sagol yarın gidicem cnm doktoruma hem seker yuklemesi yaptırıcam sonucunu doktoruma gostericem hemde genel muayene sabah çok kotuydum gidecek halim yoktu yanımada kimseyi alamadım eşimin iş yeride çok uzak gelebilcek durumda degil şimdi hem aclık hem ishal bugun bide sekerli su bayılır kalırdımda allah korusun yarın tahlil falan yapar sanırım:)
arada ben de giriyorum ekim 2013 anneleri topiğine :) Allah hepimize o günleri göstersin inşallah.sağlıkla anlatalım güzel güzel doğum hikayelerimizi :)
Ayy o günleri görebilecekmiyim acaba sanki zaman hiç geçmiyor gibi.. Benimde beklenen doğum tarihim 26 Mart burdaki biçok arkadaşın doğumunu dinlemek sanırım biraz güç vericek bana..
:))) bende çok güldüm çok hoş eşimede okutucam nasıl karşılayacak bakim..bugün bir arkadaşım okuduğu kitaptan alıntılar göndermiş. Sesli sesli eşime okudum :)) tabii erkeklerin işine gelmeyecek bazı maddeler vardı bakalım doğduğunda napıcaz :))
aşağıdaki maddeler beni çok güldürmüştü :))
ANNE HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ
Madde 1
Bütün anneler eşittir.
Madde 2
Bütün anneler normal ya da sezaryen doğum, biyolojik ya da sonradan kazanılmış annelik, emzirme ya da mama verme tercihleri, çalışma ya da çalışmama durumu olarak herhangi bir ayrıma tabi olmaksızın , bu bildirgede belirtilen bütün hak ve özgürlüklere sahiptir.
Madde 3
Hiçbir anneye, kendisi sormadıkça, sütünün yeterliliği konusunda yorum yapılamaz; çocuğunun neden ağladığı konusunda fikir beyan edilemez, çocuğu aç bıraktığı ya da hasta ettiği ima edilemez.
Madde 4
Her annenin, kendi ev sınırları içinde istediği zaman istediği odaya gidebilme ve orada en az 5 dakika boyunca rahatsız edilmeden kalabilme hak ve özgürlüğü vardır.
Madde 5
Hiçbir annenin tuvalette geçirdiği özel zamana keyfi olarak karışılamaz. Her annenin bu gibi müdahale ya da saldırılara karşı isyan etme hakkı vardır.
Madde 6
İkinci çocuğunu beklemekte olan hiçbir anneye cinsiyet konusunda baskı yapılamaz; çocukları aynı cinsiyetten olan annelere karşı Vah, tüh, olsun şeklinde ifadeler kullanılamaz.
Madde 7
Her annenin dinlenme ve boş zamana hakkı vardır. Bu, kendi evi içinde istediği kanepede ayaklarını uzatıp kitap okuma ya da dizi seyretme hakkını da kapsar.
Madde 8
Her annenin tek bir kişi olarak tanınma ve kendi ismiyle anılma hakkı vardır. Bu hak, anneye, üçüncü kişilerin ona Annesi şeklinde hitap etmesine itiraz hakkını da beraberinde getirir.
Madde 9
Her annenin hafta içi sabah 07:00, hafta sonu sabah 08:00′e kadar uyuma ve (o saatlerden önce olmamak kaydıyla) kendi kendine uyanma hakkı vardır.
Madde 10
Hiçbir anne, çocuklarını yatağına yatırıp iyi geceler dedikten sonra Çişim geldi, kakam gitti, susadım, acıktım bahaneleriyle getir-götür işine tabi tutulamaz.
Madde 11
Her anne başladığı bir cümleyi sözü kesilmeden bitirebilme hakkına sahiptir.
Madde 12
Her anne haftada bir kere bile olsa çayını sıcak içme hakkına sahiptir.
Madde 13
Her annenin, sabah uyanır uyanmaz başlayıp akşam yatana kadar süren kardeş kavgasına maruz kalması halinde, kendi annesinin evine sığınma ve kabul edilme hakkı vardır.
Madde 14
Her anne yemeğini -soğumuş da olsa- barış ve huzur içinde yeme özgürlüğüne sahiptir.
Madde 15
Hiçbir anne animatör muamelesine tabi tutulamaz. İstemediği bir oyunu oynamaya, kendi istemi dışında arabaları yarıştırmaya, Barbielere gelinlik giydirmeye zorlanamaz.
Madde 16
Her anne barış içinde diğer annelerle toplanma, örgütlenme ve sohbet etme hakkına sahiptir. İnternet anneleri ile sosyalleşme, çeşitli forum ve tartışma gruplarına üye olma, akşam çocuklar yattıktan sonra dizi izleyerek Twitter üzerinden görüş alışverişinde bulunma da buna dahildir.
Madde 17
Bu bildirgenin her bir hükmü, karşı çıkılması halinde bir anne isyanına dayanak oluşturabilir.
Evet valla aynıymış tarihlerimiz bakalım tutacakmı.. bizde herkesi dinleyerek daha tecrübeli gideriz doğuma bence:)sahi mi aynı zamanlar demek doğum yapacağımız muhtemel tarihler :)) süper yaaa tükkanı biz kapatıcaz desene karanfilll:)))
çok şekersin wallaa
gerçekten güzel...
bende topiğin ilk annelerinden olucam allah izin verirsemart ayına kalmaz doğumum:18:
Kızlar, cumartesi günü işyerimde bir çeşit akademik gezi varmış. gitmek bizler için faydalı olcakmış. bugun söylediler, ben gelmesem olmazmı dedim, olmaz dediler. ama ben gitmek istemiyorum, 5-6 saat ne gezisi olursa olsun ayakta durucak yürüyecek halim yok. hamile olduğumu da biliyorlar zaten göbeğim önden gidiyor.. anlamıyorum insanları. sizce ne demeliyim, gerçekten gitmek istemiyorum, yorulunca kramp giriyor.
sizce bu bir çeşit mobbing mi, çünkü bence öyle
Kızlar ben dayanamayıp netten bebek kalp atışı dinleme cihazı aldım.. Şimdide tereddütlüyüm acaba zararlımıdır bu.. Bide jelle kullanılması lazım yazıyor içinde jel yoktu ve hiçbir eczanede ultrason jeli bulamadım..
:))) bende çok güldüm çok hoş eşimede okutucam nasıl karşılayacak bakim..
Evet valla aynıymış tarihlerimiz bakalım tutacakmı.. bizde herkesi dinleyerek daha tecrübeli gideriz doğuma bence:)
slm kızlar,
dogumu annemlerın orada bı hastanede yaptıracagım ıcınoradakı doktora da ıkı uc kez gıtmıs olmak ıstedım dogumdan once.
14 haftalıkken gıtmıstım bıde bugun 23+3 de gıttım. beegım 20 gunde 300 gram almıs ve 630 gram olmus cok sevındım:))))))
normal kontrollerımız kendı evımın yakınındakı ozel hastanede yaptırıyorum buradakı doktorum hıc 2. duzey ultrasondan bahsetmedı bıle ben burayı takıp ettıgım ıcın bılıyordum sadece o yuzden ustune dusmemıstım.
ama asıl doktorum ustune basa basa ben yaptırmanı ısterım genelde ıstıyorum bu ultrasonu egerkı yaptırabılıyorsan yaptır ama son zamanlara yaklasmıssın acıl yaptırman lazım dedı.
hastanede fıyatı sordum 100 lıra eger 4 boyutlu olsun ıstersen 150 dedıler. ama esım ayın 15. de maası alacak ve benım onumuzdekı hafta sınav haftam cok yogun olacagım 1.5 saat yol gıt 1.5 saat gel bıde hastanede kı surec cok uzun zamanımı almıs olacak ve benım malesef suan buna ayıracak zamanım olmayacaaaak((
25+3 de gıtsem ayrıntılı ultrasona uygun olur mu sızce yoksa onumuzdekı hafta kendımı sıkıstırıp bı gune gıtmelı mıyım?
yardım edın noluuur(((
Benim de alasım var ama iyice paranoyak olcam diye korkuyorum
heyyy sevgili hamişler ben sapık oldum galiba
ya habire üstüme değişirken duş alırken aynadan kendime bakıyom sonra ayyy ne güzel oldum ben diyom, kendimi inceledikçe inceliyorumgöbişimi hele cokkk seviyom hergün biraz daha büyüyo ve ben hergün kendimle daha fazla gurur duyuyorum :) benim dısında kendini bu kadar izleyen varmı acaba ?
benim 3 hamile arkadaşım var çok yakınız eşleriyle falan. 3 hamile ve 3 baba adayı whats app'ta bir grup kurduk türlü paylaşımları bu grupta yayınlıyoruz. Bu paylaşımı ordan yaptım hiç bir baba adayından ses çıkmadı işlerine gelmedi çünkü :)) Oku bakalım ne dicek senin eşin :))
:))) yok yok sapıklık değil bu yaaa olmamalı yani çünkü ben de öyleyim :))
her dakika göbeğimi izleyip duruyorum. Kendi kendime iltifat ediyorum ayyy yerim göbeğimi falan diyorum :))
sapıklıksa eğer bu evet biz sapığız canım benimmm
Bence hiçte öyle değil bir kadının en güzel olduğu dönemdir bu çünkü.. Kimisi farkında değil ne güzel ki sen farkındasın bende her sabah kalktığımda aynada göbüşime bakıyorum kasıklara doğru çatlaklarım olmasına rağmen çok seviyorum göbişimi:))heyyy sevgili hamişler ben sapık oldum galiba
ya habire üstüme değişirken duş alırken aynadan kendime bakıyom sonra ayyy ne güzel oldum ben diyom, kendimi inceledikçe inceliyorumgöbişimi hele cokkk seviyom hergün biraz daha büyüyo ve ben hergün kendimle daha fazla gurur duyuyorum :) benim dısında kendini bu kadar izleyen varmı acaba ?
Okuttum dediği baba haklarıyla ilgili madde yokmu hiç onlarıda oku öyle yorum yapim:)) sanırım onunda pek işine gelmedi:)
Geçenlerde ekim 2013 anneleri topiğine girmiştim.orda mart 2014 anneleri topiğinin geleceğini gördüm..
kızlar size mart ayı gelince ne olacağını söyliyim mi şimdiden :)) mart 1 gibi doğumlar başlayacak ve herkes teker teker sancım başladı,şu gün doğum için randevu aldımlarla devam edecek muhabbetler. Sonra herkes doğum yapacak doğum yaptıkça sayfa daha yavaş ilerleyecek çünkü bebişlerle ilgilenmekten nete girmeye fırsat bulunamayacak. Herkes birbirini merak eder olacak ona noldu? acaba doğurdu mu? gibi meraklarla devam edecek muhabbetler. En son en geç nisan 15e kadar herkes doğum yapmış olacak:))
Yani demem o ki ben 26 mart ta doğum yapacaklar arasındayım. veee mart 2014 anneleri topiğinin son temsilcilerinden olacağım gibi :))
hepinizin doğumlarına sanaldan da olsam şahit olcam ne güzell :))
kızzzz sen baya abratmışın beyaw sen bilin tabide bikaç ay sonra kavuşcazzzKızlar ben dayanamayıp netten bebek kalp atışı dinleme cihazı aldım.. Şimdide tereddütlüyüm acaba zararlımıdır bu.. Bide jelle kullanılması lazım yazıyor içinde jel yoktu ve hiçbir eczanede ultrason jeli bulamadım..
ayyy paylaş valla öğrenmemiz gereken çok şey vardaha neler var ben de bebişe çorbalar kurabiyeler bakımları falan yavaş yavaş paylaşırım
çok şekersin wallaa
gerçekten güzel...
bende topiğin ilk annelerinden olucam allah izin verirsemart ayına kalmaz doğumum:18:
ayrıntılı ultasonun iyi çıkmasına sevindim ...miyoma aman dikkat kendini yoracak şeylerden uzak dur taaammı ????selam arkadaşlar bugun ayrıntılı ultrasonum vardı bir ay sonra nihayet minik kuşumu gördüm :) dr um herşey normal dedi gebelikten önce miyom vardı bende sordum durum nedir doğumda bi sorun olur mu diye rahimin arkasında olduğu için sorun olmaz ama ilerleyen haftalarda kanama olabilir yatak istirahatı ile devam edersin dedi
yalnız değilsin bende varımheyyy sevgili hamişler ben sapık oldum galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?