2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551

tamam canım sen bak beğenirsen bana da söyle çok mutlu olurum :)

çıkıntı derken şişme gibi mi? o bölge derken doğum yerimiz mi? Umarım bir sorun yoktur canım eğer şişme gibi bir şeyse ilişki sonrası olması doğal ama her zaman oluyorsa bilemem doktoruna git tabi sor

selam kızlar

bebişlerimizin yatağını pamuklu mu yoksa yarı ortapedik yatak mı alsak karar veremedik sizler dne düşünüyosunuz bu konuda

tamam canım sen bak beğenirsen bana da söyle çok mutlu olurum :)

tamam canım söylerim muhakkak sende bana hatırlat

ben yatağını yarı ortapedik aldım idaş dan kampayadan sepetdekı yatağıda pamuk

internette pamuk alınması gerekiyor diye birşeyler okudum ama net bir bilgiye rastlamadım... kemik gelişimi için sanırım çok fazla yumuşak olmaması gerekiyormuş bakalım doktorumuza da soracağım ama 2 hafta var kontrole gitmeme merak ediyorum odamızın siparişini filan verdik geriye yatağını örtülerini vs almakta

benım doktorumda tam ortapedik olmasın dedi o yuzden aldım sende güzel günlerde kullan canım

ben belis marina aldım yatağı uyku seti filan hepsi içinde odamızı da boyattık cuma da oda geliyor perde halı ve aydınlatma kalıyor geriye... önerileriniz var mı?

öyle cnm zor valla ben de çok kasıyorum kendimi. 37. 38. haftalarda yapılıyormuş çatı muayenesi öğrendiğim kadarıyla ona göre hazırlıklı gideriz o zaman:)

kızlar bu muayene acıtmıyomuş zaten rahim ağzı yumuşak oldu için gebelerde.Uzun yazı var nette,isterseniz okuyun

Alıntı:jinekolojivegebelik sitesi
[h=3] GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) ÇATI MUAYENESİ NEDİR? NASIL YAPILIR? [/h]

ÇATI MUAYENESİ (PELVİS MUAYENESİ, PELVİK MUAYENE)
Çatı muayenesi gebeliğin son haftalarında (37 haftadan sonra) annenin pelvis kemiklerinin (çatı kemiklerinin) yani doğum yolunun değerlendirilmesi için yapılır. Bu muayeneye göre doğum yaklaşmadan önce normal doğumun gerçekleşebilme ihtimali değerlendirilir. Doğumun sezaryenle gerçekleşeceği kesin olan bir hastada çatı muayenesi yapılmasına gerek yoktur, örneğin daha önce sezaryen olmuş veya bebeğin eşi doğum yolunu kapatıyorsa veya ikiz, üçüz gebelik gibi..

Çatı muayenesi nasıl yapılır?
Çatı muayenesi normal jinekolojik muayene masasında ve aynı şekilde jinekolojik muayene pozisyonunda yapılır. Doktor iki parmağı ile çatı kemiklerinin durumunu değerlendirir. Bebeğin kilosu ile doğum yolunun darlığını - genişliğini kıyaslayarak normal doğum mümkün olabilir mi diye değerlendirmek yapar. Doğum başkamadan önce gebeliğin son haftalarında yapılan çatı muayensinde rahim ağzı kapalı olduğu için bebeğin kafasına veya diğer organlarına temas edilemez.

Çatı darlığı:
Eğer pelvik muayenede çatı darlığı (pelvik darlık) olduğuna yani doğum yolunun normal doğuma imkan vermeyecek derecede dar olduğuna karar verilirse normal doğum hiç denenmeden sezaryen ameliyatı planlanır. Ancak bu herzaman mümkün olmaz, yani çatı muayenesi herzaman doğum şeklini kesin belirleyemeyebilir bu durumda normal doğum denenir ve doğumun ilerlemesi esnasında yapılan muayeneler ile daha net karar verilebilir. Doğum sırasında rahim ağzı açık olduğu için hem rahim ağzının açılma miktarı ve durumu hem de bebeğin kafasının pozisyonu, durumu değerlendirilebilir bu nedenle doğum esnasında yapılan çatı muyenesi daha net bilgi verir. Ancak doğumdan önce gebeliğin son haftalarında yapılan çatı muayenesi de ön fikir vermesi için ve belki de normal doğum yapamayacak hastalaların normal doğum denenmeden farkedilmesi için gereklidir.

Çatı muayenesi sırasında veya sonrasında ağrı, kanama olur mu?
Çatı muayenesi ağrılı bir muayene değildir. Hamileliğin son haftalarında vajina dokusunda esneme olduğu için gebe olmayan kadınlara göre daha rahat bir şekilde vajinal muayene yapılabilir. Kanama genellikle hiç olmaz, bazen lekelenme veya az miktarda pembe, kırmızı kanama olabilir. Kanama olsa dahi çatı muayenesinin bir zararı veya riski yoktur, aksine faydası vardır.

ben belis marina aldım yatağı uyku seti filan hepsi içinde odamızı da boyattık cuma da oda geliyor perde halı ve aydınlatma kalıyor geriye... önerileriniz var mı?

canım halıda royal halı hem antibakteriyel hemde sigorta yapıyorlar kullanıcı hatalarına karşı bile yılda 2 kez değişim yapıyorlarmış. bir araştır istersen ben de tam karar veremedim. kuzenim perdeci benim zebra stor ve yanında düz fon düşünüyorum bende...
daha odamızı hazırlamadım sanırım şubat sonu gibi başlıycam bende

slm arkdslar bn 31. haftaya gırdım. magnezyum vitamın ve kan hapı kullnıyrum szlerde neler kullndgınızı pylsrmısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…