merhaba kızlar herkese bel ağrısız mide yanmasız çat ağrısız ve sancısız bir gün diliyorum bende dahil inşallah
Ben belki yanlış telafuz ettim ben anlatayım olayı sen yorumla
Şimdi bizim bikere 20 haftalık düştü kese de sarkma oldu bebeği hissetmiş tuvaletteyken hastaneye gittik hemen kese yukarı dikildi ama üstten zedelenmiş sabah karşı suyu geldi. suyu gelince normal doğum gibi 10 saatte doğurttular meleğimiziyengeme yazık tabi çok zorlandı bebeğin bi çıkma çabası olmadığı için.
Tekrar hamile kaldı 20 hafta gene aynı gibi oldu ama daha erken anladık bu sefer rahmi dikildi.
Yani açılma oluyormuş yengem de doktor öyle dedi. Şimdi sadece yatıyor . Kızımız halası gibi yatmayı sevecek
bizden de kaynaklanıyor sanırım...herşeyide erkeklere yüklememek lazım ama...başlarda erkek istiyordu kız olduğunu duyduğu için ilgisizleşti diyordum kendi kendime...bende çirkinleştim...kilo falan... ihtiyaçlarınıda göremiyorum...içimden gelmiyor...masrafları arttı tabi bebek eşyaları falan filan ve doğduktan sonrada giderek artacak...geçim sıkıntısı yetişememek korkusu...sorumluluk...aslında gayet normal belkide...çünkü ben kendi eşim adına konuşayım... şimdiye kadar pek sorumluluk almamış hayatında ve bu durum onu '' ne yapacağım'' a getirmiş olabilir... konuya yokmuş gibi davranmak ,ilgisiz kalmak erkekleri bazen iyi hissettiriyor galiba..sorunu çözmese de kendilerini kandırıyorlar...ama ellerine viyaklayan bebekleri verince görecekler 9 ay onlaramı bebeğimizemi sabrettiğimizi...
Benim sevgilim sabırsızlıkla bekliyor doğumu. Sabahları eli karnımda uyanıyorum, dokunuyor hissetmeye çalışıyor. Akşamları ben sevip konuştukça, "doğduğunda artık benim kucağımda yatacak; sen yeterince ilgilendin" diye sitem ediyor
Anladim cok gecmis olsun diyeyim o zaman. Peki o 20 haftalikken suyu geldigindeki bebek yasadi mi? :26::26::26::26:
Iyi ki bu sefer erken fark etmissiniz. 20 haftalikken bebegi kaybetmek ne büyük bir üzüntü olur ya..
Yok yaşamadı doktor 24 hafta olsaydı küveze koyardık dedi ama işte zamanını dolduramadı .
Şimdi ki 30 haftalık öbürü erkekti bu kız. Halasına çekcek bu çocuklar . Nazlılar
Hoş geldin canımMaşallah bebeğine
Beğendim x10000:107:
Benim doktorum her randevuda uyarır; "sanci olursa, kasılmalar sıklaşırsa, kanama-lekelenme görürsen ya da akıntıda artış olursa" hemen gel der. Gayet normal bunlar gülüm. Doğum pozisyonunda bebeğin başı aşağıda olduğundan daha çok baskı&kasık ağrısı hissetmemiz ve daha sık idrara çıkmamız normaldir ama bu erken doğum riski olduğu anlamına gelmez; kendini endişelendirme. Su gelmeye başladı demişsin ama, inanıyorum ki o idrardır. Bende de oluyor tam boşlatamıyorum, sonra pedime geliyor. Ama eminsen idrar olmadığına, acile git durumunu anlat. Eczaneden alacağın özel bir ped ile amnion sıvısı olup olmadığı anlaşılır; için rahatlar. Mümkün olduğunca yatarak dinlen, bebeğin vaktinde sağlıkla gelsin inşallah
Lavman yapıyorlar ama acı veren bir uygulama değil ki canım. Rektal enjeksiyon sonrası, wc hissin oluyor zaten. Kolon boşaltılması hem doğumu uyarabiliyor, hem ıkınmanı kolaylaştırıyor hem de ıkınma sırasında dışkı çıkışı olmamasını sağlıyor. Rüyalar çok karışık bu aralar dediğin gibi ama stres yapma kendineDoğumun başladığında bu güzel deneyimin heyecanı ile prosedürlere takılacağını hiç sanmıyorum, güzel bir doğum dilerim:107:
Beğendim x100000
Ben "kaprislerimi" askıya aldım, eşimin stres hormonları tavan yapmış durumda şu aralar
Gözün aydın canım, maşallah bebeğineVakit varken rahatlıkla konuşabileceğin bir doktor edinsen hem kafan rahatlar hem de işlerin daha düzgün yürür gülüm. Doktor gerçekten çok önemli. Ben kendi bebeğim olunca haliyle heyecan yapıp cevabını bildiğim soruları soruyorum kontrollerde. 7.5 ay geçmiş, 1 gün olsun beni korkutmadı ya da başından savmadı. Her zaman güleryüzle "Korkma, endişe etme" diye başlayarak açıkladı ne sorsam. Bir kez rengi attı hiç unutmam. Lekelenme şikayeti ile gitmiştim. "Bebek hareket ediyor mu????" diye sorarak usg'ye bir koşusu vardı, sanırsın kendi bebeği. Lütfen sen de güvenebileceğin bir doktor bul...
Amniyon kaçağı var mı takip et, bebek hareketlerini say demek istemiştir doktorun. Bu arada kendisi istemediyse de mutlaka özel bir hastanede enfeksiyon vs. riskine karşı tahlil yaptır.
Lavman çok kolay bişey ya,kabızlık sorunu olan insanlar evde kendi kendilerine bile yapıyorlar,öyle acı verecek bi uygulama değil kesinlikle,incecik bir boru var,onun giriş kısmını anüse sokup sıvı veriyolar ki hissetmiyorsun bile,sadece uygulama biter bitmez sıvı dolduğu için bağırsakların koşarak wc ye gidiyorsun :) tüm bağırsakların boşalıyo sanki ishal olmuşsun gibi,için tertemiz oluyo ve temiz temiz doğuruyosun :) ha lavman olmadı ve doğum sırasında da bişeyler geldi diyelim ki,bu da çok olağan bişey olduğu için o sırada kimse seni ayıplamayacak emin ol,dr işine kaldığı yerden devam edecek,bunları kafaya hiç takma,Allah hepimize en kolay en hayırlı doğumu nasip etsin inş
o şöyle oluyormuş normal doğumda evet lavman yapıyorlarmış ama yapma amaçları doğuma yardımcı olduğundan imiş yoksa düşündüğümüz gibi değil mesela o yapıldı yemek yasak değilmiş o amaçla yapılmadığı için eğitimde hastanenin ebesi söyledi
Cok üzüldüm ya, cok gecmis olsun.
Hadi bakalim saglikla dogar insallah. :) Kiz halaya cekermis ya zatenOnaylanmis oldu bir kere daha diyorsun yani.
Benimki öyle değil işte...benle birlikte sabahlar
selam kızlar.. herkes iyidir inşallah .. haftasonu giremedim.. dünde doktordaydım..
ne yazıkki tansiyonum yükseliyor.. yemeklerden sonra başımoda dönme ve kulaklarımda uğultu oluyordu .. şekermi diyordum şekerim temiz çıktı.. tansiyodnumu ölçtürüyorum 12-8 12-9normal diyorum...tabi düşünmediğim benim tansiyonum hiç 9-6 nın üstüne çıkmazdı..
sonra saolsun ADAM OLACAK KIZ dı sanırım 12-8 hamileler için normal tansiyon değil demişti takibe başladım.. geçen perşembe 14 ü gördü.. aklım başımda olmuyor resmen..ya dün de doktor tehlike atlatmışsın dedi.. farkında değilmişim..
şimdi takibe aldım sabah akşam ölçüyorum yorgunluk tetikliyor.. hemen çıkıyor tansiyonum.. yemeğide çok azalttım tuz yok baharat yok.. karbonhidrat yok.. sabahtan beri başım dönüyor..
oğluşumda büyümüş.. 28+0 dık... 29+1 göründü dün...1375 gr.. bi sağlıkla atlatsaydık,,
başka tansiyon sıkıntısı yaşayan varmı doktorlarınız bu durum için ne diyor..
Ben belki yanlış telafuz ettim ben anlatayım olayı sen yorumla
Şimdi bizim bikere 20 haftalık düştü kese de sarkma oldu bebeği hissetmiş tuvaletteyken hastaneye gittik hemen kese yukarı dikildi ama üstten zedelenmiş sabah karşı suyu geldi. suyu gelince normal doğum gibi 10 saatte doğurttular meleğimiziyengeme yazık tabi çok zorlandı bebeğin bi çıkma çabası olmadığı için.
Tekrar hamile kaldı 20 hafta gene aynı gibi oldu ama daha erken anladık bu sefer rahmi dikildi.
Yani açılma oluyormuş yengem de doktor öyle dedi. Şimdi sadece yatıyor . Kızımız halası gibi yatmayı sevecek
Doktor birdaha hamile kalırsan 3. ayda dikeceğim rahmini dedi :26:
çok geçmiş olsun cnm.bir kere bende de yıldızlar ucuştu başım döndü. dr sordum dedi ki standartların 2 aşası yukarısı bile zorlar dikkat edelim. aralarda ölçüyorum koldan böyle pır pır olanlarla ben de. ama çok dikkat et sen baçaklarında ellerinde şişme olup olmadığına da...
Cok geçmiş olsun cnm rahimagzi yetmezliği var demekki evet 3 aylikken dikiş atilmasi gerekiyor Allahim yardim etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?