Dün gece uyuyamadığım için gündüz kadın programlarının tekrarları vardı...gülben de program yapıyormuş, bir doktor çıktı programına sabah 4 e doğru normal doğumla sezaryen i anlattı...belki aranızda izleyenleriniz de vardır...bütün vücut kendini normal doğuma hazırlıyormuş...sezaryen olunca bedenimiz şoka giriyormuş....bir kadın kendi çabalarıyla ne kadar uğraşırsa uğraşsın normal doğumdaki kadar detoks yapamaz dedi...bütün vücut temizleniyormuş ve bebek vajinadan geçerken bir sıvı yutuyormuş oda bebeğin bağırsakları için çok önemliymiş...almanya da sezaryen yapan bayanların bebeklerine annelerinin vajinalarından parmaklarıyla sıvı alıp bebeklerin ağızlarına sürüyorlarmış...doğada sezaryen diye bir şey yok dedi...her dişi kendi başına doğum yapabilir uygun pozisyonu alınca ...dünyadaki canlıların %98 i -buna insanlar dahil-kendi başlarına doğurabilirler ...bebekte ve annede bir sorun olmadığı sürece dedi...kadın doğurmaz,bebek kendi doğar dedi...ve doğmak bir çocuğun yaşayacağı ilk ve en önemli başarısıymış...o stresi yaşayan bebekler ileri hayatlarında daha dayanıklı oluyorlarmış strese karşı...bilinç altına yerleşiyormuş...süt gelmesinin bile normal doğumla ilgisi varmış...normal doğum yapan anneler uzun yıllar emzirebiliyorlarmış...sezaryenle doğum yapanların ya sütleri az geliyormuş yada 4-6 ay arasında kesiliyormuş
arkadaşlar bugün rüyamda filoloğu ve filizi gördüm, etkileniyorum galiba onların durumdan filoloğun bebeği olmuş, küçük fındık burunlu bişeydi :S hiç tanımadığım kişinin bebeğinin yüzünü nasıl görüyorsam onuda bilmiyorum
filizde böyle çok üzgündü, canı sıkkındı,... ama filiz morelini bozma, kötü düşünme, kara bulutları at üzerinden bebeğin Allahın izni ile düzelecek, büyüyecek, onu da alacaksın evine geçeceksin, koklayarak büyüteceksin...
Birde kızlar bebek çantasından konuşulmuş, alınmış, hastane çantası konuşulmuş, ben hastaneye giderken bir tane valiz çanta hazırlayacam onunla gitmeyi düşünüyorum, evde güzel bir valiz var tekerlekli felan, birde benim spora giderken kullandığım çantam vardı, nikenin onu kullanayım ev gezmelerinde - dışarı gezmelerinde diyorum, eğer ki kullanışlı olmazsa o zaman almayı düşünüyorum, eve gidince sizlere atarım fotosunu her ikisininde bir bakarsınız....
Başka bir konuya gelincede malum ben bu ay hafta hafta fazla kilo aldım, şeker felan yok, diyette yapmıyorum, yediklerimin hepsinde ne var ne yok diye kontrol etmiyorum, ama kilo alımımı azaltmak için fazla yemeyi kestim kendimce, hatta bu sabah tartıldım, 62 idim bu sabah 61,400 gr gelmişim, sabahları yediğim zeytin, beyaz peynir, yumurta haşlama ya da kızartma en fazla 1 dilim kepek ekmeği, öğleye kadar iş yerimde bişe yemiyorum genelde çok nadir meyve getirdiğim oluyor, öğlende evde ne yemek yaptıysam ondan bir tabak yiyiorum yine 1 dilim kepek ile, yanında salata yoğurt içecek.... bunlarında bir gün biri oluyor biri olmuyor, düzenli değil yani ne varsa aynı şekilde akşamda bu şekilde yiyorum son zamanlarda.... akşamları dayanamayıp çikolata yediğim oluyorher gün olmasada süt içmeye özen gösteriyorum.... son zamanlarda bu şekilde yiyorum, hımm öncedende bunlardan fazla bişe yemiyordum, ama porsiyonlarım ve ekmeğim fazla idi....
Ama şimdi sabah tartıldığımda kilo verdiğimi düşündüğüm için kendi kendime vicdan yaptım acaba bebeğimin gelişimi gerilemiş midir? belki yanlış yapıyorumdur, çünkü sizler diyet yapıyorsunuz ama doktor kontrolünde ve hep ceviz fındık meyve süt ihmal etmiyorsunuz bende onlar da yok gibi :S ayyyyy ne çok konuştummmm....
bayıldımmmm yazdıklarına,kesinlikle tekrarını izliycem,bebek kendi doğar ne kadar doğru,ben de o yüzden çok istiyorum,kendi kararıyla,hazır olunca gelsin inşallah diye.Vajinadaki sıvı olayını bilmiyodum,çok etkilendim,zaten bütün hamilelik sürecinde Allah'ım ne büyüksün diye hayranlıkla ilerledim,tüm sistem çok iyi düşünülmüş,vücudun içinde yetişmesine izin verdiği tek canlı bebek,gerisine savaş açıyo,o bile mucize,organlarımızı ittirip kendine yer açıyo ve sonra tüm sistem eski haline dönüyo,hepsi mükemmel.Ben belgesel izlemiştim,orda iyice büyülendim.1 spermin döllenince diğerlerinin yumurtaya ulaşamaması,yumurtanın duvarının kapanması,hepsi muazzam.Çok ince düşünülmüş,insan hayret ediyo..
Bahsettiğin programı da izlemem lazım.çok sağol
aaa evet yaa neden 38+3 dedi şeker var diye ille sezeryan mı olucak, ben sezeryan istediğim halde doktoruma söylemedim gerçi ama 15 günde bir gel dedi bebeğin kilosunu kontrol altında tutalım ki normal doğum riske girmesin dedi
Kızlar günlerdir foruma bakıyorum herkeste bir şeker muhabbeti var.Dikkat edelim derken bence biraz abartıyoruz ve takıntı haline getirmişiz.Her öğünden sonra şekere bakmak sadece bunu takıntı haline getirmemize ve sürekli stres yaşamamıza neden olur bence.Gebelikte şeker eğer çok yüksekse bu bebeğin iri olmasına,normal doğumun zorlaşmasına ve-yüksek tansiyonla birlikteyse eğer- bebeğin ve annenin sağlığını tehdit etmesine yol açabiliyor.Ama eğer aşırı ve ciddi tehlikeli bir durum yoksa diyet yapmamız yeterli.Benim de 50 gr yüklemem 144 çıktı,1 kez ölçtürdüm açlık 100,tokluk 106 çıktı,doktor biraz yüksek gibi dikkat et yediklerine dedi,ben de şimdi elimden geldiğince dikkat ediyorum o kadar.Bir daha da ölçtürmedim,hele de her öğün şeker ölçmek nedir yahu :) Durduk yere kendinize eziyet ediyorsunuz ,öğünde yediğini yiyorsun zaten sonrasında şekerim yükselmiş diye kendinizi üzmenin bebeğe de size de bir faydası yok.
Bazı arkadaşlar yediklerini yazıyor,şekeri yükseltecek bir şey olmadığı halde yüksek çıkıyor,bu durumda kendimizi açlıktan öldürecek ya da bunalıma girecek halimiz yok ki bu tamamen gebelik hormonlarıyla ilgili ve bebek doğup da göbek kesildiğinde tüm hormonlar da şeker de normale dönecek.
Bizim yapmamız gereken diyetimizi yapmak,çok şekerli olduğunu bildiğimiz gıdalardan uzak durup günlük yürüyüşümüzü yapmak,illa bakacaksak günde 1 kez açlık-tokluk şekerimize bakıp kontrol etmek.Gerisini de Allah'a havale edicez.Lütfen artık bu kadar stresi yapıp kendinize de bebeğinize de eziyet etmeyin,kafanız rahat olsun,siz sorumluluğunuzu yerine getirdikten sonra üstünde çok düşünmenin anlamı yok.Neticede ilk hamile kalan da biz değiliz ilk şekeri yüksek çıkanlar da.Neredeyse herkes yaşıyor bu sorunu,bizden öncekiler de yaşadılar bizden sonrakiler de yaşayacaklar.
Bazı arkadaşlar normal doğum istedikleri için sezeryan olmak zorunda kalırız diye korkuyorlar hepimiz gibi ama unutmayın ki siz diyetinize dikkat etseniz de şeker biraz da hormonlarla ilgili ve %100 bizim elimizde olan bir durum değil.Kaldı ki hayatta neyin bizim için daha hayırlı olacağını da bilemiyoruz.
Allah hepimize en hayırlı,en kolay,en sağlıklı şekilde bebeklerimizi dünyaya getirmeyi nasip etsin.Mutlu anneler olalım,mutlu bebeklerimiz olsun inş :)
Dün gece uyuyamadığım için gündüz kadın programlarının tekrarları vardı...gülben de program yapıyormuş, bir doktor çıktı programına sabah 4 e doğru normal doğumla sezaryen i anlattı...belki aranızda izleyenleriniz de vardır...bütün vücut kendini normal doğuma hazırlıyormuş...sezaryen olunca bedenimiz şoka giriyormuş....bir kadın kendi çabalarıyla ne kadar uğraşırsa uğraşsın normal doğumdaki kadar detoks yapamaz dedi...bütün vücut temizleniyormuş ve bebek vajinadan geçerken bir sıvı yutuyormuş oda bebeğin bağırsakları için çok önemliymiş...almanya da sezaryen yapan bayanların bebeklerine annelerinin vajinalarından parmaklarıyla sıvı alıp bebeklerin ağızlarına sürüyorlarmış...doğada sezaryen diye bir şey yok dedi...her dişi kendi başına doğum yapabilir uygun pozisyonu alınca ...dünyadaki canlıların %98 i -buna insanlar dahil-kendi başlarına doğurabilirler ...bebekte ve annede bir sorun olmadığı sürece dedi...kadın doğurmaz,bebek kendi doğar dedi...ve doğmak bir çocuğun yaşayacağı ilk ve en önemli başarısıymış...o stresi yaşayan bebekler ileri hayatlarında daha dayanıklı oluyorlarmış strese karşı...bilinç altına yerleşiyormuş...süt gelmesinin bile normal doğumla ilgisi varmış...normal doğum yapan anneler uzun yıllar emzirebiliyorlarmış...sezaryenle doğum yapanların ya sütleri az geliyormuş yada 4-6 ay arasında kesiliyormuş
o sıvı kozmetiklerde de kullanılıyomuş canım ölü doğan bebeklerin vücudundaki ince yağ tabakasını da kullanıyolar
bende zaten sezaryan istiyordum ama söyleyemiyordum iyi oldu böyle demesi.
canım öncelikle şunu bil bebek her halükarda kendine gerekeni alıyo onu dert etme mis gibi doyuyodur o Allahın izniyle, ikinci olarak şunu diyim kepek yerine tam tahıllı ekmeklerden ye tam tahıllı diye satılıyo zaten ya da çavdar ekmeği falan, kepek uzun süreli kullanımda demir eksikliğine neden oluyomuş diyetisyen öyle demişti bana, anlattığın kadarıyla beslenmen gayet iyi süt yerinede özellikle kendin mayalama imkanın varsa yoğurt yesen daha cici olur
Kızlar günlerdir foruma bakıyorum herkeste bir şeker muhabbeti var.Dikkat edelim derken bence biraz abartıyoruz ve takıntı haline getirmişiz.Her öğünden sonra şekere bakmak sadece bunu takıntı haline getirmemize ve sürekli stres yaşamamıza neden olur bence.Gebelikte şeker eğer çok yüksekse bu bebeğin iri olmasına,normal doğumun zorlaşmasına ve-yüksek tansiyonla birlikteyse eğer- bebeğin ve annenin sağlığını tehdit etmesine yol açabiliyor.Ama eğer aşırı ve ciddi tehlikeli bir durum yoksa diyet yapmamız yeterli.Benim de 50 gr yüklemem 144 çıktı,1 kez ölçtürdüm açlık 100,tokluk 106 çıktı,doktor biraz yüksek gibi dikkat et yediklerine dedi,ben de şimdi elimden geldiğince dikkat ediyorum o kadar.Bir daha da ölçtürmedim,hele de her öğün şeker ölçmek nedir yahu :) Durduk yere kendinize eziyet ediyorsunuz ,öğünde yediğini yiyorsun zaten sonrasında şekerim yükselmiş diye kendinizi üzmenin bebeğe de size de bir faydası yok.
Bazı arkadaşlar yediklerini yazıyor,şekeri yükseltecek bir şey olmadığı halde yüksek çıkıyor,bu durumda kendimizi açlıktan öldürecek ya da bunalıma girecek halimiz yok ki bu tamamen gebelik hormonlarıyla ilgili ve bebek doğup da göbek kesildiğinde tüm hormonlar da şeker de normale dönecek.
Bizim yapmamız gereken diyetimizi yapmak,çok şekerli olduğunu bildiğimiz gıdalardan uzak durup günlük yürüyüşümüzü yapmak,illa bakacaksak günde 1 kez açlık-tokluk şekerimize bakıp kontrol etmek.Gerisini de Allah'a havale edicez.Lütfen artık bu kadar stresi yapıp kendinize de bebeğinize de eziyet etmeyin,kafanız rahat olsun,siz sorumluluğunuzu yerine getirdikten sonra üstünde çok düşünmenin anlamı yok.Neticede ilk hamile kalan da biz değiliz ilk şekeri yüksek çıkanlar da.Neredeyse herkes yaşıyor bu sorunu,bizden öncekiler de yaşadılar bizden sonrakiler de yaşayacaklar.
Bazı arkadaşlar normal doğum istedikleri için sezeryan olmak zorunda kalırız diye korkuyorlar hepimiz gibi ama unutmayın ki siz diyetinize dikkat etseniz de şeker biraz da hormonlarla ilgili ve %100 bizim elimizde olan bir durum değil.Kaldı ki hayatta neyin bizim için daha hayırlı olacağını da bilemiyoruz.
Allah hepimize en hayırlı,en kolay,en sağlıklı şekilde bebeklerimizi dünyaya getirmeyi nasip etsin.Mutlu anneler olalım,mutlu bebeklerimiz olsun inş :)
sağol canım içim rahatladı, yoğurt yapıyordum aslında son 20 gündür yapmıyorum, çünkü hiç güzel mayalayamıyorum, ya çok ekşi oluyor ya başka bişe bende vazgeçtim, market yoğurdu yiyorum şimdilerde... ama ailemin yanına gidince annem miss gibi mayalar hem bende püf noktasını öğrenmiş olurum
Tatlım sezaryan tarihini doktorun neye göre belirledi, artık gününde belli gün sayarsın ayın kaçına denk geliyor :)
Cnm şeker yükseliyor diye sonuna kadar bekleyip riske atmak istemiyor. Yarın kontrolüm var nasipse 29 haftaya gireceğim cumartesi. 38+3 te alacağım dedi gün vermedi ama benim hesabıma göre Nisanın ilk haftasına denk geliyor
tatlım yarın kontrolünde sorar mısın, şeker olmasaydı herhangi bir risk olmayıp gebelik devam ediyor olsaydı, ilk bebeği olan birine sezaryan tarihini kaçıncı haftaya veriyorlar, bende kendimi hesaplayımona göre bekleyim, gerçi ben hala tam karar vermiş değilim ama hep verdim diyorum bir gün sonra değişiyor, :)
Tatlım beni 780 şekerle hastaneye kaldırdılar 15 gün hastanede yattım ve ben de bebeğim de ölüyormuşuz... Son anda yetişmişiz.. Günde 10 kez ölçüm yapıyor ve doktoruma bilgi veriyorum ona göre insülinlerim ayarlanıyor.. Günde 4 kez iğne yapıyorum..
ben de küçük bavulla mı gitsem diyorum ayıp mı ya ne bileyim dalga geçmeyin :) eğitimde kadın bağını veriyorlarmış ama çocuk bezi bizden ve 3-4 takım yedek getirin dediler en az 2 takım pano dediler lohusa teri oluyormuş 4 tane filan atlet gecelik pijama ama gecelik daha rahat olur kontrol ediyoruz dediler hastane sıcak ama bebeğe 2 kat giydiriyoruz altına dediler bir sürü şey saydılar ben de küçük bavulla giseyim rahat rahat içinden aradığımı bulması da kolay olur diye düşündüm açıkçası
Tatlım beni 780 şekerle hastaneye kaldırdılar 15 gün hastanede yattım ve ben de bebeğim de ölüyormuşuz... Son anda yetişmişiz.. Günde 10 kez ölçüm yapıyor ve doktoruma bilgi veriyorum ona göre insülinlerim ayarlanıyor.. Günde 4 kez iğne yapıyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?