2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
be baby2go düşünüyorum ama şimdi almıcam haziranda falan alırım

kesinlikle 4 tekerlekli ve mümkünse biraz büyük tekerlekli almak gerekiyormuş o zaman takılmıyormuş bebek de dengeyi bozmuyormuş

kızlar hepinize teşekkür ederim, hepsini tek tek araştıracağımm, çok sağolun, notlarımı aldım, memlekete gidince bakarak araştıracam....

tabiki haklısın elimizde değil bende kıpırdamadı mı evhamlanıyorum ama yüreği işte karında başlıyor:)

sen mı yazmıştın sankı canım sekerden dolayı bır ıkı hafta erken sezeryanla alacak dr dıye sekerın kacclarda bendede varda dr öyle bısey demedı henüz

kızlar hepinize teşekkür ederim, hepsini tek tek araştıracağımm, çok sağolun, notlarımı aldım, memlekete gidince bakarak araştıracam....

canım ben chicco litway alıcam arabamızın bagajı kucuk 7 kılo bu araba kullanımı cok kolay fıyatıda 380 lira

sen mı yazmıştın sankı canım sekerden dolayı bır ıkı hafta erken sezeryanla alacak dr dıye sekerın kacclarda bendede varda dr öyle bısey demedı henüz

canım bende de şeker çıktı, annem kardeşimi 4.5 kilo doğurmuş ama ikinci doğumu, bilemiyorum ki o zaman sezeryan yapılmadıysa şimdide normal doğum zorlanabilir tabi annede istiyosa, ben zaten sezeryan istediğim için şeker var yok farketmiyo bana

çok sağ ol canım dediklerini yapıcam

oyy kıyamam canım ya nasılsın bugün inş. biraz daha iyisindir

şimdi ıyıyım canım çalışıyorum işte ne olsun sen nasılsın kuzum

aynen bendede şiş var ama tansıyondan oluyor gece bende yataktan kalkarken zorlanıyorum

merhaba kızlar
geçmiş olsun canım tekrar ama sen işte ne arıyorsun hala dinlensene evde...rapor gününümü bekliyorsun...hastaneden vereceklermiş keşke alsaydın o zaman...

canım ben ıstemedım suan 33 haftaya gırdık zaten bu cumartesi netleşecek o günde 33 haftamız doluyor

bacağıma özellikle sağ baldır deniyor değil mi şu dizin alt kısmına :) hah işte oraya 29 da filan çok ağrım olmuştu çımkışıyordu magnezyum iyi geldi o bitti şimdi de kramp başladı ama ellerimin acısı hepsinden baskın hadi şişiyor anladım da neden bu kadar acıyor iltihap var gibi kemiklerim sızlıyor ((

iyi olmana sevindim canım çok şükür bende iyiyim hazırlık yapıyorum hem kendime hem eşime perşembe günü kayınvalideme ordanda teyzeme geçicem 2 hafta ordayım valizimi hafiften hazırlamaya başladım eşime de yemek stokluyorum yavrum aç kalmasın

inanın bu konuda hala netliğe kavuşmuş değilim 35 te izne çıkarsak doğum sonrasına 3 hafta eklenmiyormu sonuçta sezeryan doğum yapmak bişeyi etkilemiyor diye biliyorum

AdamOlacak Kız milyonlarca açıkladı belki bu izin olayını :) Doğum öncesi 8,doğum sonrası 8 olmak üzere 16 hafta izin kullanma hakkımız var;doğum öncesinde kullanmadığın her hafta doğum sonrasına ekleniyor.Mesela 32. haftada ayrılabilecekken sen 2 hafta daha çalıştın,bu iki hafta doğum sonrasında kullanabileceğin 8 haftaya ekleniyor ve 8+2=10 hafta iznin oluyor doğum sonrası.
Diyelim ki 32. haftada 5 hafta daha çalışabilir raporunu aldın ama 3 hafta sonra izne çıkmak istedin,tekrar rapor alıp izne çıkıyorsun ve yine doğum öncesi kullanmadığın iznin doğum sonrasına devrediliyor,kaybettiğin bir hakkın olmuyor.
Doğumun şeklinin (sezeryan-normal) bir önemi yok,hepsinde aynı izin hakkına sahipsin.

benımde tam tarıf ettıgın aynı noktaya gırıyordu bır hafta felan surdu ama sımdı gectı gece aaa dıye bağırarak uyanıyordum eşim soyledıgım hareketı yapıyordu her defasında hemen gecıyordu magnezyum eksıkmı dıye testte yaptırdım normal dedı dr benım agrı olmuyor ellerımde sısslık yok canım

Kilolar hepimizi rahatsız ediyor ama az kaldı sabır; her ikiniz de sağlıklı olun da kilo verilir
valla hiç mızmızlanmayım diyorum...bebeğim en son kontrolünde iyiydi. pazartesi rapor için gidicem...sağlıklı olsun da şuram ağrıyor buram ağrıyor demeM artık...başka annelerin nelerle uğraştığını görüyorum...sağlıktan başka geriye kalan her şey anlamını yitiriyor...

ESMER BİZİMKİDE ÇOK İLGİSİZ SANKİ EVLENDİĞİMİZDEN BERİ HAMİLEYMİŞİM GİBİ DAVRANIYOR... UMURSAMIYOR... ÖNCEDEN BEBEĞİMİZ OYNADIĞINDA GELİR DOKUNUR ÖPERDİ...ŞİMDİ HİÇ ORALI DEĞİL...SENİN KARNINDAYA BEN SENİN GİBİ HİSSEDEMİYORUM DİYOR...KEŞKE DEDİM SİZDE 1 GÜN BİLE OLSA TAŞIYABİLSENİZ BEBEĞİNİZİ KARNINIZDA DEDİM...ASLINDA SENİN AKLINDAN GEÇENLERİN NELER OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORUM...AMA BEBEKLERİMİZ DOĞUNCA HER ŞEY YOLUNA GİRECEK İNANIYORUM...ZATEN ŞU ANDA UMURUMDA DEĞİL YOK İLGİ GÖSTERMİŞ YOK GÖSTERMEMİŞ...KAFAMA TAKMIYORUM ARTIK...TAKMIYORUM DİYEDE EŞİME İLGİSİZ DEĞİLİM ...YANİ BENİ SUÇLAYAMAZ HİÇ BİR KONUDA...SEN SÖYLESEN ŞU HALİM LE YEMEĞİNİ SUYUNU VERİYORUM SUSUP OTURMAN LAZIM DİYE...

Son düzenleme:
MADDE 104- (Yeniden düzenlenen madde: 25/02/2011 tarihli Mükerrer Resmi Gazete - 6111/106 md.)

A) Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir.

işaretli yerle ilgili bikaç şey yazmıştım bugün, doğumun erken gerçekleşmesi ibaresi genel bi ibare yani sezryan ya da normal farketmiyo erken doğurduğunuz için doğum öncesi kullanamadığınız izinlerde doğum sonrasına ekleniyo lakin aktarın bahsettiği sendika izni nedir bilemiyorum bizim kurumda da işçiler var lakin uygulamada şahit olmadım böyle bi şeye bilenler bizi aydınlatsın lütfen

evet dr ırı olursa sezeryanla doğum yapılır bır kac hafta erkenden demıstı ama benım bebek hıc ırı degıldı bır ay önce hatta sızlerın yazdığına bakıodum arada 200 gr vardı neredeys e

benimkide az biraz iri gibi, doktor normal diyo ama bence maşallahı var son kontrolde yani 28.haftada 1230 gramdı aradan tam 1 hafta geçti acaba kaç oldu

çok teşekkür ederim canım açıklamaların için çok şükür 2 hafta daha eklenicek ozaman iznime 1 gün bile ne kadar önemli ama bunu maalesef anlayıpta şu doğum iznini 24 ay yapamadılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…