2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
kızlar bişeyi merak ediyorum. doktorum bebeğimin gelişimi on gün ileri olduğu için belki gizli şeker vardır dedi. doktoru gizli şekerden bahseden var mı? bi de neleri yememeye dikkat ediyorsunuz? merak ettim...

sana da günaydın cnm! saol bebeğim iyi çok şükür. bizimki tosuncuk olacak galiba bu gidişle:) boyunu söylememişti ama fl ölçümünü 7e kendim çarptım 39cm çıktı.

kızlar bişeyi merak ediyorum. doktorum bebeğimin gelişimi on gün ileri olduğu için belki gizli şeker vardır dedi. doktoru gizli şekerden bahseden var mı? bi de neleri yememeye dikkat ediyorsunuz? merak ettim...

Glukoz tolerans testi yaptırdın zaten, ne gizli şekeri olacak. Aşağıdaki tabloya bakarsan, o boy için bebeğinin kilosu gayet normal gülüm.

http://www.e-gebelik.net/bebegin_iyilik_halini_gosteren_testler/fetal_kilo_boy_tahmini.asp

Yetişkin insan gibi düşünürsen, aynı yaşta 2 insanın kilosunun boyunun birbirinden çok farklı olması gayet normal karşılanıyor. Bebeğin iridir, kafana takma. Benim yaramaz 3 hafta önce 38 cm 1200 gr'dı. Benim kontrolüm de haftaya; bakalım ben ne duyacağım 2kg'a yakın bekliyorum

saol cnm ya içimi rahatlattın. aslında kendim de normal olduğu biliyorum ama başkalarından da duymak daha iyi oluyor:)
senin üç hafta önceki haftan benim şimdiki haftama denk o zaman bizim bebişlerimiz tosuncuk biraz:)
doğru diyosun her bebek aynı olacak diye bişey yok. benim doktorun da ruh hali bi değişik oluyor. en son kontrolde de bebeğim on gün kadar öndeydi. o zaman bebeğin gayet iyi biz geriden gelen bebeklerden korkarız önden gitmesi iyi boyu uzun olacak dedi. bu sefer de 10 gün önde olunca ben de gayet iyi o zaman değil mi diye doktoruma söyledim. iyi ama her zaman iyi olmayabilir gizli şeker olabilir diye bişey çıkardı. benim doktora kendin yorum yapmıcan anlaşıldı yani.

Onların da bir günü bir gününü tutmuyor demek ki:107: Benim doktor bebeğin uzun olacak, genetik olarak programlandığı kiloya da gelecek; sağlığı yerinde sorun yok dedi. Seviyorum doktorumu, gerçekten ciddi bir durum yoksa hastayı endişelendirmiyor; kelimeleri çok dikkatli seçiyor. Sen de hiç endişe etme, bundan sonra hızlı kilo alacaklar ayda 1 kg'dan fazla alabilir diye okumuştum bir yerde

evet cnm bundan sonra iyice büyüyecek bebeklerimiz. inş vakti zamanında doğarlar sağlıklı bi şekilde.
doktorun da ne kadar yapıcı konuşuyormuş. öyle olması lazım aslında da. işte benimki de iyi ama bazen değişik ruh halinde oluyor bazen dakikalarca açıklamalar yapıyor falan. saol cnm tekrar içimi ferahlattın

salı günü randevumuz var bakalm bizimki ne kadar olmus gerçi ben 1800 doğmuşum inş bana çekmez

ayy maşallah maşallah :)

merhaba güzell anneler ve mucizeleri nasılsınız bakalım inşallah herkes iyidir bizler çok iyiyiz babamızla küçük meleğimizin odasına son rütuşlarımızı yaptık fon perdelerimizi oyuncaklarımızı ufak tefek cicilerimizi yerleştirdik geriye sadece avizemiz kaldı onuda aldık mı meleğimin odası tamamdır teyseleri ve sonra gelsin cennet kokulu meleğim bu arada suay dan haber var mı ben hiç göremedim umarım iyidir

iyi pazarlar kızlar, pek takip edemiyorum eğer hasta olan sancısı olanlar varsa
çok geçmiş olsun Allah şifa versin benimde sancılarım devam ediyor...
dün gece sancıdan sürekli uyandım karnımda sertleşme ve kasılma gibi bişey oluyor
yarın dr kontrolum var muhtemelen yine nst ye gönderir iyce korkutmaya başladı
beni bu kasılmalar daha çok erken değilmi benim gibi kasılma yaşayan varmı aranızda?

ayy maşallah maşallah :)

saol cnm! inş herşey böyle yolunda gider:)

ne güzel cnm meleğin odasını güle güle kullansın inş! biz kiracı olduğumuz için oda yapamıyoruz artık... biz de dün alışverişimizin çoğunu bitirdik sadece beşiği ve yatağı kaldı. a tabi puset ve arabası da var...

çook geçmiş olsun cnm ya doktorun ne diyor bu duruma erken doğum riskin mi var? plasentanla alakalı bişey değildir inş! umarım herşey normale döner en kısa zamanda...vakti zamanında da bebeğin gelir!

çook geçmiş olsun cnm ya doktorun ne diyor bu duruma erken doğum riskin mi var? plasentanla alakalı bişey değildir inş! umarım herşey normale döner en kısa zamanda...vakti zamanında da bebeğin gelir!

sağol canım plasentayla alakalı olduğunu sanmıyorum en son dr rahim ağzına 3 cm uzaklıkta artık risk oluşturmaz demişti o dert bitti derken bu basladı inş. erken doğum riskin var demez yarın doktoora gitcem yine nst ye bağlayıp bakarlar daha doğmadan oyuncak ettiler bizi yaramazlar :)

benim plasenta da yukarı çıkmış yaklaşık 5cm. iyi hadi o dertten kurtulduk:) inş erken doğum riskin yoktur. olsa bile durdurulabiliyor. inş yarın hayırlı haberlerle dönersin cnm! evet cnm yaramazların gelmesine az da kaldı yani bakalım hayırlısıyla şu günleri de geçiririz:)

inşallah canım gecen hafta bana progesteron başlattı iğnesini oldum ama fayda etmedi galiba
çünkü faydası olsa sancılarım geçerdi nidillat diye bi ilaç varmış ama çok ağırmış benim bünyem
biraz hassas dr senin bünyene ağır gelebilir dedi birde o ilacı ilk hastanede yatırıp damar yoluyla verip
vucudu alıştırıyolarmış baş dönmesi tansiyon düşüklüğü baygınlık yapıyomuş inş. gerek kalmaz ya
bebeğim 2 ay daha sabretsin zamanında sağlıkla doğsun öyle rahatlayacağımki... hamilelik beni çok yıprattı
baştan beri kaybetme korkusu çok yordu beni kızım süpriz yapıp beni üzmez inş.

inş cnm ya gerçekten ilk aylardan beri şöyle mi olacak böyle mi olacak derken şu son iki ayı da inş sorunsuz bi şekilde atlatırız.
bunlarda da vardır bi hayır... sıkmayalım canımızı...bebeklerimiz inş doğduktan sonra bu sıkıntılarımızı bize bi dakkada unuttururlar o sevimlilikleriyle:)
yarın güzel haberlerini bekliyoruz cnm!

ay vallahi kucağımıza alınca bütün dertler sıkıntılar gider demi :) şu 2 ayıda sağsalim bi atlattıkmı inş. herşey çok güzel olucak sen nasıl oldun iyisindir inş. bi sıkıntı yoktur

Yaaa teyzesiiii renkli ekranda gorduk biz aslinda ama ciktiyi boyle siyah beyaz veriyo makina. Valla doktoruma dedim, ultrason cihaziniza talibim, bi sonraki randevuya kadar odunc verin nolur diye ama Ayrica Anarcim, sennle ayni sekilde aseriyoruz. Bugun marketten yumusatici aldim, herzaman kullandigim kalmamis, baska bi cesidini alayim madem dedim. Bi kokusuna bakmak icin icime cektim ki bildigin agzimin suyu akti. Kokular artik benim icin guzel degil lezzetli camur, toprak, cimento, kil... Hepsi istah kabartici
Canim, masallah senin bebisine de. Evet eli o teyzesi, minik parmaklariii ben de cok sevindim plasrntanin yukari cikmasina ama zaten artik risk yoktu, yukari cikmaya baslamisti en son. O yuzden atlmisim canim kusura bakma :) yoksa bebeklerimizin sagligina mutlu oldugum kadar annelerimizin sagligina da seviniyorum bu arada bebisinin kilosu icin ne dedi doktorun?
oooooooooooooyyyyyy maşallaaahhhhhhhhhhh allah kucağına almayı nasip etsin
Amin canimmm, tesekkur ederim :) Allah cumlemize bebeklerimizi sag salim kucaklamayi nasip etsin :)
maşallahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh kızçene :) hangi hastaneye gidiyosun
Tesekkur ederiz teyzesi. İzmirdeyim ben. Cinarli hastanesine gidiyorum. Daha dogrusu henuz gitmek kismet olmadi, dogumda insallah. Doktorum o hastanenin doktoru, ama ben muayenehanesinde gorunuyorum. Doktorum Ahmet Guler bu arada, cok memnunummm )
Canim gecmis olsun, doktorum duzenli araliklarla adet sancisinin 10 kati bi sanci olursa kork dedi. 1 cmlik acilmada sedyeyle geliyolar, merak etme dedi. İnsallah seninkiler de dogumla ilgili degildir diye dusunuyorum.
Hayirli olsun canim. Gule gule kullansin melegin :)
Merhaba kizlar

Allahim nazarlardan korusun yavrunu!!

Tesekkur ederim canimmm. Cumlemizinkini insallah :)

cnmm ben varim biliyorsun cok sancim oldu iki keredogum haneye girdim..tuse edildim...ama simdikik durduruldu cnm.sancilsr kasilmalar oluyor. drumun soyledigi artarsa hemen hastaneye gelmem..sen de takio et kendini cnm artarsa siklasirsa kailmalarin git.ilaclarla durdursunlar yoksa.aciklik baslarsa.zor olabilir. birde. yalanci dogumsancilari olabilir mis..nefes al soluna uzan icini feerah tut cnm..uzulme.druunda.soyler zaten..dualrimiz hepimizle.zamanlarini bekkiycekler ins

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…