaman hiç geçmiyor gibi.. Benimde beklenen doğum tarihim 26 Mart burdaki biçok arkadaşın doğumunu dinlemek sanırım biraz güç vericek bana..

çok şekersin wallaa

gerçekten güzel...
bende topiğin ilk annelerinden olucam allah izin verirsemart ayına kalmaz doğumum:18:

daha neler var ben de bebişe çorbalar kurabiyeler bakımları falan yavaş yavaş paylaşırım

bugün bir arkadaşım okuduğu kitaptan alıntılar göndermiş. Sesli sesli eşime okudum :)) tabii erkeklerin işine gelmeyecek bazı maddeler vardı bakalım doğduğunda napıcaz :))

aşağıdaki maddeler beni çok güldürmüştü :))

ANNE HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ
Madde 1
Bütün anneler eşittir.

Madde 2
Bütün anneler normal ya da sezaryen doğum, biyolojik ya da sonradan kazanılmış annelik, emzirme ya da mama verme tercihleri, çalışma ya da çalışmama durumu olarak herhangi bir ayrıma tabi olmaksızın , bu bildirgede belirtilen bütün hak ve özgürlüklere sahiptir.

Madde 3
Hiçbir anneye, kendisi sormadıkça, sütünün yeterliliği konusunda yorum yapılamaz; çocuğunun neden ağladığı konusunda fikir beyan edilemez, çocuğu aç bıraktığı ya da hasta ettiği ima edilemez.

Madde 4
Her annenin, kendi ev sınırları içinde istediği zaman istediği odaya gidebilme ve orada en az 5 dakika boyunca rahatsız edilmeden kalabilme hak ve özgürlüğü vardır.

Madde 5
Hiçbir annenin tuvalette geçirdiği özel zamana keyfi olarak karışılamaz. Her annenin bu gibi müdahale ya da saldırılara karşı isyan etme hakkı vardır.

Madde 6
İkinci çocuğunu beklemekte olan hiçbir anneye cinsiyet konusunda baskı yapılamaz; çocukları aynı cinsiyetten olan annelere karşı “Vah, tüh, olsun” şeklinde ifadeler kullanılamaz.

Madde 7
Her annenin dinlenme ve boş zamana hakkı vardır. Bu, kendi evi içinde istediği kanepede ayaklarını uzatıp kitap okuma ya da dizi seyretme hakkını da kapsar.

Madde 8
Her annenin tek bir kişi olarak tanınma ve kendi ismiyle anılma hakkı vardır. Bu hak, anneye, üçüncü kişilerin ona “Annesi” şeklinde hitap etmesine itiraz hakkını da beraberinde getirir.

Madde 9
Her annenin hafta içi sabah 07:00, hafta sonu sabah 08:00′e kadar uyuma ve (o saatlerden önce olmamak kaydıyla) kendi kendine uyanma hakkı vardır.

Madde 10
Hiçbir anne, çocuklarını yatağına yatırıp “iyi geceler” dedikten sonra ”Çişim geldi, kakam gitti, susadım, acıktım” bahaneleriyle getir-götür işine tabi tutulamaz.

Madde 11
Her anne başladığı bir cümleyi sözü kesilmeden bitirebilme hakkına sahiptir.

Madde 12
Her anne haftada bir kere bile olsa çayını sıcak içme hakkına sahiptir.

Madde 13
Her annenin, sabah uyanır uyanmaz başlayıp akşam yatana kadar süren kardeş kavgasına maruz kalması halinde, kendi annesinin evine sığınma ve kabul edilme hakkı vardır.

Madde 14
Her anne yemeğini -soğumuş da olsa- barış ve huzur içinde yeme özgürlüğüne sahiptir.

Madde 15
Hiçbir anne animatör muamelesine tabi tutulamaz. İstemediği bir oyunu oynamaya, kendi istemi dışında arabaları yarıştırmaya, Barbie’lere gelinlik giydirmeye zorlanamaz.

Madde 16
Her anne barış içinde diğer annelerle toplanma, örgütlenme ve sohbet etme hakkına sahiptir. İnternet anneleri ile sosyalleşme, çeşitli forum ve tartışma gruplarına üye olma, akşam çocuklar yattıktan sonra dizi izleyerek Twitter üzerinden görüş alışverişinde bulunma da buna dahildir.

Madde 17
Bu bildirgenin her bir hükmü, karşı çıkılması halinde bir anne isyanına dayanak oluşturabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…