2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551

bayıldımmmm yazdıklarına,kesinlikle tekrarını izliycem,bebek kendi doğar ne kadar doğru,ben de o yüzden çok istiyorum,kendi kararıyla,hazır olunca gelsin inşallah diye.Vajinadaki sıvı olayını bilmiyodum,çok etkilendim,zaten bütün hamilelik sürecinde Allah'ım ne büyüksün diye hayranlıkla ilerledim,tüm sistem çok iyi düşünülmüş,vücudun içinde yetişmesine izin verdiği tek canlı bebek,gerisine savaş açıyo,o bile mucize,organlarımızı ittirip kendine yer açıyo ve sonra tüm sistem eski haline dönüyo,hepsi mükemmel.Ben belgesel izlemiştim,orda iyice büyülendim.1 spermin döllenince diğerlerinin yumurtaya ulaşamaması,yumurtanın duvarının kapanması,hepsi muazzam.Çok ince düşünülmüş,insan hayret ediyo..
Bahsettiğin programı da izlemem lazım.çok sağol

canım öncelikle şunu bil bebek her halükarda kendine gerekeni alıyo onu dert etme mis gibi doyuyodur o Allahın izniyle, ikinci olarak şunu diyim kepek yerine tam tahıllı ekmeklerden ye tam tahıllı diye satılıyo zaten ya da çavdar ekmeği falan, kepek uzun süreli kullanımda demir eksikliğine neden oluyomuş diyetisyen öyle demişti bana, anlattığın kadarıyla beslenmen gayet iyi süt yerinede özellikle kendin mayalama imkanın varsa yoğurt yesen daha cici olur

Kızlar günlerdir foruma bakıyorum herkeste bir şeker muhabbeti var.Dikkat edelim derken bence biraz abartıyoruz ve takıntı haline getirmişiz.Her öğünden sonra şekere bakmak sadece bunu takıntı haline getirmemize ve sürekli stres yaşamamıza neden olur bence.Gebelikte şeker eğer çok yüksekse bu bebeğin iri olmasına,normal doğumun zorlaşmasına ve-yüksek tansiyonla birlikteyse eğer- bebeğin ve annenin sağlığını tehdit etmesine yol açabiliyor.Ama eğer aşırı ve ciddi tehlikeli bir durum yoksa diyet yapmamız yeterli.Benim de 50 gr yüklemem 144 çıktı,1 kez ölçtürdüm açlık 100,tokluk 106 çıktı,doktor biraz yüksek gibi dikkat et yediklerine dedi,ben de şimdi elimden geldiğince dikkat ediyorum o kadar.Bir daha da ölçtürmedim,hele de her öğün şeker ölçmek nedir yahu :) Durduk yere kendinize eziyet ediyorsunuz ,öğünde yediğini yiyorsun zaten sonrasında şekerim yükselmiş diye kendinizi üzmenin bebeğe de size de bir faydası yok.
Bazı arkadaşlar yediklerini yazıyor,şekeri yükseltecek bir şey olmadığı halde yüksek çıkıyor,bu durumda kendimizi açlıktan öldürecek ya da bunalıma girecek halimiz yok ki bu tamamen gebelik hormonlarıyla ilgili ve bebek doğup da göbek kesildiğinde tüm hormonlar da şeker de normale dönecek.
Bizim yapmamız gereken diyetimizi yapmak,çok şekerli olduğunu bildiğimiz gıdalardan uzak durup günlük yürüyüşümüzü yapmak,illa bakacaksak günde 1 kez açlık-tokluk şekerimize bakıp kontrol etmek.Gerisini de Allah'a havale edicez.Lütfen artık bu kadar stresi yapıp kendinize de bebeğinize de eziyet etmeyin,kafanız rahat olsun,siz sorumluluğunuzu yerine getirdikten sonra üstünde çok düşünmenin anlamı yok.Neticede ilk hamile kalan da biz değiliz ilk şekeri yüksek çıkanlar da.Neredeyse herkes yaşıyor bu sorunu,bizden öncekiler de yaşadılar bizden sonrakiler de yaşayacaklar.
Bazı arkadaşlar normal doğum istedikleri için sezeryan olmak zorunda kalırız diye korkuyorlar hepimiz gibi ama unutmayın ki siz diyetinize dikkat etseniz de şeker biraz da hormonlarla ilgili ve %100 bizim elimizde olan bir durum değil.Kaldı ki hayatta neyin bizim için daha hayırlı olacağını da bilemiyoruz.
Allah hepimize en hayırlı,en kolay,en sağlıklı şekilde bebeklerimizi dünyaya getirmeyi nasip etsin.Mutlu anneler olalım,mutlu bebeklerimiz olsun inş :)

Tatlım sezaryan tarihini doktorun neye göre belirledi, artık gününde belli gün sayarsın ayın kaçına denk geliyor :)

Cnm şeker yükseliyor diye sonuna kadar bekleyip riske atmak istemiyor. Yarın kontrolüm var nasipse 29 haftaya gireceğim cumartesi. 38+3 te alacağım dedi gün vermedi ama benim hesabıma göre Nisanın ilk haftasına denk geliyor

o sıvı kozmetiklerde de kullanılıyomuş canım ölü doğan bebeklerin vücudundaki ince yağ tabakasını da kullanıyolar

bende zaten sezaryan istiyordum ama söyleyemiyordum iyi oldu böyle demesi.

benim doktorum her öğünden önce ve sonra olmak üzere günde 6 kez ölçmemi istedi ve kontrol ediyo

sezaryenle sütün alakası nedir bilmiyorum ama benim annem bende de kardeşimde de normal doğum yapmış ve evde doğum olmuş ona rağmen ikimizde de 40 gün bile sütü gelmemiş az emmişiz yani ben sezaryen yanlısı değilim ama böyle istiyorum

sağol canım içim rahatladı, yoğurt yapıyordum aslında son 20 gündür yapmıyorum, çünkü hiç güzel mayalayamıyorum, ya çok ekşi oluyor ya başka bişe bende vazgeçtim, market yoğurdu yiyorum şimdilerde... ama ailemin yanına gidince annem miss gibi mayalar hem bende püf noktasını öğrenmiş olurum

Tatlım beni 780 şekerle hastaneye kaldırdılar 15 gün hastanede yattım ve ben de bebeğim de ölüyormuşuz... Son anda yetişmişiz.. Günde 10 kez ölçüm yapıyor ve doktoruma bilgi veriyorum ona göre insülinlerim ayarlanıyor.. Günde 4 kez iğne yapıyorum..

aman bakma bende mayalayamıyorum Batmanda sütçü kültürü yok köyden getirenler varmış onlarada güvenemiyorum çünkü burda brusella çok yaygın, bende market yoğurdundan devam

tatlım yarın kontrolünde sorar mısın, şeker olmasaydı herhangi bir risk olmayıp gebelik devam ediyor olsaydı, ilk bebeği olan birine sezaryan tarihini kaçıncı haftaya veriyorlar, bende kendimi hesaplayım ona göre bekleyim, gerçi ben hala tam karar vermiş değilim ama hep verdim diyorum bir gün sonra değişiyor, :)

ben 38.hafta diyorum kendi çapımda ona göre eşime haber vericem ki Batmandan Ankaraya gelicek doğuma yıllık iznini bitircek babalık izni falan derken 42 gün ediyo erken gelipte boş izin kullanmasın

Canım öncelikle çok geçmiş olsun,Allah seni de meleğini de korusun.Zaten benim gebelik şekeriyle ilgili yazdıklarım senin durumundakiler için geçerli değil,şekerin çok yüksekse ve tehlike arz ediyorsa tabii ki dikkat etmelisin .ölçüp kontrol etmelisin ihmal edilmeye gelmez ama şekeri 140 çıkan da 150 çıkan da bunu gereğinden fazla abartıp kendine stres yapıyo,buna gerek yok,kastettiğim şey bu benim.

Günaydın kızlar

Bende meleğimi çok özledim ama daha kontrole çok var.Nasıl gelecek 22 Şubat bilmem
Gerçi o zaman gelince Allah nasip ederse bu şekilde devam edersem 32 yi geçmiş oluyorum şuan 10 gün ilerdeyiz ama bu işler belli olmaz tabi ki sonra 15 günde bir çağırır sanırım

Güzell hamişlerrr bende 29+4 üm, bu arada sizinlede paylaşmak istedim 6 şubatta hamilelik kursuna katılıyorum ücretsiz Anadolu yakasında bence hepimiz kayıt olmalıyız daha bilinci anneler olmamız için

bende esımın kucuk spor çantası var valız seklınde onu kullanmayı düşünüyorum canım daha bebek çantasını almadım kendımede bıtane pıjama takımı aldım bıde gecelik alsam yeter dıyordum ama mıllet 3-4 tane dıyıncee yetmeyecegını anladımm

canım sızler yemekten bır saat sonramı olcuyorsunuz hep bana dr her yemekten once olc dedı bıde gece 22 de ve açlık ölc dedı benım açlık sureklı yüksek dıgerlerı normal açlıkta 98-110arası degısıyor ama dr normal o kadarcık ıcın ınsulune gerek yok sen dıyete devam et dedı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…