ben son haftalarda çok hızlı kilo almaya başladım her zamanki gibi yiyorum gerçekten ya çikolata bisküvi filan da yemiyorum hep ev yemekleri ve az az ama gel gelelim 13 kilo oldu toplamda birden bire... bir öneriniz var mı ne yapabilirim?
diğer sorunum ise ellerim ayaklarım yüzüm feci şiş acaba su mu topladı vücudum ondan mı bu kilo artışı? ellerimde şişlik dışında feci bir ağrı oluyor bazı geceler uyutmayacak kadar böyle bir şey yaşayan var mı?
bir de şu kramp anında ne yapıyorsunuz da geçiyor? dün gece ilk ciddi krampımı yaşadım ben acıdan kıvranırken eşim uykusunda gülüyordu yanında doğum yapsam haberi olmayacak :)
Merhaba Anar
Ben E-bebekten Nuna PEpp aldım, hem arabamız küçük olduğundan, hem de ileride 2. bebek olursa onda da kullanılabilsin hem de travel set olsun diye bu markayı tercih ettim
Nuna çok iyi bir marka diye yorumlar aldım, hatta yurtdışında normalde daha ucuz olur bebek arabaları ama Nuna Türkiye için Ebebek çok cazip fiyat sunuyor.
Avantajları:
-Kolay katlanıyor ve Katlanınca az yer kaplıyor (büyük tekerleklerde sıkıntı oluyor)
-Hafif
-Çift Tekerlek ve sağlam, 80 kiloluk adam oturup zıpladı önümüzde, birşey olmadı
-Fiyat olarak orta düzey
Dezavantajı;
-Anakucağı biraz küçük görünüyor, iç ped ile ilk 3 ay, ped çıkınca sanırım 7-8 aya kadar anakucağını kullanacağız gibi görünüyor
sen şimdi 33-34 ve 35.haftaları da çalışacaksın yani 3 hafta, doğum önü 5 haftan kalıyo 40.haftaya kadar, ama 39.haftada bebek alınacağı için 1 haftada erken doğum yapmış sayılıyosun yani doğum önü 4 hafta kullanmış oluyosun şimdi hesaplayalım, doğum sonrası 8 haftan vardı 3 haftada çalıştığın süre 1 haftada erken doğum nedeni ile kullanamadığın= 12 hafta, yani doğum önü 4 hafta doğum sonrası 12 hafta izin kullanıyosun canım toplam 16 hafta yani
ödem varsa vücudunda ki şişlikler onun göstergesi tabiki kiloyu fazla gösterir tansiyonun falan ne alemde
olmaz canım, bebek olunca yanımızda oda da uyurken yıkıyor bağrış çağrış ortalığı. adam dönüp bakmıyor noluyor diye. sabah diyorum bebek hiç uyumadı aaa duymadım diyor.
13 fazla değil canım, 60 günün kalmış zaten maksimum 4-5 kg daha alır bitirirsin hamileliği.
Ödemin var anlaşılan, yeni mi? Doktoruna mutlaka bildir, tansiyonunu da düzenli olarak kontrol et. Doktorun mutlaka söylemiştir tuzu azalt diye, son aylar artık tamamen kesmende fayda var. Günlük ihtiyacımız 2mg zaten, çilekte bile tuz var. Yemeklere ekstra tuz ilave etmeye gerek yok.
Kramp mı kasılma mı? Uterusta kasılma hissedersen, derin nefes alıp yavaşca vermen gerekiyor. Ama nesefi göğüs kafesine değil, karnına alacaksın; sanki uterusu şişirir gibi. Hem baskıyı azaltacak hem de süreyi kısaltacak. Bu nefes egzersizi doğum sancılarında da aynı. Sen nefesine fokuslandığından sancıyı daha az hissedeceksin.
inanın bu konuda hala netliğe kavuşmuş değilim 35 te izne çıkarsak doğum sonrasına 3 hafta eklenmiyormu sonuçta sezeryan doğum yapmak bişeyi etkilemiyor diye biliyorum
inanın bu konuda hala netliğe kavuşmuş değilim 35 te izne çıkarsak doğum sonrasına 3 hafta eklenmiyormu sonuçta sezeryan doğum yapmak bişeyi etkilemiyor diye biliyorum
GÜNAYDINN KIZLARR
özellikleri tam benim istediğim gibiymiş.Çift yönlü kullanılabiliyormu ? Bide Kaça aldınız?
Maşallah ya böyle bir doktora ...Hakikaten kendi bebeği gibi davranıyormuş ..Bizim doktorumuz başta ilgiliydi ,güleryüzlü ama işte dün mesela eşime de bana da çok ilgisiz geldi ...Her şeyi ben soruyorum .Sormadan söylemeyecek sanki hadi kalkın gidin artık durumunda ....
Biz tabii endişeli olucaz Allah'a emanet evet ama neler okuyoruz , duyuyoruz ...Sıvı az gibi deyip de gönderilmez ki...
Doğru diyorsun canım hiç olmadı bir doktora daha danışmam gerekecek içim rahat etmezse...
Hareketlerini sayayım peki ...
Ama sızı kaçağı varsa nasıl anlayacağım acaba ...Benim son bir ,iki aydır akıntım oluyor şeffaf çamaşır değiştiriyorum baya ...Daha önce hiç az falan demiyordu hatta çok iyi suyun diyordu ...
Hayırlısı olsun canım benim ya senin de kafanı şişirdim ...
Dediğin giibi yapayım ben ...Ayın 12'sinde tekrar bu doktora gidicem 32. hafta raporu için o zaman suyun durumunu söylerim inşallah düzelir ...
merak etme canım ters dönmüştür benim cuma kontrolüm vardı o gün az hissettim cumartesi de az hissetmiştim neyse cuma kontolde bebeğim ters dönmüş ayakları da başının üstündeydi iyidi maşallah doktoruma az hissediyorum dedim bebek iyi ama hiç hissetmiyorum dersen radyolojiye göndereyim dedi bende hissediyorum ama az dedim sonra göndermedi ama şuan maşallah kıpır kıpır hiç hissetmezsen doktoruna görün cnm ama az hissediyorsan bekle bakalım uzan biraz
geçmiş olsun canım tekrar ama sen işte ne arıyorsun hala dinlensene evde...rapor gününümü bekliyorsun...hastaneden vereceklermiş keşke alsaydın o zaman...meyın ınsallah bebeğim hemen gelmez cok korkuyorum
inşallah canım....daha öncede demiştim...benim down lu kardeşim daha doğar doğmaz kalp ameliyatları geçirdi 3-4 defa bebekler çabuk atlatıyor...ve bizim kadar acı çekmiyorlar emin olabilirsin...keşke çok sık verseler kucağına meleğini...çünkü bu zamana kadar zaten karnındaydı...bizim içinde kokla meleğini...Arada sut veriyorlar sonra bagirsaklari bozuluyor. Ameliyattan sonra duzene giremedi.bu bir iki gun icinde belli olup duzene girmezse tekrar ameliyat dedi ama inşallah olmaz....
bende şişiyorum canım ama biliyorum nedenini...peyniri ve zeytini çok yiyorum..tuzlu olduğu için şişiyorum..inşallah seninkide tuzdandır...moralini bozma...hem protein kaçağı bile olsa önlem alınca düzelir..merhaba hanımlar
cuma doktora gittik bebişimiz iyiymiş şükür 1630 gr 39 cm olmuş idrar tahlili istedi doktor çok fazla şiştiğim için protein kaçağından şüphelendi o yokuş ama eritrosit çıktı çok moralim bozuldu şimdi de idrar kültürü testi istedi sonuç onda da vahimse tedaviye başlayacak(( bana çok dua edin canım çok sıkkın...
iyiym canım benim... şükür...aslında her yerim ağrıyor...kilodan...Keyifler nasıl canım?:107:
evet ödem her yerimde günün her saati uykudan yeni kalkmış gibiiyim gözlerim bile şiş evet tuzu 0 a indirdi doktor zaten tuzu pek sevmem herkes yemeklerin tuzsuz olmuş der :) kasılma henüz hiç olmadı bacaklarımda ağrı vardı magnezyum kullanınca geçmişti ama şimdi kramp başladı özellikle sağ bacağımın alt kısmına kramp giriyor napıcağımı şaşırıyorum tansiyonum hep normal çıkıyor maşaallah işte protein kaçağından şüphelendi doktor o da yokmuş bu sefer eritrosit çıktı bugün kültür tahlili yaptırdım ona bağlı değildir heralde bu şişlikler ama enfeksiyon var zaten 2 aydır
arkadaşın bebeği sezeryanla alınacağı için ona istinaden yorum yaptım neticede 40.haftada değil 39.haftada doğacak 1 hafta erken
evet canım öyle 38+3 te dedi doktorum Allahın izniyle.
ben bugün daha iyi anladım hesabı
evham yapıyorum işte cuma kontrolüm var bakalım canım
canım çok geçmiş olsun inşallah kuzucuğun gününü bekler sen stres yapıp üzülme o da etkiler seni
Allah şifa versin dualarımız minik bebeğimizde inşallah en kısa sürede sağlığına kavuşup annesinin kucağında uyanacak mucizemiz...
çok güzeller canım iyi günlerde kullanın
Esmer meleğini görmüşsün maşallah canım mutlu sona az kaldı...
merhaba kızlar
geçmiş olsun canım tekrar ama sen işte ne arıyorsun hala dinlensene evde...rapor gününümü bekliyorsun...hastaneden vereceklermiş keşke alsaydın o zaman...
inşallah canım....daha öncede demiştim...benim down lu kardeşim daha doğar doğmaz kalp ameliyatları geçirdi 3-4 defa bebekler çabuk atlatıyor...ve bizim kadar acı çekmiyorlar emin olabilirsin...keşke çok sık verseler kucağına meleğini...çünkü bu zamana kadar zaten karnındaydı...bizim içinde kokla meleğini...
Koklamazmiyim elbette....
iyiym canım benim... şükür...aslında her yerim ağrıyor...kilodan...
dün patronun oğlu geldi 5 yaşında...bir ara açtım burayı ama benim bilgisayarı zaptetti...babası da kendi bilgisayarına virüs girer diye kullandırmıyor...akşama kadar sünger bob izledik...bugünde geçmişi okuyayım dedim... bu saat oldu işte...
sen de iyisin şükür...
diğer kızları merak ettim çok 3 gündür...şükür herkes iyi....
AYNEN GECE 2 kere kesin kalkıyorum suanda 22.haftamdayım
ve yastıksız zor oluyor..
bir müddet sonra yatakta yastık arıyorum
sırt üstü yatmak zaten imkansız
bu aralar nefes teknıklerıne calısıyorum
Sevgili medenki, mesajımı görürsen
özelden yazamıyorum 50 tane atmamışım dıe..
hamılelık kursuna kayıt oldunmu fulya acıbademın? subatda başlıyor..ben katılmayı düşünüyorum
ben son haftalarda çok hızlı kilo almaya başladım her zamanki gibi yiyorum gerçekten ya çikolata bisküvi filan da yemiyorum hep ev yemekleri ve az az ama gel gelelim 13 kilo oldu toplamda birden bire... bir öneriniz var mı ne yapabilirim?
diğer sorunum ise ellerim ayaklarım yüzüm feci şiş acaba su mu topladı vücudum ondan mı bu kilo artışı? ellerimde şişlik dışında feci bir ağrı oluyor bazı geceler uyutmayacak kadar böyle bir şey yaşayan var mı?
bir de şu kramp anında ne yapıyorsunuz da geçiyor? dün gece ilk ciddi krampımı yaşadım ben acıdan kıvranırken eşim uykusunda gülüyordu yanında doğum yapsam haberi olmayacak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?