günaydın tatlı anneler ve minikleri ..
dün akşam tartıldım en son dr kontrolünde 73,9 olan ben dün evde 80 çıktımmoralim sıfır sıfır sıfır sıfır aynı şeyleri yiyorum nasıl olduda 6 kilo aldım anlamadım ve bu hafta sonuna kadar 1 kilo daha alsam eyvah eyvah şeker yüklemem var dr. beni oyacak:)
Masallah gobegine sude :) pek gobek yok gibi duruyosun gerci :)
Ayni durum. Ben de gribi atlatamadan ikinciye yakalaniyorum. Rapor alinca da mudurun laflari, imalari. Velilerle cevirdigi brezilya dizisi de cabasi :) aynennn, 32. Haftada alicam izni. Hic isim olmaz. Ben de kiz bebek bekliyorum, belki ondandir benim de boyle kaplumbaga modunda yasamam. Ben de kendi tembelligime veriyodum, artik bahanem variyi akşamlar annişler
ben gebeliğim boyunca grip peşimi bırakmadı.
artık kardeş kardeş geçiniyoz.
şimdide bende mide yanması başladı.
şu okul bitsede rahatlasak.32.haftamda
hemen ayrılıcam izne.
hareketlerim çok ağırlaştı.
annemler kız gebeliği ağır geçer
derlerdide
inanmazdım.
Benim göğüslerde tık yok, büyümedide daha hala eski çamaşırlarımı takıyorum, yeni alma ihtiyacı duymadım... Acaba sütüm mü olmayacak benim?
Anarcim benim de buyumedi buyumesin de :) zaten yeterince buyuk. Hic endiselenme sutle hic alakasi yok bu durumun. Sut icin gebelik doneminde bile bol sivi tuketmek gerekliymis. Tabi emzirme doneminde de. Ama sutun coklugu kadar kalitesi de onemliymis. O yuzden ozellikle emzirirken neyle beslendigimiz onemli.Evet yaaaa nerde bu sinem tehlikesi yoktu değil mi ne zamandır yok.... İnşallah olumsuz bişe yoktur
En son kontrolunden ne kadar gecti csnim..1 ay ise evt 6 kilo azcik cok olmus
Ama aksam yemeklerine mi yukleniyorsun yada tek cesit mi besleniyorsun karbonhidrat alimini azalt biraz canimm.
Ve sıkma canini bundan boyle dikkat edersin
1 ay geçti tatlım evet ..yo geçen ay mesela 1,5 kilo almıştım acayip sevinmiştim .farklı bişeyde yemedim hatta herkes sen 12 kilo ile tamamlarsın demişti..umud ediyorumki tartı yanlış tartmış olsun :)
arkadaşlar kasılma yaşayanlar idrar tahlili yaptırsın. doktorumun isteği üzerine yaptırdım bugün kum döküyormuşum. o nedenleymiş ağrım. dün gece ağrım arttıkça kasılmam çoğalmıştı.
selam kızlar üç gündür yeni bir sıkıntım var daha önce olmuyordu alt tarafımın kemikleri çok ağrıyor basamıyorum yürüyemiyorum sınıftan öğrt. odasına gidene kadar ders zili çalıyor resmen.bacaklarımı kapatamıyorum kalça sırt ağrıları falan gibi değil tam bikini bölgesi diye tabir ettiğimiz bölge aynı şikayeti olan var mı acaba bebeğin kafası mı döndü ki kontrole de 1 hafta önce gıttım o zaman yoktu bilemedim:18:
Canlarım biz şükür iyiyiz kızımda iyiymiş şükürler olsun ki =)
Doktorum koşu bandını bırak normal yürüyüş yap dedi.
Kızımda benim gibi alışmış tembelliğe
Onun dışında, zaten başından beri sat a göre 1 hafta geriden gidiyorduk o da devam ediyor.
26 haftalık 900 grmız şu an
Ama boyu uzun olacakmış doktorumuz öyle diyor.
İnşallah öyle de olur =)
Şimdilik bu kadar eve gider gitmez hemen bakacağım geçmişe.
Umarım herkes iyidir öpüyorum sizleri ve miniklerinizi
canım ben kandan çok karaciğerden korkmaya başladım umarım sıkıntı yoktur
Yok cnm terlemiyorm ki yoga,nefes egzersizi falan yapiyorm.
Hurmayi son haftalarda yemeye baslayin diye duymustum bende
selam kızlar üç gündür yeni bir sıkıntım var daha önce olmuyordu alt tarafımın kemikleri çok ağrıyor basamıyorum yürüyemiyorum sınıftan öğrt. odasına gidene kadar ders zili çalıyor resmen.bacaklarımı kapatamıyorum kalça sırt ağrıları falan gibi değil tam bikini bölgesi diye tabir ettiğimiz bölge aynı şikayeti olan var mı acaba bebeğin kafası mı döndü ki kontrole de 1 hafta önce gıttım o zaman yoktu bilemedim:18:
Oda olabikir belki tarti yanlis sen dr tartisina gore bakarsin.
Bende 8 haftadir ayni kilodayim...sekerden dolayi ama ogun sayimi artirdim aslinda eskiye gore daha cok yiyo gibiyim
Ama almiyorum yoksa ben ucardim 20 kilolara.
benimde bu hafta sonu var canım şeker yüklemem bakalım hayırlısı olsun senin sağlık durumun iyidir umarım almamak bence en güzeli zaten bebek sağlıklı olsunda gerisi boş ne yapalım...
Oyoe canim bebek saglikli olsunda ben kilo vs almayayim yemeyeyim onemli degil..yetrr ki o iyi olsun zatrn ne kaldi surda
Emzirme doneminde yeme hakkimi kullanmak istiyorum
Ben iyiyim sekerimi duzenli olcuyorum ve dusuk tutmaya calisiyorum..diyet ve yuruyus yapiyorum..arada da kacamak
Insallah sekerin cikmaz cnm.
hanımlar oğluma kapı süsü yaptım.nasıl olmuş?
pardon tatlım Yasir sanırım ben Asi yi görmüşüm direkt :)
Kizlar, iyi aksamlar herkeseee :) 100 luk seker yuklememizin sonucu guzel cikti. Sukur gebelik sekerim cikmadi, bayaa bayaa korkmustum.
Esmer, canim senin adina sevindim, gozun aydin :)
Snowy sinemi sormustun, ben de goredim hakikaten, dikkatimi cekti. Var mi bi haber sinemden ?
iyi akşamlar annişler
ben gebeliğim boyunca grip peşimi bırakmadı.
artık kardeş kardeş geçiniyoz.
şimdide bende mide yanması başladı.
şu okul bitsede rahatlasak.32.haftamda
hemen ayrılıcam izne.
hareketlerim çok ağırlaştı.
annemler kız gebeliği ağır geçer
derlerdide
inanmazdım.
benimde erken doğum riskim var nstde sancım çıktı 2 gündür karnımda sertleşme ve kasılma oluyordu ben bebek yapıyo sanıyordum ama o kasılmaymışyarın yine dr gitcem sancım çıkarsa hastaneye yatıracak şuansa sancım var bebek daha çok küçük 28. haftadayız
Gunaydin guzel anneler
Ne gunler gecti 28+0 olduk bugun en az 10 hafta daha gderiz insallah sagliklica.
aynı olay bende de var oturamıyorum kalkamıyorum çok canım acıyor
amin tatlımm :) ben şimdi yiyorum emzirme döneminde de yiyebilirim dimi:)
aman sabah sabah iki güldük iyi geldi valla bir an önce hayırla sağlıkla bebeişlerimizi kucaklarımıza alalımda ... aman hiç de çalışmak gelmiyor içimden :)
Tabi tabi ozaman hic bir engel kalmiyo.cok fena da istah aciliyormus zaten
Hatta ben hastaneye bi tepsi borek kek ve meyve suyu siparisi vercem..
Günaydın, keyifler nasıl?:107:
Benim misafirim vardı dün, ev sahibi geldi. "Siz Adana'lısınız size teklifsiz gelinir dedik" diyip arkasından da ekledi "kızımın evine bile böyle rahat giremiyorum"Akşam 23'tü kalktıklarında, halıya koltuğa çay döküldü; onları temizle ortalığı toparla saat 1'de yatmışım. Kız arkadaş da akşam hastaneye yattı, 7 aylık hamile. Plasenta rahimden ayrılmaya başlamış, ona da gidemedik. Tuhaf bir akşamdı vesselam:107:
Gözün aydın canım, maşallah prensesineHediyelerinizi güle güle kullanın:107:
Meyve şekeri de tehlikeli arkadaşlar. Bizler genelde göz ardı ediyoruz ama günlük maksimum 3 porsiyon meyve yenmesi gerekiyor; lütfen dikkat edin. Özellikle akşamları yüklenmeyin
Adam_olacak_kız 100gr'lık yükleme için diyete girme lütfen. Eğer bir sıkıntı var ise çıksın. Önemli olan senin ve bebeğinin riskli bir durumda olup olmadığınızı öğrenmek.
Çok güzel ifade etmişsin canım. Kadınlar ile olan durumu bilemiyorum, ama erkekler için kesinlikle ne istediğini açık ve net ifade etmen gerekir. Onlar bizim gibi detaycı&düşünceli değiller. Sen onun yapmadığı bir iş&davranış için günlerce surat ederken, o senin neye alındığını bile fark edemezKarşındakini çocuk yerine koyup herşeyi açık açık söylersen alınacak-gücenecek te bir durum kalmaz ortada.
Benim eşim şu aralar fazla ilgili zaten, ama yine de zaman zaman hatırlatmak zorunda kaldığım oluyor. Sinirlenmeden, sanki bunu ondan ilk defa istiyormuşum gibi söylüyorum. İkiletmeden yapıyor sağolsun:107:
Gözün aydın canım, maşallah tosununaArtık kilo alma dönemine girdiler, bundan sonra böyle annesi
Güzel haberlerle gel gülüm:107:
meyvenin sıkıntı yaratacağını hiç düşünmezdim ama annemle konuştum annem 10 senedir şeker hastası özellikle muzdan falan kaçın dedi, ki muzu pek sevmem ama dediğim gibi akşamları acıkınca el mahkum bari meyve yiyim diyodum ama muz yemicem elma yicem mesela hani kısma o şekilde olacak, gebelik öncesi hep kepek ekmeği yerdim gebelikte kepek sünger gibi gelmeye başlamıştı yiyemiyodum şimdi kepeğe dönüş yaptım hem bağırsaklar açısından iyi oldu hem de dediğim gibi zaten öncedende hep kepek yerdim, bu şekilde dikkat etmeye çalışıyorum yoksa katı bi diyete girmedim sabahları balsız kahvaltı düşünemiyorum mesela ama onuda babamlardan istemiştim Artvinden hakiki yayla balı gelmişti, market balları şekerli oluyomuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?