be baby2go düşünüyorum ama şimdi almıcam haziranda falan alırım
ben 2 gün önce aldım.üç şeyi önemsedim.rahat ve konforlu oluşu,hafif oluşu,küçüldüğünde arabaya rahat sığması.antalyayı talan ettim.tavsiyem internetten alma çünkü kullanman denemen lazım.ben quinny marka bebek arabası ve maxi cosi ana kucağını aldım.ikisi kombine ürün.9 aya kadar ana kucağı ile kullanıyorsun sonra çıkarıp diğer aparata geçiyorsun o da 3-4 yaşına kadar.
kesinlikle 4 tekerlekli ve mümkünse biraz büyük tekerlekli almak gerekiyormuş o zaman takılmıyormuş bebek de dengeyi bozmuyormuş
Merhaba Anar
Ben E-bebekten Nuna PEpp aldım, hem arabamız küçük olduğundan, hem de ileride 2. bebek olursa onda da kullanılabilsin hem de travel set olsun diye bu markayı tercih ettim
Nuna çok iyi bir marka diye yorumlar aldım, hatta yurtdışında normalde daha ucuz olur bebek arabaları ama Nuna Türkiye için Ebebek çok cazip fiyat sunuyor.
Avantajları:
-Kolay katlanıyor ve Katlanınca az yer kaplıyor (büyük tekerleklerde sıkıntı oluyor)
-Hafif
-Çift Tekerlek ve sağlam, 80 kiloluk adam oturup zıpladı önümüzde, birşey olmadı
-Fiyat olarak orta düzey
Dezavantajı;
-Anakucağı biraz küçük görünüyor, iç ped ile ilk 3 ay, ped çıkınca sanırım 7-8 aya kadar anakucağını kullanacağız gibi görünüyor
tabiki haklısın elimizde değil bende kıpırdamadı mı evhamlanıyorum ama yüreği işte karında başlıyor:)
kızlar hepinize teşekkür ederim, hepsini tek tek araştıracağımm, çok sağolun, notlarımı aldım, memlekete gidince bakarak araştıracam....
sen mı yazmıştın sankı canım sekerden dolayı bır ıkı hafta erken sezeryanla alacak dr dıye sekerın kacclarda bendede varda dr öyle bısey demedı henüz
Suyu arttır canım. Sanki iç organlarını "yıkıyormuş" gibi 3.5-4 litre su iç. Ödeminin hafifemesi lazım. Son 3 ay bebeğin Ca ihtiyacı artıyor, ayrıca Ca depolamaya da başlıyorlar. Demir ilacında ya da vitamin hapında Ca olduğundan emin ol ve günlük yoğurt-süt (şeker varsa yoğurt) tüketimini arttır. Umarım etkili olur.
oyy kıyamam canım ya nasılsın bugün inş. biraz daha iyisindir
ben son haftalarda çok hızlı kilo almaya başladım her zamanki gibi yiyorum gerçekten ya çikolata bisküvi filan da yemiyorum hep ev yemekleri ve az az ama gel gelelim 13 kilo oldu toplamda birden bire... bir öneriniz var mı ne yapabilirim?
diğer sorunum ise ellerim ayaklarım yüzüm feci şiş acaba su mu topladı vücudum ondan mı bu kilo artışı? ellerimde şişlik dışında feci bir ağrı oluyor bazı geceler uyutmayacak kadar böyle bir şey yaşayan var mı?
bir de şu kramp anında ne yapıyorsunuz da geçiyor? dün gece ilk ciddi krampımı yaşadım ben acıdan kıvranırken eşim uykusunda gülüyordu yanında doğum yapsam haberi olmayacak :)
merhaba kızlar
geçmiş olsun canım tekrar ama sen işte ne arıyorsun hala dinlensene evde...rapor gününümü bekliyorsun...hastaneden vereceklermiş keşke alsaydın o zaman...
benım ayaklarımda sureklı sıs ozellıkle sol ayak bılegım hamılelıkten öncede agrı ve sısslık vardı dr gıtmıstım hamıle kalıncada radyasyon almamak ıcın gıtmedım ama acayıp sısıyor ayaklarım kramp benım bacağıma gırıyor duz uzatıp esım ayak parmaklarımı öne doğru cekıyor gecıyor ozman senın kramp karnına gırıyor bacaklarına mı
kızlar lınktekı bu kuşlar nedir
şimdi ıyıyım canım çalışıyorum işte ne olsun sen nasılsın kuzum
aynen bendede şiş var ama tansıyondan oluyor gece bende yataktan kalkarken zorlanıyorum
canım ben ıstemedım suan 33 haftaya gırdık zaten bu cumartesi netleşecek o günde 33 haftamız doluyor
inanın bu konuda hala netliğe kavuşmuş değilim 35 te izne çıkarsak doğum sonrasına 3 hafta eklenmiyormu sonuçta sezeryan doğum yapmak bişeyi etkilemiyor diye biliyorum
canım ben chicco litway alıcam arabamızın bagajı kucuk 7 kılo bu araba kullanımı cok kolay fıyatıda 380 lira
bacağıma özellikle sağ baldır deniyor değil mi şu dizin alt kısmına :) hah işte oraya 29 da filan çok ağrım olmuştu çımkışıyordu magnezyum iyi geldi o bitti şimdi de kramp başladı ama ellerimin acısı hepsinden baskın hadi şişiyor anladım da neden bu kadar acıyor iltihap var gibi kemiklerim sızlıyor((
çift yönlü kullanımı varmı?
valla hiç mızmızlanmayım diyorum...bebeğim en son kontrolünde iyiydi. pazartesi rapor için gidicem...sağlıklı olsun da şuram ağrıyor buram ağrıyor demeM artık...başka annelerin nelerle uğraştığını görüyorum...sağlıktan başka geriye kalan her şey anlamını yitiriyor...Kilolar hepimizi rahatsız ediyor ama az kaldı sabır; her ikiniz de sağlıklı olun da kilo verilir
canım bende de şeker çıktı, annem kardeşimi 4.5 kilo doğurmuş ama ikinci doğumu, bilemiyorum ki o zaman sezeryan yapılmadıysa şimdide normal doğum zorlanabilir tabi annede istiyosa, ben zaten sezeryan istediğim için şeker var yok farketmiyo bana
maalesef tek kotu yonu o bu arabanın bayağıdır araştırıyorum
evet dr ırı olursa sezeryanla doğum yapılır bır kac hafta erkenden demıstı ama benım bebek hıc ırı degıldı bır ay önce hatta sızlerın yazdığına bakıodum arada 200 gr vardı neredeys e
devlete göre doğum süresi 40 hafta=280 gündür, sen 38de doğum yaparsan örneğin normal sezeryan farketmiyo 2 haftayı doğum öncesi kullanamamış sayılırsın ve o 2 hafta doğum sonuna eklenir, bir örnekle açıklayayım 35. haftayıda çalıştın ayrıldın izne normalde doğum önü 40.haftaya kadar 5 haftan var değilmi, doğum sonunada 8+3=11 haftan kalıyo, lakin evdeki hesap çarşıya uymuyo ve sen 38.haftada doğuruyosun yani doğum önü 5 değil 3 hafta kullanıyosun 2 hafta erken doğuyo bebek, böylece doğum önü 3 hafta kullanmış oluyosun, doğum sonrasıda 8 hafta yasal iznini 3 hafta fazladan çalıştığın süreyi ve 2 hafta erken doğumdan dolayı doğum önü kullanamadığın iznini kullanıyosun oda eşittir 13 hafta eder
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?