2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
canım tabiki kilo alıyoruz bebişlerimiz büyüyor haliyle yoruluyoruz biraz daha dikkat etmek gerek. Her gebelik bir değil demekki çok yorma kendini şuan nasılsın
Bugün kbb ye gittim sonra arkadasla2 saat alısveris merkezinde dolastik eve geldim tutunarak yürüyorum.ogluma zor yemek hazirladim .yas 34 scabs bu yüzdenmi insalllah bebis dogunca geçer yoksa nasıl bakıcam diyorum

Kızlarr çok hoşuma gitti , sizinlede paylaşmak istedim :)

Eklentiler

• $image.webp
    $image.webp
    33,3 KB · Görüntüleme: 60
ya kızlar kafam allak pullak. akşam yemekte 1 tabak makarna yanında koca bir tabak salata 1 kase yoğurt ve bolca ekmek yedim. 1 saat sonra şekerimi ölçtüm tokluk şekerim 72 çıktı. tokluk 72 ise açlık kaçtı bilemiyorum. kendimi çok kötü hissediyorum zaten kaç gündür. oruç tutarken bile daha iyi oluyordum. cihazı yeni aldım. uyduruk bir cihazda değil. kanın ayarını bile kendi ayarlıyor. zaten önceden de 50 gr yüklemenin biri normal çıkmıştı. doktor şeker sorunun yok demişti. başka bir yerdeki de aksine yüksek çıkmıştı.bende şeker var mı yokmu bilemedim ama denemek için 2 eti puf bir muz yedim 1 bardakta şekerli su içtim. bekliyorum 1 saat dolunca tekrar yapacağım. ruh gibi dolaşıyorum kaç gündür ortada. yemek yediğimde bile kan şekerim düşük hissediyordum. kafayı yiyeceğim neye inanmam lazım:(

kızlar bugün doktora gittik 24 hafta bitmiş 75gr lık şeker yükelemesi yapıldı 3 defa kolumdan kan alındı açlık 87 çıktı . 60 dk 229 çıktı 120 dk 105 çıktı sonucu telefonla öğrendim doktor bana acıklama da yapmadı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları dokroruna gitmemi ve bu değerleri ona söylememi istedi şimdi benim gebelik şekerim ne durumda sonuçlar hakkında bilgisi olan var mı yüksekse ne yapılacak :43: zannedersem yüksek :43: daha önce yaptıranlar var mı

kızlar bugün doktora gittik 24 hafta bitmiş 75gr lık şeker yükelemesi yapıldı 3 defa kolumdan kan alındı açlık 87 çıktı . 60 dk 229 çıktı 120 dk 105 çıktı sonucu telefonla öğrendim doktor bana acıklama da yapmadı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları dokroruna gitmemi ve bu değerleri ona söylememi istedi şimdi benim gebelik şekerim ne durumda sonuçlar hakkında bilgisi olan var mı yüksekse ne yapılacak :43: zannedersem yüksek :43: daha önce yaptıranlar var mı

gebelik diyabeti teşhisi koymuş canım. 229 yüksek çıkmış. dahiliye uzmanına görünmen lazım.

ya kızlar kafam allak pullak. akşam yemekte 1 tabak makarna yanında koca bir tabak salata 1 kase yoğurt ve bolca ekmek yedim. 1 saat sonra şekerimi ölçtüm tokluk şekerim 72 çıktı. tokluk 72 ise açlık kaçtı bilemiyorum. kendimi çok kötü hissediyorum zaten kaç gündür. oruç tutarken bile daha iyi oluyordum. cihazı yeni aldım. uyduruk bir cihazda değil. kanın ayarını bile kendi ayarlıyor. zaten önceden de 50 gr yüklemenin biri normal çıkmıştı. doktor şeker sorunun yok demişti. başka bir yerdeki de aksine yüksek çıkmıştı.bende şeker var mı yokmu bilemedim ama denemek için 2 eti puf bir muz yedim 1 bardakta şekerli su içtim. bekliyorum 1 saat dolunca tekrar yapacağım. ruh gibi dolaşıyorum kaç gündür ortada. yemek yediğimde bile kan şekerim düşük hissediyordum. kafayı yiyeceğim neye inanmam lazım:(
tatlim sen doktorunla konus ve tekarar yaptir bence :26:
ben makarna yesem 180 den asagi cikmaz kesin :31: simdi olctugunde kac cikti merak ettim acikcasi

tatlim seninde gebelik sekerin cikmis.. diyet ve egzersizle yoluna koyacagindan eminim Allahin izni ile insuline gerek kalmadan halledersin sıkma canini ben ve bi cok hamile arkadasimiz da da cikti ve duzene giriyor yavas yavas cok sukur :34:

cnm gunluk ortalama yemek listeni paylasir msn bizimle?

Evde denemeyin:64:

Sabah (saat: 7-8)
Ortalama 1 litre su ve 1 elma
Yaklaşık 2 saat sonra 1 bardak süt + ceviz-fındık (birkaç tane)

Kahvaltı (saat: 11-12)
Yukaf kepeği ile 1 (bazen 2) yumurtalı omlet
Bol salata (tüm sebzeler içinde ıspanak, karnıbahar, lahana dahil), sos olarak sadece tahin+limon; yağ ya da tuz yok.
Ayran

Öğleden sonra (saat: 16)

1 tane portakal ya da armut

Akşam (saat: 18)

Et ızgara + salata +ayran ya da etli sebze çorbası (mutlaka yeşil mercimekli:34:)

Yatmadan önce (saat: 20-21)

Büyük bir kase yoğurt

Son düzenleyen: Moderatör:

Bol salata (tüm sebzeler içinde ıspanak, karnıbahar, lahana dahil), sos olarak sadece tahin+limon; yağ ya da tuz yok.
Ayran

Et ızgara + salata +ayran ya da etli sebze çorbası (mutlaka yeşil mercimekli:34:)

Büyük bir kase yoğurt

tatlim ogle ogununu atliyorsun :20:
oldu mu? :19:
yulaf kepegi diyorsun acaba onceden dukan mi yaptin sen bakiim :23:
peynir yiyemiyormusun :26:

Ayran

Büyük bir kase yoğurt

Uygulayabiliyorsan çok süper tatlım, bravo wala :46::46::46:

Hayırlısı olsun kuzum.. Ama ünitelerin. Çok yüksek olmaz sanırım... Belki daha rahat yemek yersin şimdi... Doktoruna doymadığını söyle..

canımmm tek doz akşam 10 inite yapalım dedi..doymadığımı da söyledim olmaz sen hamilesin bebekte sende rahatla bu dozla dedi ama inş öyle olur bakalım akşamları 9-10 gibi yap yarım saat sonra bişeyler ye dedi..mutlu oldum inş rahatlıcaz

değerlerimi söyledim yüksek buldu insilüne başlama sıbnırı gebelikte 155 miş.170*180 çıkıyo bazen deyince başlattı iğneyi.

Son düzenleme:
gebelik diyabeti teşhisi koymuş canım. 229 yüksek çıkmış. dahiliye uzmanına görünmen lazım.

ben makarna yesem 180 den asagi cikmaz kesin :31: simdi olctugunde kac cikti merak ettim acikcasi

tatlim seninde gebelik sekerin cikmis.. diyet ve egzersizle yoluna koyacagindan eminim Allahin izni ile insuline gerek kalmadan halledersin sıkma canini ben ve bi cok hamile arkadasimiz da da cikti ve duzene giriyor yavas yavas cok sukur :34:

inşallah düzelir sekerim diyetle

doğru diyosun cnm bebek bizim psikolojimizden çok etkileniyor. kabızlık içinse ben günde yarım magnezyum içiyorum o kabızlığı önlüyor.ben de sanki basketbol topu yutmuş gibiyim karnım yukarıda duruyor.

inş cnm zamanında ve sağlıklı kucağımıza alırız bebişleri... inş yarın taburcu olursun... tekrar sıkıntı çekmezsin umarım:)

öğünleri az ve sık tutabilirsin cnm. ama bu haftalardan sonra bebek de hızla kilo alacağı için gene 4 5 kilo alırız.
ben doğum tercihimi özelden yapıcam. devlet hastanesi benim bulunduğum yerde hiç iyi değil. kaç kere başka sebeplerle gittim hiç memnun kalmadım ama tabi başka yerlerdeki devlet hastaneleri daha düzgün olabilir.

ya ben de ilçedeyim o yüzden ani bir durumda özele gitmek benim için sıkıntı oluşturabilir. burdaki hastaneyi ya çok övüyorlar yada çok yeriyorlar orta yolu yok . tmm burda yapayım diyorum sonra birileri çıkıyor aman ha sakın diyorlar. netten bakıyorum özellerde çok övülen doktorlar hakkında da şikayetler oluyor kafam allak bullak anayacağın :50:

114 çıktı canım.hafta içi tekrar 100lük yükleme için gel demişti dahiliyeci. Nar ekşisi içiyordum hep o mu dengeledi bilmiyorum.bakalım yarın sabah açlık ve toklukta ne çıkacak

canımmm tek doz akşam 10 inite yapalım dedi..doymadığımı da söyledim olmaz sen hamilesin bebekte sende rahatla bu dozla dedi ama inş öyle olur bakalım akşamları 9-10 gibi yap yarım saat sonra bişeyler ye dedi..mutlu oldum inş rahatlıcaz

değerlerimi söyledim yüksek buldu insilüne başlama sıbnırı gebelikte 155 miş.170*180 çıkıyo bazen deyince başlattı iğneyi.

Hadi bakalım canım hakkında hayırlısı olsun.. Rahatlarsın inşallah...

Iyi bir endokrinolog bul canım.. Gebelik şekeri çıkmış.. Ama korkma yalnız değilsin.. Biz varız ;))

Gunaydin guzel anneler :) yine cok verimsiz bir uykunun sabahi bu gun benim icin. Gece boyunca bacaklarim sizladi, boyle biri bacaklarimi cekse, lastik gibi uzatsa, cevirse filan anca rahatlatacagim sanki :( sabaha kadar odalari turladim. Dun birazcik yurudum diye mi boyle oldu, anlamadim ki :( dun de yurudukten sonra aksama kadar belim agrimisti araliksiz. Neyse bugun cuma, son is gunu. Hafta sonu dinlenirim artik, haftaya da son ders haftasi. Ve nihayet tatilll :) hepimize hayirli cumalar ;)

Günaydın, hayırlı cumalar:107: Tamam kardan umudumu kestim ama o yağmur bugün yağacak arkadaş:32:

http://www.youtube.com/watch?v=FguOX_KfjMs

tatlim ogle ogununu atliyorsun :20:
oldu mu? :19:
yulaf kepegi diyorsun acaba onceden dukan mi yaptin sen bakiim :23:
peynir yiyemiyormusun :26:

Öğle öğününü değil, sabah kahvaltısını atlıyordum gülüm hamilelik öncesi. Öğlene kadar kahve içer sonra öğle yemeği yerdim. Şimdi sabah bebeğim için dengeli bir öğün oluşturdum:107:

Annem için protein diyeti uyguladığımızı ve tip 2 diyabeti başarı ile ekarte ettiğimizi yazmıştım dün. Ducan bilinen en iyi protein diyetidir. Ducan diyetini birebir uygulamadık ama doktorun araştırmalarından epey istifade ettik. Yulaf kepeği (ki istisnasız herkesin diyetinde olması gereken bir ürün; http://www.dukandiyetitariflerim.com/2012/02/neden-yulaf-kepegi.html) ve et pişirme teknikleri en çok yararlandığımız püf noktaları oldu. Onun sayesinde benim hayatıma da yulaf kepeği ve dolayısı ile kahvaltı girdi. Yapışmaz tava ne bilmezdim, şimdi 0 yağ ile herşeyi pişiriyorum:34:

Peynir yerim çok da severim. Salatama koyuyorum peyniri (tam yağlı beyaz peynir). Bu arada süt ve süt ürünlerim tam yağlı, yoğurdumu kendim yapıyorum zaten:34:

"tatlim ogle ogununu atliyorsun :20:oldu mu? :19:" demişsin. Bir bakalım. Tansiyonum-şekerim yok, ödemim-şişkinliğim yok; bebeğimin gelişimi çok güzel ilerliyor hatta 2 hafta önden gidiyor. Bence gayet güzel olmuş, sence:32:

Fikrimi söylemeden edecemeyeceğim, bir biyokimyacı olarak 6 değil 3 öğünün savunucusuyum. Glukoz ve insülin metabolizması ile ilgili son yapılan araştırmaları incelerseniz, günde 6 öğün yemeye "çalışıldığında" kandaki insülin seviyesinin sürekli yüksek olduğunu bunun pankreasın beta hücrelerini (insülin sekresyonunu gerçekleştiren hücreler) "köle" gibi sürekli çalıştırarak yorduğunu ve kişinin en nihayeti tip 2 diyabet hastası olduğunu görürsünüz. Hele ara öğün diye meyveye yüklenenlerin vay haline...

Uygulayabiliyorsan çok süper tatlım, bravo wala :46::46::46:

Benim beslenme tarzım bu gülüm, sedanter bir yaşam olunca yaşam biçiminde ayarlamalar yapmak farz oluyor:34:

Gunaydin guzel anneler :) yine cok verimsiz bir uykunun sabahi bu gun benim icin. Gece boyunca bacaklarim sizladi, boyle biri bacaklarimi cekse, lastik gibi uzatsa, cevirse filan anca rahatlatacagim sanki :( sabaha kadar odalari turladim. Dun birazcik yurudum diye mi boyle oldu, anlamadim ki :( dun de yurudukten sonra aksama kadar belim agrimisti araliksiz. Neyse bugun cuma, son is gunu. Hafta sonu dinlenirim artik, haftaya da son ders haftasi. Ve nihayet tatilll :) hepimize hayirli cumalar ;)

Beğendim x100:3:

Back
X