Bende normal doğum istiyorum fakat o andan değilde en çok çatı muayenesinden korkuyorum
Birde beklemek çok zor geliyor 38.haftada Allah nasip ederde o zamanı görürsem yaptır sezeryanı al meleğini kucağına diyor bir yanım
aynen çatı muayenesi en sıkıntılı olan muayeneoffff... ben de normal doğum istiyorm fakat benim bebeğim biraz kilolu olacak sanırım hep bi hafta on gün ileriden gidiyor. sata göre doğum tarihim 14 nisan ama doktorum nisanın ilk haftalarında da doğabilir dedi. bebeğimin kilosu fazla olursa sezaryen düşünüyorum. diğer türlü normal bakalım cnm ya hangisi daha iyiyse öyle doğuralım:)
Hmmm, Amwayin herseyi var evde su an ama o sprey yokkkben çok yeni amway diye bir markanın spreyini aldım. eski ve kolay çıkmayan lekeler için. eşimin bazı gömleklerinde koltuk altları sararmıştı. onları duzeltti. belki 1 yıllık leke ve bir türlü çıkaramamıştım. leke çıkarıcı sprey. pazarda satılıyordu amway urunleri iyi diyor bana temizliğe yardımcı gelen kadınların hepsi. bulması kolay mı bilmiyorum. bir bakın.
Hmmm, asprin ben de kullaniyorum ama cok kimyasal var onda, guvenemem heralde bebek kiyafetleri icin. Gerci sonra durulayip sonra da bebek deterjaniyla yikasam bisey olmaz ama :Sgünaydın anneler...
dün yeğenlerimi görmeye gittim onlara sarılıp uyumak için...yaşam enerjim bitmek üzereydi çünkü...dün akşam söyledikleri şeylerden sonra bana gülme krizi geldi 10 dk...kendimi durduramadım sonrada ağlamaya başladım...banyoya koştum..altıma kaçırmıştım gülerken ,annemden iç çamaşırı istedim...(yeğenlerim,halam altına işemiş diye herkese söylediler)....banyoya koştum..minik tosbalarda arkamdan koştu...''halacım neden ağlıyorsun....hala neden bu kadar çok ağlıyorsun.... halacım gözlerinden ne akıyor...(makyajım akıyor bu arada)''...sinirlerim bozulmuş demek ki ...iyi geldi birazda...rahatladım...çok şirin ve değişik olmuş...ellerine sağlık..sağlıkla sıhhatle dağıt inşallah sevdiklerine...ben 2 bazen 3 yastıkla uyuyorum yine zor oluyor ama uyuyabiliyorum öyle...
güle güle kullan cicilerini...bebek lekesini çamaşır suyu çıkarmıyor biliyorum..hatta pek bir şey çıkarmıyor...çünkü yeğenlerimden biliyorum...lekelenen kıyafetleri hep orda hafif bir iz yapıyor tam çıkmasada...eşim iş gereği sürekli beyaz gömlek giydiği için yakaları çok zor çıkıyor...asprin diye bir sprey var her markette var sanırım şimdi... ben a 101 den almıştım...elimde yakalarını çitileyince çabuk yıpranıyor...bu sprey mucize gibi yakalarına sıkıyorum sadece sonra makinaya atıyoruım bembeyaz çıkatıyor..ama sonuçta kimyasal iyice durulasan, bebekler için bir sorun olurmu acaba...
banada bazı sabahlar oluyor böyle...o kadar gerçekçi rüyalar görüyorum ki..sabah kalktığımda ...hayatımla ilgili bazı şeyleri yeniden hatırlıyorum...buna evli olduğumda dahil :)))
Canim gecmis olsun. Ya kan uyusmazligiyla ilgili cok bi bilgim yok, umarim bebegin icin problem olmaz. Ko doktorun bebegin iyi oldugunu soylemis. Bence icini ferah tut, feraha ciksin.kızlar dün kan uyuşmazlığı duyarlılık testi (indirecct coombs)yaptırdık. kürtajdan ve 8. haftadaki kanamamdan sonra kan uyuşmazlığı iğnesi vurulmama rağmen sonuç pozitif çıktı. yani vücudum bebeğin kanına karşı antikor üretmiş bir nevi savunmaya geçmiş.bu da bebek için olumsuz sonuçlar doğurabilirmiş. doktor bunun derecesinin önemli olduğunu eğer 1/2 1/4 ise bebekte sorun açmayacağını ancak 1/8 ve 1/16 ise çocuk açısından sıkıntı yaratacağını söyledi. bunun için titre testi istedi tıp fakültesinde yapılıyormuş. titre oranı yüksekse takip altına alınması gerekiyormuş. bugün doçentin özel kliniğinden randevu aldık.çocuğun beynindeki kan akış hızından çocukta anemi gibi sorunlar olup olmadığına bakacak. eğer sorun varsa bebeğe kordondan kan aktarılacak. kızlar dua edin bebeğim az oranda etkilenmiş olsun bu durumdan. dua edin bebeğim için. dünden beri uyuduğum uyku bile zehir oldu. doktor bebekte şimdilik sorun yok dedi. ama içim rahat değil. kan uyuşmazlığı iğnesi yaptırılsa bile demekki fayda etmiyormuş.
canım kusura bakma ya baktım bakmam mı hatta çok teşekkür ettim saana ....... ama demekki yazamadım.. mesai saatlerindede giremiyorum ya çok yazamıyorum zaten .. kusura bakma.. tekrar teşekkür ederim.. bakıyorum hala ya .. benim bi gecelikle sabahlığım var onlara uygun olsunki birdaha sabahlık almayım diyorum.. bakalım..sana linkini attığım pijama takımına baktınmı?orda çok daha uygun fiyatlıydı yardımcı olmak istemiştim ama anladığım kadarıyla sen bakmadın neyse canım sen bilirsin...
evet canım farklıydı tamamı bübchendi ve bebek pudrasıda vardı lakin pudrayı sağlıklı bulmuyomuş uzmanlar onun yerine gerekirse mısır nişastası kullanın demişler, bide pişik kremi olarak mustela daha etkiliymiş listeyi modifiye ettim
ooyyyy ooooyyyy çok zor geçiyor günler dün döndüm dolaştım durdum artık saat 3 e geliyo öyle sızıp kalmışım olduğum yereaynı durumdayız canım bende uyuyamıyorum uzun zamandır bebişlerimiz bizi uykusuz gecelere alıştırıyor sanırım
canım oğlunun güzel haberlerini bekliyoruz iyi olacak inşallah
bende öyle yapıyorum canım ama benim kız gündüz sadfece yemek saatlerinde uyanıp geri uyuduğundan uykusunu alıyo oluyo gece sonra da başlıyoruz kıpırdanıp oynamaya benim ki doğum pozisyonu aldığı için kaburgalarımı tekmeliyoGüneşli bir sabahtan herkese günaydın:107: Sabaha kadar 40 tane rüya görüp, uyanınca "kimim ben, neredeyim, bugün günlerden ne" moduna girmeye başladım. Yediğim onca ceviz ve balıktan sonra, dimağım aydınlandı; yeni bir farkındalık düzeyindeyim diye caka satarken aşırı yüklendiğim beyin hücrelerim kısa devre mi yaptı nedir
Ben uykum tam gelmeden yatağa girme gafletinde bulunursam yaşıyorum aynı sorunu. Yorgunsam birkaç dakikada sızıp kalıyorum zaten. Bebeğin makat gelişli olduğundan mı nefes alamıyorsun?
çok sağol canım en güzelleri senin olsunçok güzel canım güle güle kullanın
amin canım inş. allah razı olsun ben artık gücüm tükenince sızıp kalıyorumgünaydın anneler...
dün yeğenlerimi görmeye gittim onlara sarılıp uyumak için...yaşam enerjim bitmek üzereydi çünkü...dün akşam söyledikleri şeylerden sonra bana gülme krizi geldi 10 dk...kendimi durduramadım sonrada ağlamaya başladım...banyoya koştum..altıma kaçırmıştım gülerken ,annemden iç çamaşırı istedim...(yeğenlerim,halam altına işemiş diye herkese söylediler)....banyoya koştum..minik tosbalarda arkamdan koştu...''halacım neden ağlıyorsun....hala neden bu kadar çok ağlıyorsun.... halacım gözlerinden ne akıyor...(makyajım akıyor bu arada)''...sinirlerim bozulmuş demek ki ...iyi geldi birazda...rahatladım...çok şirin ve değişik olmuş...ellerine sağlık..sağlıkla sıhhatle dağıt inşallah sevdiklerine...ben 2 bazen 3 yastıkla uyuyorum yine zor oluyor ama uyuyabiliyorum öyle...
güle güle kullan cicilerini...bebek lekesini çamaşır suyu çıkarmıyor biliyorum..hatta pek bir şey çıkarmıyor...çünkü yeğenlerimden biliyorum...lekelenen kıyafetleri hep orda hafif bir iz yapıyor tam çıkmasada...eşim iş gereği sürekli beyaz gömlek giydiği için yakaları çok zor çıkıyor...asprin diye bir sprey var her markette var sanırım şimdi... ben a 101 den almıştım...elimde yakalarını çitileyince çabuk yıpranıyor...bu sprey mucize gibi yakalarına sıkıyorum sadece sonra makinaya atıyoruım bembeyaz çıkatıyor..ama sonuçta kimyasal iyice durulasan, bebekler için bir sorun olurmu acaba...
banada bazı sabahlar oluyor böyle...o kadar gerçekçi rüyalar görüyorum ki..sabah kalktığımda ...hayatımla ilgili bazı şeyleri yeniden hatırlıyorum...buna evli olduğumda dahil :)))
ben çok kararsızdım internette gezdikçe boxcity diye bir site buldum istanbul tahtakalede yeri kutu 35 kuruş stiker ise 40 adeti 6 tl hem uygun hem çok cici :)kutuyu çıkartmayı filan nerden aldın canım ya çok hoş olmuş ben çok kararsız kaldım
maşallah canım ne güzel ben de 1 ayda 6 killo almışımgünaydın annişler sabah aile hakımliğine gittik kan ıdrar verdık sonuçlar yarın cıkacak kızımın kalp atışlarını dinledik ayyy cok güzeldi 2 ayda sadece 2kilo 200 gr almışım yanı 69 kıloyum doktor ıyı dedi ama tansıyonum yüksek cıktı büyük 12 küçük 8 gebelikte bu yüksek oluyormuş 1 ay boyunca her sabah ölçüp yazacakmışım ellerim cok şiş bundan olabılır dedi tuzu keseceksın dedi zaten kullanmıyorum kı dün akşam halılar yıkamaya gitti 8 kadın geliyor artık yavaş yavaş işler başlıyor
yok canım bende ınanmam zaten öyle seylere valla aynen bende bozamam
canım benım cok teşekkür ederim
güzel gunlerde kullan canım ben sadece saç vücut şampuanı ve durulanmayan suyunu aldım pişik kremı de sudockrem aldım
teşekkürler canım benım evet şimdilik hem şanslı hem masraflı
ayy yerım ben bunları cok güzel olmuş ümranım hayırlı olsun
canım kafanın altına yastık koy bıraz yuksek dursun kafan
ayyy az kaldı anar vallahı cok heyecanlıyım
bebeğin yüzüne nemlendırıcıye gerek yok bence şampuan pişik kremı yeterlı canım bırde hakıkı zeytın yağı aldın mı tamam dır oh misler gibi
hayırlı olsun canım bende mustela saç ve vücut şampuanı ve durulanmayan bebek losyonunu aldım
oh mıs gıbı bız çalışanlar her sabah erkenciyiz kız sende alışırsın mustelanın saç ve vut şampuanı ve durulanmıyan losyanunu al yeterlı
valla sabahtan yıyorum dayagını kızımın
anarcım bende karaca alacağım sanırım her ölçüleri var arayıp öğren tlf bılgı verıyorlar
maşallah tosuna gelişimi cok ıyı annesı bende cumartesi gidiyorum doktora cok heyecanlıyım özledim kızıımı
canım benım bıtanem ınsallah bırsey cıkmaz allaha sığın dua et ondan ıste ondan dıle o herşeyın en ıyısını en güzelini nasip eder ıcını ferah tut
Canım seninki negatif eşinin pozitif mi?Eğer uyuşmazsızlık varsa bile bebek pozitif olursa bir sorun teşkil etmiyormuş.Eğer negatif olursada gene bu bebeğinde bir sorun olmuyormuş ama bir dahaki hamileliğinde bebeğin anemi olma ihtimali oluyormuş.
Rh uygunsuzluğu varlığında eğer bebek pozitif ise gebelik ya da doğum esnasında anne kanı ile bebeğin kanı temas eder ve anne kanına bebek kanındaki eritrositler (kırmızı kan hücreleri) geçer. Bu eritrositler üzerinde bebeğe ait Rh antijenleri vardır. Anne buna anti Rh antikoru üreterek cevap verir. Bu gebelikteki bebek bir zarar görmez ancak bir sonraki gebelikte bebek eğer Rh (+) olur ise anne kanındaki bu ilk gebelikte oluşmuş anti Rh antikorlar bebeğe geçer ve bebeğin kanında eritrositlerin parçalanmasına ve bebekte kansızlığa (anemi) neden olur.
Bu şekilde bir yazı buldum bende.İnşallah bişey çıkmaz canım kalbini ferah tut tamam mı?
kizlaarrrr ben bu aralar butun gunumu yusufla geciriyorum :18::18::18:
yusuf yusuf :18:
allahtan pazartesi gününden itibaren izne ayrılıyorum da gündüz bolbol uyuruum gece uyumazsamda olur son 3 gün
Tünaydın kızlar
K.validem bende giremiyorum pek.
Arada okuyup çıkıyorum.
Hazırlıklar devam ediyor herkesin ne güzel =)
Ben bildiğiniz üzere aynalı hediyelik şeklinde şeyler hazırlamak istiyordum, ablam ne gerek var diyor bende bilmiyorum ne yapacağımı.
kızlar dün kan uyuşmazlığı duyarlılık testi (indirecct coombs)yaptırdık. kürtajdan ve 8. haftadaki kanamamdan sonra kan uyuşmazlığı iğnesi vurulmama rağmen sonuç pozitif çıktı. yani vücudum bebeğin kanına karşı antikor üretmiş bir nevi savunmaya geçmiş.bu da bebek için olumsuz sonuçlar doğurabilirmiş. doktor bunun derecesinin önemli olduğunu eğer 1/2 1/4 ise bebekte sorun açmayacağını ancak 1/8 ve 1/16 ise çocuk açısından sıkıntı yaratacağını söyledi. bunun için titre testi istedi tıp fakültesinde yapılıyormuş. titre oranı yüksekse takip altına alınması gerekiyormuş. bugün doçentin özel kliniğinden randevu aldık.çocuğun beynindeki kan akış hızından çocukta anemi gibi sorunlar olup olmadığına bakacak. eğer sorun varsa bebeğe kordondan kan aktarılacak. kızlar dua edin bebeğim az oranda etkilenmiş olsun bu durumdan. dua edin bebeğim için. dünden beri uyuduğum uyku bile zehir oldu. doktor bebekte şimdilik sorun yok dedi. ama içim rahat değil. kan uyuşmazlığı iğnesi yaptırılsa bile demekki fayda etmiyormuş.
kızlar dün kan uyuşmazlığı duyarlılık testi (indirecct coombs)yaptırdık. kürtajdan ve 8. haftadaki kanamamdan sonra kan uyuşmazlığı iğnesi vurulmama rağmen sonuç pozitif çıktı. yani vücudum bebeğin kanına karşı antikor üretmiş bir nevi savunmaya geçmiş.bu da bebek için olumsuz sonuçlar doğurabilirmiş. doktor bunun derecesinin önemli olduğunu eğer 1/2 1/4 ise bebekte sorun açmayacağını ancak 1/8 ve 1/16 ise çocuk açısından sıkıntı yaratacağını söyledi. bunun için titre testi istedi tıp fakültesinde yapılıyormuş. titre oranı yüksekse takip altına alınması gerekiyormuş. bugün doçentin özel kliniğinden randevu aldık.çocuğun beynindeki kan akış hızından çocukta anemi gibi sorunlar olup olmadığına bakacak. eğer sorun varsa bebeğe kordondan kan aktarılacak. kızlar dua edin bebeğim az oranda etkilenmiş olsun bu durumdan. dua edin bebeğim için. dünden beri uyuduğum uyku bile zehir oldu. doktor bebekte şimdilik sorun yok dedi. ama içim rahat değil. kan uyuşmazlığı iğnesi yaptırılsa bile demekki fayda etmiyormuş.
ohhh gelsin doğum izni sefan olsunkeyfini çıkar bol bol
tatlım git şekerleme ve ürünleri satan yerlere bütün modelleri görünce deli gibi olacaksın hepsini almak isteyeceksin ona göre karar verirsin, ablana bakma sen içinde kalmasın sonra keşke deme
canım 10 haftadan önceki düşük ve kürtajlarda kan uyuşmazlığı iğnesine gerek yokmuş. benim 11 haftalıktı o nedenle hemen yaptılar. bence kan uyuşmazlığı iğnesi yaptır canım 7.aydan sonra yapılıyor doktora sor. sormayınca bişey söylemiyorlar. koruyucu amaçlı iğne olmanda fayda var
Günaydın hatunlaaaarr biz geldikk..
artık bende diyetli biri olarak sabah eşimi gönderince uyumıcam..
kahvaltımızı yaptık geçmişi okuduk..
bende mustelanın ürünlerini almak istiyorum ama ne gerekli ne değil bi türlü karar veremedim yahu
canım doktor sana en kötü ihtimali de söylemiş... kan uyuşmazlığı artık çok kolay hal olunacak bir sorun haline geldi...içini ferah tut hiç canını sıkma...hayırlı haberlerle gelkızlar dün kan uyuşmazlığı duyarlılık testi
Tünaydın kızlar
K.validem bende giremiyorum pek.
Arada okuyup çıkıyorum.
Hazırlıklar devam ediyor herkesin ne güzel =)
Ben bildiğiniz üzere aynalı hediyelik şeklinde şeyler hazırlamak istiyordum, ablam ne gerek var diyor bende bilmiyorum ne yapacağımı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?