• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Slm annişler bugün kızımın odası için duvar kağıdı aldık, tek bir duvar kağıt diğer 3 ü boya olucak, sizede göstermek istedim.. Odamıza da baktık karar verdik Aralık'ta alıcaz inşallah..
Eki Görüntüle 863085 Eki Görüntüle 863086
Yalnız beşiğimiz büyüyen tip olucak, çok heyecanlı ya Allah bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almak nasip etsin inşallah....

canım çok beğendim...maşallah güzel günlerde güle güle kullanın...fiyatı ne kadar canım? netten mi aldınız?

inşallah bulabilirim buğday ekmeğini. magnezyum kullanıyorum ama maalesef geçmiyor. bebeğim inşallah iyidir. ben ağrı çekmeye razıyım
çok sağol desteğin için:16::16:
rica ederim canım ne demek :42::42:
ağrın için magnezyum yetmiyosa yanına günde 1 yada 2 şişe maden suyu ekleyebilirsin magnezyum, kalsiyum ve diğer minareller bakımından zengindir umarım iyi gelir.....

evet çıkabiliyor canım..geblik şekerinde amniyo sıvısı artabiliyor ve kasılmalar erken başlıyor.

ohhhh.maşallah size:nazar::nazar:
destinaa nasıl besledin kızz?:1::1:bizede söyle canımmm.benimkiler 5 gün önce 630-632 gr lardı...sanırım genetike önemli:54:
marifet bende değil anacım benim kocişte bazen diyorum sen hamile olsan bebk heralde 7 kilo doğardı :9::9:

hem ben iki tane birden beslemeye çalışmıyom canımcım :nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek: maşallah gayet iyi kuzucuklar daha ne olsun :40::40:

Kızlar selam,dün akşam evimize hırsız girmiş her tarafı alt üst etmiş bi kaç eşyamızı da almışlar :((
Tek taş yüzüğüm ve bebeğimin detaylı ultrason cd si manevi olarak en değerlileriydi:(( çok çookk üzüldüm ve eve tek girdim eşim yoktu evi öyle görünce bayağı korktum hırsız hala evdedir diye:((
Bu sene o kadar garip ilkler yaşadım ki ama en iyi ilk sadece bebeğimin haberini almaktı.
çok geçmiş olsun bebeğin cd sine üzüldüm canım yaaa diğer şaylere bakmada :50::50:

kızlar benim burnum kanıyo.böle bişey yaşayan varmı?
bendede var aynı sıkıntı bide üstüne dişeti kanamsıda var sordum doktoruma normal dedi kan hapı kullanıyorum bide koyu yeşil yapraklı sebzeler tüket dedi.....

canım gece boyu olanlar yeterli olmuştu, kanama zaman zaman azalıyor zaman zaman yoğunlaşıyor

Sağol canım en azından şuan bir fikrim oldu :))

ya valla işleri sağlık değil ticaret tamamennn istersen öll ama işlerini hallet sonra öl mantık bu :47:

Aynen öyle canım Allah'a havale ettim onları sayılı günüm kaldı Allah'ın izniyle geçicek inşallah rahat edicem sonra :)

bana ilk dozu olduğum gün demişlerdi ki 3 doz mu istiyosun 5 dozmu

3 doz 5 yıl geçerli 5 doz ömür boyu dediler

bende madem öyle 5 doz olsun demiştim ama bilemedim şimdi yine sorarım gittiğim zaman

aralık 20 de sağlık ocağı randevum:44::44:

bizle takıl şekerim nisanda da doğursan bizle takıll :1:

ben 23. haftada girdim detaylıya perinatolog dedi ki bana
şimdi herşeyine baktık ama 27 haftada geldiğinde tekrar olarak gel
kalbi 27. haftada gelişimini tamamlıyo o zmn ona tekrar bakıcaz dedi
tekrar ücret ödemene gerek yok aradan gir dedi

Hangi hastane: Medipoıl Mega hastaneler komleksi bağcılar
Hangi doktor : Derya Uyan
doktor ücreti: muayene 10 tl
Hastane ücreti: 500 tl diye biliyorum artar mı bize kadar bilmiyorum
Sigortanız : SGK

ben kızım doğduğunda sadece iki gün çok yoğun kanama olmuştu
o zmn uzun hasta bezlerinden kullandım ztn doğumhanede hastane verdi
hastaneden çıkana kadar ordan veriyolar tabi eve geçerken eczaneden aldım ama
2. günde kullandım sonra gerek olmadı normal pedlerin gece olanından kullandım
çünkü normal adet kanamasına döndü kanamam vede 10 gün sürdü sonra leke leke geldi

bende troid tedavisi görüyorum
tahliller için sabah açlığına gitmek gerekiyo canım geçmiş olsun

kızlar bugun biz bebeğimizi gördük. :16::16:
Bin şükür durumu iyi, ayrıntılı ultrason değildi ama baya bir ayrıntılı gördük herbir yerlerini:nazar::nazar::nazar:. çok kıpır kıpır olduğu için güzel bir 4D video-foto çekemedik. birinde burnu netse gözü tuhaf, diğerinde gözü netse çenesi değil. herneyse iyi olsunda doğunca bol bol çekeriz. ama sizlerin paylaştığı pozları da özenmedim değil :16:

bazı arkadaşlar bilir, sezeryan korkum var ama kötü haber boyum kısa ve hızlı kilo aldığım için sezeryan olabilirsin dedi. şubat sonunda karar verilecekmiş. duyduğun kötü hikayelere aldanma, kötü tecrübeler var diye normal doğumdan ya da sezeryandan kaçınacak değiliz dedi, ve her ikisinde de sorunsuz bir doğum geçicek biz onu düşünücez hiç kötü birşey düşünmeyeceğiz dedi (çok doğru değil mi:34::34:)
ve güzel haberler, doktorun diktelerini iletiyorum :
saçını boyatabilirsin:37:
sıcak suyla yıkanıp, hamama gidebilirsin (tabiiki çok bunalıp fenalaşacak şekilde değil buradaki hamamlar 37 derece):52:
eğilip kalkıp uzanabilirsin :21: (tabi ki bebeğe eziyet edercesine değil)
sola yatarak uyu, uyku sırasında sağa dönmek, sırtüstü uzanmak bebeğe zarar vermez suçluluk hissetme:ssz:
hareket et yürüyüş yap :17:
az tuzlu ye, karbonhidrattan az uzak dur :120:
günlük 2 kase yoğurt ya da 2 bardak süt
epilasyon, ağda, elektrikli... sakıncası yok
tüylenme olur doğumdan sonra dökülür dedi
ve bebişin %100 erkek bu saatten sonra değişmez dedi :32::32::126:

bizden bu kadar güzel teyzeler.. doktor çok içimi rahatlatınca sizinle paylaşmak istedim.

Ayyyy ne güzel maşallah böyle güzel haberler alınca nasıl mutlu oluyorum anlatamam allahım sağlıcakla doğumlarını da nasip etsin inşallah (âmin :)) saç boyama mevzuna gelince valla benim doktor da başta istemedi ilk aylar boyatma dedi de ben doğuma yakın iznini alıp organik boyatıcam doğum güzel bir an ve bir sürü foto çekilecek resimlerde kötü çıkmak istemiyorum :))

manavgatta yaşamıyorum ama
doktor Süleyman aslan
palmiye hastanesi
muayene 35tl
normal doğum:400 sezaryen 450 epiduralle +300
sigorta sgk

doğum şekline bağlı normal doğumda sezaryenden daha çok kanama oluyor ilk günler. hasta bezi almıştım kuzenimden 4-5 tane hastaneden çıkıncaya kadar zaten hastane veriyor.daha sonra azaldıkça gece pedine geçersin.marka önemli değil diye düşünüyorum

been acayip bel ağrısı çekiyoruumm
aynı benimde ilk hamileliğimde hiiç yoktu desem yeridir
normal hamilelikte olduğu kadardı 9 ay boyunca gezdim tozdum
ama şimdi 10 dk aralıksız ayakta dursam hemen başlıyo
evi süpürsem silemiyorum kitleniyoo hemen :50::50:
şimdi neysede nasıl doğum yapıcam bilmiyorum bu bel ağrısıyla sancı nasıl çekilicek :18::18:

canım çok güzel çok beğendim Allah içinde uyuduğu günleri göstersin inş.. :16:

Güle güle kullanın, bebeğiniz sağlıkla güzel günlerde mutlulukla kullansın odasını. Çok şeker ikisi de

canım çok beğendim...maşallah güzel günlerde güle güle kullanın...fiyatı ne kadar canım? netten mi aldınız?

Sağolun kıslar inşallah, maveracım duvar kağıdını koçtaştan aldık 2 top aldık 80 tuttu, odayı henüz almadık Aralık'ta alcaZ oda caploonbanın nette fiyatları var ama bi tanıdık varmış arkadaşın bakalım pazarlık falan kaça gelir bilmiyorum şuan...

maşallah kızlar ne çok yazmışsınız bu saate anca bitirdim.:1::1:

biliyorsunuz ben çarşamba şeker yüklemesi için gittim 50lik glikoz içtim maksimum 140 olması gereken değer 182 çıkmıştı. doktor cumartesi tekrar gel 100 lük glikoz vereceğiz dedi. o günden beri moral bozukluğuyla nete filan girmedim pek. neyse uzatmayayım bugün gittim.

berbat bir gündü. iyiki eşimle gitmişim onun da mesaisi vardı zorla izin aldı. aç gittim 3 kere kan verdim. sonuç beklerken fenalaştım hemen sedyeye filan yatırdılar tansiyonum düşmüş. sonuçları eşim alıp doktora gösterdi. sonuçlar sınırda çıktı. yani eğer dikkat etmezsem şeker hastası olabilir mişim:43::43::43: kilo almayacağım egzersiz spor yapacağım şekerli karbonhidratlı yiyecekleri azaltacağım vs. Allahım başka dert vermesin.
bebişim de sağlıklıymış çok şükür. bugün çok ilginç bir şey oldu uzanıyordum kanepede bebeğim karnımın içinde resmen kaydı ve ben bunu dışardan bakarak gördüm harika bir duyguydu. Allahım hepimizin çocuklarını bizlere bağışlasın:54:

bu arada çarşamba günü gittiğimde 23+2 haftalık hamileydim. nöbet için rapor aldım. perşembe okula teslim ettim. kimse sıkıntı çıkarmadı 23+6 olması lazım filan diye. normalde çok sinir bozucu bir idareyle çalışıyorum. neyse kısacası nöbetten kurtuldum çok şükür:52::52::52::52: darısı çalışan diğer annelere

bu özelde çalışan arkadaşlar sizlere yazılan fazla mesailer için bir avukatla filan görüşseniz haklarınızı öğrenseniz çok üzülüyorum sizlerin halini okudukça :43::43: vicdansız halden anlamayan insanlarla çalışmak gerçekten çok zor Allah yardımcınız olsun.

Emel arkadaşım sana da çok geçmiş olsun. sen eşin ve bebeğin sağlıklı ya gerisi gelir. iyiki evdeyken denk gelmemişsiniz.

neyse çok uzattım. şimdilik hepinizeiyi geceler öpüyorum hepinizi:54::54::54:

Merhaba,
Aramıza hoşgeldin. Eşim kalp doktoru, bu aralar doçentlik sınavına hazırlandığından dahiliye ile ilgili ne varsa oluyor. Narkoz konusunda bence endişelenme. Ben 18 haftaydı sanırım, genel anesteziyle rahim ağzına dikiş atıldı. Geçen ay yine hastaneye yattım. Senin kullanığın parol ne ki? O kadar çok ilaç verildi ki, anyibiyotiğim daha geçen hafta bitti. Fitili hala kullanıyorum. İlaç delisi oldum anlayacağın. Üzme hendini. Elbette hiç sağlık sorunu yaşamasan tabii ki daha iyi olurdu. Şansızlık olmuş. Ama ne yapalım. En azından bir teşhis konabilmiş ki bu çok büyük bir şey, ve trdavisi var ki bu da ondan da büyük birşey.

Teşekkür ederim.
Çok geçmiş olsun sen de çok sıkıntılı süreçler atlatmışsın Rabbim bizi de bebeklerimizi de sağlıklı sıhhatli eylesin bu süreç ve sonrasında inşallah.
Parol ağrı kesici hapı, böbreğim çok ağrıyınca mecbur kullandım.
Doğru söylüyosun şükürler olsun halimize beterin beteri var.

banada kız demişlerdi önceki kontrolde simdi erkek dediler 50 lik şeker yüklemesi yapıldı 151 cıktı 100 lük için gün verdiler çok moralim bozuk..

banada kız demişlerdi önceki kontrolde simdi erkek dediler 50 lik şeker yüklemesi yapıldı 151 cıktı 100 lük için gün verdiler çok moralim bozuk..

hiç üzülme moralini bozma bana da ilk 50lik yapıldı 182 çıktı 3gün sonra 100lük yaptırdım sonuç öyle korkulacak gibi çıkmadı sadece yediğime içtiğime dikkat edeceğim kilo almayacağım spor yapacağım dengede tutacağım. 50lik yüksek çıkıpta 100lük yaptırıp normal çıkan çok insan var bozma moralini. ben 3gün can sıkıntısıyla yedim bitirdim kendimi ama değmedi bak. üzülme lütfen bebeğini de üzme:54:

hiç üzülme moralini bozma bana da ilk 50lik yapıldı 182 çıktı 3gün sonra 100lük yaptırdım sonuç öyle korkulacak gibi çıkmadı sadece yediğime içtiğime dikkat edeceğim kilo almayacağım spor yapacağım dengede tutacağım. 50lik yüksek çıkıpta 100lük yaptırıp normal çıkan çok insan var bozma moralini. ben 3gün can sıkıntısıyla yedim bitirdim kendimi ama değmedi bak. üzülme lütfen bebeğini de üzme:54:

ben kilo almamışım 4 kg almışım 24 hafta dedi bir hafta önden gidiyor ama sorun olmaz dedi bakalım 100 lük ne olcak?

Hic uzulme canım.. nbenim de ilk gebeligimde gebelik sekeri cıkmıstı, hic pilav makarna ve ttalı yemem zaten.. ama mesela meyve yerdikten hemen sonra yogurt veya sut içiyorsun ki seker denglensin... Ben bi de rahim agzı yetmezligi oldgu için istedigim kadar diyetisten kontrolunde olayım, hareket edemediigm için kilo alımına engel olamiyorsun... 20 kg ile bitirmiştim..sonra hepsi verildi tabi.. sen yedigine dikkat et , gerisi için endise etme..

bu haftasonu benim de gebelik sekerim kontrol edilecek, baalıö bu sefer ne ile karsılascaz:-)

ben kilo almamışım 4 kg almışım 24 hafta dedi bir hafta önden gidiyor ama sorun olmaz dedi bakalım 100 lük ne olcak?

bundan sonra dikkat etmek gerekiyor işte karbonhidrat vs çok tüketmemek lazım. ben bu ara abartmıştım karbonhidratlı besinleri ama artık kontrolü aldım elime:) inşallah hayırlı haberlerle gelirsin

Slm annişler bugün kızımın odası için duvar kağıdı aldık, tek bir duvar kağıt diğer 3 ü boya olucak, sizede göstermek istedim.. Odamıza da baktık karar verdik Aralık'ta alıcaz inşallah..
Eki Görüntüle 863085 Eki Görüntüle 863086
Yalnız beşiğimiz büyüyen tip olucak, çok heyecanlı ya Allah bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almak nasip etsin inşallah....

amiin inşallah..çok güzelmiş şimdiden hayırlı olsun ...bende beyaz olmasını istiyorum .

kızlar geçen hafta Sabiha Paktuna Keskin'in Bebeğimi Beklerken kitabı gelmişti ücretsiz.Facebooktan form doldurmuştum.bugün de Milupa dan kargo geldi.Bi çantanın içinde numune mama,2 tane devam sütü,1 tane still tee emziren anneler için çay,bolca indirim kuponu çıktı :52::52::52: bir de bebeğim diye ufak bir kitapçık.bebeğin doğumundan itibaren herşeyiyle ilgili bilgile var.başucu kitabı gibi :21: sadece milupanın sitesine üye olmuştum.hemen üye olun siz de :49::emir_bebek:

maşallah ne güzel sağlık sıhhate versin Hayırlısıyla kucağımıza alalım inşallah bebişlerimizi.
yalnız bişey dikkatimi çekti en son 06.11.2013'te kontrole gittik biz 21+6daydık ve 371gr dı oğluşum doktor kilosunun normal olduğunu söyledi sizce normal mi :44:

amin hepimizin bebişlerine.doktor normal diyorsa normaldir canım zaten 250 grdan sonra daha çabuk kilosu arttı sanki bebişimin anlamadım bile artık 1 haftada 150 grdan falan artıyor kiloları bu haftalarda sağlıklı olsunlar da kilosu farketmez bence.

Back
X