uzun sğreli olmasın hemen dr git bilgisi olsun canımkızlar merhaba kendi aranızda konuşmalara birinizden biri ara veririse sevinicem bana bi cevap hep yazdıklarım öyle kalıyor cevap alamıyorum sizlerden akrabalık mı var bilim yaaaa:)benide hergün gülüyorum bende sorularınıza cevap veriyorum beni begenmiyormusunuz bende hamileyim bende kilo alıyorum benimde belim agrıyor benimde sinirlerim bozuluyor benimde içimde bi canlı buyuyor duygusalım anlayın beni yanlız koymayın buaralarda:)şimdi şikayetime gelim bugün sabahtan beri ishalim siz ne yaptınız ishal olan arkadaşlar üsütmüsüm ya kuru kuru sancıda vuruyor bayılcak gibi oldum usume titreme sonra vucudum çok agrıdı neden acep.muz yedim ama bi fayda olmadı bebiş etkilenir mi bu durumdan.
hızlı geçebiliyoruz bazen sen yaz tamam mıinsallah sagol cnm insallah seninkide sorun çıkmaz.beni gördügün içinde tekrardan sagol şaka degil farklı guruplaşmamı var bilemdim kimse yazdıklarımı okumuyor mu diyorum:)))))))))))))))
hiç popodan ölçmedim bu yöntemin sağlıklı olmadığını o zaman da dşünüyordumSevgili hamile arkadaşlarım,
Ben genelde gündüz buralardayım, sabahları da erken kalkıyorum, akşamları internette olmuyorum.
Akşam bol bol yazışın da sabaha okuyacak şeyler olsun istiyorum.
Sonra gündüz de sık sık kontrol ediyorum bazen hiç konular devam etmiyor gibi geliyor...
İnternet üzerinden okunacak, oyalanılacak sayfalar önerilerinize açığım...
Ya da ne bileyim oyun gibi, her gün bir konu bulup, onun üzerine fikirlerimizi de paylaşabiliriz.
Hah mesela bebişlerimizin ateşini ölçmek konusunu araştırdınız mı?
Popodan ölçmenin artık baya zararlı olduğu ortaya çıkmış.
Emzik gibi olanlarda bebek emmezse filan ölçmüyormuş.
Kulaktan ateş ölçer hakkında araştırma yaptınız mı?
En çok Braun alınıyormuş ama Arzum'un da fiyatı oldukça iyi...
Ben şimdi çıkıyorum.
Hepinize iyi akşamlar.
Sabah heyecanla yazdıklarınızı okuyacağım...
mideni üşütmüşsündüriyi akşamlar kızlar:
normalde gözlerim bozuktur 5.50 miyop lens kullanıyorum. hamilelikte göz yanması ve bulanmasına sebep oluyormuş. onun için yazıları hızlıca okumaya çalışıyorum onun için atladıklarım oluyor. arkadaşımız sitem etmiş benim özrüm bu nolur kusura bakmayın
kızlar yarın şeker yüklemesi için gideceğim doktor tok gelebilirsin dedi. okuldan çıkınca gideceğim. kızlar bugünlerde kızımı çok az hissediyorum iki vuruyor geri duruyor bir sıkıntı var mıdır sizce korkuyorum aklıma kötü şeyler getirmemeye çalışıyorum ama elimde değil
iki üç gündür ağzımda metalik bir tat var bu hamileliğin ilk üç ayında olması gerekmiyor muydu? yaşayan var mı ne yapmam lazım bilen var mı? yardımcı olursanız sevinirim
Kızlar ben dayanamayıp netten bebek kalp atışı dinleme cihazı aldım.. Şimdide tereddütlüyüm acaba zararlımıdır bu.. Bide jelle kullanılması lazım yazıyor içinde jel yoktu ve hiçbir eczanede ultrason jeli bulamadım..
Emelcim çok geçmiş olsun. Biraz rahatlamana sevindim. Ama kendine yine de dikkat et.
Barbie tekrar tebrik ederim, kız annesi olmak nasıl mucizeviyse erkek annesi olmak da öyledir. Senin adına çok sevindim canım. Sağlıkla mutlulukla dünya gelsin.
Kızlar, kuzucuk ziyaretinden geliyorum. Sezeryanla dünyaya geldi. Anne de bebek de çok iyi. Anneye uzun uzun merak ettiklerimi sordum. Örneğin iç body mi zıbınmı, yoksa alt üst takım mı tulum mu... Cevaplar basit ve netti. Sen anne olarak neyle rahat ediyorsan onu al. Bebeğin göbeğiacıyacak diye düşünme. Biz acıyacak zabnediyoruz. Acısa doğduklarında uyuşturmadan çat diye kesilir mi hiç? Tulum veya takım fark etmiyor. Annenin rahatı önemli dedi. Ezeryan olunca 2 gece hastanede kalıyomuşsun ve annenin kendşne e az 3 gecelik götürmesi gerekşyormuş. Bebek için de 4 hastane çıkışı. Bu arada hastane çıkışında yanılmayın. Tam set değil. 6 parça kıyafetler oluyor ya onlardan. Toplamda da iki battaniye yetiyormuş. Bu arada ben orada olduğum 3 saat boyunca bebiş 3 tulum değiştirdi. Birine kustu, birisi de kaka koktu. En son değiltirdiler ben d çıktım.
Bu arada bebeğe herkes altın taktığından ben takmadım. Onun yerine anneye altın küpe aldım. Arkadaşıma verdiğimde ağlamaya başladı. Lohusalık çok duygusallaştırmış. Çok güzel bir anne olmuştu. Darısı bizlerin başına...
beyaz nohut dedigin acaba beyaz leblebimi oluyor anlamadım beyaz nohut nasıl bişey.önemli degil fark edilmek gercekten güzel başka carem kalmadı nebilim:)
iyi akşamlar kızlar:
normalde gözlerim bozuktur 5.50 miyop lens kullanıyorum. hamilelikte göz yanması ve bulanmasına sebep oluyormuş. onun için yazıları hızlıca okumaya çalışıyorum onun için atladıklarım oluyor. arkadaşımız sitem etmiş benim özrüm bu nolur kusura bakmayın
kızlar yarın şeker yüklemesi için gideceğim doktor tok gelebilirsin dedi. okuldan çıkınca gideceğim. kızlar bugünlerde kızımı çok az hissediyorum iki vuruyor geri duruyor bir sıkıntı var mıdır sizce korkuyorum aklıma kötü şeyler getirmemeye çalışıyorum ama elimde değil
iki üç gündür ağzımda metalik bir tat var bu hamileliğin ilk üç ayında olması gerekmiyor muydu? yaşayan var mı ne yapmam lazım bilen var mı? yardımcı olursanız sevinirim
ben c.tesi yaptırdım geçen hamileliğimde şeker çıktığı için direk 100 gr yükleme isteyelim dedi.. yaptırdım sonucu Dr.a gösterecektim ama dr. yerinde değildi sekreteri baktı şeker normal dedi.. sonuçlarımı buraya yazayımda belki anlayan varsa aydınlatabilir beni... açlık 87 1. saat 178 2. saat 189 3. saat 118
ilerde lazım olacak kızlar kaydedin düzenleyemedim ama kusura bakmayın
Bol bol su iç, gece yatmadan önce ve sabah kalkar kalkmaz bebeğini emzirmeden yarım saat önce bir bardak süt iç, birde tahin helvasını dilimle vakit buldukça geliş gidiş ağzına at
En iyi sut getiren sey kuru incir bes tane kuru incir kaynatip sabah aksam suyunu ic
tahin helvası. Tut hoşafı
1 tatlı kaşığı tane kimyon , 1 tatlı kaşığı rezene , 2 tatlı kaşığı ısırgan otu ,1 tatlı kaşığı anason bu karışımı 1 kupa bardak su ile kaynatın süzün için günde 3 kez her seferinde taze olarak tatlandırmak için bal
1) Humana cayi al eczaneden
2) kuru sogan tohumluk satilir kucuk her sabah 2 tane kahvaltida ye.
3) yogurt ılık olsun soguk gaz yapiyor
4) hurma
5) tahin
6) pekmezi cay bardagina 2 cay kasigi su ile karistir ic.
7) bi 20 dk bi 30 dk 30 dk emzir ben 1 er saat emzirdim 1 hafta simdi sağıyorum 100 luk cikiyor
Duş yap hergün bi soguk bi sicak şok lama yap sut kanalları acilsin
8) irmik tatlisi sut irmik seker karışımı olan
kuru börülce cok sut yapiyor bunun yaninda bulgur ve yesillik ayrica sogan bir de emziren anne cayi humana dahaiyi rezene cayi
ayva kayısı incir kaynatın onlar da süt yapıyo ve banyo yapmakta çok iyi
laktamili öneririm
marul sut yapio ama bebege gaz da yapio gaz damlasi ver
bol bol su iç ve günde 3 tane hurma ye inşallah çoğalır.
Dere otu tulum peyniri
bol yeşillik incir maden suyu
bulgur da çok güzel süt yapıo bi de İbrahim Saraçoğlu'nun incir kürü
soğan ,bol sebzeli bulgur pilavı ve günde en az 3 litre su ve bolca hoşaf içersen ve bolca uyu bebek her uyuduğunda uyu sen dinlendikçe sütün artıcaktır.Ve sütüm az olayını unut
incir ve havuc kompostosunu kaynatip icin sutu cogaltiyor
Kuru inciri suda kaynatıp suyunu içebilirsiniz bir de çörek otuyla balı macun kıvamı olacak şekilde karıştırıp yiyebilirsiniz
Bulgur pilavı mercimek çorbası tarhana çorbası
patlamis misir cok sut yapiyo ayva süt yapıyor
kuru inciri zeytin yağında bekletip yemelisin birde dereotu
Cemen tohumu bulun icin,cok faydasi oluyor.
Ihlamur cok iyi geliyo
Bebek Yapım Bakım Onarım da Dr. Tomris Cesuroğlunun süt artırma ve süt kampı yazılarını okuyun lütfen
kızlar merhaba kendi aranızda konuşmalara birinizden biri ara veririse sevinicem bana bi cevap hep yazdıklarım öyle kalıyor cevap alamıyorum sizlerden akrabalık mı var bilim yaaaa:)benide hergün gülüyorum bende sorularınıza cevap veriyorum beni begenmiyormusunuz bende hamileyim bende kilo alıyorum benimde belim agrıyor benimde sinirlerim bozuluyor benimde içimde bi canlı buyuyor duygusalım anlayın beni yanlız koymayın buaralarda:)şimdi şikayetime gelim bugün sabahtan beri ishalim siz ne yaptınız ishal olan arkadaşlar üsütmüsüm ya kuru kuru sancıda vuruyor bayılcak gibi oldum usume titreme sonra vucudum çok agrıdı neden acep.muz yedim ama bi fayda olmadı bebiş etkilenir mi bu durumdan.
Tam tersi hiç samimi değilim.resmi , olması gerektiği gibi.ama ben çok şükür çok kilo almadım.buna rağmen gereksiz insanların yorum yapmasına gıcık oluyorum.üstelik okulda bir arkadaş erken doğum yaptı,bebeği vefat etti.riskli gebelikti.ben çok etkilendim.gelmiş yanıma sende böyle bir durum var mı demesin mi(bunu söyleyen müdür)!hiç hamile birine bu denir mi?hamile her bayan özeldir, kilo alsa da hep güzeldir.çok bilmiş , patavatsız insanlar etrafımızda maalesef.
canım benimm kıyamam sana
tatlım bu topiğin havası böyle.ben sürekli takip ediyorum ama yazmıyorum fazla. çok şeker kızlar var ama tam olarak oturmayan bişiler de var.belki çok kalabalık olmamızdandır.
tatlım arada ikiz annelerinin de topişine gel..walla ne ararsan var
canım ben ishal olduğumda doktor mutlaka meden suyu içmemi söyledi..tedavi değil ama kaybolan minareller açısından yararlıdır.
sağol bitanem hepimizinkine maşallah valla işte yarın detaylıya giricem orda ne dicek bakalım şuan hala bir tereddüt var içimde erkek mi kız mı diye bugün gideceğim doçentin de işi çıktı gelemedi yarın gelicek öğlen ilk iş ona gidicem akşam da ultrasona giricem bakalım nolucak hepimizin dediği gibi sağlıklı olsunlar da gerisi teferruat bu arada babasına süper bir hediye verdi oğlum pipisiyle :)) akşam diyorum 60 ına da gelsen unutmazsın bu doğum gününü
selam butt bu aralar bilmediğin bir şey tükettin mi bilmiyorum ama bu aralar ishal durumu çok salgın ve bir virüsle ilgili olduğu söyleniyor. Benim yöneticim geçen hafta aynı belirtilerle bağırsaklarını bozdu kanda bu aralar pek yaygın bir virüs bulundu. Sakın panik yapma ama benim sana tavsiyem hele ki şu zamanlar çok sık karşılaşılan bu ishal vakalarından dolayı burda çözüm aramak yerine bence en kısa zamanda doktora gidip bunun neden olduğunun araştırılması. Çünkü ishal basit gibi görünse de vücut için ciddi su kaybı yaşatan bir hastalık. Bence en kısa zamanda doktora gidip bunun nedenini ile ilgili bilgi alıp ve önlemini al derim.
Bebişine bişey olmaz sen hiç merak etme. Onun keyfi gayet yerindedir :))
Az önce eşim aradı, bir hastası fenalaşmış, onun hastaneye gelmesini bekliyormuş, gecikecekmiş. "Ama ben de sana hastayım" dedim, pek işe yaramadı. Ne yapsam benim adamdan randevu falan mı alsam????
Sevgili hamile arkadaşlarım,
Ben genelde gündüz buralardayım, sabahları da erken kalkıyorum, akşamları internette olmuyorum.
Akşam bol bol yazışın da sabaha okuyacak şeyler olsun istiyorum.
Sonra gündüz de sık sık kontrol ediyorum bazen hiç konular devam etmiyor gibi geliyor...
İnternet üzerinden okunacak, oyalanılacak sayfalar önerilerinize açığım...
Ya da ne bileyim oyun gibi, her gün bir konu bulup, onun üzerine fikirlerimizi de paylaşabiliriz.
Hah mesela bebişlerimizin ateşini ölçmek konusunu araştırdınız mı?
Popodan ölçmenin artık baya zararlı olduğu ortaya çıkmış.
Emzik gibi olanlarda bebek emmezse filan ölçmüyormuş.
Kulaktan ateş ölçer hakkında araştırma yaptınız mı?
En çok Braun alınıyormuş ama Arzum'un da fiyatı oldukça iyi...
Ben şimdi çıkıyorum.
Hepinize iyi akşamlar.
Sabah heyecanla yazdıklarınızı okuyacağım...
sağol canım nazik davetin için,yemiş kadar oldum:) ben çorumdayım, sen nerelerdesin bakalım? yakınsan gelirim:))
uzaksan da sen ve bebişin benim için de yeyin bir porsiyon:) şifa olsun kilo olmasın:))
canımcım ben de çözemedim valla bu topiğin havasını:)) bazen güzel ilerliyor bazen de sanki herkes kendi kendine konuşuyomuş gibi oluyo:) dediğin gibi kalabalığız ya ondan heralde..ikiz annesi olmak nasip olmadıama uğrarım senin iiçin oraya da..
Geçenlerde ekim 2013 anneleri topiğine girmiştim.orda mart 2014 anneleri topiğinin geleceğini gördüm..
kızlar size mart ayı gelince ne olacağını söyliyim mi şimdiden :)) mart 1 gibi doğumlar başlayacak ve herkes teker teker sancım başladı,şu gün doğum için randevu aldımlarla devam edecek muhabbetler. Sonra herkes doğum yapacak doğum yaptıkça sayfa daha yavaş ilerleyecek çünkü bebişlerle ilgilenmekten nete girmeye fırsat bulunamayacak. Herkes birbirini merak eder olacak ona noldu? acaba doğurdu mu? gibi meraklarla devam edecek muhabbetler. En son en geç nisan 15e kadar herkes doğum yapmış olacak:))
Yani demem o ki ben 26 mart ta doğum yapacaklar arasındayım. veee mart 2014 anneleri topiğinin son temsilcilerinden olacağım gibi :))
hepinizin doğumlarına sanaldan da olsam şahit olcam ne güzell :))
Geçenlerde ekim 2013 anneleri topiğine girmiştim.orda mart 2014 anneleri topiğinin geleceğini gördüm..
kızlar size mart ayı gelince ne olacağını söyliyim mi şimdiden :)) mart 1 gibi doğumlar başlayacak ve herkes teker teker sancım başladı,şu gün doğum için randevu aldımlarla devam edecek muhabbetler. Sonra herkes doğum yapacak doğum yaptıkça sayfa daha yavaş ilerleyecek çünkü bebişlerle ilgilenmekten nete girmeye fırsat bulunamayacak. Herkes birbirini merak eder olacak ona noldu? acaba doğurdu mu? gibi meraklarla devam edecek muhabbetler. En son en geç nisan 15e kadar herkes doğum yapmış olacak:))
Yani demem o ki ben 26 mart ta doğum yapacaklar arasındayım. veee mart 2014 anneleri topiğinin son temsilcilerinden olacağım gibi :))
çok şekersin wallaaheehh şoyle yaa valla topige girdigimden beri valla bukadar begenti yorum ilk defa doruyorum ohhh beee negüzel ilgi görmek önemsenmek arkadaş.bune dünya kardeşim seven sevene bune dünya kardeşim böyle:)))))))facedeki gibi kendini çok mutlu önemsenmiş hissediyor:)heyooooo oglumda bende mutluyuz artık göründüm yaa ishal vızzz gelir heytttt.sagolun arkadaşlarım topiklerim güzel annelerim tutmayın beniii:))))))))))))))))))))))))))))))
daha neler var ben de bebişe çorbalar kurabiyeler bakımları falan yavaş yavaş paylaşırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?