MADDE 104- (Yeniden düzenlenen madde: 25/02/2011 tarihli Mükerrer Resmi Gazete - 6111/106 md.)
A) Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir.
işaretli yerle ilgili bikaç şey yazmıştım bugün, doğumun erken gerçekleşmesi ibaresi genel bi ibare yani sezryan ya da normal farketmiyo erken doğurduğunuz için doğum öncesi kullanamadığınız izinlerde doğum sonrasına ekleniyo lakin aktarın bahsettiği sendika izni nedir bilemiyorum bizim kurumda da işçiler var lakin uygulamada şahit olmadım böyle bi şeye bilenler bizi aydınlatsın lütfen
AdamOlacak Kız milyonlarca açıkladı belki bu izin olayını :) Doğum öncesi 8,doğum sonrası 8 olmak üzere 16 hafta izin kullanma hakkımız var;doğum öncesinde kullanmadığın her hafta doğum sonrasına ekleniyor.Mesela 32. haftada ayrılabilecekken sen 2 hafta daha çalıştın,bu iki hafta doğum sonrasında kullanabileceğin 8 haftaya ekleniyor ve 8+2=10 hafta iznin oluyor doğum sonrası.
Diyelim ki 32. haftada 5 hafta daha çalışabilir raporunu aldın ama 3 hafta sonra izne çıkmak istedin,tekrar rapor alıp izne çıkıyorsun ve yine doğum öncesi kullanmadığın iznin doğum sonrasına devrediliyor,kaybettiğin bir hakkın olmuyor.
Doğumun şeklinin (sezeryan-normal) bir önemi yok,hepsinde aynı izin hakkına sahipsin.
beğeni aldıkça kuşlar artıyo canım
bir kuşumuz eksikti
benimkide az biraz iri gibi, doktor normal diyo ama bence maşallahı var son kontrolde yani 28.haftada 1230 gramdı aradan tam 1 hafta geçti acaba kaç oldu
beğeni aldıkça kuşlar artıyo canım
bir kuşumuz eksikti
iyi olmana sevindim canım çok şükür bende iyiyim hazırlık yapıyorum hem kendime hem eşimeperşembe günü kayınvalideme ordanda teyzeme geçicem 2 hafta ordayım valizimi hafiften hazırlamaya başladım eşime de yemek stokluyorum yavrum aç kalmasın
25.haftaydı 710 grmdı benımkı canım maşallah sana bakalım buhafta ne dıcek drr
valla bır kuş eksıktı bu bebeği işini ben hıc sevmmedım zaten eskı halı daha guzeldı
kız hayırdır nereye gıdıyorsun zaten kayınvalıden sanqa yakın oturmuyormu
hanı ya kuşlar nerdee goremıyorummmm:) benıde begenınnnn
hoşgeldin...olmaz olurmu seninde bebeğin baş aşağı sanırım...özellikle çok yürüdüğümde ve sabah kalkarken çok ağrıyor... benimde kalçama vuruyor ağrı... normal miş...merhaba hanımlar sizi fırsat buldukça girip takip ediyorum.. ben 31+3 haftalık hamileyim bu cuma doktor kontrolümüz var. ama pazar gününden beri alt bölgemde ağrı var nasıl tarif edilir onuda bilmiyorum pelvis bölgemde bi ağrı var sol kemiğimde hissediyorum, ağrı bazen kayboluyo bazen şiddetleniyo böyle bi şikayeti olan varmı sizce normalmi?
benimkide az biraz iri gibi, doktor normal diyo ama bence maşallahı var son kontrolde yani 28.haftada 1230 gramdı aradan tam 1 hafta geçti acaba kaç oldu
KEŞKE DEDİM SİZDE 1 GÜN BİLE OLSA TAŞIYABİLSENİZ BEBEĞİNİZİ KARNINIZDA DEDİM
merhaba hanımlar sizi fırsat buldukça girip takip ediyorum.. ben 31+3 haftalık hamileyim bu cuma doktor kontrolümüz var. ama pazar gününden beri alt bölgemde ağrı var nasıl tarif edilir onuda bilmiyorum pelvis bölgemde bi ağrı var sol kemiğimde hissediyorum, ağrı bazen kayboluyo bazen şiddetleniyo böyle bi şikayeti olan varmı sizce normalmi?
merhaba hanımlar sizi fırsat buldukça girip takip ediyorum.. ben 31+3 haftalık hamileyim bu cuma doktor kontrolümüz var. ama pazar gününden beri alt bölgemde ağrı var nasıl tarif edilir onuda bilmiyorum pelvis bölgemde bi ağrı var sol kemiğimde hissediyorum, ağrı bazen kayboluyo bazen şiddetleniyo böyle bi şikayeti olan varmı sizce normalmi?
sen mı yazmıştın sankı canım sekerden dolayı bır ıkı hafta erken sezeryanla alacak dr dıye sekerın kacclarda bendede varda dr öyle bısey demedı henüz
mavi renkli canım...baykuşa benziyo...takma ismimizin altında
evet canım ben yazdım 38+3 te alacağım dedi Allahın izniyle.
İlk tokluk ölçümde yani hastanede öçtüklerinde 253 çıkmıştı şuan insilün ve diyetle dengeliyoruz ama yinede bazen yüksek bazen normal çıkıyor aman sağlıkla gelsin yavrum Allahım ömür versin inşallah ozaman gelsin farketmez.
Benim yengemde hamile şuan 30 haftayı bitirdi 1500 grammış sizin aynı gidiyor galiba
Ama yengem 2.5 aydır yatıyor nerdeyse çok az kalkıp oturuyor. Düşük tehlikesi vardı rahim dikildi 20. haftada.
Sanırım doktor şubat sonu doğumu yapacak.
bende hafif olsun az yer kaplasın ama çift yönlü olsun istiyorum başka düşündüğün model varmı ?
hoşgeldin...olmaz olurmu seninde bebeğin baş aşağı sanırım...özellikle çok yürüdüğümde ve sabah kalkarken çok ağrıyor... benimde kalçama vuruyor ağrı... normal miş...
Düsük tehlikesi 20. haftalara kadar sürüyor mu ya?
Ben ilk 12 13 hafta diye biliyordum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?