2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
aslında sağlıklı olmak için hamilelik dışındada yapmamız gereken bu, hareket berekettir demişler

Tabi canım inanki tum agrilarim gecti yuruyusle.tum sirtim belim kalcalarim vs agriyordu kalmadi simdi.
Ve bu ay kilo almadim ama bebek iyi almisti.aslinda bir yone iyi oldu..hareket iyi gercekten de

kizlar dua edin kasilmalarim basladi.dr hastaneye yatirdi....

çok geçmiş olsun canım rabbim yavrunu korur inş. sancın mı oldu da gittin hastaneye nasıl anlaşıldı?
kasılma önleyici ilaçlar var içini ferah tut doktorun gerekli önlemi alıyordur 15 gün önce benimde
kasıklarımda sancım olmuştu hemen hastaneye gittim ama benimki idrar yolu enf. olmuş
bnede şimdi karnımda ağrı sertleşme oldumu korkuyorum Allah yavrularımızı zmanında doğurup
sağsalim kucağımıza almayı nasip eylesin sende başlarda zor bi hamilelik geçirmiştin inş. bişey olmayacak
rabbim yardımcın olsun...

kızlar açlık :112 60dk:228,9 120dk:169 180:99,7 çıkmış kızlar dr tanıdığımla grstum yüksek çıkmış dedi

66 mi 166 mi canim dktorun ne dedi.bildigim kadariyla dusuk kan sekeri de iyi diiil...

valla gayet iyi dedi ben de anlamadım 66 yazıyor zaten koyu hem şeker alıp hem nasıl düşük çıktı ilginç :) çarşamba uçak yolculuğu için rapor almaya gidicem sorayım bari hamileleiğimin başından beri hiç tatlı yemiyordum resmen tiksindim daha yeni yeni yemeye başlıyorum

"Doğum iznine 32. haftaya girince yani 31+0 günlükken mi, yoksa 32. haftayı doldurunca yani 32+0 günlükken mi çıkılacağı anne adaylarının aklını karıştıran bir durum.

Hafta bazında gebelik takibi yapılırken 31+0, 31+1, 31+2,….ve 31+6 günler 32. hafta olarak kabul edilmektedir.

Ancak kanunda doğum iznine ayrılma tarihi açıkça “doğumdan 8 hafta önce” olarak belirtilmektedir. Bu durumda izne ayrılmak için 32. haftanın dolmuş olması gerekir. Doğum izninizi başlatmak üzere başvurunuzu yapacağınız tarihi iki şekilde hesaplayabilirsiniz:

Doktorunuzun size söylediği beklenen doğum tarihinizden geriye doğru 8 hafta sayarak,
Ya da 32. haftanızı doldurduğunuz günü hesaplayarak.
Her iki hesaplama ile de aynı güne ulaşmanız gerekir.

Burada önemli olan nokta 32. haftada izine çıkacak olsanız da, 3 hafta kalana kadar çalışacak olsanız da 32. haftanızın dolduğu gün mutlaka doktor raporunuzu almanız gerekmekte! Yoksa geçen süre için hak iddia etmeniz mümkün olmuyor."

Hamile kadınlarda şeker hastalığı gebeliğin altıncı ayından itibaren aranır. Ailesinde şeker hastalığı olanlar, ileri yaşta gebe kalanlar ve aşırı kilolularda testler daha erken yapılmalıdır. Önce basit bir tarama testi yapılır. Gebe kadına günün herhangi bir saatinde açlık veya tokluk aranmaksızın 50 gr glikoz içirilir, bir saat sonra kan glikoz düzeyi 140 mg/dl altında ise şeker hastalığı yoktur. 140 mg/dl üzerinde ise şeker hastalığı şüphesi vardır. Bu durumu netleştirmek için 3 saatlik 100 gram glikoz ile yükleme yapılması gerekir. 3 saatlik yükleme neticesinde hamilelik şekerinin var olup olmadığı kesin olarak anlaşılır. Üç saatlik şeker yükleme testinde açlık kan şekeri 95 mg/dl altı, 1 saatlik şeker 180 mg/dl altı, ikinci saatlik kan şekeri 155 mg/dl altı ve üçüncü saatlik kan şekeri 140 mg/dl altı olmalıdır. Bu değerlerin ikisi yüksek ise gebelik diyabeti yani tıp dilindeki adı ile gestasyonel diyabet teşhisi konulur. Hastalık genelde gebeliğin 24-28. haftasında test edilir.

Super ozaman canim sende bol bol tatli börek corek ye

Bu süreçte anne adaylarının beslenmesi nasıl olmalı? Nelere dikkat etmeleri gerekiyor?

Diyet tedavisinin amacı tek tip beslenme ve bir öğünde aşırı yiyecek yüklenmesinin önüne geçmektir. Şeker, şekerli gıdalar ve şekerli içecekler önerilmemektedir. Gebelikte tatlandırıcı kullandırtmıyoruz. Diyet tedavisinin amacı günde 3 ana, 3 ara öğün yenilip, toplam 6 öğün beslenmektir. Günlük alınması gereken kalorinin %50’si karbonhidrattan, %25’i proteinden, %25’i yağdan gelmelidir. Diyet uzmanınız bu şekilde bünyenize uygun bir beslenme programı hazırlayacaktır. Gebelik diyabeti olanlar her türlü tatlıdan uzak durmalı, koka kola, gazoz ve hazır meyve suyu gibi şeker içeren içecekleri içmemeli, poğaça, pasta, kek, börek gibi hem şeker hem de yağ içeren yüksek kalorili besinleri tüketmemelidirler.

Gebelikte uyguladığınız sağlıklı yemek yeme düzeni gelecekteki diyetiniz için temel oluşturmalıdır.

Yazan:

Doç Dr. Selçuk Can

cnm bilgilendirdiğin için saol! ben okulun 2. dönemi çalışmıcam artık diyorum ama tam ikinci dönem başladığı hafta 31+1 yapıyor. yani illa ki 32. haftayı doldurmak mı lazım. doktorum bi hafta önden yazabilir mi acaba? gene 1 haftalık rapor alıyım diye uğraşmıyım ya sinir oluyorum bu rapor isteme olaylarına da...

Tam 32+0 da alınabiliyor canim.

Ben cLisabilir raporu alcsm o hafta...35 te ayrilcam izne.

canım benim ben de kafaya takıyordum ki bu değerlere göre kilosu önde boyu kısa meğersem bu değerler amerikanın değerleriymiş e bizim ülkemizle karşılaştırırsak... neyse ki artık hiç takılmıyorum sağlıklı olsun da boşver

Tam 32+0 da alınabiliyor canim.

Ben cLisabilir raporu alcsm o hafta...35 te ayrilcam izne.

hmm anladım cnm bi hafta için okula gitmek istemiyorum. bu konuyu bi doktoruma danışayım bakalım...
sen izinlerini sonraya aktaracaksın sanırım. ben iznimi sonraya aktarsam pek bi işe yaramıyor çünkü yaz tatili başlıyo o yüzden 32. haftada ayrılıcam. of hiç çalışmak istemiyorum zaten:)

Evet canim okul temmuz basinda kapaniyor..35 te ayrilirsam tam yaz tstiline denk geliyor.

Canim Allah korusun bolbol dinlen yorma kendini
kızlar bı soru sordum kımse bılmıyormu
seker degerlerınız kac cıktı 228.9 cokmu yuksek

Yuksek cikmis cnm geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…